Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام کرمی گفت که در رخدادهای آخرالزمانی و پدیده‌هایی که یادآور نزدیکی به دوران ظهور است، اربعین از جایگاه ویژه‌ای برخودار است و حتی می‌توان کربلا را مقرّ آماده‌سازی شیعیان در آخرالزمان دانست. ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۹:۵۲ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، بر اساس روایتی از امام حسن عسکری علیه‌السلام، زیارت اربعین یکی از علائم و نشانه‌های مؤمن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه از سال‌های گذشته تاکنون شاهد آن بوده‌ایم این بوده که این جریان هر سال جلوه بیشتری به خود می‌گیرد و عطری خاص و حیاتی واقعی در عالم ایجاد می‌کند، این همان مسیری است که مردم هر ساله با شوق فراوان‌تری قدم در آن می‌گذارند، افرادی که از کشورهای مختلف با سلیقه‌ها و مذاهب متفاوت از مدت‌ها قبل خود را برای زیارت امام حسین علیه‌السلام در این روز آماده می‌کنند، فریاد طنین‌انداز «لبیک یا حسین» که از عمق جان زائران برمی‌خیزد و لرزه‌ای که به دل‌ها می‌افتد و ...، بیانگر ماجرایی عظیم است که نمی‌توان به‌راحتی از کنار آن گذشت، چنین موجی از جمعیت بیانگر این است که دستی دیگر در کار است و بسیاری از قلوب و حتی دست‌ و پاها را به این سرزمین می‌کشاند و گویی همه از کوچک و بزرگ باید در این ماجرای عظیم حضور داشته باشند.

به همین مناسبت گفت‌وگویی را با حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی کرمی محقق و پژوهشگر علوم قرآن و حدیث ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

* نظر شما راجع به جریان راهپیمایی اربعین که در سال‌های اخیر شکل خاصی پیدا کرده و مردم با شور و شوق بسیاری به اربعین می‌روند، چیست؟

حجت‌الاسلام کرمی: امروز راهپیمایی اربعین حسینی به بزرگ‌ترین ظرفیت جهان اسلام تبدیل شده، این ظرفیت فراتر از موسم حج است که منشأ آن عشق و محبت حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام است. رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته در دیدار مسئولان نظام و میهمانان بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی‌ فرمودند: «این کسانی که این راه را طی کردند و این حرکت عاشقانه و مؤمنانه را می‌کنند، واقعاً حسنه‌ای را به‌جا می‌آورند. این شعار بزرگی است (لا تُحِلّوا شَعائِرَ الله) این بدون شک جزو شعائر الله است. جا دارد که امثال من که محرومیم از این‌جور حرکت‌ها عرض کنیم که «یا لیتنا کنّا معکم فَنَفوز فوزاً عظیماً» همان‌طور که عرض کردیم، این حرکت حرکت عشق و ایمان است؛ هم در آن ایمان و اعتقاد قلبی و باورهای راستین، تحریک‌کننده و عمل‌کننده و هم عشق و محبّت هست. تفکّر اهل‌بیت و تفکّر شیعی همین‌جور است؛ ترکیبی است از عقل و عاطفه، ترکیبی است از ایمان و عشق؛ ترکیب این دو» (19/10/93)

* حدود 8 سال است که راهپیمایی اربعین در گستره‌ای وسیع با حضور نژادها و سلایق مختلف برگزار می‌شود اما چرا همچنان شاهد برنامه‌ریزی دقیق و متقنی برای مطالعه علمی این پدیده طوری که منجر به تحولی چشمگیر در کشور بشود نیستیم؟

حجت‌الاسلام کرمی: این جنبش و حرکت مردمی در ایام اربعین در راستای نزدیکی هرچه بیشتر به آرمان‌ها و سیره امام حسین علیه‌السلام است تا جهان را متوجه خود کند. همانطور که اشاره کردید باید راهپیمایی اربعین را مورد بررسی دقیق علمی قرار داد، اینکه چرا در این برهه از زمان آن هم در این وسعت عاشقان و دلدادگان از أقصی نقاط جهان به‌سوی کربلا کشانده می‌شوند و ...، این مؤلفه‌ها باید از سوی جامعه نخبگانی کشور و فرهیختگان که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز چندی پیش بر آن تأکید کردند، مورد مطالعه و پژوهش جدّی قرار گیرد. کارهایی تاکنون صورت گرفته اما با توجه به اهمیت و ظرفیت اربعین بسیار کم است. واقعیت این است که اگر جمهوری اسلامی و حتی سایر کشورهای جهان میلیاردها دلار هزینه می‌کردند تا چنین جریانی به این شکل در هر نقطه‌ای از عالم ایجاد شود، به هدف نمی‌رسیدند، اما خدا عشق حضرت سیدالشهداء علیه‌السلام را در قلوب انسان‌ها بیشتر و بیشتر کرد و از این طریق سرمایه و ظرفیت بسیار ارزشمندی را در اختیار جهان اسلام قرار داده است.

الگوی جامعه اربعینی باید به کشور منتقل شود

ما باید برای راهپیمایی اربعین برنامه‌ریزی کنیم آن هم نه از یکی دو ماه پیش از اربعین، بلکه باید از یک سال قبل از جریان اربعین تمام آحاد از مسئولان سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... الگوی جامعه اربعینی را مورد بررسی قرار دهند، این الگو باید در جامعه پیاده شود، نیاز امروز کشور ما شاخصه‌ها و ارزش‌های نهفته در جریان اربعینی است، با این صفات اربعینی است که جامعه به حیات مجدد می‌رسد و در زمینه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و ... شاهد تحولی چشمگیر خواهیم بود. این در حالی است که ما از ظرفیت‌های بالای اربعین برای رشد خود و جامعه بهره‌برداری درستی نمی‌کنیم، اربعین چند سالی است که بسیار باشکوه در حال برگزاری است و هر سال هم به شکوه و عظمت آن اضافه می‌شود بدون اینکه ما و یا سایر کشورها دخالتی در آن داشته باشیم، ما نباید نباید منفعل عمل کنیم بلکه باید سعی کنیم ارزش‌های حسینی و زیبایی‌های اربعین را با خود به شهر و دیارمان بیاوریم و با انتقال روحیات و صفات اربعینی، مبلّغ اربعین باشیم.

آیا «اربعینِ» فعلی، در امتداد اربعین‌های گذشته است؟حج حسینی؛ طواف انسان به دور کعبه وجود امام(ع)/ امام حسین با ترک مکه، مفهوم اصلی حج را به بشریت آموخت

در این برهه زمانی هیچ ظرفیتی به اندازه راهپیمایی اربعین قابلیت بهره‌برداری جهت تقویت جبهه حق را در مقابل مستکبران ندارد. ببینید اربعین جریان است، پس باید در طول سال حال و هوای اربعین در کشور جریان داشته باشد نه اینکه دو سه ماه مانده به راهپیمایی اربعین به یکباره شاهد موجی از برنامه‌ها، همایش‌ها و سمینارهای با موضوع راهپیمایی اربعین باشیم، گرچه این اقدامات خوب و ارزشمند است اما باید بدانیم که کافی نیست و باید به پدیده اربعین به‌عنوان جریان نگریست، چراکه اینگونه اربعین در زندگی‌های فردی و اجتماعی هریک ما جریان پیدا می‌کند.

تابش نور اربعینی به سایر کشورهای جهان

امروز وحدت مسلمین در جهان به برکت راهپیمایی اربعین ایجاد شده است، در سال‌های اخیر تشعشعات نور اربعین به سایر کشورهای آسیای میانه، آفریقا و ... رسیده است و آنها را به‌سوی اربعین کشانده تا در این ظرفیت بالا فرصت حضور جمعی، تبادل نظر و ... فراهم شود، نباید پدیده اربعین را در حد سفر عادی و پیاده‌روی بنگریم بلکه باید فراتر از اینها به آن نگریست و پیام‌های راهپیمایی اربعین که وحدت امت اسلام، صفا و صمیمیت، محبت و ایثار میان اقشار مختلف مردم و ... است، در طول سال در زندگیمان وجود داشته باشد.

دست قدرت الهی پیوسته از آستین کربلا به نمایش درآمده است/کربلا پایگاه تجهیز شیعیان برای حوادث آخرالزمان است

* بر اساس آنچه گفته شد این‌طور برمی‌آید که شما جریان اربعین حسینی را حاصل برنامه‌ریزی دولت‌ها و کشورها نمی‌دانید بلکه پدیده‌ای برآمده از دست اراده و قدرت الهی می‌دانید، درست است؟

حجت‌الاسلام کرمی: بله قطعاً همین‌طور است. هیچ کشور و دولتی (دست انسان‌ها در این دنیای مادی) توان ایجاد چنین ظرفیتی را ندارد و این دست قدرت الهی است که چنین ماجراهایی را مثل انقلاب اسلامی و اربعین حسینی برپا کرده است که قطعاً هدف خاصی هم در پس آنان است. خداوند همیشه در طول تاریخ دست قدرت خودش را از آستین کربلا به نمایش گذاشته و همیشه نقطه عطف تحرکات مهم در تاریخ بشریت از کربلا و امام حسین علیه‌السلام بوده است. در رخدادهای آخرالزمانی و پدیده‌هایی که یادآور نزدیکی به دوران ظهور است، اربعین از جایگاه ویژه‌ای برخودار است و حتی می‌توان کربلا را مقرّ آماده‌سازی شیعیان در آخرالزمان دانست. عاشورا و فرهنگ حسینی در حوادث آخرالزمان نقش‌آفرین است، حرکت امام حسین علیه‌السلام به‌سوی کربلا نقطه عزیمت تمام حرکت‌های الهی و انقلابی تاریخ است.

اربعین، مژدۀ پایان دوران ضعف شیعه و حرکت به سمت ظهور را نوید می‌دهدسعیدیان: جاذبه نور اربعین پاک‌طینتان عالم را به تشیع می‌کشاند / اربعین، فضل عظیم خداوند به انسان‌هاستالهیاری: نور اربعین طلیعه‌ نابودی اسرائیل و برپایی آرمان‌شهر ظهور است / نخبگان دینی باید مردم را با هدف اربعین آشنا کنند

در سال‌های اخیر که راهپیمایی اربعین وسعت بیشتری پیدا کرده است شاهد تنش‌های زیادی در کشور بودیم که برخی آنها به علت اتفاقاتی است که در منطقه رخ داد. دشمنان در سال‌های اخیر تلاش‌ها و هزینه‌های زیادی کردند تا میان ایران و عراق فاصله، تفرقه و پراکندگی ایجاد کنند، اما خدا اربعین را تقویت و مکر آنان را خنثی کرد و محبت و عشق میان زائران و عراقی‌ها با عنوان میزبانان اصلی مراسم اربعین را افزایش داد و اینچنین مکر خدا بر مکر آنان غلبه پیدا کرد. امروز مردم ایران و عراق در کنار هم و در کمال صلح و محبت با محوریت امام حسین علیه‌السلام، تلاش‌های نافرجام دشمنان را پاسخ دادند که این تحول قلوب جز از طریق دست غیب الهی و نوری از ملکوت آسمان‌ها ممکن نبود. از همان حوالی سال 1391 بود که دشمنان اجماع جهانی را علیه تشیع راه انداختند اما خدا در راهپیمایی اربعین تمام حیله‌ها و نیرنگ‌های دشمنان را بر باد داد، به تعبیر دیگر هرقدر فشارهای دشمنان علیه شیعیان بیشتر می‌شود خدا نیز با برپایی صحنه‌های عظیم، به تقویت جبهه حق می‌پردازد که راهپیمایی اربعین یکی از آن صحنه‌هاست.

ما باید به این درک برسیم که سه پدیده "انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی و اربعین" سه حلقه به هم پیوسته‌اند. نور انقلاب اسلامی که امروز به أقصی نقاط جهان ساطع شده در منطقه موجب بیداری اسلامی و طلیعه دیگر از آن موجب شکل‌گیری راهپیمایی اربعین حسینی در کشور عراق شده است و اتفاقات مبارک و خجسته دیگری هم در پیش‌رو است.

* به نظر شما آیا می‌توان اربعین یکی از معجزات این عصر دانست؟

حجت‌الاسلام کرمی: بله با توجه به آنچه در سال‌های اخیر شاهدیم باید به این نکته تأکید کرد که اربعین معجزه و آیه الهی است. معجزه هم چیزی است که از دست بشر خارج است، امروز اربعین بزرگترین معجزه این برهه زمانی جهان اسلام است، ببینید سال‌ها قبل دشمنان جمهوری اسلامی تمام تدابیرشان را به‌کار گرفتند تا انقلاب اسلامی را در نطفه خفه کنند اما چرا این انقلاب مثل انبار باروت که جرقه خورده باشد امروز در جهان پیچیده است؟ آنان فکر کردند با دست می‌توانند جلوی نور خورشید را بگیرند، ما باید ایمان خود را در این زمینه تقویت کنیم و تسلیم امر خدا باشیم و با جریانات الهی مثل انقلاب اسلامی و اربعین همراهی کنیم.

* گفت‌وگو و تنظیم: امیرمحسن شیخان

انتهای پیام/

گفت و گو با حجت الاسلام مصطفی کرمیگفت و گو با حجت الاسلام مصطفی کرمیگفت و گو با حجت الاسلام مصطفی کرمیگفت و گو با حجت الاسلام مصطفی کرمیحجت الاسلام مصطفی کرمیحجت الاسلام مصطفی کرمیحجت الاسلام مصطفی کرمیگفت و گو با حجت الاسلام مصطفی کرمی R1410/P/S4,37/CT2 واژه های کاربردی مرتبط امام حسین (ع) ماه محرم موکب تسنیم اربعین

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امام حسین ع ماه محرم موکب تسنیم اربعین امام حسین ع محرم 98 ماه محرم موکب تسنیم اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۹۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار جشنواره فجر «معماری» / فراخون جایزه ۴ میلیاردی برای طراحی خانه جشنواره

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آغاز به کار جشنواره فجر «معماری» از امسال در عین حال توضیحاتی درباره فراخوان بین‌المللی برای طراحی «مجموعه آسمانه هنر ایران» ارائه کرد و گفت: جایزه‌ای که برای نفر برتر این طراحی در نظر گرفته‌ایم مبلغ ۴ میلیارد تومان است.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در اولین جلسه شورای معماری با اشاره به اینکه ماه اردیبهشت مشحون از ایام بزرگداشت مفاخر تاریخ ایران عزیز است، گفت: دیروز روز سعدی بزرگ و آغاز تصنیف گلستان بود و در همین راستا همکارانم برنامه‌های خوبی را در شیراز برگزار کردند و پویش مهمی را در این زمینه رقم خواهند زد، فردا هم روز بزرگداشت شیخ بهایی و معماری است که به واسطه برگزاری این جلسه به استقبال این روز رفته‌ایم.

او تصریح کرد: در مورد جایگاه معماری در فرهنگ و تمدن اسلامی باید توجه داشت تفاوت‌های اصلی طبقه بندی تاریخی عمدتا با معماری نشان داده می‌شوند، مثلا معماری دوره صفوی با سلجوقی متفاوت است.

وزیر فرهنگ گفت: در انقلاب اسلامی ایران که میراث تمدنی کهن ما را احیا کرد و افق‌گشایی جدیدی برای تمدن نوین اسلامی بود باید به این مسأله در امتداد فضای هنری توجه می‌کردیم چرا که نوع ورود تجدد و معماری و تنزل آن صرفا به شکل فنی و مهندسی ما را به وضعیت امروز رسانده است.

او با بیان اینکه محور عمده سبک زندگی، سبک معماری است چراکه در رفت و آمد شهری، اجتماعی، منازل و مدارس تاثیر گذار است، افزود: نوع ساخت و سازها برای ما فضای زیست جدیدی را رقم زده است که اغلب با فضای زیست مطلوب فرهنگ ما فاصله دارد.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه بخشی از این غفلت به واسطه فاصله گرفتن معماری از حوزه هنر بوده است که این را باید جبران کرد، اظهار کرد: جامعه معماری به شدت در صدد بودند که در وزارت فرهنگ، ساختاری برای پیگیری این موضوع ایجاد شود که برگرفته از همین نگاه است.

وزیر فرهنگ گفت: همه ما دغدغه تمدنی و سبک‌زندگی داریم این روزها سبک‌زندگی عفیفانه خیلی مطرح می‌شود. معتقد هستیم یکی از مهمترین زیرساخت‌های ایجاد فضای زیست عفیفانه از حوزه معماری عبور می‌کند.

او افزود: مگر می‌شود معماری نسبتی با مبانی دینی، فرهنگی و هنری نداشته باشد ولی این چرخه به شکلی درست شکل بگیرد؟

جزئیاتی از سند ملی معماری و شهرسازی اسلامی

اسماعیلی اظهار کرد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند ملی معماری و شهرسازی اسلامی به شورای هنر ارجاع شد؛ در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و دبیرخانه شورای هنر کارگروه مشترکی را تشکیل دادیم و این سند امروز آماده ارائه به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

وزیر فرهنگ گفت: انشاالله جشنواره فجر معماری به مجموعه جشنواره های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق مصوبه این سند اضافه خواهد شد و با همکاری وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی که همکاران اصلی ما برای تعمیق این موضوع هستند کار را به پیش خواهیم برد.

او افزود: در همین راستا از وزارت گردشگری و میراث فرهنگی، سازمان صداوسیما و سایر بخش‌های فرهنگ ساز استفاده خواهیم کرد؛ البته باید توجه داشت بار اصلی بر دوش اصحاب هنر معماری است و با نقش آفرینی عزیزان این جشنواره به صورت دوسالانه برگزار خواهد شد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در جشن فجر انقلاب اسلامی امسال، انشاالله این جشنواره را برگزار می‌کنیم و به مجموعه جشنواره‌ها اضافه خواهد شد.

او گفت: یکی دیگر از دلایل تشکیل این جلسه وعده‌ای است که برای ساخت مجموعه بزرگ هنری جمهوری اسلامی ایران داده شده است؛ برای این مجموعه پس از بررسی‌های لازم، زمینی در حدود ۱۰ هزار متر حوالی بلوار کشاورز در نظر گرفته شد؛ البته خبر این رویداد را زمستان اعلام کردم و گفتم دبیرخانه‌ای برای ساخت این مجموعه در نظر گرفتیم.

اسماعیلی تاکید کرد: دکتر امیر محمدخانی که مدرس و محقق دانشگاه هستند مسئولیت دبیرخانه را پذیرفتند و انشاالله به زودی فراخوان اصلی ساخت مجموعه را خواهیم داشت.

برگزاری همزمان ۵ جشنواره بین‌المللی در «آسمانه هنر ایران»

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: جایزه بزرگی را برای طراحی این پردیس معظم در نظر گرفتیم که نام آن «آسمانه هنر ایران» است که در برآوردهای اولیه توان برگزاری همزمان ۵ جشنواره بین‌المللی در آن پیش‌بینی شده است. سالن‌های بسیار مجهزی در حوزه تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی در این مجموعه پیش‌بینی شده است و مجموعه‌ای فاخر با معماری اصیل ایرانی اسلامی که معرف دوره معماری هنر در عصر جمهوری اسلامی خواهد بود.

او افزود: انشاالله دهه فجر ۱۴۰۳ ساخت بنا آغاز خواهد شد و قبل از پنجاه سالگی انقلاب کار ساخت آن تمام می‌شود.

اسماعیلی با بیان اینکه تحولی بسیار مهم و جدی در این زمینه اتفاق خواهد افتاد و با همکاری عزیزانمان کار جلو خواهد رفت، تصریح کرد: در تجدید ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ساختاری را برای هنر معماری پیش‌بینی کردیم که آن در ذیل معاونت هنری تعریف کردیم. فعلا این دبیرخانه را راه‌اندازی می‌کنیم و انشاالله در ادامه ساختاری ثابت در قالب اداره کل برای این مجموعه پیش‌بینی می‌کنیم.

او افزود: پیش از این در سال ۱۳۹۹ برگزاری جایزه ملی معماری عصر انقلاب اسلامی مطرح شده بود ولی به دلایلی اقدام عملی صورت نگرفته است. دولت مردمی، دولت اقدام و عمل است و انشاالله این کار در سال ۱۴۰۳ شروع خواهد شد.

جایزه ۴ میلیاردی برای نفر برتر طراحی مجموعه آسمانه هنر ایران

وزیر فرهنگ گفت: فراخوان بین المللی برای این کار خواهیم داد و جوایز بسیار خوب و ارزشمندی برای این کار در نظر گرفته‌ایم؛ در همین راستا جایزه‌ای که برای نفر برتر طراحی مجموعه «آسمانه هنر ایران» در نظر گرفته‌ایم که مبلغ ۴ میلیارد تومان است.

او با تاکید بر اینکه اقدامات مربوط به تملک زمین برای این مجموعه انجام شده است، افزود: این اقدام را گام بزرگی برای ارتقای فرهنگ و هنر و معماری در کشور می‌دانیم و همزمانی سند معماری ایرانی و اسلامی و ایجاد ساختار هنر معماری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آغاز طراحی و ساخت مجموعه هنری آسمانه هنر ایران را به فال نیک می‌گیریم.

اسماعیلی با اشاره به روز بزرگداشت شیخ بهایی گفت: معماری دوره تمدنی عصر صفوی را مرهون این مرد بزرگ هستیم؛ وقتی وارد اصفهان می شویم هنر معماری را در میدان حضرت امام مشاهده می‌کنیم.

وزیر فرهنگ، گفت: چینش این میدان نشان‌دهنده همنشینی فرهنگ، سیاست و اقتصاد ذیل توحید است که این امر نگاه متعالی تمدنی است که انقلاب اسلامی در پی احیای باشکوه آن و ساخت تمدنی پررونق‌تر و متصل به عصر ظهور است. امروز روزی تاریخی برای هنر معماری ایرانی اسلامی بشمار می‌رود.

اسماعیلی در حاشیه این مراسم و در جمع خبرنگاران در مورد مسکن خبرنگاران و هنرمندان اظهار کرد: کمیته ویژه‌ای برای این کار تشکیل شده است که با تسهیلات بسیار ارزان این مجموعه‌ها در اختیار اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن قرار بگیرد.

او ادامه داد: ساخت شهر هنر از سال گذشته آغاز شده است، مراحل ساخت در حال انجام است و در حال حاضر پیگیر مجموعه جدیدی هستیم تا برای تمام‌ اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و قرآن که متقاضی مسکن هستند، پیش‌بینی ساخت مسکن صورت گیرد.

وزیر فرهنگ تاکید کرد: دبیرخانه هنرمعماری ایرانی _ اسلامی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شده است که در ادامه به اداره کل ارتقا پیدا خواهد کرد.

وزیر فرهنگ با اشاره به فراخوان طراحی مجموعه «آسمانه هنر ایران» که مجموعه خانه جشنواره‌های هنری کشور است، توضیح داد: فراخوان تا اوایل خرداد ماه اعلام می‌شود و تلاش می‌کنیم با انتخاب بهترین طرح که مشتمل بر همه داشته‌های فرهنگی ماست صورت بگیرد و کار ساخت آن تا پیش از پایان سال آغاز شود.

وی در مورد قیمت‌گذاری اجراهای صحنه‌ای، تاکید کرد: مجموعه معاونت هنری و اداره کل مرتبط با این موضوع در حال پیگیری هستند و هدفمان این است که سقف قیمت‌ها را پایین‌تر از قیمتی که انتظار می‌رفت، نگه داشته شود (زیر یک‌ میلیون تومان) تا فضا برای حضور علاقه‌مندان فراهم شود. بنا داریم زمینه استفاده از اجراهای صحنه‌ای در اختیار گروه‌های مختلف مردمی قرار بگیرد.

وزیر فرهنگ خاطر نشان کرد: مسکن ۵۷۰ هنرمند تهرانی تا پایان دولت سیزدهم و تا قبل از نیمه نخست سال ۱۴۰۴ تحویل می‌شود.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اولین جلسه شورای معماری امروز یکشنبه (۲ اردیبهشت) با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، سید مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، محمد خراسانی‌زاده مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت‌فرهنگ، عاطفه خادمی مشاور وزیر فرهنگ، محمد مهدی سموعی رئیس مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.

در این جلسه محمود سالاری نکاتی را در مورد جنبه هنری معماری مطرح کرد. محمد خراسانی‌زاده نیز در این جلسه تاکید کرد از الان باید برای دو سالانه ونیز که به موضوع هنر معماری می‌پردازد برنامه ریزی کرد. تاثیر هنرمعماری در تمدن اسلامی نیز جزو مواردی بود که در این جلسه به آن پرداخت شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وزیر ارشاد: نمایشگاه کتاب امسال هم در مصلی برگزار می شود وزیر ارشاد : ما افتخار سربازی رهبر انقلاب و نظام جمهوری اسلامی را با هیچ چیزی عوض نمی‌کنیم وزیر ارشاد: قیمت بلیط کنسرت‌ها به زیر یک میلیون تومان کاهش می‌یابد

دیگر خبرها

  • موسسه جوانان آستان قدس رضوی، دوره جامع تربیت مربی برگزار می کند
  • توجه به مقوله حجاب و عفاف مهم‌ترین رکن در سعادت جامعه است
  • فرهنگ زیست محیطی در جامعه ترویج شود / هیچ اقدامی بدون پیوست زیست محیطی معنا ندارد
  • حجاب؛ سنگر اول جنگ نرم
  • تخصیص اعتبار از محل قرارگاه شهید آوینی برای تقویت انجمن های هنری
  • آغاز به کار جشنواره فجر «معماری» / فراخون جایزه ۴ میلیاردی برای طراحی خانه جشنواره
  • جلد سیزدهم کتاب «اعلام الهدایه» به زبان اردو ترجمه و منتشر شد
  • آغاز ساخت «شهر هنر» از تابستان امسال/ نرخ نهایی اجراهای صحنه‌ای اعلام می‌شود
  • پیشتازی یزدی‌ها در تربیت حافظ قرآن کریم
  • واکنش رهبر شیعیان نیجریه به تنبیه رژیم صهیونیستی توسط ایران