Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیشرفت علم و فناوری ادامه زندگی برای نابینایان را آسان‌تر کرده است، در این صورت نابینایان می‌توانند فعالیت‌های عادی را همانند دیگر افراد تجربه کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، چندین سال است که پژوهشگران و دانشمندان به دنبال کشف روش‌هایی هستند که به نابینایان کمک کند همانند دیگر افراد زندگی کنند؛ فناوری‌های جدید با استفاده از دیگر حواس افراد نابینا مانند حس شنوایی و لامسه به آن‌ها کمک می‌کند تا اطلاعات محیط اطراف را به بهترین شکل دریافت و درک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال محققان دانشگاه میشیگان تبلتی در اختیار نابینایان قرار داده‌اند که قابلیت نمایش خط بریل را به صورت برجسته دارد و به نابینایان کمک می‌کند به راحتی مطالعه کنند. در ادامه به بررسی تکنولوژی‌هایی می‌پردازیم که زندگی نابینایان را تغییر می‌دهد:

چشم بیونیک

محققان موفق شدند با استفاده از چاپگر سه بعدی، چشم بیونیک بسازند؛ این وسیله سیگنال‌های نوری را به مغز فرد ارسال می‌کند، بنابراین فرد نابینا می‌تواند تضاد رنگی، سایه اجسام بسیار روشن و تیره و همچنین حاشیه اشیاء را تشخیص دهد. جالب است بدانید که الکترودهای کوچک چشم بیونیک به شبکیه چشم پیوند زده می‌شود و کاربر می‌تواند با استفاده از عینکی که دارای دوربین مخصوص است، دید نسبی از محیط اطراف خود داشته باشد.

ساعت هوشمند دات (Dot)

ساعت مچی هوشمند دات (Dot)، نخستین ساعت هوشمند مخصوص نابینایان محسوب می‌شود که مجهز به خط بریل است. این ساعت کره‌ای از طریق بلوتوث به تلفن همراه فرد نابینا وصل می‌شود؛ سپس کاربر می‌تواند با لمس کردن برجستگی‌های روی آن که نشانگر حروف الفبای بریل است و همچنین دو دکمه‌ای که در قسمت کنار ساعت قرار دارد، پیامهای مورد نظر خود را دریافت و ارسال کند. در واقع با دریافت هر پیغام، حروف برجسته روی ساعت که بر اساس خط بریل است تغییر می‌کند و با هر بار تغییر، کاربر می‌تواند چهار کاراکتر را بخواند. افرا نابینا و کم‌بینا می‌توانند سرعت تغییر حروف را با سرعت خواندن خود تنظیم کنند.

Brain port

نابینایان می‌توانند با استفاده از دستگاه برین پورت (Brain Port) از راه حس چشایی، اطلاعاتی را از دنیای پیرامون خود دریافت کنند؛ این گجت از یک دوربین و الکترودهای محرک زبانی تشکیل شده است، به گونهای که دوربین، اطلاعات را به پردازنده کوچک ارسال می‌کند، سپس اطلاعاتی مانند فاصله تا جسم رو به روی فرد و یا شی متحرک را از طریق الکترودها به صورت ارتعاش یا خارش ایجاد ‌شده روی زبان، به کاربر منتقل می‌کند. کاربران باید تفسیر این ارتعاشات و خارش‌ها را آموزش ببینند. اینابزار نابینایان را از طریق زبان آن‌ها قادر به دیدن می‌کند.

کتاب‌خوان انگشتی

محققان ابزاری به نام کتاب‌خوان انگشتی (FingerReader) طراحی کرده‌اند تا نابینایان بدون مشکل خاصی بتوانند مطالعه کنند. این وسیله دارای یک حلقه است که دور انگشت قرار می‌گیرد، سپس کاربر انگشت خود را زیر متن مورد نظر می‌گذارد. این گجت پوشیدنی متن مورد نظر را از طریق یک دورین کوچک اسکن کرده و برای فرد نابینا می‌خواند. نرم افزار تعبیه‌شده در این دستگاه، حرکت انگشت را ردیابی و اطلاعات را پردازش می‌کند. کتاب‌خوان انگشتی در صورت خارج شدن از خط نیز به کاربر هشدار می‌دهد.

دستکش روباتیک

دستکش‌ روباتیک دارای حسگرهای گرمایی، چندین دوربین با کیفیت بالا و میکروفون‌های کوچک است که می‌تواند اطلاعاتی را در مورد اشیای اطراف کاربر به او منتقل کند. این اطلاعات شامل موقعیت مکانی اشیاء و بزرگی اجسام می‌شود که از طریق بازخوردهای لمسی و صوتی در اختیار فرد نابینا قرار می‌گیرد. دستکش روباتیک به نابینایان کمک می‌کند که با لمس سریع اجسام اطراف خود مانند دستگیره در، فنجان و نرده پله‌ها، ماهیت آن‌ها را درک کنند.

کد خبر 392716

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تکنولوژی نابینایان روز جهانی عصای سفید سال 2019 خط بریل ضعف بینایی گجت های جدید فناوری های نوین شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۳۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی

محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند. این وابستگی عاطفی می‌تواند پیامد‌های اجتماعی منفی به‌دنبال داشته باشد.

به گزارش دیجیاتو؛ دستیار‌های هوش مصنوعی این روز‌ها بیش‌از‌پیش درحال توسعه هستند و تقریباً در تمامی پلتفرم‌ها به ابزاری کاربرپسند تبدیل شده‌اند. با این شرایط، محققان گوگل در مقاله‌ای در مورد استفاده بیش از حد از آن‌ها و وابستگی عاطفی کاربران نسبت به چنین ابزار‌هایی هشدار می‌دهند.

کاربران در معرض وابستگی عاطفی به هوش مصنوعی قرار دارند

براساس مقاله جدید آزمایشگاه تحقیقاتی DeepMind گوگل، دستیاران هوش مصنوعی پیشرفته و شخصی‌سازی‌شده مزایای بالقوه زیادی به‌همراه دارند و می‌توانند تغییراتی همه‌جانبه در زندگی ما ایجاد کنند. این ابزار‌ها می‌توانند وضعیت کار، آموزش و فعالیت‌های خلاقانه و همچنین نحوه برقراری ارتباط ما را تغییر دهند. محققان این مطالعه می‌گویند اگر توسعه هوش مصنوعی بدون برنامه‌ریزی مدبرانه باشد، می‌تواند به یک شمشیر دولبه تبدیل شود.

این مقاله می‌گوید: «این ابزار‌های غیرطبیعی (مصنوعی) حتی ممکن است محبتی خیالی و رویکردی عاشقانه نسبت به کاربر ابراز کنند. چنین وضعیت‌هایی می‌تواند پایه و اساس ایجاد وابستگی عاطفی طولانی‌مدت به هوش مصنوعی را برای کاربران ایجاد کنند.»

در صورت عدم کنترل این ارتباط، استقلال کاربر ممکن است تحت‌الشعاع قرار گیرد و روی روابط اجتماعی وی تأثیرگذار باشد. هوش مصنوعی حتی می‌تواند جایگزین تعامل انسانی شود.

این خطرات، صرفاً موضوعاتی نظری نیستند. حتی زمانی که هوش مصنوعی در حد یک چت‌بات باشد نیز می‌تواند روی کاربر تأثیر بگذارد. در سال ۲۰۲۳ کاربر پس از چت طولانی با چت‌بات متقاعد شده بود که خودکشی کند.

«ایسون گابریل»، دانشمند محقق در تیم تحقیقاتی DeepMind و یکی از نویسندگان مقاله در توییتی هشدار داد که انواع دستیار شخصی و دستیار‌های شبیه انسان، به‌صورت فزاینده‌ای برخی موضوعات در مورد انسان‌شناسی، حریم خصوصی، اعتماد و روابط مناسب را مطرح می‌کنند. او معتقد است که باید با دقت بیشتری به حوزه‌های اجتماعی و هوش مصنوعی توجه کرد.

دیگر خبرها

  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی
  • ربیعی : فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است / تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست / جریان پرقدرتی سالهاست مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده
  • مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد
  • ببینید | روایت ملی‌پوش کاراته نابینایان از برخورد عجیب مردم در یک مورد خاص: انگار در روز روشن بی‌حیا شده‌ایم!
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • پای صحبت‌های ژوزه مورینیو: آن شادی در اولدترافورد زندگی من را تغییر داد
  • توییت جنجالی کاربر معروف روس درباره تحریم ها علیه ایران | عکس
  • ۵۰درصد مالیات‌ ها را این افراد پرداخت می‌ کنند!
  • ساعت تمرین تراکتور تغییر کرد