Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-24@00:15:45 GMT

عادل عبدالمهدی برکنار می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۴۱۵۰

عادل عبدالمهدی برکنار می‌شود؟

فرارو- در پی کشته شدن بیش از ۱۰۰ شهروند عراقی و زخمی شدن حدود ۶۰۰۰ نفر دیگر در تظاهرات اخیر عراق، فشار‌ها برای استعفای دولت عادل عبدالمهدی و برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق بیشتر شده است. در این میان، موضع‌گیری اخیر آیت الله سیستانی، مرجع تقلید برجسته شیعیان، درباره تظاهرات، بر چالش‌های دولت این کشور افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، از یکم تا ششم اکتبر استان‌های عمدتا شیعه‌نشین جنوب عراق و همچنین بغداد، شاهد تظاهرات گسترده‌ای در اعتراض به فساد، بیکاری و فقدان خدمات عمومی بود. در این تظاهرات خشونت‌آمیز بیش از صد تن کشته و هزاران نفر مجروح شدند. برخی گروه‌های سیاسی مانند جریان صدر، گروه المنبر العراقی، ائتلاف ملی و جریان مدنی دمکراتیک، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شدند.
در بحبوحه اعتراضات، مقتدی صدر، رهبر جریان صدر، با صدور پیامی مکتوب به خط خود، خواستار استعفای کل دولت عادل عبدالمهدی شد. در مقابل، عبدالمهدی، اصلاح کابینه را در دستور کار قرار داد. وی همچنین به معترضان قول داد با انجام اصلاحات گوناگون، مطالبات آن‌ها را محقق کند.
برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که در پی فراگیر شدن اعتراضات مردمی، عبدالمهدی به فکر استعفا افتاده است، اما برخی گروه‌های سیاسی مانع از کنار رفتن نخست وزیر شده‌اند. در همین رابطه، وبگاه المانیتور، به نقل از یک منبع آگاه مدعی شد که پس از شدت گرفتن تظاهرات، عبدالمهدی در جلسه‌ای با حضور ابوجهاد الهاشمی، رئیس دفتر نخست وزیر و عضو ائتلاف فتح، نصار الربیعی، رئیس هیئت سیاسی ائتلاف سائرون، وابسته به سید مقتدی صدر و نمایندگان چند تشکل سیاسی دیگر، موضوع استعفای خود را مطرح کرده، اما این موضوع با مخالف شدید الربیعی و الهاشمی مواجه شده است.
عبدالمهدی در موقعیت سختی گرفتار شده است. از یک طرف معترضان از او خواسته‌هایی دارند که تحقق آن‌ها در کوتاه مدت امکان پذیر نیست؛ و از طرف دیگر، کسب موافقت پارلمان برای انجام اصلاحات در کابینه به سادگی امکان پذیر نیست.   بخوانید: آیا براندازی نظام در عراق امکان‌پذیر است؟  چرا عراق منفجر شد؟ واکاوی دلایل بروز خشونت در عراق
موضع‌گیری اخیر مرجعیت نجف، موقعیت عبدالمعدی را دشوارتر کرد. عبدالمهدی کربلایی، نماینده آیت الله سید علی سیستانی در کربلا، در خطبه نماز جمعه این هفته کربلا، دولت عبدالمهدی را مسئول ریخته شدن خون معترضان دانست و از سخت‌گیری بر رسانه‌ها انتقاد کرد.
دولت عبدالمهدی ادعا کرده است که به نیرو‌های امنیتی دستور داده که به معترضان شلیک نکند. اما تعداد زیادی از معترضان با شلیک عناصر ناشناس کشته شدند. کربلایی در واقع دولت را مسئول رفتار این «عناصر خودسر» دانسته و گفته وقتی چنین عناصری جلوی چشم نیرو‌های امنیتی به معترضان شلیک می‌کنند و با رسانه‌ها برخورد می‌کنند، دولت مسئول رفتار آنهاست. آیت الله سیستانی همچنین به دولت عبدالمهدی دو هفته مهلت داد که قاتلان معترضان را شناسایی کند.
آیت الله سیستانی از دستگاه قضایی عراق نیز خواسته است که درباره حوادث عراق تحقیقات بی‌طرفانه‌ای انجام دهد و عاملان تیراندازی به معترضان را به افکار عمومی معرفی کند. در پی این درخواست، عبدالمهدی دستور تشکیل کمیته‌ای برای بررسی کشتار معترضان را صادر کرد. وی روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته تحقیقات درباره سربازانی که غیرقانونی عمل کردند تحقیق و آن‌ها را به دادگاه معرفی خواهد کرد. نمایندگانی از نیرو‌های مسلح، پارلمان، کمیسیون حقوق بشر و قوه قضائیه در کمیته تحقیقات حضور خواهند داشت.

