Web Analytics Made Easy - Statcounter

ورود ارتش سوریه به شهر و فرودگاه «الطبقه»، سخنان تحقیرآمیز اردوغان در مورد اتحادیه عرب، واکنش رسمی عربستان به حمله به نفتکش ایرانی و مخالفت عربستان سعودی با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به سفر محرمانه برادر ولیعهد امارات به ایران نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، وبگاه «میدل ایست آی»، مستقر در لندن با ارائه گزارشی مدعی شده است که به تازگی «طهنون بن زاید»، برادر کوچک «محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی که مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی نیز به شمار می‌رود، در سفری محرمانه به مدت ۴۸ ساعت در تهران به سر برده است.

این خبر را میدل ایست آی به نقل از یک منبع امنیتی بلندپایه در امارات گفته و افزوده که هدف از این سفر کاهش تنش در منطقه خلیج فارس بوده است.

سفر احتمالی طهنون بن زاید به تهران همچنین به عنوان سفر بالاترین مقام اماراتی به ایران از زمان افزایش تنش‌ها در منطقه به شمار می‌رود.

امارات‌متحده‌عربی اخیرا رویکرد متفاوتی در قبال ایران در پیش گرفته است و شاهد تحولات و نشانه‌هایی در روابط دو کشور هستیم که حداقل طی چند سال اخیر بی‌سابقه بوده است. امارات طی سال‌های گذشته همواره کشوری بوده که در کنار عربستان سعودی و در مقابل جمهوری اسلامی ایران قرار داشته است.

ورود ارتش سوریه به شهر و فرودگاه «الطبقه» 

یگان‌هایی از ارتش سوریه، در ساعات اولیه امروز- دوشنبه- وارد شهر الطبقه شدند و تا حومه فرودگاه نظامی الطبقه پیشروی کرده‌اند که تحت کنترل واحدهایی از نیروهای کُرد در حومه جنوبی الرقه می‌باشد.

طبق این گزارش، یگان‌های ارتش سوریه استقرار در حومه فرودگاه نظامی الطبقه را اکنون آغاز کرده‌اند. این نیروها عصر دیروز از گذرگاه الطبقه به سمت این منطقه عبور کردند.

به احتمال زیاد، ارتش سوریه در چارچوب توافق انجام شده تحت نظارت روسیه میان دولت سوریه و گروه شبه‌نظامی «نیروهای دمکراتیک سوریه»، موسوم به «قسد»، ورود به این فرودگاه را آغاز کند.

فرودگاه نظامی الطبقه در نزدیکی سد فرات یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین سدهای سوریه محسوب می‌شود.

فرودگاه نظامی الطبقه آخرین پایگاه ارتش سوریه در استان الرقه بود ولی ارتش این فرودگاه را در آگوست سال 2014 در نبردی خونین با گروه تروریستی داعش از دست داد.

خبرنگار اسپوتنیک در سوریه همچنین ساعاتی پیش گزارش داد که یگان‌هایی از ارتش سوریه وارد شهرک «تل تمر»، که تحت سیطره شبه‌نظامیان قسد می‌باشد، شدند. این شهرک در شرق شهر مرزی «راس العین» واقع است.

بر این اساس، یک کاروان بزرگ از افسران و سربازان ارتش سوریه از ساعات اولیه صبح امروز از شهر الحسکه به سمت مناطق شمالی استان الحسکه حرکت کردند و وارد شهرک «تل تمر» شدند.

استقرار نیروهای ارتش سوریه از شهرک «تل تمر» و شهرهای «الدرباسیه» و راس العین در شمال الحسکه، جهت مقابله با حمله نظامی ترکیه و جلوگیری از پیشروی ارتش آن به سمت این مناطق، آغاز خواهد شد.

همزمان با گزارش‌ها درباره ورود ارتش سوریه به مناطق کُردنشین در شمال کشور، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد اهالی شهر الحسکه با حضور در مناطق مختلف شهر، ورود ارتش را گرامی داشتند.

خبرنگار سانا نیز از این استان گزارش داد که اهالی شهر الحسکه به محض اعلام خبر حرکت نیروهای ارتش برای مقابله با تجاوز ترکیه، با خودروهای خود در مناطق مختلف شهر حضور یافته و به صدا در آوردن بوق خودروهای شان از این اقدام ارتش سوریه تجلیل کردند.

سانا همچنین گزارش داد عشایر سوریه بر آمادگی خود برای یاری ارتش در دفاع از منطقه شرق فرات تاکید کردند.

رسانه‌ها شب گذشته از توافق دولت سوریه و کُردها درباره استقرار نیروهای دولتی در مرزهای مشترک با ترکیه جهت مقابله با تهاجم این کشور، خبر دادند.

منابع سوری یکشنبه‌شب گزارش دادند که نیروهای ارتش حرکت به سمت جبهه‌های جنگ در شمال شرق کشور را برای مقابله با تجاوز ترکیه آغاز کرده‌اند.

«عصمت شیخ حسن» از مسئولان نظامی وابسته به قسد تأکید کرد که کُردها با روسیه به توافق رسیده‌اند که شهر عین العرب (کوبانی) تحویل دولت سوریه شود.

وی پیش‌بینی کرد که نیروهای ارتش سوریه ظرف 48 ساعت آینده در شهرهای عین العرب و منبج که در تصرف نیروهای سوریه دمکراتیک است، مستقر شوند.

تهاجم نظامی ترکیه بامداد چهارشنبه گذشته با حملات هوایی و سپس حرکت واحدهای زمینی برای تصرف بخش‌هایی از مناطق تحت کنترل گروه‌های کرد سوریه آغاز شد.

سخنان تحقیرآمیز اردوغان در مورد اتحادیه عرب

رجب طیب اردوغان رهبر حزب عدالت و توسعه و رئیس جمهور ترکیه دیروز در گفت‌وگو با سردبیرها و تحلیل‌گران ارشد رسانه‌های کشورش به تندی به بیانیه اتحادیه عرب و محکوم کردن اقدامات تجاوزگرانه ارتش ترکیه به سوریه٬ واکنش نشان داد.

اردوغان گفت:«من از برخی مواضع انسان‌ها متحیر می‌شوم. مگر سوریه یک کشور عربی نیست؟ بله. اکثریت در این کشور با اعراب است. مگر آنجایی که ما در آن می‌جنگیم٬ منطقه اعراب نیست؟ بله. اعراب در آن اراضی در اکثریت هستند و ما در عملیات چشمه صلح٬ کاری می‌کنیم که آن اعراب رانده شده٬ به دیار خودبازگردند. در این شرایط٬ چرا باید این اقدام ما مورد اعتراض اتحادیه عرب قرار بگیرد؟ دیدید که فلسطین در این نشست شرکت نکرد و فقط یک سفیر فرستاد که او هم نتوانست صحبت کند. لیبی و قطر هم از این موضع اتحادیه عرب حمایت نکردند.»

اردوغان در ادامه افزود: «اگر همه شما جمع شوید٬ یک ترکیه نمی‌شوید و در حد ترکیه نیستید. شما فقط نفت و دلار دارید و با اتکا به درآمدهای نفتی‌تان صحبت می‌کنید. اما ترکیه با اتکا بر مواضع سیاسی و ایستادگی قاطعانه خود حرف می‌زند. ما نه به دنبال تجزیه سوریه هستیم و نه به خاک این کشور چشم طمع دوخته‌ایم. دیدید که خود رژیم سوریه هم ی.پ.گ را قبول ندارد و علیه ی.پ.گ موضع گرفته است. در چنین شرایطی چرا باید علیه ترکیه موضع‌گیری کنید؟ ما می‌دانیم دغدغه اتحادیه عرب چیست. آنها معامله‌گر هستند و می‌خواهند دلار بدهند و چیزی در قبال آن بگیرند و به همین خاطر تمام مواضعشان حساب‌گرانه است.»

واکنش رسمی عربستان به حمله به نفتکش ایرانی

عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجی عربستان گفت که کشورش در حمله به نفتکش ایرانی در دریای سرخ دست نداشته است.

نفتکش ایرانی SABITI متعلق به شرکت ملی نفتکش صبح روز جمعه در 60 مایلی بندر جده عربستان در دریای سرخ دچار حادثه شد.

