Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک نانواستارت‌آپ دو نمونه دستگاه تولید آب از رطوبت هوا ساخته که در دو حالت رطوبت اشباع و رطوبت بالای ۱۰ درصد می‌تواند آب تولید کنند.

به گزارش گروه فناوری  خبرگزاری دانشجو، یک نانواستارت‌آپ دو نمونه دستگاه تولید آب از رطوبت هوا ساخته که در دو حالت رطوبت اشباع و رطوبت بالای ۱۰ درصد می‌تواند آب تولید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این دو دستگاه رطوبت هوا را تبدیل به آب می‌کنند. یکی از این دستگاه‌ها برای رطوبت اشباع است که در نقاطی که رطوبت‌های بالایی وجود دارد می‌تواند به کار رود و آب تولید کند. به گفته محمد انتظاری، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه تهران به عنوان یکی از اعضای این گروه استارت‌آپی درباره اختراعی که داشته‌اند، در این دستگاه صفحه‌هایی به کار رفته که نانومهندسی سطح شده و قادرند بدون صرف هیچ انرژی، رطوبت هوا را به آب تبدیل کند.

دستگاه دوم، برای رطوبت‌های پایین بالای ۱۰ درصد ساخته شده است به طورعنوان مثال از این دستگاه در تهران یا یزد که رطوبت‌های پایینی دارند، می‌تواند عمل کند. البته این دستگاه در رطوبت ۱۰۰ درصد هم عمل می‌کند، اما به طور اختصاصی برای کار در نقاطی با رطوبت ۱۰ درصد به بالا طراحی شده است.

انتظاری می‌افزاید: «در دستگاهی که در رطوبت اشباع کار می‌کند، صفحه‌هایی به کار گرفته شده است. در صفحه‌هایی که آلومینیوم معمولی باشند، کندانس اتفاق می‌افتد به این معنا که حالت چگالش قطره‌ای اتفاق می‌افتد. ما سطح این صفحه‌ها را تغییر دادیم و در آن‌ها ساختار نانومتری ایجاد کردیم که باعث می‌شود این قطرات سریع‌تر و راحت‌تر تشکیل شوند. درواقع استفاده از این روش، چگالش دستگاه را ۹ برابر بیشتر می‌کند و آبی که به این شکل تولید می‌شود به مراتب بیشتر از آبی است که صفحه‌های معمولی جمع می‌کنند».

این دستگاه در یک روز به ازای هر مترمربع از صفحه‌هایی که در آن استفاده می‌شود، ۲۰ تا ۳۰ لیتر آب تولید می‌کند؛ بنابراین هر چه تعداد صفحه‌های آن بیشتر باشد به مراتب مقدار تولید آب هم بالاتر می‌رود. نمونه‌هایی از این دستگاه در قالب مش و هارپ وجود دارد که به صورت سیمی و مش‌های پلیمری هستند. اما سیستمی که در این دستگاه به کار رفته به صورت صفحه‌های نانویی است و برای اولین بار در دنیا به این شکل تولید می‌شود.

به گفته انتظاری، نمونه‌هایی از این دستگاه با صفحه‌های مش پلیمری وارد ایران می‌شود که به عنوان مثال در چابهار قرار گرفته و در طول روز تنها ۵ لیتر آب تولید می‌کند. هنوز سرمایه‌گذاری برای صنعتی‌سازی این دستگاه پیدا نشده و در صورتی که بتوانیم آن را به مرحله تجاری‌سازی برسانیم، به ازای هر متر مربع از صفحه‌هایی که در آن به کار می‌رود، ۷۰ دلار هزینه دربردارد.

دستگاه دوم که ظاهری مشابه کیس کامپیوتر دارد، هوا را در رطوبت بالای ۱۰ درصد از قسمت جلویی دستگاه جذب می‌کند. در داخل دستگاه محفظه‌ای آلومینیومی به نام کندانسور تعبیه شده که داخل آن از پودر‌های نانویی جاذب رطوبت استفاده شده است. این نانوپودر‌ها با جذب رطوبت، دوباره آن را به صفحه‌هایی انتقال می‌دهند که در داخل دستگاه کار گذاشته شده‌اند و درواقع، آب را کندانس کرده و در مخزن مربوط جمع‌آوری و تبدیل به آب می‌شود.

این دستگاه مانند باتری عمل می‌کند که به شکلی که رطوبت‌های پایین را در خود جمع می‌کند و زمانی که به حد اشباع رسید، رطوبت ۱۰۰ درصد را به صفحه‌های کندانس تحویل می‌دهد. انتظاری ادامه می‌دهد: «این نمونه کوچک‌شده‌ای از این دستگاه است، اما در طول روز به ازای هر مترمربع از صفحه‌های کارگذاشته شده، ۱۲ تا ۲۰ لیتر تولید آب دارد».

شرکت zeromasswater یک نمونه از این دستگاه با قیمت ۵ هزار دلار تولید کرده است که با رظوبت بالای ۵۰ درصد در شبانه‌روز تنها ۴ لیتر تولید آب دارد. این دستگاه در صورت تولید داخل به ازای یک متر مربع صفحه، قیمتی حدود ۴ هزار دلار خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رطوبت هوا نانومتر پلیمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۹۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیت‌ها به تدریج اعمال می‌شود/ برخی دستگاه‌ها فناوری مطلوبی ندارند

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار درباره اینکه در پایان مهلت قانونی تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا تکلیف صاحبان مجوزهای قدیمی چه می‌شود گفت: برخی از دستگاه‌ها از بستر فناوری مطلوبی برخوردار نیستند و محدودیت‌ها به تدریج اعمال و از این دستگاه ها آغاز نمی‌شود.

به گزارش ایسنا، در حالی که کمتر از ۲۰ روز تا پایان مهلت قانونی برای تبدیل مجوزهای کسب و کار قدیمی(کاغذی) به الکترونیکی (تا تاریخ ۲۵ اردیبهشت) باقی مانده است، برخی از دستگاه‌ها در این راستا نهایت همکاری خود را برای اجرای قانون به عمل آورده‌اند. با این حال برخی دیگر از دستگاه‌ها تا امروز در فرایند تبدیل مجوزهای زیرمجموعه خود به الکترونیکی و شناسه یکتا همکاری مناسبی نداشته‌اند.

در این زمینه، می‌توان به برخی دلایل از جمله سرعت نامطلوب برخی از دستگاه‌ها برای تبدیل مجوزها، نبود قوانین یا وجود قوانین دست و پا گیر و پیچیده و یا نبود زیرساخت و بستر مناسب فناوری اطلاعات در دستگاه برای اجرای قانون بهبود فضای کسب و کار اشاره داشت.

سید امیر سیاح – رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن تشریح برخی شبهات پیش آمده در رابطه با کوتاهی این دستگاه‌ها در زمینه صدور و تبدیل مجوز الکترونیکی و ایجاد محدودیت‌ها و محرومیت از خدمات دولتی در پایان مهلت قانونی تبدیل مجوزها، می‌گوید: بی شک، محدودیت‌های دولتی برای کسانی که مجوز الکترونیکی و شناسه یکتا ندارند به تدریج شروع می‌شود و قطعا اعمال محدودیت ها از مجوزهایی که دستگاه‌های مربوطه آن‌ها در زمینه تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا کم کاری کرده‌اند، آغاز نمی‌شود.

سیاح افزود: محدودیت برای افرادی که دستگاه مربوطه وی وظایف خود را به درستی انجام نداده و صاحب مجوز نتوانسته شناسه یکتای دریافت کند، اعمال نمی شود، بلکه دستگاه مربوطه را مکلف می کنیم تا هرچه زودتر به وظایف خود عمل کند.

نبود شرایط مشخص صدور مجوز در برخی از دستگاه‌ها

وی در ادامه با تشریح علت کم کاری برخی از دستگاه‌ها در زمینه تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا گفت: این مسئله دستگاه به دستگاه متفاوت است. برخی از دستگاه‌ها قوانین دقیقی برای صدور مجوز الکترونیکی نداشته و یا قوانین آن‌ها ناقص است. برای مثال میراث فرهنگی و گردشگری از بعد قوانین ضعیف است. به عنوان نمونه، در این دستگاه شرایط صدور مجوز هتل آپارتمان ندارد زیرا قوانینی مربوطه در این دستگاه وجود نداشته و تا امروز وضع نشده است.

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب افزود: در مورد دیگر، مجوزی تحت عنوان محوطه گردشگری وجود دارد اما تا امروز شرایط صدور این مجوز به صورت مشخص اعلام نشده و برخی مجوزها بدون مشخص بودن شرایط قانونی صدور آنها به صورت سلیقه‌ای و موردی، صادر می‌شوند.

وجود قوانین پیچیده در برخی دستگاه‌ها

سیاح گفت:‌ البته برخی از دستگاه‌ها ذاتا عملکرد مناسب و بسیار خوبی دارند. یعنی داده‌های آنها شفاف است و از زیرساخت فناوری اطلاعات قوی برخوردار هستند که وزارت نیرو و نظام پزشکی کشور از این قبیل دستگاه‌ها محسوب می‌شوند.

وی افزود:‌ با این حال، برخی دیگر از دستگاه‌ها مثل وزارت صمت هستند که عملکرد مناسبی داشته اما به دلیل اختلالات سیستمی که ایجاد شد در حال حاضر با برخی مشکلات دست به گریبان هستند.

