Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@17:54:59 GMT

شیرابه سیمان‌کاری، بلای جان درختان چهارباغ

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۵۶۸۸۲

درختان چهارباغ که بخشی از هویت تاریخی اصفهان هستند در دوران مختلف مدیریت شهری گاه مورد بی‌مهری قرار گرفته و براثر شرایط نامناسب زیستی و طرح‌های عمرانی دچار آسیب شده اند.

به گزارش ایسنا، در حالیکه در دوره مدیریت شهری جدید عملیات مختلف عمرانی به خصوص در محور چهارباغ تمام‌شدنی نیست، امروز ریشه‌ بیرون زده از خاکِ درختان که حالا قربانی صفوی‌سازی چهارباغ شده اند، خودنمایی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بابک سپهریان- عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی در این خصوص به ایسنا، می‌گوید: در مورد برخی گیاهان، با انجام عملیاتی که در بافت پارانشیم آنها انجام می‌شود، می توان مشکل قرار گرفتن ریشه در معرض هوا را برطرف و از ایجاد تنش در گیاه جلوگیری کرد.

وی می‌افزاید: از سویی در مورد دسته‌ای دیگر از گیاهان، خارج شدن ریشه چندساله از خاک و در معرض هوا قرار گرفتن آن موجب آسیب به درخت می‌شود که در مورد گیاهان و درختان چندساله باید با حساسیت بیشتری تصمیم‌گیری کرد.

این استاد دانشگاه اظهار می‌کند: در برخی گیاهان اگر ریشه در مجاورت هوا قرار گیرد، این اتفاق موجب فرسودگی بافت شده و اگر از ریشه حفاظت نشود سبب آسیب و تنش به گیاه و حتی عاملی برای خشکی آن می‌شود.

سپهریان با تأکید بر اینکه این موضوع بسته به جنس گیاه و محیط آن متفاوت است، خاطرنشان می‌کند: چنار جزء درختانی است که به آب فراوان و خاک مناسب نیاز دارد که خاک حتماً باید به طور کامل روی ریشه را بپوشاند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص اجرای عملیات عمرانی در مجاورت درختان، تصریح می‌کند: به طور قطع شیرابه‌ سیمان به گیاهان آسیب می‌زند و این موضوع در درازمدت بر روی گیاه مشخص خواهد شد. سیمان‌کاری‌ در مجاورت درختان به خصوص درختان چهارباغ که قدمت دارند، قطعاً مضر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه اصفهان چهارباغ درخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۵۶۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسماند و مشکلات فراوان در کردستان

حمیدی مدیرکل محیط زیست استان کردستان  با اشاره به مشکل پسماند و مشکلات فراوانی که این روزها گریبان مردم کردستان را گرفته گفت: اگر این معضل با اقدامات اصولی و علمی رفع گردد دیگر مشکلات عدیده جایگاه‌های زباله حل خواهد شد.

اقبال حمیدی گفت: متاسفانه مشکل غالب شهرستان‌ها در امر پسماند، عدم فنی کشی، مدیریت نکردن شیرابه و عدم پوشش با خاک مناسب است.

وی گفت: روزانه افزون‌بر یک هزار و ۳۰۰ تن زباله در استان تولید می‌شود که بیشترین این میزان با ۴۵۰ تن مربوط به سنندج است.

اقبال حمیدی اظهار کرد: هنوز بعد از گذشت سال‌ها از تصویب قانون مدیریت پسماندها، تفکیک از مبداء زباله در استان انجام نمی‌شود.

وی سرانه تولید پسماند در استان را ۹۸۰ گرم و بیشتر از میزان کشوری آن که افزون بر ۷۰۰ گرم است؛ خواند و اظهار کرد: تنها جایگاه دفن زباله استان که از استاندارد‌های اولیه مکانی و فاصله مناسب برخوردار است در شهر سقز واقع است هر چند در این جایگاه هم هنوز مدیریت شیرابه زباله به صورت سنتی انجام می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با بیان اینکه شیرابه زباله دارای آلایندگی بسیاری بالایی است، ادامه داد: وجود سگ‌های ولگرد یکی از مشکلات موجود در جایگاه‌های دفن زباله است که عامل انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است بنابراین مدیریت شهری باید نسبت به ساماندهی این وضعیت اقدام جدی کند.

حمیدی به وضعیت پسماند‌های بیمارستانی هم اشاره کرد و گفت: ۱۹ بیمارستان و مرکز درمانی در استان مجهز به دستگاه بی خطرسازی پسماند‌های عفونی هستند که کارشناسان این اداره کل و آزمایشگاه‌های معتبر هم بر روند این اقدام نظارت و اقدام به نمونه برداری لازم می‌کنند.

وی با اعلام اینکه سالانه یک هزار و ۱۵۰ تن پسماند بیمارستانی در استان تولید می‌شود، اظهار کرد: براساس اصل ۵۰ قانون اساسی حراست از زمین رسالت همگانی است و ایجاد هر گونه آلودگی در زمین ممنوع و با آلوده‌کنندگان برخورد می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • سرشاخه کاری درختان گردو در نهاوند
  • برگزاری رویداد «چهارباغ جان اصفهان» در گذر فرهنگی چهارباغ
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • تعریف کمپوست
  • سد سازی در جنوب سیستان و بلوچستان در اولویت کاری منطقه
  • سدسازی در جنوب سیستان وبلوچستان در اولویت کاری منطقه
  • پسماند و مشکلات فراوان در کردستان
  • غارت گیاهان کوهی در کهگیلویه و بویراحمد/ تجویز نسخه‌های پیشگیری روی کاغذ مسئولان