Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-20@01:05:16 GMT

صادرات نفت محورگفتوگوی پوتین و عربستان است

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۱۹۱۹

صادرات نفت محورگفتوگوی پوتین و عربستان است

ساعت 24 -رسانه انگلیسی بی بی سی همیشه داستانهای ترامپ را با سرعت و دقت و به طور وسیع پوشش می دهد و این بار نیز سفر ریی جمهور روسیه به عربستان را درکانون توجه قرارداد وبه ویژه درارتباط با سفر پوتین ومسایل ایران نکاتی را مطرح کرده است . درگزارش این رسانه تاکید شده است: در سالهای اخیر روسیه توانسته است با بهره گیری از صادرات انرژی نه تنها اقتصاد خود را بهبود بخشد بلکه به تدریج با افزایش منابع قدرت خواستار نقش آفرینی بیشتر در معادلات منطقه ای و جهانی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از سفر پوتین به عربستان الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه از ریاض دیدار کرد در جریان گفتگوهای وی با مقامات سعودی پیش نویس چندین سند مهم همکاری در زمینه های اقتصادی- کشاورزی - صنعتی و بویژه در بخش انرژی آماده شد تا در جریان سفر پوتین به امضای مقامات دو کشور برسد. به گفته کریل دیمیتریف، مدیر صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه در جریان این سفر ۱۰ توافق نامه بین ریاض و مسکو به امضا خواهد رسید. ارزش این قراردادها بالغ بر دو میلیارد دلار برآورد شده است. باید خاطر نشان کرد که دو طرف در حال حاضر بر روی ۲۵ پروژه به ارزش ۱۰ میلیارد دلار در حال مذاکرده و فراهم آوردن شرایط لازم برای اجرایی شدن این پروژه ها هستند.

انرژی و آینده اوپک: محور گفتگوها

هر دو کشور نقش بسیار فعالی در بازار نفت دارند با وجود این دو کشور در بازار نفت رقیب هم هستند ولی در برخی موارد منافع مشترکی نیز دارند در مسئله تحریم ایران این دو کشور با افزایش تولید نفت خویش تا حدی کمبود نفت ایران در بازار را جبران کردند.در جریان سفر ماه قبل دکتر فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی به واشنگتن و دیدار وی با ریک پری وزیر، انرژی آمریکا اعلام شد که در سال ۲۰۲۴ میزان تولید روزانه نفت آمریکا به بیش از ۲۰ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که این میزان تقربیا برابر با تولید روزانه دو کشور عربستان و روسیه است. افزایش تولید نفت آمریکا زنگ خطری برای روسیه و عربستان خواهد بود. به نظر می رسد روسیه و عربستان با توجه به افزایش تولید نفت آمریکا باید با برنامه ریزی و اتخاذ سیاست مشترک در بازار نفت بتوانند مانع کاهش سهم خویش در بازار جهانی شوند.افزایش سهم آمریکا در بازار جهانی نفت به معنای کاهش سهم بقیه کشورهای عمده تولید کننده نفت است. اگر تحریم ایران رفع شود و ایران و آمریکا بتوانند مشکلات خویش را با مذاکره حل نمایند (هر چند در شرایط فعلی امکان انجام چنین کاری سخت و مشکل به نظر می رسد) رقابت در بازار جهانی نفت بیش از بیش افزایش خواهد یافت.در این بین روسیه مایل است عربستان در پروژه های ال ان جی این کشور هم سرمایه گذاری کند و خریدار ال ان جی این کشور نیز باشد. آرامکو نیز تمایل دارد با سرمایه گذاری در صنعت ال ان جی روسیه هم بخشی از نیاز این کشور به گاز طبیعی را برطرف نماید و هم بتواند به صادر کننده ال ان جی تبدیل شود. باید دید در جریان دیدار پوتین در این مورد توافقی صورت خواهد گرفت یا خیر؟ اجلاس آتی اوپک و مسئله افزایش و یا کاهش تولید نفت کشورهای عضو اوپک و غیر اوپک با توجه به نوسان قیمت نفت نیز از مواردی است که به نظر می رسد دو کشور در جریان سفر پوتین به ریاض در این مورد موضع مشابهی در اتخاذ کنند.

تنش ایران و عربستان

در ماههای اخیر با حمله به تانکرهای نفت و تاسیاست پالایشگاهی آرامکو تنش ها در منطقه افزایش یافته، افزایش تنش در منطقه مطلوب کشورهای تولید کننده و مصرف کننده انرژی نیست. افزایش تنشها باعث شده تا این کشورها با به کارگیری دیپلماسی فعال در صدد میانجی گری بین ایران و عربستان برآیند.افزایش تنش در منطقه فرصت مناسبی برای تداوم حضور قدرتهای بزرگ مثل روسیه برای حضور در منطقه است. در مورد موضع روسیه نسبت به حملات به نفت کشها پوتین با محکوم کردن این گونه حملات به نفتکش‌ها در خلیج فارس گفت: "تفاوتی ندارد که چه کسی در پشت این حمله‌ها قرار دارد. هر طرفی که فکر می‌کند با این اقدام به اهداف خود می‌رسد در اشتباه است."موضع پوتین در مورد ضرورت مذاکره ایران با امارات و عربستان برای رفع مشکلات نشان می دهد که این کشور پس از ایفای نقش فعال در بحران سوریه در نظر دارد که در بقیه بحرانهای منطقه ای هم فعال و سازنده عمل کند. افزایش منابع قدرت این کشور که به واسطه افزایش صادرات انرژی حاصل شده است باعث گردید تا نقش این کشور در عرصه بین المللی و بویژه خاورمیانه روز بروز بیشتر شود. با تداوم سیاست فعلی آمریکا در قبال منطقه باید در آینده شاهد افزایش حضور و نفوذ روسیه در معادلات سیاسی و ژئوپلتیک منطقه بود.اگر قرارداد بلند مدت همکاری دو کشور در حوزه اوپک به امضا برسد باید انتظار داشت در سالهای آینده موقعیت اوپک بیش از بیش تضعیف شود. همچنین با توجه به تلاش آمریکا برای کاهش تاثیر و نقش اوپک در بازار نفت اگر سیاست روسیه و عربستان هم در جهت تضعیف اوپک باشد نمی توان انتطار داشت روزهای روشنی پیش روی اوپک باشد. در این میان تداوم تحریمها و کاهش سهم ایران در بازار نفت، کاهش نقش اوپک در بازار نفت و تضعیف آن مطلوب ایران نیز نخواهد بود.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۱۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت ایران دوباره تحریم می‌شود؟

به‌گزارش همشهری آنلاین، مروری بر رویدادهای جهانی نشان می‌دهد که حتی در حوزه اقتصاد نیز اغلب خبرها حول پاسخ نظامی قدرتمند ایران به رژیم صهیونیستی می‌چرخد. در چنین شرایطی برخی خبرها از افزایش فشارها از سوی نماینده‌های جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا بر دولت این کشور برای افزایش تحریم‌های نفتی ایران حکایت دارد. بااین‌حال تحلیل‌گران بین‌المللی می‌گویند در شرایط فعلی افزایش تحریم‌های نفتی ایران می‌تواند منجر به رشد قیمت نفت و افزایش تورم در آمریکا شود و این چیزی نیست که جو بایدن به آن علاقه‌مند باشد؛ چراکه افزایش تورم می‌تواند به کاهش آرای رأی‌دهندگان آمریکا به نفع بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بینجامد که آبان‌ماه برگزار می‌شود. تحلیل‌گران غربی دیروز درهمین‌باره به رویترز گفتند که بعید است پاسخ نظامی ایران به رژیم صهیونیستی باعث شود دولت بایدن اقدام چشمگیری علیه صادرات نفت ایران انجام دهد؛ زیرا نگران افزایش قیمت نفت است.

بیشتر بخوانید:

ایران پیشتاز افزایش تولید در اوپک

در رویدادی دیگر آمارها نشان می‌دهند که به‌دلیل افزایش تنش‌ها در خاورمیانه قیمت طلا و نفت تمایل زیادی به صعود پیدا کرده‌اند. تحلیل‌گران می‌گویند افزایش تنش‌ها می‌تواند قیمت طلا را به ۲۴۰۰دلار و نفت را به ۱۰۰دلار برساند.

همچنین در فضای اقتصاد جهان مشخص شد که آمریکا در حال قطع ارتباط شرکت‌های چینی با سایر کشورهاست و به‌تازگی فشارهای تازه‌ای را به امارات وارد کرده است. خبرگزاری بلومبرگ درهمین‌باره نوشت: یک شرکت اماراتی فعال در زمینه هوش مصنوعی در یک توافق پشت‌پرده با اداره صنعت و امنیت وزارت بازرگانی آمریکا توافق کرده است سرمایه‌گذاری در چین را قطع کند زیرا درغیراین‌صورت با تدابیر تنبیهی واشنگتن روبه‌رو خواهد شد.

کد خبر 845019 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت قیمت نفت و گاز صادرات و واردات تحریم صادرات نفت

دیگر خبرها

  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • اولین مصاحبه یولیا ناوالنایا همسر رهبر سابق مخالفان روسیه و انتقاد از غرب
  • صادرات خاویار طلایی از مبدا چهارمحال و بختیاری به کشور‌های مقصد
  • دستیار پوتین خطاب به اسرائیل: خویشتنداری کنید
  • دستیار پوتین در دیدار سفیر اسرائیل: همه طرف‌ها خویشتنداری کنند
  • پیشنهاد پوتین برای میانجیگری میان ایران - اسرائیل / 3 شرط تهران / روزنامه کویتی: روسیه قطعات حساس جنگنده سوخو35 را به ایران نداده
  • کدام استانهای کشور پر بارش تر بودند؟/ ایران پیشتاز تولید نفت اوپک
  • صادرات نفت روسیه با وجود تحریم رکورد زد
  • همکلاسی سابق پوتین به ریاست دیوان عالی روسیه رسید
  • نفت ایران دوباره تحریم می‌شود؟