Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-23@08:20:49 GMT

قیمت کالاهای خاص ایرانی را خودمان تعیین کنیم

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۴۶۲۹۱

قیمت کالاهای خاص ایرانی را خودمان تعیین کنیم

شاپور محمدی، رییس سازمان بورس اوراق بهادار، در مراسم افتتاح معاملات آتی پسته در بورس کالای ایران اظهار داشت: قرارداد آتی همواره یکی از ابزارهای مشتقه‌ای است که در دنیا به آن به عنوان ابزار پوشش ریسک توجه می‌شود.

محمدی خاطرنشان کرد: افراد با خرید قرارداد آتی محصول مانند زیره، پسته و زعفران از طریق تنظیم قیمت، قادر به جلوگیری از نوسانات قیمتی که ممکن است با آن روبرو شوند خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه قرارداد آتی مانند هر اوراق دیگری در کشف صحیح قیمت دارایی پایه، تاثیرگذار است، گفت: اگر بازار نقدی کالایی از عمق لازم برخوردار نباشد و منابع مالی که در آن حوزه گسترش پیدا کرده است بیش از حد معمول باشد، مشتقه سازی از جمله اقداماتی است که در این زمینه و در بازار مالی دنیا انجام می‌شود.

وی به کمک اوراق مشتقه به افزایش ثبات قیمتی دارایی پایه اشاره و بیان کرد: گاهی ممکن است اوراق مشتقه با دارایی پایه منجر به افزایش قیمت شوند که باید به طور حتم با این مساله مقابله و تمهیدات لازم برای آن در نظر گرفته شود اما در کل اوراق مشتقه به کشف صحیح قیمت‌ها کمک خواهد کرد.

محمدی به تلاش کشاورزان برای تولید محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی تلاش خود را برای فراهم کردن امکانات مناسب برای کشاورزان را انجام داده است اما نباید این نکته را فراموش کرد که در برخی از مواقع ممکن است وضعیت اقلیم به گونه‌ای باشد که کشاورزان را با مشکل مواجه کند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بر لزوم عدم قیمت‌گذاری محصولات تولیدی ایران مانند پسته و زعفران نباید به واسطه خریداران خارجی تاکید کرد و افزود: بعد از محصول پسته، ایران در کالای زعفران هم به عنوان بازیگر بزرگ در دنیا تلقی می‌شود در این زمینه بورس کالای ایران کمک می‌کند تا محصولات تولیدی کشاورزان به درستی قیمت گذاری و به مرجع قیمت دنیا تبدیل شود. 

وی با بیان اینکه بورس کالا به عنوان یک وضعیت برد - برد برای کشاورز، صادرکننده و سرمایه گذار تلقی می‌شود، گفت: معاملات پسته در بورس نقش تعیین کننده‌ای در بازارهای جهانی و قیمت‌گذاری جهانی ایفا خواهد کرد و امیدواریم خرما و کشمش هم در آینده نزدیک به این بازار وارد شود.

۲۲6۲۲۸

کد خبر 1310205

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بورس تهران سازمان بورس و اوراق بهادار سوریه ترکیه اربعین کردهای سوریه پیاده روی اربعین عربستان تیم ملی فوتبال ایران ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ ایران و پاکستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۶۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا ظرفیت جذب انواع کالاهای ایرانی را دارد

        به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آفریقا روز یکشنبه در نشست مشترک کمیسیون های مدیریت واردات و بازرگانی داخلی» و «توسعه صادرات» اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی و اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا با عنوان «تبیین راه‌های تجارت با آفریقا» افزود: علت این مهم را می‌توان در عدم رویکرد مناسب در قبال تجارت با کشورهای آفریقایی و تحریم‌ها و موانع پیش روی تجارت در کشورمان جست‌وجو کرد.   مسعود برهمن افزود: بازار آفریقا شامل ۵۵ کشور است، این قاره ۳۰ درصد معادن دنیا را در خود جای داده و تولیدکننده مواد اولیه کشاورزی و صنعتی است، باید با مطلع کردن فعالان اقتصادی کشور از ظرفیتهای تجاری چشمگیر قاره آفریقا تلاش کنیم که حضور خود در این بازار را افزایش داده تا سهم بیشتری از آن نصیب کشورمان شود.   رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آفریقا با اشاره به افزایش توجه فعالان اقتصادی کشور به حضور در بازار آفریقا گفت: در سال‌های گذشته فعالان بسیار کمی در این بازار حضور پیدا می‌کردند، اما امروزه با توجه به کاهش مصرف و رکود بازار داخلی، تمایل شرکتها به صادرات تولیدات خود به سایر کشورها از جمله کشورهای آفریقایی به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است.   به گفته وی، برای حضور موثر در این بازار لازم است تا دخالت‌های دولتی از میان برود و دولت تنها نقش تسهیل‌گر و تأمین کننده زیرساخت‌ها را داشته باشد و تجار و فعالان بخش خصوصی بتوانند آزادانه در این بازارها فعالیت کنند.   برهمن ادامه داد: فضای کار در قاره آفریقا در همه زمینه‌ها وجود دارد، با این حال پیش‌ نیازهای حضور در این بازار، تهیه یک برنامه و نقشه راه مدون است، در این راستا ابتدا باید ظرفیت‌های نسبی و مطلق کشورمان احصاء شده و بازارهای محصولات و خدمات ارزیابی گردد.   وی گفت: برای حضور در یک بازار جدید، نیازمند آمار و اطلاعات قابل استناد و معتبر و نیروهای فنی و مشاورانی هستیم که به رصد بازارها بپردازند، یکی از برنامه‌های ما برای حضور موثرتر در بازار آفریقا این است که هریک از استان‌های کشور تمرکز خود را بر ارتباط با یکی از کشورهای این قاره بگذارند و در این خصوص، اتاق مشترک ایران و آفریقا نقش تسهیل کننده دارد.   رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و آفریقا همچنین از حضور در نمایشگاه‌ها، سفر هیات‌های تجاری و ایجاد نمایشگاه دائمی از ظرفیت‌های اقتصادی استان در این کشورها، به عنوان اقداماتی در راستای افزایش تبادلات تجاری با کشورهای این قاره نام برد.   برهمن گفت: هم‌اکنون خط‌های منظم کشتیرانی به شرق آفریقا به صورت منظم و ماهیانه وجود دارد. همچنین قرار است پروازهای مستقیم به تعدادی از کشورها ایجاد شود، اما در حال حاضر می‌توان با پروازهای واسطه به این کشورها سفر کرد، افزون بر این تاکنون ۱۰ مرکز تجاری در آفریقا ایجاد شده است و این آمادگی وجود دارد که مشاوره و کمک‌های لازم به فعالان اقتصادی از طریق این مراکز ارائه شود.

دیگر خبرها

  • سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا سه شنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • معامله ۴۲۱۰ کیلوگرم اوراق شمش طلا در بورس کالا
  • مرکز مبادله ایران فاقد وجاهت قانونی است؟
  • آفریقا ظرفیت جذب انواع کالاهای ایرانی را دارد
  • رشد ۲۷ هزار واحدی شاخص در معاملات امروز
  • آیا مرکز مبادله ارز و طلای ایران، فاقد وجاهت قانونی است؟
  • پروانه چوبخوار پسته، مهمترین آفت درختان پسته
  • حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی ابلاغ شد