این مقام مسئول با اشاره به وجود برخی قوانین پیچیده برای دریافت مجوزها در برخی از دستگاه‌ها اظهار کرد: برخی دیگر از دستگاه‌ها هستند که مجوزهای آنها پیچیده است و مراحل و ضوابط زیادی برای صدور و تغییر مجوز دارند. مجوزهای تغییر کاربری زمین، مجوزهای زمین پایه مثل صنایع معدنی و معادن و مجوزهای بیمارستان‌ها از این دست هستند.

نبود زیرساخت‌های فناوری در برخی از دستگاه‌ها

سیاح خاطرنشان کرد: برخی دیگر از دستگاه‌ها هستند که در حوزه فناوری اطلاعات و زیرساخت‌های فناوری در آنها کوتاهی صورت گرفته و بخش فناوری اطلاعات آنها حتی بودجه هم نداشته تا بتوانند زیرساخت فناوری اطلاعات مناسبی ایجاد کنند.

وی ادامه داد: البته باید اشاره داشت که مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب وکار، در این موارد به بسیاری از دستگاه‌ها کمک کرده تا بتوانند بستر فناوری اطلاعات خود را هرچه سریع‌تر توسعه دهند و مشکل آنها برطرف شود تا بتوانند به درگاه ملی مجوزها ملحق شوند.

کنار زدن بروکراسی با شناسه یکتا

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار با بیان اینکه برخورداری از شناسه یکتا میتواند از جهات زیادی به صاحبان مجوزها کمک کند، گفت: صاحبان مجوزها با برخورداری از شناسه یکتا می‌توانند از خدمات بهتر، سریع‌تر، غیر حضوری، رایگان و حتی شبانه روزی برخوردار شوند. با سیستمی و الکترونیک شدن خدمات دولتی، ارائه خدمات و پاسخ‌دهی به متقاضیان به صورت سیستمی انجام می‌شود و دیگر لازم نیست صاحبان مجوز برای دریافت خدمات دولتی مورد تقاضا پشت در ادارات منتظر پاسخگویی باشند.

سیاح افزود:‌ فعال اقتصادی به راحتی می‌تواند در صورت داشتن شناسه یکتا به صورت غیر حضوری از دولت و حکومت خدمات بگیرد و این موضوع خود یکی از بهترین مزیت‌هایی است که صاحبان مجوزها می‌توانند از آن برخوردار شوند.

وی تاکید کرد: امروز از همه کسانی که رسانه و تریبون در اختیار دارند خواستاریم تا مردم و جامعه را مطلع کنند که باید مجوزها الکترونیکی شوند زیرا لازم است تا صاحبان مجوزهایی که دسترسی به رسانه و تکنولوژی کمتری دارند از این موضوع آگاه شوند که اگر مجوز کاغذی دارند تبدیل آن به شناسه یکتا بسیار آسان است و حتی اگر مجوز نداشته و در تلاش برای دریافت مجوز هستند نیز مطلع شوند که اخذ مجوز با قانون بهبود محیط کسب و کار، بسیار آسان‌تر از گذشته شده است.

پیش به سوی الکترونیکی شدن خدمات دولتی

این مقام مسئول در پایان خاطر نشان کرد: خدمات دولتی به تدریج غیر حضوری می‌شود و فعالان اقتصادی در نهایت نیازمند داشتن شناسه یکتا هستند. علاوه بر این بر اساس قانون، دولت باید مطلع باشد که هر فعال اقتصادی با چه هویتی و در کجا مشغول به فعالیت است. در این صورت، می‌توان فعالان اقتصادی زیر زمینی که در حال تولید کالای غیر استاندارد و بی کیفیت هستند، شناسایی و از خدمات دولتی محروم شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قابلیت جدیدی از اندروید 15 برای استفاده از گوشی در تاریکی
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • کدام استان‌ها و دستگاه‌ها در تبدیل مجوز‌های کاغذی صدرنشین هستند؟
  • محدودیت‌ها به تدریج اعمال می‌شود/ برخی دستگاه‌ها فناوری مطلوبی ندارند
  • لرستان صدر جدول؛ تعداد مجوزهای تبدیل شده از ۴۲۷ هزار گذشت
  • ۳ هزار کیلومتر از شبکه و خطوط انتقال آب لرستان نیازمند اصلاح و بهسازی است
  • استارت انتخاباتی حجاریان!
  • بومی سازی صفحه ضدگلوله برای دستگاه مه ساز امنیتی در اصفهان
  • میزان رطوبت هوا در خانه چقدر باید باشد؟
  • هدررفت ۴۸۸ لیتر در ثانیه آب شرب جلوگیری شد