Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعت امیرکبیر،  مرضیه آقاجانی مدیر عامل یکی از واحدهای فناور مستقر در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تمرکز مطالعات این واحد فناور را تولید محصولات زیست تخریب پذیر دانست و گفت: تولید گلدان‌های زیست‌تخریب پذیر به منظور تولید نهال و نشا از جمله محصولات دانش پایه ما است که به زودی وارد فاز تولید صنعتی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از اجرای مطالعاتی با عنوان «تولید کامپوزیت‌های زیست تخریب پذیر بر پایه مواد طبیعی»، خبر داد و گفت: با توجه به آسیب‌های جبران ناپذیر مواد نفت پایه به محیط زیست، گرایش جهانی به سمت تولید مواد کاملا سبز است و در این میان تولید کامپوزیت‌های سبز بر پایه الیاف و رزین طبیعی به صورت بسیارچشمگیر مورد توجه قرار گرفته است.

آقاجانی حجم معاملات کامپوزیت‌های طبیعی در سال ۲۰۱۵ در دنیا را حدود ۳.۳۶ بیلیون دلار ذکر کرد و ادامه داد: وارد کردن گلدان‌های پلاستیکی به خاک جهت کشت نشا گل و نهال یکی از موارد آسیب رسان به خاک است؛ چرا که پلاستیک‌های نفت پایه غیر قابل تجزیه هستند و در دراز مدت سلامت خاک را به مخاطره می‌اندازد. 

این محقق اضافه کرد: بر این اساس در این طرح، به منظور کاشت نهال یا نشا در خاک همراه با گلدان، گلدان‌هایی با استفاده از یک ماده کامپوزیتی کاملا طبیعی ساختیم. این گلدان‌ها پس از گذشت چند ماه به مواد اولیه تجزیه می‌شود. این مواد به عنوان مواد کمکی برای رشد گیاهان سودمند  خواهند بود.

وی قابل تولید بودن برای هر اقلیم را از ویژگی‌های گلدان‌های کامپوزیتی زیست تخریب پذیر دانست و ادامه داد: این گلدان‌ها، می‌تواند بر اساس نوع اقلیم و ویژگی‌های مورد نیاز سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور (به ویژه طول عمر گلدان و میزان حذب رطوبت و سایر مشخصات) تولید شود. 

محقق این طرح، یکی دیگر از کاربردهای این گلدان را، زیبا سازی فضای سبز شهرها دانست و خاطر نشان کرد: سالانه حجم انبوهی از گلدان‌های پلاستیکی یا سفالی برای تولید نشا مورد استفاده شهرداری‌ها قرار می‌گیرد و هر دوی این مواد برای محیط زیست آلودگی به همراه خواهد داشت از این رو به کارگیری گلدان‌های زیست تخریب پذیر بر پایه مواد طبیعی می‌تواند این چالش را بر طرف کند. 

وی فراورش و طراحی فرایند به کارگیری انواع رزین‌های طبیعی و استحصال الیاف طبیعی به منظور تقویت رزین‌های طبیعی را از چالش‌های این محصول نام برد و گفت: در حال حاضر گروه تحقیقاتی ما در حال برسی و حل موانع هستند. 

آقاجانی استفاده از مواد تجدید پذیر و زیست تخریب پذیر را از مزایای رقابتی این محصول ذکر کرد و یادآور شد: در طراحی گلدان‌ها به مسایل مهم محیط زیستی از قبیل جلوگیری از فرسایش خاک و بیابان زدایی توجه شده است،  به طوری که فرمولاسیون تولید گلدان‌ها متناسب با نیاز بازار هدف قابل تغییر است.

این طرح با همکاری حسن آقاجانی، صمد آقاجانی و پریسا آقاجانی و بهاره یوسفی  اجرایی شده است.

کد خبر 4746207 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه امیرکبیر گل و گیاه تولید اربعین 98 فناوری فضایی نوآوری فناوری نانو تحقیقات علمی امنیت اطلاعات جایزه نوبل شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری محمد جواد آذری جهرمی فضانوردان گوگل هوش مصنوعی فیس بوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۰۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۱۵ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت

به گزارش خبرنگار مهر، حامد صادقی، ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران گفت: به همت نیروهای پاسگاه ویژه حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جیرفت و در راستای صیانت و حراست از حقوق بیت‌المال ۱۵ هکتار از اراضی ملی روستای دولت آباد از توابع بخش اسفندقه که چندی پیش توسط افراد سودجو مورد تصرف قرار گرفته بود از ید سودجویان خارج شد.

وی با تأکید بر برخورد قاطع با هرگونه زمین‌خواری و تخریب منابع طبیعی افزود: هرگونه زمین‌خواری بر اساس مواد ۶۹۰ تا ۶۹۳ قانون مجازات اسلامی جرم محسوب شده و علاوه بر رفع تصرف، فرد متجاوز به حبس و پرداخت خسارت محکوم خواهد شد.

صادقی، ادامه داد: نیروهای پاسگاه ویژه حفاظت از منابع طبیعی شهرستان جیرفت به گشت زنی‌های مستمر و شبانه روزی خود در اراضی ملی منطقه ادامه خواهند داد و در صورت مشاهده هر گونه تخریب و تصرف اراضی ملی توسط افراد سودجو با آنها برخورد خواهند کرد.

کد خبر 6086743

دیگر خبرها

  • پویش کاشت یکهزار و ۵۰۰  اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال
  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها
  • اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در همدان
  • پویش کاشت ۱۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • دستگاه بلوک زنی
  • رفع تصرف ۱۵ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • ساخت ۱۵۰ هزار مسکن استطاعت پذیر در تهران | ۵۵۰۰ خانه فرسوده و خطرناک نوسازی می شوند
  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان