Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-23@11:05:34 GMT

طغیان ملخ های صحرایی از آبان به کشور

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۵۱۰۵

 محمدرضا درگاهی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور اظهار کرد: در سال زراعی گذشته، کشور از سمت شمال آفریقا و شبه جزیره عربستان مورد تهاجم آفت ملخ صحرایی قرار گرفت، با تمهیداتی که صورت گرفت این آفت مدیریت شد و امنیت غذایی کشور مورد تهدید قرار نگرفت.

اخبار اقتصادی-وی افزود: بنابر هشدار کمیسیون مبارزه با ملخ صحرایی فائو با توجه به شرایط اقلیمی مساعد شمال شرق آفریقا و شبه جزیره عربستان و همچنین پاکستان و هندوستان شرایط برای طغیان ملخ‌ها فراهم شده است و بر اساس پیش بینی ها، از آبان  این آفت از طریق سیستان و بلوچستان وارد کشور می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 درگاهی ادامه داد: برای ایجاد هماهنگی‌های لازم و اندیشیدن تمهیدات، نامه‌ای برای معاون اول رئیس جمهور نوشتیم که ایشان هم بر اساس این نامه، دستورات بسیار خوبی را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت کشور دادند تا در این خصوص پیش بینی‌های لازم از طریق سازمان برنامه و بودجه و استانداران صورت پذیرد.

به گفته وی، سال گذشته حدود ۱۲ میلیون هکتار پایش و ردیابی شدند و در هفتصد و پنجاه هزار هکتار مبارزه زمینی و هوایی صورت گرفت و پیش بینی می‌شود برای امسال پایش در حداقل در همین سطح صورت پذیرد و عملیات مبارزه  در مساحتی به بزرگی هشتصد تا نهصد هزار هکتار انجام شود.

 رئیس سازمان نباتات تصریح کرد: عملیات مبارزه به ازای هر هکتار ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان هزینه دارد و به این ترتیب برای هشتصد هزار هکتار مبارزه چهل میلیارد تومان اعتبار لازم است.

وی افزود: همه اعتبارات سازمان برای این مبارزه آماده است و از سوی دیگر در استان‌ها پیش بینی لازم صورت پذیرفته است و با توجه به دستور معاون اول رئیس جمهور، سازمان برنامه و بودجه اعتبارات خوبی برای این موضوع در نظر خواهد گرفت.

درگاهی تاکید کرد: امیدواریم دغدغه اعتبار در این عملیات وجود نداشته باشد و همه انرژی سازمان صرف مبارزه با این آفت شود.

وی با اشاره به اینکه همه امکانات سازمان برای مبارزه با این آفت آماده است گفت: پیش بینی می‌شود بین ۲ تا سه هزار نفر نیروی انسانی برای مبارزه با این آفت وارد عمل شوند.

رئیس سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: امیدواریم با اقدامات به موقع، از آسیب رسیدن به عرصه‌های زراعی کشور جلوگیری شود.

درگاهی تصریح کرد: در حال حاضر بزرگترین دغدغه، خرید سم لازم است که بخشی از آن خریداری شده و با پیگیری استان‌ها بخشی دیگر در حال خریداری است.

وی ادامه داد: پیش بینی‌ها نشان می‌دهد ۹ استان جنوبی کشور، درگیر این آفت شوند و استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، فارس و خوزستان سطح درگیری بالاتر و در استان‌های کهکیلویه و بویر احمد، چهارمحال بختیاری و خراسان جنوبی سطح درگیری پایین‌تر است.

درگاهی در پایان تصریح کرد: از کشاورزان می‌خواهیم که همچون دوره گذشته در صورت مشاهده این آفت بلافاصله موضوع را به مراکز جهاد کشاورزی مناطق اطلاع رسانی کنند تا اقدامات لازم برای کانون کوبی ملخ‌های صحرایی صورت پذیرد. 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: عربستان پاکستان هندوستان سیستان و بلوچستان معاون اول رئیس جمهور سازمان مدیریت و برنامه ریزی وزارت کشور سازمان برنامه و بودجه معاون اول برنامه و بودجه انرژی نیروی انسانی خراسان جنوبی جهاد کشاورزی آفت سیستان و بلوچستان ملخ های صحرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۵۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال طغیان رودخانه ها و روان آب در مازندران

به گزارش خبرگزاری مهر، کمیته مدیریت بحران شرکت آب منطقه‌ای مازندران با توجه به ورود سامانه بارشی به این استان و اعلام هشدار سطح نارنجی هواشناسی، نسبت به احتمال طغیان رودخانه‌ها، جاری شدن روان‌آب و خطرات ناشی از حضور در اطراف رودخانه‌های استان طی امروز و فردا هشدار داد.

با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر فعالیت سامانه بارشی جدید در مازندران طی امروز و فردا و احتمال طغیان و بالا آمدن ناگهانی آب رودخانه‌ها در سراسر استان به ویژه مناطق غربی مازندران، کمیته مدیریت بحران شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران حضور شهروندان و مسافران در حاشیه رودخانه‌ها و مناطق سیل‌خیز را در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه ممنوع اعلام کرد.

طبق پیش‌بینی‌ها در ۲ روز پیش رو بارندگی شدید، وزش باد، کاهش محسوس دما و بارش برف در ارتفاعات بالای ۲ هزار و ۵۰۰ متر قابل پیش‌بینی است. بیشترین اثرگذاری این سامانه سرد بارشی نیز در آلاشت، هزارجریب، جویبار، فریدونکنار، گلوگاه، نکا، بابل، بابلسر، ایزدشهر، بلده، سوادکوه، تنکابن، چالوس، دلیر، رامسر، رینه، عباس‌آباد، کجور، آمل، کلاردشت، محمودآباد، نور و نوشهر پیش‌بینی شده است.

کمیته مدیریت بحران آب منطقه‌ای مازندران اعلام کرده که با توجه به بارندگی‌های رگباری و احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها و جاری شدن سیل در دامنه‌ها، مناطق بالادست و مسیل‌ها حضور در حاشیه رودخانه‌ها و مناطق سیل‌خیز می‌تواند خطرساز باشد و تاکید می‌شود که هم‌میهنان و هم‌استانی‌ها از تردد و اسکان در حاشیه رودخانه‌ها، مسیل‌ها و کانال‌ها و مناطق دامنه‌ای خودداری کنند.

کد خبر 6085337

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ارزیابی حافظان قرآن کریم در خراسان رضوی همزمان با سراسر کشور
  • هشدار طغیان رودخانه‌ها در ۲۱ استان
  • ۱۵۰۰ هکتار از اراضی داورزن زیر کشت محصولات جالیزی
  • هیچ خط قرمزی در مبارزه با فساد وجود ندارد
  • کشف کارگاه جعل مدرک تحصیلی در غرب کشور؛ دستگیری ۳ متهم اصلی
  • دستگیری زوج سوداگر مرگ
  • دستگیری زوج سوداگر مرگ در شهر جدید مهستان
  • احتمال طغیان رودخانه ها و روان آب در مازندران
  • خلاقیت و شکوفایی مدارس در چهل سال دوم انقلاب پررنگ‌تر است
  • مدارس را به شرکت‌های دانش‌بنیان پیوند بزنید