Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: به دلیل تغییر شرایط و به وجود آمدن چالش‌ها و موضوعات جدید در حوزه نخبگان بعضا نیاز به اصلاح سند نخبگان حس می‌شود. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از بنیاد ملی نخبگان، آریا الستی معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به دیدار سالانۀ نخبگان و مستعدان‌برتر با مقام‌معظم‌رهبری گفت: در این دیدار‌ها علاوه بر رهنمود‌های رهبر معظم‌انقلاب، نخبگان و مستعدان‌برتر بعضاً به نکات بسیار مهمی اشاره می‌کنند که می‌تواند افق‌های تازه‌ای پیشروی مسیر بنیاد ملی نخبگان قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



الستی افزود: بنیاد ملی نخبگان در آینده‌ای نزدیک تلاش دارد در نشست‌های تخصصی با این افراد، نظرات و ایده‌های مطرح‌شده توسط آنان را بررسی کند.

وی در ادامه به محور‌های سخنان رهبر معظم‌انقلاب اشاره کرد و ادامه داد: سند راهبردی کشور در امور نخبگان، مصوب شورای‌عالی‌انقلاب فرهنگی و اجرایی‌سازی آن همواره یکی از تأکیدات مقام‌معظم‌رهبری است؛ بطوریکه ایشان در دیدار اخیر با جامعۀ نخبگانی فرمودند: اگر این سند به درستی و دقیق اجرایی می‌شد، بسیاری از نقد‌هایی که امروز توسط نخبگان و مستعدان‌برتر مطرح می‌شود، اصلاً موضوعیت پیدا نمی‌کرد.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان اظهارکرد: این سند برای کل کشور است و نه فقط برای بنیاد ملی نخبگان؛ در واقع در سند راهبردی کشور در امور نخبگان، همۀ دستگاه‌های اجرایی و همچنین شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی وظایفی دارند؛ در این بین، بنیاد ملی نخبگان نیز به عنوان نهادی مهم و راهبر، در این سند نقش مهمی را بر عهده دارد.

وی اضافه کرد: در این سند، شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی باید گزارش عملکرد دستگاه‌های اجرایی را از بنیاد ملی نخبگان مطالبه کند و سپس براساس آن ارزیابی کلانی از این عملکرد‌ها داشته باشد.

الستی گفت: پیش از تغییر ساختار سازمانی بنیاد ملی نخبگان، ستاد اجرایی‌سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان در این بنیاد فعال بود که وظیفه آن زمینه‌سازی برای اجرایی‌سازی سند بر مبنای مشارکت دستگاه‌‎های اجرایی بود. این بخش گرچه در ابتدا نتوانست به نتیجۀ قابل‌توجهی در تعامل با دستگاه‌های اجرایی برسد، اما در ادامه با قرار دادن بند ث. ماده ۶۴ در برنامۀ ششم توسعه توانست نقش خوبی ایفا کند.

وی ادامه داد: طبق این بند، دستگاه‌ها و نهاد‌های مرتبط وظیفه دارند مأموریت و وظایف خود را در حوزۀ نخبگان متناسب با سند راهبردی کشور در امور نخبگان احصاء کرده و برای اجرایی‌سازی آن برنامه‌ریزی و نتیجه را به بنیاد ملی نخبگان اعلام کنند تا این بنیاد نیز ضمن بررسی این داده‌ها، نتایج را به شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی و مجلس‌شورای‌اسلامی ارائه دهد.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان یادآور شد: در سال اول به جز ۵ دستگاه، همۀ نهاد‌ها و دستگاه‌ها با بنیاد ملی نخبگان همکاری کردند که نتایج در قالب کتابچۀ میثاق‌نامه که حاوی برنامه‌ها و تعهدات اعلام‌شده توسط دستگاه‌های مذکور بود، به خودِ دستگاه‌ها و همچنین مجلس‌شورای‌اسلامی ارائه شد. در سال جاری نیز میزان پیشرفت‌کار به بنیاد ملی نخبگان گزارش شده که در حال‌حاضر بنیاد در حال جمع‌آوری و دسته‌بندی این اطلاعات برای ارائه به مجلس‌شورای‌اسلامی و شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی است.

وی تصریح کرد: برای نیل به اهداف تعیین‌شده در حوزۀ نخبگان و تحقق فرمایشات رهبرمعظم‌انقلاب در این حوزه، توجه به سند راهبردی کشور در امور نخبگان و انجام امور بر مبنای آن، یکی از ملزوماتی است که همۀ دستگاه‌های ذی‌ربط حتی بنیاد ملی نخبگان و شورای‌عالی‌انقلاب‌فرهنگی باید به آن عمل کنند. علاوه بر آن، دستگاه‌ها باید بدانند عمل بر مبنای محور‌های این سند، نه‌تن‌ها اقدامی اضافه بر کار‌های سازمانی آن‌ها نیست بلکه در جهت ارتقاء و توسعۀ سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوطه در مسیر انجام رسالت‌های ذاتی است.

الستی تأکید کرد: اجرایی‌سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان به معنای بی‌نیازی آن از اصلاح نیست؛ به عبارت بهتر، به دلیل تغییر شرایط و به وجود آمدن چالش‌ها و موضوعات جدید در حوزۀ نخبگان بعضاً نیاز به اصلاح این سند حس می‌شود، اما این نکته نباید به معنی متوقف‌شدن روند اجرایی‌سازی آن باشد. در واقع، تأخیر در اجرایی‌سازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان به بهانۀ بازنگری آن، روند حرکتی کشور در مسیر نخبگان را متوقف می‌کند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: برای اجرایی‌شدن هر سندی در کشور باید در وهلۀ اول فرآیند‌ها به درستی و دقیق تدوین شوند تا در اثر تحولات مدیریتی و به دلیل فقدان‌حافظۀ سازمانی ساختار مدیریتی کشور، اجرایی‌شدن اسناد دچار خلل نشود.

الستی با اشاره به سخنان رهبرمعظم‌انقلاب در دیدار با نخبگان و مستعدان‌برتر و تأکید ایشان بر پرهیز از بددلی در جنبش علمی کشور، اظهار داشت: نباید به بهانۀ وجود برخی مشکلات و کاستی‌ها، این جنبش را کوچک و اصل آن را زیر سؤال برد. باید دانست، هر ملتی در سیر جنبش علمی خود دچار اختلالات و اشتباهات سهوی و عمدی از سوی افراد کم‌‎توجه و یا حتی مغرض می‌شود، اما این موضوع نباید دست‌انداز مسیر پیشرفت‌های علمی باشد.

وی در ادامه به موضوع تنوع ساحت نخبگانی به عنوان یکی از تأکیدات رهبرمعظم‌انقلاب اشاره کرد و گفت: نخبه در هر حوزه‌ای که فعال باشد، باید آثار او مورد توجه قرار بگیرد چراکه توجه به یک حوزۀ خاص و یا یک دانشگاه خاص در نظام و جامعۀ نخبگانی مضرات بسیاری در پی دارد. علاوه بر آن، فرهنگ نیز باید دوشادوش علم مورد توجه باشد چراکه به تعبیر رهبرمعظم‌انقلاب، علم بدون فرهنگ منتج به بمب اتم می‌شود.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در ادامه بیان کرد: یکی از دانشمندان مسیحی و فلسطینی به یکی از رهبران کاتولیک که به مسلمانان توهین کرده بود، در قالب نامه‌ای پاسخ داد که در زمان کاروانسالاری مسلمانان و تمدن اسلامی در علم و فناوری، علی‌رغم تمام توسعه‌ها که در زمینه‌های علمی، فرهنگی، ادبی، نجوم و ... محقق شد، هرگز تجهیزات و ادوات جنگی و نظامی رشد و توسعه نیافت. به عبارت دیگر، مسلمانان شمشیر گرفتند و شمشیر پس دادند، اما در نقطۀ مقابل، در زمان کاروانسالاری غرب در علم، پیکان رشد علم و فناوری در حوزۀ تجهیزات نظامی و دفاعی بود و حتی بسیاری از پیشرفت‌های علوم دیگر نیز سرریز توسعۀ ادوات جنگی بود. این رویه به خوبی بیانگر نقش فرهنگ در علم است.

وی با اشاره به اینکه علوم انسانی در وهلۀ اول به عنوان یک «علم» اصالت دارد، یادآور شد: در زمان تمدن ایرانی-اسلامی، فرهنگ سینه‌به‌سینه منتقل می‌شد و شاخص‌های فرهنگی جامعه به خوبی مشهود بودند. به همین دلیل تمام پیشرفت و توسعۀ علمی و فناوری از معماری تا نحوۀ مصرف انرژی بر مبنای فرهنگ انجام می‌گرفت؛ بنابراین نمی‌توان و نباید یک ادیب را از چرخۀ نخبگانی حذف کرد چراکه حذف فرهنگ سبب نارکارآمدی علم خواهد شد. در واقع، برای تربیت یک دانشمند کاردانِ متعهد، علاوه بر آموزش‌های علمی، باید آموزش‌های فرهنگ نیز مورد توجه قرار بگیرند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در ادامه بر لزوم توسعۀ دیپلماسی عمومی از منظر رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: گرچه مخاطب رهبری‌معظم در موضوع دیپلماسی عمومی نخبگان، خودِ نخبگان بودند و ایشان بر هم‌افزایی و ارتباطات علمی با نخبگان منطقه، حوزۀ مقاومت، جهان اسلام و حتی جهان تأکید داشتند، اما باید دانست این دیپلماسی نیازمند زیرساخت‌هایی است که لازم است به همت دستگاه‌ها و نهاد‌های مرتبط فراهم شود تا فرد نخبه بتواند با یکی از همترازان خود در جهان دیدار و تعامل کند.

الستی یادآور شد: موضوع دیپلماسی عمومی نخبگان یکی از موضوعات مورد تأکید سند راهبردی کشور در امور نخبگان است تا جاییکه ۹ اقدام ملی از ۷۰ اقدام این سند به این حوزه و نقش دستگاه‌ها و نهاد‌ها در آن اشاره دارد.

وی با بیان اینکه رهبرمعظم‌انقلاب همواره بیش از هر مسئول دیگری حامی نظام نخبگانی و جامعۀ نخبگانی بوده‌اند، خاطرنشان کرد: دیدار سالانه نخبگان با رهبرمعظم‌انقلاب فرصتی مغتنم است که هر ساله نصیب نظام نخبگانی و جامعۀ نخبگانی شده و افق‌های روشنی را باز می‌کند. استفاده درست و بهینه از این فرصت می‌تواند در کمترین زمان ممکن کشور را به اهداف تعیین‌شده در حوزۀ نخبگان برساند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بنیاد ملی نخبگان سند راهبردی کشور دیدار رهبری با نخبگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۱۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی

وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: مازندران به عنوان نگین سرسبز ایران از مزیت‌های ویژه‌ای در تولید و تامین محصولات کشاورزی برخوردار می‌باشد به نحوی که رتبه اول در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده و برخورداری از موهبت دریا و بنادر مستعد و قابل توسعه منطقه ویژه اقتصادی و قرار گرفتن در جایگاه منطقه آزاد تجاری، فرصت‌های بسیار مناسبی را در تامین امنیت غذایی و کالا‌ها و محصولات مورد نیاز کشور دارد که توجه مسئولین بر ایجاد و توسعه زیرساخت‌های آن یک امر ضروری می‌باشد.

او با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در جهت رشد و توسعه فعالیت‌های تجاری با کشور‌های حوزه خزر شکل گرفته است، افزود: برخورداری و مزیت‌های حوزه خزر از جهت توسعه صادرات، خصوصا محصولات کشاورزی و نیز تامین کالا‌های مورد نیاز کشور از جمله روغن خام، گندم، دانه‌های روغنی، خوراک دام و ... همچنین ورود موقت کالا و ترانزیت و سوآپ آن می‌تواند منجر به توسعه چندوجهی استان و رشد اقتصاد دریاپایه گردد.

وفائی نژاد تسریع در توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله توسعه فعالیت‌های حمل و نقل ریلی و ایجاد شرکت‌های حمل و نقل سراسری و بین المللی و توسعه راه‌ها و ایجاد سیلو‌ها و مخازن را از ضروریات توسعه فعالیت‌های تجاری بر شمرد و گفت: این امر می‌تواند در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال و سرمایه گذاری و خلق موقعیت‌های جدید برای توسعه استان گردد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران ضرورت توجه به سرمایه گذاری پایدار برای ذخیره استراتژیک کالا از جمله ایجاد سیلو و مخازن روغن خام در استان را فرصتی مناسب برای دور زدن تحریم‌ها و پدافند غیرعامل در مقابل تهدیدات برشمرد و افزود: پروژه ساخت ۲۵ هزار تن مخازن روغن نکا و ضرورت تسریع در مصوبات دولت در این خصوص موجب رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه خواهد بود.

وفائی نژاد در پایان به مزیت‌های تامین کالا‌های اساسی از جمله واردات ۸۰۰ هزار تن گندم و روغن خام که در دولت سیزدهم از مسیر بنادر استان مازندران صورت گرفت، اشاره کرد و گفت: بهره برداری از ظرفیت بنادر شمالی می‌تواند فرصت مناسبی برای افزایش تراز تجاری و رونق اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری با کشور‌های حاشیه خزر، تامین مواد اولیه واحد‌های تولیدی و کالا‌های اساسی و استراتژیک کشور و دور زدن تحریم ها، کاهش هزینه‌های تمام شده واردات کالا‌های اساسی و صرفه جویی در منابع را فراهم نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • منتخبان کارگری عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند
  • ضرورت شناسایی و تشکیل بانک نخبگان جهت استفاده در پست‌های مدیریتی کشور
  • ضرورت تقسیم کار برای تحقق شعار سال
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • سلیمی نمین: توئیت فضائلی درباره حجاب را با توجه به جایگاهش در دفتر رهبری باید لحاظ کرد/ جامعه را به سمت لجبازی نبریم/ برخی تصور می‌کنند با یک اقدام اجرایی می‌توانند مسئله حجاب را حل کنند
  • ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبه‌های حوزوی داریم
  • ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبگان حوزوی داریم
  • حضور نخبگان در لایه‌های حکمرانی
  • شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئول راهبری تشکل های مردمی
  • در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم