Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از بورس کالا، حبیب الله نیکزادی پناه با اشاره به اینکه باید شرایط را برای عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا فراهم کنیم، عنوان کرد: نگاهی به مشکلات ساختاری بخش کشاورزی همچون تولید پراکنده، وجود واسطه ها، کیفیت نامطلوب تولید و فروش برخی محصولات و نوسانات قیمتی به ما گوشزد می کند که نیاز به یک سازوکار شفاف و قانونی برای ساماندهی بازار کشاورزی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیکزادی پناه با بیان اینکه بستر بورس کالا مسیر رشد اقتصاد بخش کشاورزی است، گفت: بورس کالا طی سال های گذشته در بخش های صنعتی و پتروشیمی با سرعت بالایی توسعه یافته اما در حوزه کشاورزی به دلایل مختلف از جمله سنتی بودن این حوزه، سرعت ورود کالاها به بورس همسو با ظرفیت هایمان در بخش کشاورزی نبوده است؛ البته امروز خوشبختانه سه محصول صادراتی و مهم کشورمان یعنی زعفران، زیره و پسته راهی بورس شده اند.

احیای تولید و صادرات

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: بسیاری از محصولات کشاورزی ایرانی در دنیا طرفداران فراوانی دارند اما از گود رقابت در تالار شیشه ایی جا مانده اند در این راستا باید شرایطی مهیا شود تا محصولات دارای مزیت تولید هر استانی راهی بورس شود تا پس از شفاف سازی قیمت و رسیدن سود واقعی به تولیدکننده، مراتب احیای تولید و صادرات آن فراهم شود.

نماینده مردم بم اظهار داشت: برای مثال با توجه به تنوع تولید محصولات کشاورزی در استان کرمان  انتظار می رود که معاملات محصولات این استان از جمله پسته و خرما به زودی در بورس کالا با رونق ویژه ای روبه رو شود که در همین زمینه پیشنهاد می شود پسته و خرمای بم نیز روی تابلوی بورس عرضه شوند.

وی افزود: در حوزه عرضه داخلی محصولات در بورس کالا باید آنقدر قوی عمل کنیم که در آینده نقش بورس کالا را در سطح بین المللی ارتقا دهیم تا خریداران خارجی، مشخصات و کیفیت بالای محصولات ایرانی را بر تابلوی بورس مشاهده کنند؛ اتفاقی که امروز در خصوص اثرگذاری بورس های کالایی دنیا در قیمت‌گذاری بسیاری از محصولات نفتی، فلزات و کشاورزی دنیا رقم می خورد.

تضمین کیفیت با ورود به بورس

این نماینده مجلس با تاکید بر تعامل هر چه بیشتر متولیان بخش کشاورزی با بورس کالا اظهار داشت: بورس کالا اجازه پیشرفت در تولید باکیفیت محصول را به کشاورزان می دهد چرا که بورس به معنای رقابت در تولید باکیفیت است و کشاورزان برای این که بتوانند در تالارشیشه ای بورس محصولات خود را با قیمت بهتری بفروشند باید استانداردهای تولید باکیفیت را رعایت کنند.

نیکزادی پناه با اشاره به فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا  گفت: یکی از نکات مهم و قابل توجه برای ورود محصولات به بورس، داشتن انبارهای استاندارد برای نگهداری کالاهای کشاورزی و از سوی دیگر درجه بندی این محصولات است که این موضوع همراهی بخش های دولتی و خصوصی را می طلبد تا به مرور هر محصولی که روی تابلوی بورس می رود به دلیل کیفیت مرغوب آن، یک برند برای دارنده آن کالا شود.

نماینده مردم بم در پایان اذعان داشت: بهره گیری از سازوکار بورس ها در دنیا فراگیر شده است و اتخاذ روش های سنتی برای ساماندهی بازارها دیگر پاسخگو نیست، از این رو عرضه محصولات در بورس کالا امری طبیعی و ضروری برای احیای بخش کشاورزی است بنابراین از امروز باید شرایط را برای آشنایی همه کشاورزان و تولیدکنندگان با مفاهیم و مزایای بورس فراهم کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا مجلس شورای اسلامی بورس سازمان بورس اوراق بهادار تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۰۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰ درصد مواد غذایی کشور در داخل تولید می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، سید مجتبی خیام نکویی شامگاه پنج شنبه در نشست شرکت‌های دانش بنیان به میزبانی پارک علم و فناوری استان سمنان (شاهرود) ضمن بیان اینکه هم اکنون ۸۰ درصد مواد غذایی کشور حاصل تلاش کشاورزان ایرانی است، ابراز داشت: برای تأمین ۲۰ درصد مابقی نیازمند به واردات برخی محصولات هستیم.

وی ضمن بیان اینکه واردات محصولات کشاورزی ۱۴ تا ۱۶ میلیون دلار خروج ارز را به همراه دارد، افزود: در دولت سیزدهم به دنبال تأمین مواد غذایی در داخل کشور هستیم.

رئیس سازمان تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی بابیان اینکه در کنار تولید باید برای ارزآوری محصولات کشاورزی به فکر صادرات نیز بود، ابراز داشت: تأمین امنیت غذایی یکی از دغدغه‌های مهم دولت سیزدهم است لذا رویکرد وزرات جهاد کشاورزی گسترش کشاورزی اقتصادی با تکیه بر شرکت‌های دانش بنیان است.

خیام نکویی ضمن بیان اینکه سال گذشته ۱۳۳ میلیون تن انواع محصول کشاورزی در کشور تولید شد، تصریح کرد: این میزان طی چهار دهه رشد قابل توجه داشته است اما می‌بایست برای مازاد تولید برنامه صادرات محور طرح‌ریزی کنیم.

وی افزود: شرکت‌های فناور و دانش بنیان در این طرح‌ریزی کشاورزی اقتصادی می‌توانند نقش مهم داشته باشند تا با تکیه بر همین توان بتوان به تأمین کامل امنیت غذایی در کشور دست یافت.

کد خبر 6082198

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد مواد غذایی کشور در داخل تولید می‌شود
  • با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود
  • عرضه سهام بیواتانول باشت در بورس
  • وزیر جهاد کشاورزی: برای مشتاقان تولید فرش قرمز پهن می‌کنیم‌
  • کشاورزی زنجان و تلاش برای سازگاری با کم آبی
  • صادرات سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی در قزوین
  • سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی استان قزوین صادر شود
  • واحدهای تولیدی دارای استاندارد و گواهینامه‌ حمایت می‌شوند
  • نشست مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به منظور ارتقای بخش کشاورزی مازندران
  • ۱۰ کشور مقصد صادرات محصولات گلخانه‌ای گلستان