Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، پیروز حناچی در همایش بین المللی پوشش سلامت همگانی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، گفت: سبک زندگی شهری و آلودگی ها موجب شد بیماری هایی مانند فشار خون، دیابت و اضافه وزن در کلان شهرها افزایش پیدا کند. زندگی شهری زمینه های شیوع بیماری های فراگیر را فراهم می کند. هر چند این مساله در تخصص من نیست اما ارتباط مستقیمی بین رشد این بیماری ها و سبک زندگی شهری وجود دارد و سرمایه گذاری در زمینه تغییر سبک زندگی مردم می تواند نقش پیشگیرانه در شیوع این بیماری ها داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به آلودگی هوای تهران اشاره و عنوان کرد: نگاهی به روند کیفیت هوای تهران در فاصله سال های ۹۰ تا ۹۷ نشان می دهد در سال گذشته، خوشبختانه تعداد روزهای ناسالم و خطرناک در تهران کاهش یافته و تعداد روزهای ناسالم برای گروه های حساس کم تر شده است، ضمن اینکه روزهایی که لازم بود مدارس تعطیل شوند به صفر رسید.

شهردار تهران ادامه داد: البته این موفقیت علت های مختلفی دارد که از جمله آن ها باید به افزایش نزولات جوی، زحمات همکاران ما در شرکت نفت برای بالا بردن کیفیت بنزین های مصرفی در تهران و زحمات مجموعه معاونت حمل و نقل و ترافیک و پلیس راهور اشاره کرد که کلیه مبادی ورودی شهر را به دوربین کنترل معاینه فنی مجهز کردند. در سال گذشته ۲ میلیون خودرو مورد معاینه فنی قرار گرفتند که این مساله نقش مهمی در کاهش ذرات معلق در هوا داشت.

حناچی تصریح کرد: طبق آمارهای جهانی وضعیت شهر تهران در مقیاس بین المللی از بسیاری از شهرها بهتر و از چند شهر هم بدتر است. پایش کیفیت سوخت هم نشان می دهد بعد از تحریم ها در زمینه بالا بردن کیفیت سوخت دچار وقفه شده ایم که باید آن را کنترل کنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه در مجموع در تهران ۴ میلیون ۲۰۰ هزار خودرو تردد می کنند که از این تعداد ۳ میلیون و ۳۷۰ هزار دستگاه خودروی سبک است، گفت: ۱۸ درصد آلایندگی در تهران مربوط به موتورسیکلت هاست؛ موتورهای کاربوراتوری آلایندگی بالایی دارند و هر کدام به اندازه ۶ خودرو آلودگی ایجاد می کنند. به طور کلی، در سطح شهر تهران ۲۲ درصد از وانت ها، ۹ درصد از خودروهای مسافری و ۵ درصد تاکسی ها کاربوراتوری هستند که آلودگی زیادی تولید می کنند.

حناچی به آلودگی صوتی نیز اشاره و عنوان کرد: آلودگی صوتی تهران نیز تحت کنترل است؛ در روز ۵۵ و در شب ۴۵ دسیبل صدا تولید می شود. در حاشیه بزرگراه این میزان به ۷۰ تا ۸۰ دسی بل می رسد.

وی به موضوع پسماند اشاره کرد و گفت: مدیریت پسماند یکی از موضوعات مهم ماست و مشکلات اجتماعی زیادی هم به وجود آورده و لازم است در آن تجدید نظر شود. در گذشته به طور متوسط هر روز ۷ هزار تن زباله از سطح شهر جمع می کردیم که این رقم امروز به ۶ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است. این کاهش به دلیل ایستگاه های تفکیک زباله است که می تواند به کاهش زباله ها کمک کند. دولت هم برای اجرای پروژه های تولید برق از پسماند تصمیماتی گرفته است، از جمله برق تولیدی را به قیمت بالاتر خریداری می کند.

شهردار تهران اضافه کرد: یکی از مسائل ما در مدیریت پسماند، پسماندهای بیمارستانی است که تلاش زیادی برای مدیریت آن می شود، اما هنوز کافی نیست.

حناچی به رئوس برنامه های خود در شهرداری پرداخت و گفت: کاهش و رفع آلودگی هوا و محیط زیست، کنترل ترافیک و توسعه حمل و نقل عمومی، صیانت از فضای سبز و توسعه آن که منجر به جلوگیری از تخریب باغات در تهران می شود، به همراه توجه به سبک زندگی و بهداشت روان و کنترل محدوده آلاینده از مهم ترین برنامه های مدیریت شهری پایتخت است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز در شورای عالی شهرسازی تصویب شد که ۷۰ درصد یکی از بزرگ ترین پادگان های شهر تهران به فضای سبز تبدیل شود. از نیروهای مسلح به خاطر همکاری و همراهی در این زمینه کمال تشکر را دارم.

کد خبر 4746779 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: پیروز حناچی شهردار تهران شهر تهران اربعین 98 هفته ناجا شورای شهر تهران شهرداری تهران اربعین حسینی قوه قضاییه نیروی انتظامی وزارت آموزش و پرورش محسن هاشمی شهر تهران ناجا پیروز حناچی آتش نشانی کمیته امداد امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۰۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۸ درصد دانش آموزان تهرانی اضافه وزن دارند | برپایی جشن بزرگ سلامت شهر در بوستان لاله

همشهری آنلاین- زینب زینال زاده: هفته سلامت با شعار «حال خوب، ساختنی است» در تهران آغاز شده و تا جمعه (۷اردیبهشت) ادامه دارد؛ هفته‌ای که قرار است مدیریت شهری فرهنگ سلامت را در میان شهروندان ترویج و توسعه دهد. در این میان شهرداری تهران به سلامت معلولان هم توجه داشته است و به‌گفته‌ حمید صاحب، مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران، معلولان به‌دلیل محدودیت‌هایی که دارند عمدتا امکان تردد در بیرون از خانه برای‌شان فراهم نیست و در این مورد با سختی مواجه هستند. در هفته سلامت، ویژه‌برنامه دورهمی بزرگ برای معلولان پیش‌بینی شده است که ۴هزار معلول همراه با خانواده‌های‌شان در آن حضور خواهند داشت تا ساعات خوشی را کنار هم سپری کنند.

ساخت «حال خوب» برای پایتخت‌نشینان

با توجه به شعار امسال هفته سلامت، شهرداری تهران تلاش می‌کند در راستای تحول و ایجاد حال خوب شهروندان گام‌های مؤثری بردارد؛ چرا که براساس گفته‌های حمید صاحب در حوزه سلامت پیگیری مسائل بهداشت و درمان، وظیفه سازمان بهداشت و درمان است و اصل حوزه سلامت مسائل فرهنگی و اجتماعی است که در شهرداری محقق می‌شود. از این‌رو مدیریت شهری با تدابیری که در حوزه سلامت اتخاذ می‌شود به‌دنبال ایجاد حال خوب برای پایتخت‌نشینان است. همچنین آنطور که مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران می‌گوید: «در ادوار گذشته موضوعاتی همچون آموزش و توجه به سلامت شهروندان امری فانتزی‌ بود، اما در این دوره مدیریت شهری سلامت شهروندان را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها پیگیری می‌کند. به‌گونه‌ای که امروز نقش ۷۵درصدی در آموزش فرهنگ سلامت داریم.»

اضافه وزن ۴۸درصد دانش‌آموزان

کم‌تحرکی دانش‌آموزان سبب اضافه وزن آنها شده است؛ موضوعی که بارها مسئولان حوزه بهداشت درباره آن هشدار و مدیرکل سلامت شهرداری تهران هم در این خصوص آماری ارائه داده و گفته است که اکنون شاهد هستیم ۴۸درصد از کودکان و دانش‌آموزان تهران اضافه وزن دارند و به‌اصطلاح چاق هستند. این آمارها نشان می‌دهد که کودکان و دانش‌آموزان چاق در معرض بیماری‌های مختلف مانند دیابت‌ و مشکلات قلبی و عروقی قرار دارند. برای کاهش وزن این افراد برنامه‌ای با محوریت فعالیت‌های ورزشی و آموزش مربوط به کاهش وزن داریم که با همراهی آموزش و پرورش اجرایی می‌شود. آنطور که صاحب عنوان می‌کند: «در برنامه‌های پیش‌بینی‌شده که در ۶۰۰‌مدرسه اجرا می‌شود، دانش‌آموزان برای کاهش وزن با هم رقابت می‌کنند و در نهایت جایزه می‌گیرند.»

ترویج زندگی سلامت‌محور

بهبود کیفیت زندگی شهروندان، در اولویت اقدامات شهرداری تهران قرار دارد و در حوزه سلامت هم تلاش می‌کند با استفاده از ظرفیت سراهای محله، سازمان‌های مردم‌نهاد و گروه‌های جهادی، سبک زندگی سلامت‌محور را ترویج کند. به‌گفته مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران، «شهروندان از طریق انتخاب‌ها و کارهایی که می‌کنند، می‌توانند سبب ایجاد حال خوب یا بد شوند. وقتی تصمیم‌گیری‌ها عقلانی باشد قطعا حال شهروندان خوب خواهد بود و از این طریق شاهد نشاط اجتماعی خواهیم بود. پس با آموزش زندگی سالم می‌توان به شهروندان در ایجاد حال خوب و نشاط اجتماعی کمک کرد.» در راستای همین رویکرد ۱۶۰۴ برنامه پیش‌بینی شده که به‌مدت یک هفته در مدارس، محله‌ها و مناطق اجرا می‌شوند. البته ۲۵برنامه قله‌ای است که نمایشگاه سلامت شهر نمونه بارز این برنامه است.

خدمت‌رسانی در ۸۰غرفه

امسال برای نخستین بار نمایشگاه بزرگی با عنوان سلامت شهر در بوستان لاله دایر شده است. به‌گفته حمید صاحب، حدود ۵هزار متر فضای نمایشگاهی است که ۸۰غرفه دارد و تمام سازمان‌های حوزه سلامت در این نمایشگاه حضور دارند و به شهروندان خدمات آموزشی و پیشگیرانه ارائه می‌دهند. علاوه بر آن ۱۲۳غرفه با عنوان «حال خوب» هم در نقاط پرتردد شهر ازجمله میادین دایر شده است که خدماتی چون مشاوره، تست فشار و قند خون وترویج فرهنگ سلامت ارائه می‌دهد. پیش‌بینی غرفه ویژه مادر و کودک هم اقدام ابتکاری است که در نمایشگاه سلامت شهر و ایستگاه‌های حال خوب انجام شده است.

جشنواره‌های مفرح و متنوع

در هفته سلامت جشنواره‌های مفرح و متنوعی پیش‌بینی شده است. صاحب در تشریح برخی از این جشنواره‌ها گفت: «جشنواره‌های حال خوب مادری، حال خوب جوانان، حال خوب سالمندی و حال خوب معلولان، پیش‌بینی شده است که جشنواره حال خوب سالمندی در منطقه۱۸، حال خوب جوانی در منطقه۱۴، حال خوب معلولان در مناطق ۱۰ و ۲۱ و حال خوب مادری هم در منطقه۴ اجرا می‌شود. همچنین برای ترویج فرهنگ غذای سالم، دورهمی‌های بزرگ خانوادگی با محوریت جشنواره غذای مادر و دختر و پدر و پسر در بوستان‌ها و مناطق برگزار خواهد شد

مسابقه جذاب مثبت ۱۰۰گرم

مسابقه «مثبت ۱۰۰گرم» هم اقدام جالب و جدیدی است که به همت مدیریت دوره ششم در هفته سلامت برگزار می‌شود. مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران ادامه ‌می‌دهد: «سال گذشته این مسابقه با حضور ۳۰۰نفر از افرادی که حتی ۱۰۰گرم اضافه وزن داشتند برگزار شد و مورد استقبال قرار گرفت. امسال سعی داریم با توجه به مضرات اضافه وزن و چاقی، مسابقه مثبت ۱۰۰گرم را در شهر تهران اجرایی کنیم تا همه شهروندان بتوانند در آن شرکت و برای کاهش وزن با هم رقابت کنند.»

کد خبر 845944 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سلامت کودکان شهردارى تهران نوجوان تهران

دیگر خبرها

  • تبدیل دره مخوف تهران به بزرگترین مرکز تفریحی شهر | پاتوق معتادها به اکوپارک تبدیل می‌ شود
  • انجام عملیات سم‌پاشی درختان در منطقه ۵ اصفهان
  • واژگونی تانکر روغن به دلیل خواب‌آلودگی راننده
  • کیفیت هوای تهران در سومین روز اردیبهشت
  • سال گذشته ۲۸۵ موتور سوار در تهران فوت شدند
  • سال گذشته ۲۸۵ موتور سوار فوت شدند
  • ایجاد اولین دبیرخانه دانشگاهی پیشگیری و کنترل دخانیات/ راه‌اندازی سامانه رصد افت تحصیلی و مسائل روانشناختی دانشجویان
  • ایجاد اولین دبیرخانه دانشگاهی پیشگیری و کنترل دخانیات
  • ۴۸ درصد دانش آموزان تهرانی اضافه وزن دارند | برپایی جشن بزرگ سلامت شهر در بوستان لاله
  • انتقال صنایع آلاینده کوچکترین اقدام کنترل آلودگی هوای اصفهان است