Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-19@08:30:51 GMT

مزایا و معایب استفاده از انرژی خورشیدی

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۳۶۴۵

مزایا و معایب استفاده از انرژی خورشیدی

روزانه مطالب زیادی در مورد فواید استفاده از منابع تجدید پذیر مانند انرژی باد یا انرژی خورشیدی نوشته می‌شوند اما در مقابل باید بدانید یک مکتب فکری وجود دارد که افراد پیرو این مکتب بر این باور هستند که انرژی خورشیدی معایبی نیز دارد.

به گزارش ایسنا، اگرچه در حال حاضر میزان مصرف انرژی خورشیدی برای برق ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۸ درصد است اما سازمان‌های بین‌المللی و حتی "کنفرانس پاریس ۲۴"(COP ۲۴) به طور مداوم در تلاش هستند تا آن میزان را افزایش دهند. هدف فعلی آنها افزایش این میزان مصرف تا ۳۲ درصد تا سال ۲۰۳۰ در سراسر جهان است.

نمی‌توان انکار کرد که خورشید یکی از فراوان‌ترین منابع انرژی را ارائه می‌دهد. برآوردها نشان می‌دهد که زمین حدود ۱۲۰ هزار تراوات انرژی از تابش خورشیدی دریافت می‌کند که این میزان ۲۰ هزار برابر بیشتر از آنچه جهان واقعاً نیاز دارد، است.

اگر ما بتوانیم از این انرژی به نحو احسن استفاده کنیم، دیگر نیازی نیست نگران به اتمام رسیدن ذخایر نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی باشیم. روش‌های بسیاری وجود دارد که طی آن از انرژی خورشیدی به عنوان منبع تجدیدپذیر برای تصفیه انرژی و انتقال به یک اقتصاد کم کربن، به عنوان منبع تجدیدپذیر استفاده می‌شود. با این حال برخی از افراد در مورد استفاده از انرژی خورشیدی نگران هستند. طی این مقاله در مورد همه جوانب مثبت و منفی انرژی خورشیدی صحبت می‌کنیم.

منبع انرژی پاک

انرژی خورشیدی یک منبع انرژی پاک به شمار می‌رود که محیط زیست را آلوده نمی‌کند. این یک منبع انرژی تجدیدپذیر است و می‌توان روزانه به طور مستقیم از خورشید استفاده کرد. از این رو تا زمانی که خورشید وجود دارد هیچ‌گونه جای نگرانی نیست. به گفته دانشمندان پدپده فروپاشی خورشید حداقل تا ۵ میلیارد سال آینده رخ نخواهد داد بنابراین ما زمان کافی برای بهره برداری داریم و با اطمینان می‌توانیم از انرژی خورشیدی استفاده کنیم.

کاهش اثرات تغییر آب و هوا

استفاده از انرژی خورشیدی تاثیر مستقیمی در کاهش ردپای کربن در کره زمین دارد. برآوردها نشان می‌دهد که انرژی خورشیدی به کاهش خسارات ناشی از تغییرات آب و هوایی در آینده، با صرفه‌جویی ۲۵۹ میلیارد دلاری در سطح جهان کمک خواهد کرد.

انگیزه از سوی دولت‌ها

بیشتر دولت‌ها از افرادی که پنل‌های خورشیدی را در خانه‌های خود نصب می‌کنند، حمایت مالی می‌کنند. یارانه‌های دولتی زیادی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از انرژی خورشیدی از بیشتر انرژی مورد نیاز خود برای استفاده روزمره استفاده کنید.

کاهش صورتحساب‌های برق

در صورت اضافه کردن برق منظم با انرژی خورشیدی، صورتحساب برق شما نیز می‌تواند به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند. علاوه بر این، با افزایش پیشرفت در توسعه فناوری‌های پنل‌های خورشیدی امکان اشتراک انرژی اضافی با همسایگان نیز وجود دارد. در عوض، مبلغ آن را پرداخت می‌کنید یا در صورتحساب بعدی خود تخفیف می‌گیرید.

هزینه کم

علاوه بر نکات ذکر شده، هزینه نگهداری یک صفحه خورشیدی بسیار ناچیز است. بنابراین پس از نصب آن در خانه، بسته به کیفیت می‌توانید ۱۰ الی۲۰ سال از آن استفاده کنید. تولیدکنندگان پنل‌های خورشیدی نیز ضمانت‌های ماندگاری را بر روی این پنل‌ها می‌گذارند تا در صورت بروز مشکل با آنها تماس برقرار کنید. همچنین این پنل‌ها باید سالی چند بار تمیز شوند بنابراین می‌توانید خودتان این کار را انجام دهید یا با یک شرکت نظافت تماس گرفته تا افرادی بیایند و این کار را برای شما انجام دهند.

نصب و راه اندازی همراه با آلودگی

اگرچه وقتی به انرژی خورشیدی فکر می‌کنیم، انرژی پاک به ذهنمان می‌آید، لازم به ذکر است که نصب پنل‌های خورشیدی نیز با آلودگی همراه است. هنگامی که پنل‌های خورشیدی منتقل و نصب می‌شوند، تمایل به انتشار گازهای گلخانه‌ای دارند. علاوه بر این، برخی از مواد مورد استفاده در سامانه‌های فتوولتاییک(Photovoltaic system) سمی هستند. بنابراین، می‌تواند به طور غیرمستقیم بر محیط زیست تأثیر بگذارد. هر پدیده‌ای که در اثر تابش نور بدون استفاده از مکانیزم‌های محرک مکانیکی الکتریسیته تولید کند، پدیده فتوولتاییک(Photovoltaics) گفته شده و عاملی که این فرایند را به وجود می‌آورد، سلول خورشیدی(Solar cell) نام دارد.

هزینه اولیه بالا

هزینه اولیه نصب و استفاده از انرژی خورشیدی بسیار زیاد است زیرا کاربر مجبور است هزینه کل بسته را بپردازد. کل سیستم شامل باتری، سیم کشی، پنل خورشیدی و اینوِرتِر یا مبدل جریان مستقیم به متناوب است. با این حال، فناوری در این بخش هر روز در حال پیشرفت است، بنابراین احتمالا در آینده‌ای نزدیک شاهد کاهش هزینه‌ها خواهیم بود.

وابسته به آب و هوا

استفاده از انرژی خورشیدی بسیار وابسته به خورشید است. بنابراین اگر هوا ابری است و خورشید در آسمان نیست ممکن است در آن روز برقی از آن سو دریافت نکنید. از آنجا که فناوری ذخیره سازی در حال حاضر پیشرفتی ندارد، پنل‌های خورشیدی نمی‌توانند انرژی زیادی را ذخیره کنند. بنابراین در حال حاضر اتکای ۱۰۰ درصد به انرژی خورشیدی امکان‌پذیر نیست. شما باید آن را با منابع انرژی سنتی تکمیل کنید.

نتیجه گیری

با توجه به معایب ذکر شده می‌توان دریافت که انرژی خورشیدی آن طور که فکر می‌کردیم هم پاک نیست و دارای برخی معایب نیز است. بزرگترین مشکل آن نیز انتشار گازهای گلخانه‌ای است که برای محیط زیست مضر است. اما اگر به معنای نسبی دیده شود و با منابع فعلی مقایسه شود، آلودگی ایجاد شده توسط پنل‌های خورشیدی تا حدودی کمتر است. برخی از معایب دیگر مانند هزینه‌های بالا و وابستگی به آب و هوا باعث ایجاد شک و تردید می‌شود اما کاهش صورتحساب‌های برق، یارانه‌های دولت و هزینه‌های پایین تعمیر و نگهداری آن معایب را جبران می‌کند.

هرچه سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در جهت توسعه راه حل‌های نوآورانه برای جذب انرژی خورشیدی صورت می‌گیرد، ما به احتمال زیاد می‌توانیم از این منبع انرژی به طور کارآمدتری استفاده کنیم. با وجود انتقادات و ضایعات سمی که این صفحات خورشیدی تولید می‌کنند ما این واقعیت را می‌دانیم که انرژی خورشیدی یک منبع بسیار بهینه‌تر از سوخت‌های فسیلی است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: انرژی خورشیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۳۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه باتری ماشین را شارژ کنیم؟

هنگام روشن بودن خودرو باتری در مدار است و همزمان دینام باتری را شارژ می‌کند تا سایر مصرف کننده ها از منبع تغذیه برق DC یعنی همان باتری استفاده کنند و باتری افت توان نداشته باشد. اگر دینام کار نکند، باتری تا یک بازه زمانی برق‌دهی دارد و بعد از مدتی تمام سیستم های برقی و خودرو از کار می افتد و چاره کار، تعویض باتری ماشین است. درصورتی‌که باتری ماشین شما خوابیده است، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید تا مطلع شوید که چگونه باتری ماشین را شارژ کنیم.

استفاده از شارژر باتری قابل‌حمل؛ یکی از روش‌های معمول شارژ باتری خودرو

برای شارژ باتری با استفاده از باتری قابل‌حمل، می‌توانید از شارژر قابل حمل باتری خودرو که قیمت بالایی نیز ندارد، بهره بگیرید. روش اجرای این کار به‌صورت زیر است:

برای شارژ باتری، ابتدا بررسی کنید که آیا باتری ماشین شما نیاز به خارج کردن از محفظه روی آن دارد یا خیر.

وسایل الکترونیکی خودرو را خاموش کنید تا از ایجاد هرگونه قوس الکتریکی جلوگیری شود. قوس الکتریکی باعث آسیب زدن به باتری می‌شود.

کابل منفی و سپس کابل مثبت را جدا کرده و از سر باتری خارج کنید.

با استفاده از آچار سوکت، کابل‌های منفی و مثبت را با احتیاط از باتری جدا کنید.

سر باتری را تمیز کنید تا هرگونه کثیفی را از آن‌ها پاک شده و از سولفاته شدن آن جلوگیری شود، زیرا باعث جلوگیری از اتصال درست باتری می‌شود.

شارژر را به باتری متصل کنید و مطمئن شوید که شارژر خاموش است.

شارژر را روشن کرده و میزان شارژ را تنظیم کنید.

بعد از شارژ کامل، کابل‌های شارژر را از باتری جدا کنید و باتری را به محفظه‌اش برگردانید.

ازجمله مزایای استفاده از شارژر قابل حمل برای شارژ کردن باتری خودرو می‌توان به شارژ سریع‌تر باتری، آسانی استفاده و ایمنی بالا اشاره کرد. بهتر است اگر ماشین مدل بالای داخلی یا خارجی مانند سانتافه دارید و باتری آن خوابیده است و در زمینه تعویض باتری تخصص ندارید، ریسک نکنید و شارژ باتری ماشین را به یک متخصص بسپارید. با این کار از بروز مشکل برای ماشین و متحمل شدن هزینه اضافی پیشگیری شود. همچنین، از خرید و نصب باتری‌های دیگر مانند باتری ۲۰۷ به‌دلیل یکسان نبودن آمپر و سایر مشخصات فنی باتری و خودرو، روی خودرویی مثل سانتافه خودداری کنید؛ به‌این‌دلیل که باتری ماشین ۲۰۷ از نوع ۵۰ آمپر و باتری سانتافه از نوع ۷۰ آمپر است و همخوانی ندارند.

شارژ باتری ماشین با پنل خورشیدی؛ کم آلاینده‌ترین روش شارژ باتری ماشین

پنل خورشیدی استاندارد ۱۰۰ وات در حدود ۵ آمپر جریان برای شارژ باتری فراهم می‌کند، اما زمانی که باتری با ولتاژ زیر ۱۱٫۵۸ ولت قرار دارد، حدود ۱۲ ساعت زمان می‌برد تا باتری شارژ شود. البته زمان شارژ کامل باتری با این روش بسته به میزان نور خورشید و شدت آن، متغیر است. در ادامه، به نکات مهم شارژ باتری ماشین با استفاده از پنل خورشیدی اشاره شده است:

اگر از پنل خورشیدی برای شارژ باتری استفاده می‌کنید، بهتر است از یک کنترلر شارژ استفاده کنید. این کنترلر با کنترل جریان و ولتاژ، از شارژ بیش‌ازحد باتری جلوگیری می‌کند.

هنگام انتخاب کابل برای اتصال پنل خورشیدی به باتری، بهتر است از کابل‌هایی با طول کافی استفاده کنید. در این صورت می‌توانید پنل را در مکانی قرار دهید که به میزان کافی از نور خورشید بهره‌مند باشد.

هنگام اتصال پنل خورشیدی، ابتدا باید باتری را به کنترلر شارژ وصل کرده و سپس پنل را به کنترلر متصل کنید. این کنترلر باید برچسب «BATTERY + و -» داشته باشد تا بتوان به‌درستی آن را به باتری متصل کرد.

برای شارژ باتری ماشین، می‌توانید از سه حالت شارژ انبوه، شارژ جذبی و شارژ شناور استفاده کنید.

شارژ باتری ماشین با پنل خورشیدی، از انرژی تجدیدپذیر استفاده می‌کند و به‌آسانی قابل استفاده است. اما شارژ کامل باتری در این روش از ۱۲ ساعت تا ۲ روز زمان می‌برد و فقط در روزها و زمانی که آفتاب موجود است امکان استفاده دارد. به‌طورکلی، اگر سوال شما این است که چگونه باتری خوابیده ماشین را شارژ کنیم، یکی از بهترین روش‌ها برای این کار، استفاده از پنل‌های خورشیدی برای شارژ باتری ماشین است.

شارژ باطری ماشین با استفاده از آداپتور معمولی چطور ممکن است؟

اگر سوال شما این است که چگونه باتری ماشین را شارژ کنیم، پاسخ به آن استفاده از آداپتور معمولی است. شارژ باطری ماشین با استفاده از آداپتور معمولی و افزاینده ولتاژ، مشابه روش شارژ لپ‌تاپ است که به‌دلیل رایج نبودن، در این مقاله به آن اشاره نکردیم. تنها تفاوت این دو روش در استفاده از یک آداپتور معمولی ۱۲ ولتی و ۵ آمپر در شارژ باتری ماشین با آداپتور معمولی است.

برای شارژ باطری ماشین با این روش، باتری باید در وضعیت سالم و فقط شارژ آن خالی شده باشد. شارژ کامل باتری با این روش زمان بالایی را می‌طلبد. بجای آن، خرید باتری خارجی یا باتری ایرانی برای ماشین از برندهایی مانند سپاهان و برنا باتری، برای تعویض باتری به شما توصیه می‌شود. اگر قصد خرید باتری ماشین ایرانی با کیفیت برای خودرویتان دارید، استعلام قیمت برنا باتری و خرید آن از سایت باتری آنتایم را به‌دلیل ضمانت اصل بودن باتری و نصب رایگان باتری خودرو در محل به شما توصیه می‌کنیم.

شارژ باتری ماشین با ترانس؛ یکی از روش‌های شارژ موقت باتری اتومبیل

ولتاژ موردنیاز برای شارژ باطری ماشین با ترانس باید ۱۴٫۸ ولت و ولتاژ شناور آن ۱۳٫۸ ولت باشد تا ۱۰ آمپر جریان برای شارژ باتری ماشین فراهم کند و باتری در چند ساعت شارژ شود. استفاده از مبدل افزایش‌دهنده ولتاژ باعث کاهش ظرفیت جریان می‌شود؛ زیرا ترانس‌ها معمولا ولتاژ ۱۱٫۲ تا ۱۲ ولت و ۵ آمپر جریان را ارائه می‌دهند. حتی با خروجی ۱۴٫۲ ولت، جریان تنها در حدود ۳٫۳ آمپر است که برای شارژ باتری مناسب نیست و نیاز به بیش از ۳۰ ساعت دارد. با استفاده از ترانس فقط می‌توانید باتری را تا حدی شارژ کنید که ماشین استارت بخورد و برای شارژ کامل باتری کارایی ندارد.

پاک کردن سر باتری و رعایت نکات ایمنی؛ مهم‌ترین نکات شارژ باتری ماشین بدون دستگاه

قبل از شارژ کردن باتری، دفترچه راهنمای خودرو را مطالعه کنید یا از یک متخصص در این زمینه مشورت بگیرید. باتری‌ها حاوی اسید سولفوریک هستند که در صورت تماس با بدن انسان باعث ایجاد سوختگی شدید می‌شوند. مطمئن شوید که سر باتری تمیز و عاری از خوردگی باشد. اگر باتری شما اسیدی است و نیاز به شارژ آب دارد، ابتدا، آب مقطر را دقیقا بالای صفحات باتری اضافه کنید و سعی نکنید باتری خشک شده را شارژ کنید. اگر باتری متصل به وسیله نقلیه را شارژ می‌کنید، مطمئن شوید که شارژر آن ولتاژ بالایی ندارد که به سیستم الکتریکی خودرو آسیب برساند.

نصب باتری خودرو توسط متخصصین؛ یکی از موارد احتیاطی لازم در هنگام تعویض باتری

توصیه‌ می‌شود اگر باتری خودرو شما خراب شده و دیگر قابل شارژ نیست، نصب باتری ماشین را به یک متخصص بسپارید تا همه مراحل نصب آن به درستی و با دقت انجام شود و از بروز آسیب به باتری و خودروی شما جلوگیری شود. اگر باتری ماشین‌تان را از فروشگاه‌ باتری آنتایم خریداری کنید، امکان درخواست نصب رایگان باتری توسط کارشناسان این مجموعه را خواهید داشت.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895980

دیگر خبرها

  • سرنوشت زباله‌های ناشی از رونق انرژی خورشیدی در هند چه می‌شود؟
  • جدول میزان پرداختی حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳
  • کدام کشورها ۱۰۰ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌کنند؟
  • شکست بزرگ‌ترین پروژه انرژی تجدیدپذیر تاریخ
  • دوربین ثبت وقایع خودرو؛ مزایا، قیمت و هر آنچه باید بدانید
  • انتخاب کولر مناسب برای منزل شما: گازی یا آبی؟
  • بهره‌برداری از نخستین نیروگاه خورشیدی فضا در یک قدمی واقعیت
  • ساخت پنج شهرک انرژی خورشیدی
  • چگونه باتری ماشین را شارژ کنیم؟
  • چشم ایران به برق خورشید روشن می‌شود؟