Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-18@09:38:53 GMT

بیماری بواسیر چیست و درمان آن چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۳۶۷۳

بیماری بواسیر چیست و درمان آن چگونه است؟

خبرگزاری آریا -
تقریباً از هر چهار بزرگسال ، تقریباً سه نفر دچار بواسیر می شوند
بواسیر چیست؟
بواسیر (Hemorrhoids) که به آن شمع نیز گفته می شود، رگهای متورم در مقعد و رکتوم تحتانی شماست ، مشابه رگهای واریسی. بواسیر می تواند در داخل رکتوم (بواسیر داخلی) یا زیر پوست اطراف مقعد (بواسیر خارجی) ایجاد شود.
تقریباً از هر چهار بزرگسال، تقریباً سه نفر دچار بواسیر می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بواسیر دلایل زیادی دارد، اما اغلب علت آن ناشناخته است. خوشبختانه گزینه های موثری برای درمان بواسیر در دسترس است. بسیاری از افراد با درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی ، تسکین می یابند.
علایم بواسیر:
علائم بواسیر معمولاً به نوع بواسیر بستگی دارد.
بواسیر خارجی:
اینها زیر پوست اطراف مقعد شما هستند. علائم آنها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
خارش یا تحریک در ناحیه مقعد شما
درد یا ناراحتی
تورم در اطراف مقعد
خون ریزی
بواسیر داخلی:
بواسیر داخلی در داخل رکتوم قرار دارد. معمولاً آنها را نمی بینید یا احساس نمی کنید و بندرت ناراحتی ایجاد می کنند. اما باعث خارش یا سوزش هنگام عبور مدفوع میشود،خونریزی بدون درد هنگام مدفوع ، ممکن است مقدار کمی خون قرمز روشن را روی دستمال توالت یا توالت مشاهده کنید.
هموروئید برای فشار از طریق بازوی مقعد (بواسیر طولانی مدت یا بیرون زده) و در نتیجه درد و سوزش ایجاد می شود.
بواسیر ترومبوز :
اگر خون در یک بواسیر خارجی قرار داشته باشد و لخته (ترومبوس) تشکیل دهد ، می تواند منجر به:
درد شدید
ورم
التهاب
توده ای سخت در نزدیکی مقعد
بستن رگ با باند لاستیکی، متداول‌ترین درمان غیرجراحی است
درمان بیماری بواسیر:
بواسیرهای کوچک، اغلب بدون درمان یا با درمان خانگی و تغییرات سبک زندگی برطرف می‌شوند. اما اگر مشکلات و عوارض ناشی از بواسیر مانند خونریزی همچنان ادامه داشت، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما می‌تواند سایر علل خونریزی هنگام اجابت مزاج را بررسی کند. اگر علائم بواسیر شما شدید شوند، پزشک ممکن است روش‌های پزشکی (عمل جراحی) را برای برداشتن یا کوچک کردن هموروئید ها به شما توصیه کند.
همچنین ممکن است پزشک‌تان یک درمان سرپایی و بدون دردسر را به شما پیشنهاد کند. درمان‌های سرپایی، درمان‌هایی هستند که پزشک در مطبش انجام می‌دهد. برخی از این درمان‌ها عبارت‌اند از:
بستن رگ با باند لاستیکی، متداول‌ترین درمان غیرجراحی است. پزشک در این روش، یک باند یا حلقه‌ی لاستیکی سفت را دور پایه‌ی هموروئید گره می‌زند. این حلقه باعث قطع جریان خون به هموروئید می‌شود و در نتیجه هموروئید پس از چند روز ازبین می‌رود. این روش برای 80 درصد از افرادی که تحت درمان هموروئید قرار می‌گیرند، به‌کار می‌رود.
در طول روش انعقاد، پزشک از نور مادون قرمز، گرما یا سرمای شدید برای کوچک کردن هموروئید استفاده می‌کند.
در طول اسکلروتراپی، پزشک برای کوچک کردن هموروئید، یک ماده‌ی شیمیایی به درون آن تزریق می‌کند.
اگر هموروئید شما شدید باشد یا به درمان‌های پزشکی سرپایی پاسخ ندهد، ممکن است لازم باشد پزشک‌تان آن را از طریق عمل جراحی خارج کند. این روش معمولا علائم را ازبین می‌برد و میزان عود هموروئید را در آینده کاهش می‌دهد.
برای درمان بواسیر فیبر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید
مصرف فیبر:
ابتلا به هموروئید بیش‌تر به خاطر سبک زندگی‌مان این‌قدر در غرب رایج است، پس می‌توانید با مراقبت از خود شروع کنید. تغییر رژیم غذایی، ورزش، نوشیدن آب فراوان، و کاهش استرس نه تنها به هموروئید بلکه به سلامت عمومی‌تان هم کمک می‌کند.
اگر می‌خواهید با یبوست، یکی از دلایل اصلی ایجاد این مشکل، خداحافظی کنید باید فیبر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. سبزیجات خام و میوه‌ها فیبر شما را تامین می‌کنند اما همواره باید آنها را با اضافه کردن بذر کتان یا سبوس اسفرزه تکمیل کنید. می‌توانید روزتان را مخلوط آب و یک قاشق چایخوری اسفرزه شروع کنید که آن مقدار فیبر اضافه را به شما می‌رساند.
ورزش:
روزانه بیست الی سی دقیقه پیاده روی از یبوست پیشگیری میكند. نفس بكشید. به هنگام فعالیت های شدید مانند هل دادن، كشیدن یا بلند كردن اجسام سنگین نفستان را حبس نكنید چرا كه میتواند باعث بواسیر و خون ریزی گردد.
آلوئه‌ورا :
ژل آلوئه ورا می تواند از داروخانه ها تهیه کرد و یا به صورت مستقیم از خود گیاه آلوئه ورا گرفت. این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد.
از ژل آلوئه ورای خالص برای درمان بواسیر خود استفاده کنید.
عده ای به آلوئه ورا حساسیت دارند، برای تشخیص این نوع آلرژی می توان مقداری ژل آلوئه را بر روی پوست خود بمالید و 24 الی 48 ساعت صبر کرد. اگر واکنشی ندیدید می توان از آلوئه برای درمان هموروئید کمک گرفت.
استفاده از انجیر خشک :
چند انجیر خشک را با آب گرم بشویید و شب آن را خیس نمایید. صبح انجیر و آبی که انجیر در آن خیس خورده را میل نمایید.خوردن انجیر هنگام عصر نیز مفید میباشد.
خوردن انجیر زمانی اثر گذار است که چندین هفته خوردن آن را ادامه دهید. دانه های ریز انجیر باعث تحریک روده و حرکت مدفوع میشود. درمانهای خانگی باعث کاهش فشار در قسمت مقعد و کاهش میزان بواسیر میشود. برای رهایی یافتن از این بیماری باید از مبتلاشدن به یبوست جلوگیری نمایید .
کمپرس سرد:
بسته یخ و یا کمپرس سرد تورم، التهاب و درد را کاهش می دهد بسته یخ را در ناحیه مقعد به مدت 15 دقیقه قرار داده و یا فشرده سازی نمایید و دو تا سه بار در روز تکرار کنید.
درمان بیماری بواسیر
وان آب گرم با نمک اپسوم:
استفاده از وان آب گرم برای تسکین ناراحتی و سوزش ناشی از هموروئید مفید است. اگر وان ندارید از sitz bath استفاده کنید. این وسیله مانند یک تشت پلاستیکی کوچک است و بر روی صندلی توالت فرنگی جا می گیرد.
قرار گیری شما در وان آب گرم به مدت زمان 20 دقیقه بعد از هر بار اجابت مزاج بالاترین تاثیر را در کاهش علائم هموروئید خواهد داشت. هم چنین برای افزایش تاثیر و بازدهی این راه درمان می توانید از نمک اپسوم استفاده کنید و موجب کاهش درد خود شوید.
سرکه سیب :
مواد طبیعی گوناگونی وجود دارند که می‌توان برای تسکین و التیام ناحیه‌ی دردناک استفاده کرد. استفاده از سرکه‌ی سیب (ای‌سی‌وی) – اکسیر بین تمام درمان‌های خانگی- را امتحان کنید. تنها یک گلوله پنبه را به آن آغشته کنید و به ناحیه‌ی مقعدی بزنید. این کار به التهاب و بهبود علائم کمک می‌کند. هم‌چنین می‌توانید مخلوط سرکه‌ی سیب و عسل را امتحان کنید زیرا این ترکیب می‌تواند سلامت گوارشی‌تان را بهبود بخشیده و از یبوست جلوگیری کند.
پمادهای بدون نیاز به نسخه:
کرم‌ها و پمادهای بدون نیاز به نسخه مانند Preparation H تقریبا در هر داروخانه‌ای موجودند و می‌توانند باعث تسکین فوری علائم هموروئید شوند. برخی از آنها حتی می‌توانند تورم را کاهش دهند و به هموروئید شما کمک کنند که زودتر بهبود یابد. با وجود‌ این، اگر از یک کرم حاوی هیدروکورتیزون استفاده می‌کنید، هر بار بیش از یک هفته‌ی متوالی از آن استفاده نکنید.
سیر :
تعدادی سیر را له کنید و در مقدار اندکی آب بریزید. سپس پنبه‌ای را به آن‌ آغشته کنید و مستقیما روی محل مورد نظر قرار دهید.
وزن‌تان را کاهش دهید :
فشار وزنی که همه جا همراه‌تان حمل می‌کنید، در ناحیه‌ی اطراف مقعدتان متمرکز است. به علاوه، هر قدر چربی‌ها و چین و چروک‌های اطراف مقعد بیش‌تر شوند، مواظب از این ناحیه و رعایت بهداشت آن دشوارتر می‌شود.
مصرف پیاز:
در بواسیر خونی مصرف پیاز مفید میباشد. تقریبا 30 گرم آن را در آب رنده کنید. شش گرم شکر را به آن اضافه نمایید و دوبار در روز مصرف کنید بعد از چند روز عوارض این بیماری کاهش می یابد. همچنین پیاز در درمان بواسیر خشک مؤثر میباشد.
گردآوری:بخش سلامت بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۳۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با خون اهدایی شما من زنده ام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هموفیلی نخستین بار در قرن دهم کشف شد؛ هنگامی که درمانگران روی افراد مختلفی به ویژه مردان که به دلیل خونریزی بعد از یک آسیب دیدگی کوچک جان خود را از دست داده بودند، آزمایش‌های مختلفی انجام دادند؛ با وجود اینکه هموفیلی در مقایسه با سایر بیماری‌ها، نادر است، اما هم اکنون ژنتیک هموفیلی به‌خوبی شناخته شده است و با پیشرفت‌های بدست آمده طول عمر اشخاص هموفیلی از چندین سال به طول عمر طبیعی رسیده است.

علامت اصلی هموفیلی، خونریزی است. گاهی این خونریزی‌ها در همان سال‌های اول زندگی اتفاق می‌افتد و گاهی نیز در انواع خفیف در سال‌های بعدی زندگی به ویژه هنگام عمل جراحی یا بعد از تروما -ضربه- رخ می‌دهد.

خونریزی داخلی در بیماری هموفیلی ممکن است در هر نقطه از بدن، ایجاد شده و منجر به درد شدید، معلولیت یا حتی مرگ شود که در این میان خونریزی داخل مفاصل شایع است. در اغلب موارد، هموفیلی با خونریزی‌های غیرطبیعی یا با توجه به وجود سابقه این بیماری در خانواده، تشخیص داده می‌شود.

بیماران هموفیلی برای توقف خونریزی بعد از هر آسیب و کمک به روند ترمیم زخم‌ها به انعقاد خون نیاز دارند؛ در حالت طبیعی واکنش‌های انعقاد خون، مانع از خونریزی به درون عضلات و مفاصل به دنبال فعالیت‌های روزمره می‌شوند. انعقاد خون طبیعی به تعامل موارد بسیاری در خون بستگی دارد که برخی از این مواد فاکتور‌های انعقادی نامیده می‌شوند؛ در صورتی که یکی از این فاکتور‌ها به مقدار لازم در بدن موجود نباشد، ممکن است بند آمدن خون به طول انجامد؛ بیماران هموفیلی در مقایسه با افراد طبیعی فاکتور‌های انعقادی کمتری دارند. باید بدانیم بیماری هموفیلی انواع مختلفی دارد.

انواع بیماری هموفیلی
هموفیلی A و B شایع‌ترین اختلالات هموراژیک ارثی حاد هستند. بر اساس نوع فاکتور‌های انعقادی کاهش یافته، هموفیلی به سه نوع تقسیم می‌شود؛ هموفیلی نوع A ناشی از کمبود فاکتور ۸، هموفیلی نوع B ناشی از کمبود فاکتور ۹ و هموفیلی C که ناشی از کمبود فاکتورانعقادی ۱۱ است. فرد مبتلا به هموفیلی سریعتر از افراد عادی خونریزی نمی‌کند، بلکه خونریزی او بیشتر از حد طبیعی طول می‌کشد. بیماران بسته به فعالیت فاکتور با خونریزی طولانی با یا بدون تروما مراجعه می‌کنند. هدف اصلی مراقبت باید جلوگیری و درمان خونریزی باشد.

حال با نشانه‌های بالینی هموفیلی آشنا می‌شویم
تشنج نوزاد، بیقراری، نخوردن شیر کافی از سینه مادر یا شیر خشک، کبودی‌هایی بر روی پوست در اثر زمین خوردن و خونریزی‌های پوست، خونریزی در مفصل زانو، خونریزی از مفاصل مچ پا، آرنج و در درجه بعد سایر مفاصل، خونریزی در ماهیچه و خونریزی در سایر اندام‌ها، خونریزی بی دلیل از بینی و دهان و لثه، خونریزی غیرطبیعی پس از واکسیناسیون، درد، تورم یا سفتی در مفاصل، مشاهده خون در ادرار یا مدفوع، درد ناگهانی، تورم و احساس گرما در مفاصل بزرگ از نشانه‌های بالینی در دوران نوزادی و کودکی است.

روش‌های تشخیص بیماری
هموفیلی دربیشتر موارد قبل از تولد قابل شناسایی است و در دوران بارداری با انجام آزمایش ژنتیک و نمونه برداری از پرده‌های جنین در هفته دهم تا دوازدهم یا به وسیله آمینوسنتز پس از هفته پانزدهم بارداری این بیماری قابل تشخیص است.
از بدو تولد نیز نوزاد مبتلا می‌تواند علائم داشته باشد که پزشک با آزمایش خون وبررسی میزان فاکتور در خون نوزاد می‌تواند بیماری را تشخیص دهد.

شعار روز جهانی هموفیلی
شعار امسال روز جهانی هموفیلی، دسترسی عادلانه به درمان و دارو برای همه مردم است.
امین افشار رئیس هئیت مدیره کانون هموفیلی ایران می‌گوید: تامین دسترسی عادلانه به درمان و دارو یکی از مهمترین مطالبات کانون هموفیلی ایران بخصوص در شهرستان‌های استان‌های مختلف کشور است.


۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
امین افشار رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی شمار بیماران هموفیلی را در ایران ۱۳ هزار نفر اعلام کرد و گفت: کانون هموفیلی ایران وظیفه پوشش دهی همه بیماران هموفیلی و سایر اختلالات انعقادی دارد.
رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران همچنین با تاکید بر اهمیت تامین دارو بیمارن هموفیلی افزود: این بیماران باید قبل از خونریزی، تمهیدات دارو و درمان را بیندیشند؛ اگر این بیماران با کمبود دارویی مواجه شوند ممکن است به مرور در حوزه مفاصل دچار معلولیت شوند، از این رو تامین داروی این بیماران مهم است.
به گفته امین افشار: توزیع دارو‌های مورد نیاز بیماران در شهرستان‌های استان‌ها می‌تواند بسترساز رسیدگی عادلانه‌تر بیماران به دارو و درمان شود.
رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران همچنین تاکید کرد: تشخیص بیماری هموفیلی از طریق ژنتیکی است و تنها راه پیشگیری بیماری هموفیلی، پرهیز از ازدواج خویشاوندی است.

درمان در بیماران هموفیلی
تنها درمان قطعی در مبتلایان به هموفیلی نوع A که دچار خونریزی شده اند، تزریق فاکتور انعقادی است که به صورت پیشگیرانه می‌توان از تزریق هفتگی فاکتور در منزل استفاده کرد.

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام کورتون | پاسخ به همه سؤالات و نگرانی‌ها درباره چگونگی مصرف داروهای ضدالتهابی
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • بیماری هموفیلی قابل کنترل است
  • با خون اهدایی شما من زنده ام
  • ساز ناکوک آلرژی در بهار
  • وسواس؛ بیماری سمج اما درمان‌پذیر