احتمال می‌رود این حادثه بر اثر اصابت دو موشک در ساعت‌های 5 و 5:20 صبح به‌وقت ایران رخ داده باشد.

مخالفت عربستان سعودی با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب

اتحادیه عرب، روز گذشته نشست فوق‌العاده‌ای را در قاهره در سطح وزیران خارجه پیرامون حمله نظامی ترکیه به سوریه برگزار کرد که پس از پایان این نشست، که در بیانیه پایانی نشست بر وحدت و استقلال سوریه و اهمیت گفت‌و‌گوهای سیاسی زیر نظر سازمان ملل به ویژه پیگیری کمیته قانون اساسی این کشور برای دستیابی به یک راه‌حل سیاسی فراگیر برای بحران این کشور تاکید شده است.

در همین راستا، روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» به نقل از منابعی که در نشست دیروز اتحادیه عرب مشارکت داشتند، نوشت که موضوع بازگشت سوریه به این اتحادیه در جریان نشست وزرا در پشت درهای بسته مطرح شد، و عربستان سعودی طی آن پیشنهادی را برای به تعویق انداختن این پرونده مطرح کرد تا این‌که عراق پیش‌نویسی را به اتحادیه عرب، که مبتنی بر مراحل قانونی مطابق با آیین‌نامه اتحادیه عرب است به اتحادیه عرب ارائه داد و پیش‌نویس این بیانیه به نام عراق در میان کشورهای عربی توزیع می‌شود و قرار است در نشستی که به درخواست عراق در سطح وزیران خارجه برگزار خواهد شد، به رای گذاشته شود؛ همان‌گونه که عراق ریاست دوره کنونی اتحادیه عرب را بر عهده دارد. این تحرکات عراق زودهنگام و به‌ویژه طی نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل آغاز شده است. به نحوی که در نیویورک دیداری میان «محمد الحکیم» وزیر خارجه عراق و «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه برگزار شد و طی آن، الحکیم تمایل عراق برای پیشبرد این روند و نهایی کردن موضوع بازگشت سوریه به اتحادیه عرب را مطرح کرد که در مقابل، ولید المعلم از دولت عراق تشکر کرد و گفت که سوریه چیزی در این خصوص نمی‌خواهد.

منابع مذکور افزودند، رای‌گیری درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب قبل از نشست بعدی اتحاددیه عرب در ماه مارس سال جاری انجام خواهد شد.

وزرای خارجه کشورهای عربی توافق کردند که بایستی قبل از رای‌گیری، اقداماتی دیپلماتیک درخصوص سوریه انجام شود و دمشق را برای نشان دادن سیگنال‌های مثبت در سطح گفتمان دیپلماتیک و رسانه‌های، سوق دهند.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: پیاده روی اربعین نفتکش SABITI سوریه ترکیه ایدز چنار محمودی جام جهانی والیبال تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا عربستان برجام پیاده روی اربعین نفتکش SABITI سوریه ترکیه ایدز چنار محمودی جام جهانی والیبال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۳۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال سفارت از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینه

صبح امروز نخستین گروه عمره گزاران ایرانی با استقبال سفیر ایران در عربستان وارد مدینه منوره شدند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، پس از گذشت 9 سال وقفه، صبح امروز نخستین گروه عمره گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسؤلان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست. 

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذیربط این امر میسر گردید و به امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت‌خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

گفتگوی وزرای خارجه ایران و عربستان/ابراز امیدواری بن فرحان برای از سرگیری سفر عمرهفیصل بن فرحان: بزودی مشکل پرواز عمره گزاران ایرانی حل خواهد شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکذیب خروج نظامیان ایران از سوریه
  • تکذیب خروج مستشاران ایران از سوریه
  • امضای یادداشت تفاهم راه توسعه میان ترکیه، عراق، قطر و امارات
  • امضای یادداشت تفاهم چهارجانبه بین عراق، ترکیه، قطر و امارات
  • استقبال سفیر ایران از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینه
  • رئیس جمهور ترکیه در سفر رسمی وارد بغداد شد
  • هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراین
  • ورود اولین گروه عمره گزار ایرانی به مدینه | عکس
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • استقبال سفارت از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینه