Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@23:47:33 GMT

موی انسان می‌تواند وزن ۲ فیل را تحمل کند!

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۱۷۱۶

موی انسان می‌تواند وزن ۲ فیل را تحمل کند!

پژوهش‌هایی که درباره موی انسان انجام شده‌اند، نشان می‌دهند که مو، قدرت خارق‌العاده‌ای در تحمل وزن دارد.

به گزارش ایسنا، پژوهش‌هایی که طی دهه اخیر صورت گرفته‌اند، نشان می‌دهند که موی انسان، قدرتی خارق‌العاده دارد و توانایی آن در تحول وزن بیش از زیبایی بخشیدن به ظاهر است.

پژوهش‌ها حاکی از این هستند که یک تار موی انسان می‌تواند حدود ۸۵ گرم وزن را نگه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید این مقدار زیاد به نظر نرسد اما این سوال را مطرح می‌کند که اگر یک تار مو می‌تواند ۸۵ گرم وزن را تحمل کند، توانایی همه موهای روی سر در نگه داشتن اجسام چقدر است. پژوهشگران باور دارند که شاید کل موهای سر بتوانند وزنی حدود ۱۲ تن را تحمل کنند که معادل وزن دو فیل است.

منشا قدرت خارق‌العاده موی انسان

موی انسان، از کراتین تشکیل شده است. کراتین، یک پروتئین ساختاری است که در سم اسب‌ها، پنجه حیوانات و لایه خارجی پوست نیز وجود دارد. ماهیت کراتین طوری است که به مو، قدرت کششی خارق‌العاده‌ای می‌بخشد و به آن کمک می‌کند تا بتواند مانند یک طناب یا سیم، از عهده کشیدن اجسام برآید.

مو، ماهیتی محکم دارد اما برخی شرایط به خصوص می‌توانند آن را ضعیف کنند و قدرت کششی آن را از بین ببرند. مو در صورت دریافت نکردن ویتامین یا پروتئین‌های کافی، خشک و شکننده می‌شود. رطوبت و دما نیز از عواملی هستند که بر بافت مو تاثیر می‌گذارند؛ در نتیجه، مصرف پروتئین کافی می‌تواند عیب‌های مو را از بین ببرد و آن را از آسیب‌های ناشی از نور خورشید حفظ کند.

اسرار موی انسان در دست پژوهشگران

روی سر هر انسان، تا ۱۵۰ هزار مو جوانه می‌زند و هر تار مو نیز در ماه حدود یک سانتی‌متر رشد می‌کند. عمر هر تار مو، پس از چهار سال یا بیشتر به پایان می‌رسد؛ بدین ترتیب انسان در هر روز، حدود ۵۰ تار مو را از دست می‌دهد.

"فردریک لروی"(Frédéric Leroy)، پژوهشگر "موزه تاریخ طبیعی لندن"(Natural History Museum) گفت: تارهای مو، ساختاری قوی در سطح مولکولی و سلولی دارند. همین ساختار است که به مو، ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد می‌بخشد.

مو با وجود قدرت بالا، استحکام موادی مانند فولاد را ندارد، بلکه بیشتر به آلومینیوم، الیاف تقویت شده شیشه یا کولار شبیه هستند.

فولیکول‌های مو، سلول‌های خاصی موسوم به "ملانوسیت"(Melanocyte) را در بر دارند که به ملانین کمک می‌کنند تا یک رنگدانه محافظ در برابر نور خورشید باشد و رنگ و درخشندگی مو را حفظ کند. در هر حال، میزان ملانین موجود در موها آنقدر کافی نیست که رنگ مو را برای همیشه حفظ کند و یا حداقل آن را خاکستری نگه دارد.

از سوی دیگر، یک پدیده شایع میان مردان، طاس شدن سر است که با ریزش و کاهش موها آغاز می‌شود و نهایتا به خالی شدن کامل سر می‌انجامد.

ماده‌ای با استحکام منحصر به فرد

دانشمندان "دانشگاه کالیفرنیا، سن دیه‌گو"(UCSD) در یکی از پژوهش‌های خود توانستند به قدرت فوق‌العاده موی انسان پی ببرند و توانایی آن را در تحمل وزن مشخص کنند. آنها در این پژوهش دریافتند که کل موهای سر یک انسان می‌توانند وزن دو فیل را تحمل کنند.

هنگامی که دانشمندان، مو را در مقیاس نانو آزمایش کردند، دریافتند که هرچه مو سریع‌تر کشیده شود، استحکام بیشتری پیدا می‌کند. همچنین در این پژوهش مشخص شد که اگر مو کمی کشیده شود، می‌تواند شکل اصلی خود را دوباره به دست آورد اما اگر شدت کشش زیاد باشد، به تغییری ساختاری و برگشت‌ناپذیر دچار می‌شود.

موی خیس نسبت به موی معمولی، قدرت بیشتری دارد. مو در حالت مرطوب می‌تواند کشش را بین ۷۰ تا ۸۰ درصد بیشتر از حالت معمولی خود تحمل کند. دانشمندان، آزمایش‌های کششی بسیاری را در سطوح متفاوتی از رطوبت و دما روی مو انجام دادند و دریافتند که مو در سطوح بالاتر رطوبت می‌تواند کشش و تغییر شکل را بین ۷۰ تا ۸۰ درصد بیشتر تحمل کند زیرا آب با ورود به ماتریس مو و شکستن پیوندهای سولفور، مو را نرم می‌کند.

پژوهش در مورد مو و قابلیت‌های اسرارآمیز آن همچنان ادامه دارد. هدف نهایی دانشمندان این است که از نتایج پژوهش خود، برای درک بهتر قابلیت‌های مو استفاده کنند و آنها را برای ساخت مواد محکم به کار ببرند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موی انسان وزن کراتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۱۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان می‌گویند موفق به صحبت با یک نهنگ شده‌اند

ایتنا - دانشمندان «جست‌و‌جوی هوش فرازمینی» (Seti) در آمریکا ادعا می‌کنند که با یک نهنگ گوژپشت در آلاسکا به‌عنوان نمونه‌ای برای ارتباط با بیگانگان فضایی صحبت کرده‌اند.
نهنگ‌ها به تولید صداهای پیچیده‌ای معروف‌اند که هزاران مایل مسافت زیر آب طی می‌کند تا با یکدیگر صحبت کنند، اما درک کامل صداهایشان همچنان دشوار بوده است.

پژوهشگران پیش‌تر صدای چند گروه از نهنگ‌ها را ضبط کرده‌اند که زیر آب غرق آوازهایی طولانی بودند که همچنین، آهنگین و در حال تغییر مداوم بودند.

فرد شارپ، یکی از نویسندگان این پژوهش، توضیح داد: «نهنگ‌های گوژپشت به‌شدت باهوش‌اند، سیستم‌های اجتماعی پیچیده دارند، از حباب‌ها ابزارها‌ــ‌تورهایی درست می‌کنند تا ماهی بگیرند، و از طریق آوازها و صداهای جمعی ارتباط گسترده‌ای برقرار می‌کنند.»

لیسا واکر، نویسنده دیگر این پژوهش، به نیویورک پست گفت: «زبان آن‌ها پیچیده است. آن‌ها صدای شبیه سرفه و استفراغ و ناله و جیغ درمی‌آورند. صداسازی‌شان جذاب است. ما سعی داریم بفهمیم این صداهای تولیدی چه معنایی دارند.»

پژوهشگران در این تحقیق صداهای نهنگ‌های گوژپشت را که زیرآب ضبط شده بود برای سایر نهنگ‌ها در ساحل آلاسکا پخش کردند.

آن‌ها دریافتند در حالی که بیشتر این نهنگ‌ها به فریادهای ضبط‌شده اعتنایی نکردند، یکی از آن‌ها‌ــ یک نهنگ ماده به نام تواین‌ــ به‌مدت ۲۰ دقیقه دور قایق دانشمندان چرخید و این صداها را تقلید می‌کرد.

پژوهشگران کاملا مطمئن نیستند که این فریاد ضبط‌شده چه معنایی دارد، اما گمان می‌کنند نوعی «بانگ ارتباطی» باشد که نهنگ‌ها برای صدا زدن یکدیگر استفاده می‌کنند.

دکتر واکر توضیح داد: «ممکن است مثل این بوده که ما بگوییم سلام، و او پاسخ داده است سلام، و ما دوباره بگوییم سلام.»

برندا مک‌کوان، نویسنده ارشد این پژوهش، در بیانیه‌ای گفت: «ما معتقدیم این اولین بار است که چنین تبادل ارتباطی میان انسان‌ها و نهنگ‌های گوژپشت به زبان نهنگ گوژپشت صورت گرفته است.»

دانشمندان در حال حاضر تصور می‌کنند که فرازمینی‌ها به برقراری ارتباط علاقه‌مند خواهد بود و گیرنده‌های انسانی را هدف خواهند گرفت. 

آن‌ها می‌گویند رفتار نهنگ‌های گوژپشت «بی‌تردید» از این فرضیه «پشتیبانی می‌کند».

پژوهشگران امیدوارند با مطالعه سیستم‌های ارتباطی هوشمند غیرانسانی، مانند نهنگ‌ها، فیلترهایی طراحی کنند تا برای هرگونه سیگنال فرازمینی دریافت‌شده به کار ببرند.

تازه‌ترین یافته‌ها همچنین به این موضوع اشاره دارد که از بازپخش فریادهایی که به‌شکلی موثر طراحی شده باشند می‌توان برای مکالمه تجربی با نهنگ‌ها و سایر گونه‌های غیرانسانی تعامل‌پذیر استفاده کرد.

دیگر خبرها

  • انسان هایی با قدرت های ما فوق بشر
  • تاخیر در واحدهای مسکن ملی قابل تحمل نیست
  • دانشمندان می‌گویند موفق به صحبت با یک نهنگ شده‌اند
  • ما مشکوک هستیم که اعضای موساد از طریق یک پرواز، وارد کشور شده باشند | ما چنین کار کثیفی را تحمل نمی کنیم
  • روزنامه عربستانی : منطقه تاب تحمل تنش‌های بیشتر را ندارد/ ایران این بار منتظر نخواهد ماند
  • توضیح «های‌وب» درباره نحوه اجرای پروژه فیبر نوری در کرمان
  • ایران امروز قوی و مقتدر شده است
  • هشدار ترسناک دانشمندان در مورد استفاده از ویپ
  • چین: هرگز فعالیت‌ جدایی‌طلبان تایوان را تحمل نخواهیم کرد
  • چین: هرگز فعالیت‌های جدایی‌طلبان تایوان را تحمل نخواهیم کرد