اما به رغم همه این فشارها، احتمال کناره گیری یا استعفای عبدالمهدی، حداقل در کوتاه مدت، بعید است. موضع ائتلاف سائرون صدر این را نشان داد. مقتدی صدر ابتدا به طور علنی خواستار استعفای کل دولت عبدالمهدی شد، اما بعد‌ها سکوت اختیار کرد. سپس المانیتور مدعی شد که رئیس هیئت سیاسی ائتلاف سائرون در یک جلسه غیرعلنی با استعفای عبدالمهدی مخالفت کرده است. برخی ناظران بر این باور هستند که علت موضع متناقض جریان صدر این است جانشین مناسبی برای عبدالمهدی وجود ندارد. در همین رابطه، لقاء مکی، پژوهشگر مرکز مطالعات الجزیره، به المانیتور گفته علت مخالفت‌ها با استعفای عبدالمهدی، نبود جانشین مناسب برای او و احتمال بن بست سیاسی در انتخاب نخست وزیر جدید است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق دولت عراق آیت الله سیستانی تظاهرات عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۴۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درویش برکنار خواهد شد؟؛ قبل از رفتن تمدید یک نفر قطعی است

واگذاری بلوک سهام ۵۱ درصدی باشگاه پرسپولیس در حالی آخرین مرحله خود را پشت سر می‌گذارد که همچنان مشکلات مالی و قراردادی اعضای تیم پابرجاست.

رضا درویش مدیرعامل سرخپوشان پایتخت که بارها وعده پرداخت مطالبات بازیکنان را داده بود حالا با چالش اساسی در ادامه فعالیت خود روبروست. او پس از پشت سر گذاشتن حاشیه‌های فراوان در حالی قرار است همچنان به عنوان مدیرعامل فعالیت خود را ادامه دهد که هیأت مدیره این باشگاه پس از واگذاری به بخش خصوصی قرار است در کوتاه‌ترین زمان ممکن تغییر کند تا سرخ‌ها با کابینه‌ای جدید برای نقل و انتقالات تابستانی آماده شوند.

با این حال هیأت مدیره فعلی باشگاه، مجوز مذاکره با اوسمار ویه را برای تمدید قرارداد با پرسپولیس را داده است تا سرمربی برزیلی در صورت توافق مالی با این باشگاه روی کار بیاید.

درویش هم قصد دارد بر خلاف بازیکنانی که در پایان فصل قراردادشان به اتمام می‌رسد امضای تمدید ویه را با پرسپولیس را از این مرد برزیلی بگیرد تا هر اتفاقی در تابستان هم روی کار این مربی تأثیر نگذارد.

از سوی دیگر با ورود کنسرسیوم بانکی به باشگاه پرسپولیس قرار است تمام نفرات فعلی هیأت مدیره تغییر کرده و به احتمال فراوان هیأت مدیره‌ای هفت نفره تشکیل شود تا از تمام ظرفیت انسانی خود در این مجموعه استفاده کنند.

درویش برای حل و فصل مشکلات مالی فصل جاری تیمش منتظر ورود افراد اقتصادی است تا شاید آنها بتوانند راهکاری برای پرداخت حداقل ۱۳۰ میلیارد تومان در یک ماه آینده برای بیش از ۵۰ درصد باقیمانده قراردادهای لیگ بیست و سوم فراهم کنند.

حالا باید دید نقشه‌های مدیریتی درویش برای تمدید قرارداد با ویه‌را و دریافت پول از هیأت مدیره آینده، اتفاق خواهد افتاد یا این باشگاه با تغییرهای هیأت مدیره دچار چالش‌های بیشتری خواهد شد.

منبع:خبرورزشی

 

دیگر خبرها

  • وزیر ضعیف را استاندار نکنید 
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • درویش برکنار خواهد شد؟؛ قبل از رفتن تمدید یک نفر قطعی است
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • حضور ۳۹ شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه دستاوردهای اوقاف/ شفاف و به‌روز هستیم
  • حریت: پس از سفر اردوغان به عراق، عملیات زمینی علیه پ‌ک‌ک آغاز می‌شود
  • عملیات زمینی گسترده ترکیه علیه گروه‌های کُرد در عراق؛ زمان حمله مشخص شد
  • توصیه حداد عادل به ایجاد کنندگان مدارس غیردولتی: حساب خود را از نظام و دولت جدا ندانید
  • کارنامه سفر نخست‌وزیر عراق به آمریکا؛ موفق یا ناکام؟
  • مدارس غیردولتی چگونه می‌توانند عدالت آموزشی را گسترش دهند؟