Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-20@04:12:03 GMT

پیام سفر عمران‌ خان

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۴۰۳۰

پیام سفر عمران‌ خان

موضوعات مهمی، دو کشور جمهوری اسلامی ایران و پاکستان را به‌هم پیوند می‌زند؛ دین مشترک، مرز طولانی، همکاری‌های اقتصادی و نگرانی‌های دو کشور در خصوص تروریسم، مواد مخدر و آنچه در افغانستان می‌گذرد، گوشه‌هایی از این موضوعات است.

آقای عمران خان در مصاحبه خود اعلام کرد به ایران آمده تا از بروز جنگی دیگر در منطقه جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این موضوع بر اهمیت سفر وی می‌افزاید، زیرا بلافاصله پس از دیدار با رئیس‌جمهور و رهبر معظم انقلاب به عربستان سفر خواهد کرد.

وی در اظهارات خود اعلام کرد برای ایجاد نزدیکی میان ایران و حجاز نظر موافق ترامپ را نیز جلب کرده است. اگر چنین باشد به نظر می‌آید دولت ترامپ به سیاست گذشته دولت اوباما بازگشته است که دولت ایران و عربستان باید خودشان مشکلات را حل کنند.

این در حالی است که ترامپ از این سیاست فاصله گرفته بود و عملا امارات، عربستان و بحرین را برای دوشیدن و تحریک آنها علیه ایران بسیج کرده بود. اکنون باید دید آیا واقعا در سیاست ترامپ تغییری حاصل شده یا خیر که البته شخصا در این باره تردید جدی دارم.

طرح میانجیگری از سوی عمران خان در سفر اخیر آقای روحانی به نیویورک مطرح شد؛ آنجا که عمران خان موضوع را با رئیس‌جمهور ایران مطرح و با هواپیمای شخصی سعودی‌ها برای مذاکرات به عربستان رفت.

به نظر می‌رسد سردمداران حجاز به دلیل شکست‌های متعدد و تحقیر از سوی آمریکا به‌ویژه شکست جدی در یمن، حداقل در کلام و موضع درصدد اصلاح خطاهای گذشته برآمده‌اند.

متاسفانه خطاهای مکرر عربستان، کشاندن گسترده بیگانگان به منطقه، حمله به یمن و کشتار زنان، مردان جوانان و کودکان؛ تصویر بسیار تیره و تاریکی از این کشور به جهانیان ارائه کرده است. از این رو دولتمردان سعودی ناامید از پیشبرد سیاست‌های خود به‌دنبال تصویرسازی جدید از خود هستند.

شاید به همین دلیل است که از عمران خان خواسته‌اند نقش میانجی را به‌عهده بگیرد و چندان نامربوط نخواهد بود که یمن را موضوعی برای شروع کار با ایران بدانند. در هر حال باید دید سعودی‌ها تا چه حد در تغییر سیاست خود جدی و صادق هستند.

در اینجا باید به این نکته توجه داشت که اگر سعودی‌ها از سر استیصال و برای خروج از بحران خودساخته به میانجیگری عمران خان نگاه کنند موضوع و شرایط به یک شکل خواهد بود اما اگر از سر درک و فهم استراتژیک برای همکاری‌های بلندمدت با ایران به این ماجرا نگاه کنند، شرایط به شکل دیگری رقم خواهد خورد.

براساس آنچه از اخبار بر می‌آید، عمران خان در نیویورک در هماهنگی با آمریکا درصدد ایجاد نوعی تنش‌زدایی میان واشنگتن و تهران بود که البته به دلیل سیاست‌های بسیار غلط ترامپ در این امر ناموفق بود. دور از انتظار نیست که وی در سفر خود به تهران علاوه بر تلاش برای نزدیکی میان ریاض و تهران خواهان ارزیابی مجددی از سوی ایران در نگرش به آمریکا نیز بوده باشد.

ایران همواره اعلام کرده است امنیت و ثبات در منطقه فقط با همکاری‌های منطقه‌ای امکان‌پذیر است و طرح همکاری منطقه‌ای از سوی ایران که نزدیک به 35 سال از آن می‌گذرد امسال نیز از سوی رئیس‌جمهور در نیویورک بار دیگر مورد تاکید قرار گرفت.

جمهوری اسلامی ایران برخلاف آمریکا برای همکاری‌های منطقه‌ای برای پایتخت‌های دیگر صورتحساب نخواهد فرستاد و به جای صورتحساب‌های چند صد میلیارد دلاری، صداقت و حسن نیت را مطالبه می‌کند.

اکنون به‌عهده کشورهای منطقه به‌ویژه عربستان است که بین صورتحساب و صداقت کدام را انتخاب می‌کنند.

