Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: شب گذشته بود که «قیس سعید»، به عنوان یک استاد بازنشسته حقوق که مورد حمایت حزب اسلام‌گرای النهضه قرار دارد، توانسته کرسی ریاست جمهوری این کشور را به دست آورد. براین اساس با اعلام نتایج اولیه دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس، پیروزی قاطع قیس سعید، نامزد ۶۱ ساله در این انتخابات تقریبا محرز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیس سعید در دور دوم انتخابات زود هنگام تونس توانسته است که رقیب خود، «نبیل قروی» را شکست دهد. انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری تونس به دنبال مرگ محمد باجی قائد سبسی، رئیس جمهوری پیشین این کشور برگزار شد. نتایج رسمی شمارش آرا این انتخابات در روزهای آینده اعلام می‌شود اما همانطور که پیشتر گفته شد، پیروزی قیس سعید در این انتخابات با توجه به آراء به دست آمده، قطعی شده است.

با اعلام خبر پیروزی «قیس سعید» هزاران نفر از هواداران او در مقابل مقرهای ستاد انتخاباتی‌اش در تونس پایتخت و دیگر شهرهای این کشور تجمع کرده و به مناسبت پیروزی کاندیدشان در این انتخابات به جشن و پایکوبی پرداختند. مردم تونس بسیار امیدوارند تا از رهگذر پیروزی قیس سعید در انتخابات این کشور، مشکلات اقتصادی آن ها از جمله بیکاری و گرانی کالاهای اساسی طی سال های گذشته، مرتفع شود.

اما «قیس سعید» کیست؟ وی استاد دانشگاه و ۶۱ ساله است.نام وی پس از انقلاب تونس بر سر زبانها افتاد و طرفدارانش به ویژه جوانان از صراحت لهجه و پایبندی به حرف زدن با زبان عربی فصیح در مجالس رسمی و عمومی خوششان آمد. وی حامی اصول و مبادی انقلاب تونس بود و بر این باور بود که رفتن راس رژیم به معنی تمام نظامش نیست و خواهان تشکیل کشور بر اساس عدالت و حاکمیت ملی است و مشارکت خود در انتخابات را هم به منظور مقابله با منظومه حزبی دانست.

از نگاه وی دوره احزاب تمام شده است و ملت باید بر ثروتها و سرزمین خود حاکم شود. وی از پذیرفتن هزینه ای که دولت به نامزدهای برای تبلیغات انتخاباتی می داد، خودداری کرد و به پول حامیان خود که عمدتا از میان جوانان هستند، تکیه کرد. وی مخالف عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و مخالف معامله قرن است.

«طارق الکحلاوی» تحلیلگر سیاسی تونسی درباره پیروزی قیس سعید به عنوان نامزد مستقل گفت: «این مفهمومش رویگردانی ملت از احزاب و طبقه سیاسی بود. وی امید را به قشر جوان بازگردانیده است به ویژه کنار زده شدگان و بیکاران. حامیانش از وی دربرابر نبیل القروی که نماینده سرمایه داری متوحش و لابی پول رسانه های فاسد است، حمایت قوی به عمل آوردند». «زبیر الشهودی» از رهبران حزب النهضه تونس درباره پیروزی قیس سعید گفت: «این پیامی آشکار به طبقه حاکم است. اینکه تونسی ها به سعید رای داده اند نمایانگر انقلاب جدید علیه فاسدان و همه کسانی است که اهداف انقلاب را به شکست کشاندند».

بر اساس آنچه که گفته شد، مردم تونس بسیار امیدوار هستند تا به سلسله مشکلات و معضلات اقتصادی ریشه دارشان در طول سال های گذشته در سایه ریاست جمهوری «قیس سعید» پایان یابد. همانطور که پیشتر نیز گفته شد، جوانان تونسی برای داشتن اقتصادی بهتر امید فراوانی به قیس سعید دارند و مواضع انقلابی‌اش در حوزه های داخلی و خارجی را می ستایند.

«قیس سعید» درباره پیروزی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری تونس در جریان دو دوم آن، گفته است: «نتایج انتخابات انقلابی جدید در چارچوب احترام به قانون اساسی است». وی همچنین تصریح کرده است: «دولت من برای اعتمادسازی دوباره بین سران و مردم در چارچوب قانون اساسی تلاش خواهد کرد. قانون کسی را مستثنی نخواهد کرد و آن را در قبال همگان از جمله خودم اجرا خواهم کرد. ما براساس قانون اساسی عمل خواهیم کرد. ما برای مسائل خارجی عادلانه و در صدر آن مسئله فلسطین تلاش خواهیم کرد.». قیس سعید تصریح کرد که اولین سفر خارجی او به الجزایر خواهد بود و امیدوار به سفر به لیبی است.

علاوه بر حوزه داخلی، در عرصه خارجی نیز «قیس سعید» تاکنون مواضعی را اتخاذ کرده که مورد توجه رسانه های منطقه ای و بین المللی قرار گرفته است. به عنوان نمونه، وی در اولین سخنرانی خود اعلام کرد که مساله فلسطین در رأس اولویت‌های او خواهد بود. سعید اظهار داشت که اولین کاری که انجام خواهد داد، حمایت از مسائل و قضایای عادلانه و در راس آن مساله فلسطین خواهد بود. وی ابراز امیدواری کرد که پرچم فلسطین همیشه در کنار پرچم تونس قرار داده شود.

افزون بر این، مواضع سعید درباره سوریه نیز ازجمله دیگر موارد محسوب می شود که توجه رسانه های منطقه ای و بین المللی را به دنبال داشته است. وی پیش از برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس تأکید کرده بود: «در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری روابط دیپلماتیک با سوریه را از سر خواهم گرفت».

وی درباره سوریه چنین گفته است: «درباره دولت سوریه باید بگویم که در معرض دخالت خارجی برای سرنگونی دولت قرار گرفت، هدف کسانی که به سوریه تجاوز کردند، تجزیه و تقسیم این کشور و قرار دادن در وضعیتی بود که اکنون در آن به سر می‌برد، هیچ کس نباید در گزینه‌های ملت سوریه دخالت کند و هیچ کس حق ندارد در این کشور برای سرنگونی دولتش دخالت کند».

از سوی دیگر، قیس سعید از جمله مخالفان عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است و درباره جرم بودن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می‌گوید: «واژه عادی‌سازی روابط قبلا وجود نداشت و فقط سال ۱۹۷۷ ظاهر شد، زیرا در حقیقت، عادی‌سازی، یک خیانت بزرگ است». وی از جمله منتقدان اتحادیه عرب محسوب می شود و در این باره معتقد است: این اتحادیه باید اتحادیه ملت‌های عرب می‌شد نه اتحادیه کشورهای عربی. سعید به ابتکارعمل‌ها و طرح‌های فراوانی از جمله معاهده دفاع مشترک عربی اشاره کرد که مربوط به سال ۱۹۵۲ است، ولی هیچ نتیجه‌ای نداشته است.

علاوه بر این، قیس سعید به بحران لیبی اشاره می‌کند و می‌گوید: «این بحرانی است که مردم لیبی بهایش را می‌پردازند. شهروندان لیبی حق دارند که با آزادی کامل برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند و حق دارند که درخواست کنند که تمام دخالت‌ها در امور کشورشان پایان یابد. بحران لیبی، بحران ملت لیبی نیست، بلکه نتیجه دخالت قدرت‌های منطقه‌ای است».

کد خبر 4746328

منبع: مهر

کلیدواژه: تونس قیس سعید انتخابات تونس سوریه ترکیه ایالات متحده آمریکا عراق دونالد ترامپ عربستان سعودی رژیم صهیونیستی فلسطین ایران رجب طیب اردوغان روسیه فرانسه جنگ 2015 یمن افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۶۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه هنری با نمایش «آلاء» به جشنواره مونودرام کارتاژ تونس می‌رود

نمایش «آلاء» در ادامه اجرا‌های بین‌المللی خود از سوی مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری، در هفته دوم اردیبهشت ماه در جشنواره مونودرام کارتاژ تونس به روی صحنه می‌رود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نمایش «آلاء» به نویسندگی و کارگردانی محمد کاظم تبار، پیش از این در چهاردمین جشنواره بین‌المللی دائجون کره جنوبی، چهل و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، تئاتر شهر و همچنین سالن اصلی تالار مولوی به روی صحنه رفته بود اینبار در هفته دوم اردیبهشت ماه با حمایت مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری در ششمین جشنواره مونودراما در شهر نابل تونس به روی صحنه می‌رود.

شیما جعفرزاده به عنوان بازیگر و همچنین فرهاد قائمیان و محمدرضا آزادفرد با صدای خود در این نمایش محمد کاظم‌تبار را یاری خواهند داد.

از دیگر عوامل نمایش «آلاء» می‌توان از: مربی اریال یوگا: سپیده صمد پور، طراح حرکت: امیر آقاجان، طراح لباس: سمیه پسندیده خواه، طراح صدا و موسیقی: علی خاتمی، مدیر تولید: حامد گودرزی، دستیار تولید: محسن صفری، طراح نور: حسین نادری، دستیار کارگردان: محمد قیاسی، علیرضا افیونی، مبین آریا، مشاور طراحی صحنه: سینا ییلاق بیگی، منشی صحنه: رضوان مقدسی، طراح پوستر و بروشور: رامین رستمی، مشاور رسانه: ناصر ارباب نام‌برد.

در خلاصه نمایش آمده است:چیزی تا سحر نمانده، لحظه‌ی وداع گاه اندوهگین نیست. هنگامه‌ای که شوق رسیدن در آن باشد. اکنون که جدایی بینمان جاری است. من به طلوع خورشید وصالمان ایمان دارم. به خنده‌های ممتد کنار هم. به دستانی که دوباره هم قسم خواهند شد و عشق، تبلور وجودیمان می‌شود.

دیگر خبرها

  • حوزه هنری با نمایش «آلاء» به جشنواره مونودرام کارتاژ تونس می‌رود
  • اتفاق جالب برای امین حزباوی در قطر
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • نمایش «آلاء» به تونس می‌رود
  • توافقات نشست مشورتی رهبران الجزایر، تونس و لیبی
  • «آلاء» به تونس می‌رود
  • چرا قالیباف باخت؟ چه شد که پاجوش‌ها چنار‌ها را کنار زدند؟
  • چه شد که پاجوش‌ها چنار‌ها را کنار زدند؟
  • فوتسالیست ها با اقتدار به دور بعدی صعود کردند