حمیدرضا آصفی - سخنگوی پیشین وزارت خارجه

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حمیدرضا آصفی عمران خان یمن عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۴۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه عباس آخوندی برای روزهای بعد از حمله سپاه به اسرائیل /تا آخرین لحظه طرفدار دیپلماسی هستیم /هیچ کس در منازعه دست خود را رو نمی کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عباس آخوندی، وزیر راه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در یادداشتی در کانال تلگرامی اش درباره حمله سپاه به اسرائیل نوشت؛

این چند جمله را برای ثبت در تاریخ می نویسم. و با امید آن‌که با عقل سردِ سرد، دور از هیجان و با تدبیر مقامات تصمیم‌گیر امکان گریز از درگیری در جنگ فراهم شود.

در این موقعیت از تاریخ ایران باید به شدت نگران نفوذ سرویس‌ها و آشفته‌سازی فضا بود. فکر نکنیم، فضای هیجانی موجود، لزوما متضمن منافع ملی است. عقل سرد و تدبیر بر هیجان ارجحیت دارد.

عنوان حمله ایران به تاسیاست نظامی اسرائیل، تنبیه، دفاع از حیثیت ملی ایران، بازدارندگی و تمام بود. استحاله از این وضعیت به یک وضعیت جنگی و حماسی سم مهلک سیاست ایران در این مقطع است.

خط تبلیغی ایران باید این باشد که ما آنجا که لازم بود توانمان را نشان دهیم، دادیم. حالا همانند یک پیروز باید از صحنه بیرون بیاییم. نه آن‌که در صحنه بمانیم و ندای هل من مبارز سر دهیم. ما باید در اوج، از صحنه خارج شویم. ماندن ما در میدان ما را از اوج به زیر خواهد کشید.

سیاست تبلیغی ایران باید این باشد که ما تا آخرین لحظه طرفدار دیپلماسی هستیم و به آن وفادار خواهم ماند. البته که هوشیاری خود را برای دفاع از سرزمین ایران حفظ خواهیم کرد و برای آن جان‌فشانی خواهیم نمود. اینکه وزارتخارجه ما بگوید زمان پاسخ‌گویی ما به لحظه کاهش یافته است، این عین بی‌سیاستی است.

هیچ کس در منازعه دست خود را رو نمی کند و برای خود پیشاپیش مشکل ایجاد نمی‌کند. او باید بگوید ما امیدواریم که تمام کشورهای جهان راه دیپلماسی را در پیش بگیرند. ایران باید تاکید کند که آماده مذاکره در تمام سطوح و با تمام کشورهای جهان و سازمان ملل برای استقرار امنیت در جهان و منطقه است.

من از مقاله‌ای که امروز بایدن تحت "عنوان لحظه حقیقت اوکراین و اسرائیل" انتشار داد، اتخاذ یک سیاست سه مرحله‌ای را استنباط می‌کنم. مرحله اول مخالفت با تشدید جنگ، مرحله دوم اجازه درگیری و به قول خودشان دفاع از خود به اسرائیل و مرحله سوم ایجاد اجماع جهانی و منطقه‌ای برای یک نوع تحریم همه‌جانبه علیه توانمندی دفاعی ایران است.

البته این روش سیاسی بایدن در درگیری‌های قبلی هم بوده‌است. در این مورد نیز به همین نوع عمل می‌کند و اینک در مرحه دوم به مفهوم رفع منع است. در مرحله بعدی وارد فرایند اجماع‌سازی علیه ایران خواهد شد. قطعا در این مرحله همه‌ی کشورهای منطقه به او خواهند پیوست.

این را از موضع‌گیری وزرای خارجه انگلستان و آلمان در روز جاری نیز می‌توان فهمید. روسیه و چین نیز در یک فرایند زمان‌بر؛ تاکید می‌کنم زمان‌بر و نه فوری و در موقعیت‌هایی که ساخته خواهد شد با آن موافقت خواهند کرد و یا دستِ‌کم مخالفت نخواهند نمود. بنابراین، از قضا سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896600

دیگر خبرها

  • پاسخ امیرعبداللهیان به احتمال تغییر سیاست‌های هسته‌ای ایران | در صورت تکرار ماجراجویی اسرائیل پاسخ حداکثری ایران چه خواهد بود؟
  • توصیه هشدارآمیز آخوندی: باید پیروز از صحنه جنگ بیرون بیاییم
  • توصیه عباس آخوندی برای روزهای بعد از حمله سپاه به اسرائیل /تا آخرین لحظه طرفدار دیپلماسی هستیم /هیچ کس در منازعه دست خود را رو نمی کند
  • زمان دیپلماسی است، نه جنگ/ فضا را سرد کنید؛ گرم نکنید
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • پیام تبریک سران عربستان، هند و قزاقستان به رییس‌جمهور
  • پیام تبریک سران عربستان، هند و قزاقستان به رئیس جمهور ایران
  • فعالیت نشریه «پیام شهر» منطبق بر سیاست‌گذاری شورا پیش رود
  • فعالیت نشریه «پیام شهر» منطبق بر سیاست‌گذاری شورای پیش رود
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات