Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-23@14:18:16 GMT

نقض قوانین بین‌المللی رویه دولت آمریکا شده است

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۲۷۶۰

نقض قوانین بین‌المللی رویه دولت آمریکا شده است

رئیس مجلس گفت: خروج از توافق پاریس، برهم زدن توافقات کنترل تسلیحات با روسیه، برهم زدن توافقات تجاری با چین و اروپا، نشانگر عدم پایبندی این رژیم به تعهدات بین‌المللی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی عصر امروز (دوشنبه، ۲۲ مهرماه) در چهل و یکمین اجلاس اتحادیه بین‌المجالس جهانی (IPU) سخنرانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن سخنرانی رئیس مجلس در این اجلاس به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خانم رئیس؛

رئیس محترم مجلس صربستان.

رؤسای محترم مجالس.

خانم‌ها و آقایان.

ابتدائا از رئیس محترم مجلس صربستان برای میزبانی گرم و اقدامات شایسته در برگزاری این اجلاس مهم قدردانی می‌نمایم. همچنین مراتب سپاسگزاری خود را از سرکار خانم گابریلا کوئواس بارون رئیس محترم اتحادیه بین‌المجالس و نیز دبیر کل محترم اتحادیه و همکاران ایشان برای برنامه‌ریزی و هماهنگی مطلوب اعلام می‌کنم. امیدوارم موفق باشید.

خانم رئیس.

انتخاب دقیق موضوع اجلاس نشان می‌دهد که جهان امروز بیش از گذشته در معرض تحولات سریع و پیچیده‌ای قرار گرفته و نظام حقوقی بین‌المللی، اصل چندجانبه گرایی و حقوق بشر، با چالش بی‌سابقه‌ای روبرو شده است.

آینده نظام حقوقی بین‌المللی و به تبع آن، نظم بین‌المللی به تعهد و مسئولیت‌پذیری تک تک دولت‌ها و پارلمان‌های آن‌ها و تلاش جمعی وابسته است. تلاش‌های جمعی برای حفظ حقوق بین‌الملل، دیگر فقط یک گزینه خردمندانه و آرمانی نیست، بلکه تنها راه برای حفظ تعهدات و پیروی از استاندارد‌های الزام‌آور، تضمین امنیت و حفظ حاکمیت جهانی و احترام به بشریت است و البته نیازمند سازوکار‌های مؤثر جهت مقابله و مجازات موارد نقض قواعد و هنجار‌های حقوق بین‌الملل است.

یکی از آسیب‌های جدی، استفاده برخی دولت‌ها از حربه تحریم اقتصادی است که باعث گردیده قواعد و تعهدات بین‌المللی صدمه‌ی جدی ببیند؛ به ویژه اینکه در بسیاری از موارد، استفاده از تحریم‌های یکجانبه، غیرقانونی یا همان تروریسم اقتصادی به عنوان ابزاری جهت پیشبرد اهداف سیاست خارجی نامشروع برخی قدرت‌ها مورد سوءاستفاده قرار گرفته است و، چون قواعد کیفری بین‌المللی دقیقی برای این امر در نظر گرفته نشده به یک رفتار ناهنجار بدل گردیده و لطمه‌ی جدی به حقوق انسان‌ها می‌زند.

خانم رئیس؛ خانم‌ها و آقایان.

دولتمردان آمریکا در دوره‌های مختلف و به شیوه‌های متفاوت، مرتبأ قدم‌هایی را برای مقابله با هنجار‌های حقوق بین‌المللی برداشته و نظام‌های حقوق بین‌المللی را تضعیف، نقض و در پاره‌ای از موارد از پذیرش آن‌ها خودداری نموده اند، اما دولت کنونی آمریکا براساس گفتمان استثناگرایی آمریکایی سراسر نامشروع و خودخواهانه، به طور قلدر مآبانه‌ای خاک بر سیمای قوانین بین‌المللی پاشیده است، به طوری که نقض قوانین و حقوق بین‌المللی تبدیل به یک رویه دولت آمریکا شده است. این رویکرد، صلح، ثبات و امنیت جهانی را در معرض خطر قرار داده است. خروج از توافق آب و هوایی پاریس، برهم زدن توافقات کنترل تسلیحات با روسیه، برهم زدن توافقات تجاری با چین و اروپا، نشانگر عدم پایبندی این رژیم به قواعد و تعهدات بین‌المللی است.

نمونه‌ی آشکار و عینی نقض قوانین و حقوق بین المللی، خروج دولت کنونی ایالات متحده آمریکا از توافقنامه برجام و متعاقب آن، اعمال تحریم‌های اقتصادی یکجانبه و غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران است. جای تعجب اینجاست که این دولت به این اقدامات غیرقانونی بسنده نکرده و تلاش گسترده‌ای را برای همراه نمودن سایر کشور‌ها با سیاست تروریستی خود علیه ملت ایران به کار گرفته است.

اگرچه سازمان ملل متحد، کشور‌های متعدد و نهاد‌های بین‌المللی و حقوق بشری بسیاری نیز با این تحریم مخالف بوده و بر غیرقانونی بودن آن‌ها صحه گذاشته‌اند، اما نکته اینجاست که به رغم این مخالفت‌ها، تاکنون هیچ یک از نهاد‌های حقوقی بین المللی، اقدام اساسی و مؤثری برای مقابله و توقف تروریسم اقتصادی انجام نداده‌اند و این امر به نقض در قوانین بین‌المللی باز می‌گردد.

همکاران محترم.

حضار گرامی.

مقامات آمریکایی باید بفهمند که روابط بین‌الملل، شبیه تخته شطرنج است. بازیگران هرگز بازی را ترک نمی‌کنند و هر حرکت یک ضد حرکت را ایجاد می‌کند.

یکی از موارد دیگر، اقدامات غیرقانونی در ایجاد شبکه‌های تروریستی برای اهداف سیاسی است. امروز ایالات متحده نمی‌تواند انکار کند که داعش را بوجود آورده تا در سوریه و عراق ماجراجویی کند. اعتراف وزیر خارجه اسبق آمریکا در بوجود آوردن داعش و تایید چند باره این امر توسط رئیس جمهور فعلی آمریکا کفایت می‌کند. این تفکر تروریستی بزرگترین ضربه مادی و معنوی را به مردم این کشور‌ها و برخی کشور‌های دیگر وارد نمود.

ملت ایران با درخواست دولت عراق و سوریه به کمک آنان شتافت و این تروریست‌های وحشی را سرکوب کرد؛ اما سوال این است که عامل اصلی بوجود آورنده این گروه نباید مجازات شود؟ علی‌القاعده، باید شورای امنیت که مسئول صلح و امنیت جهانی است به این امر مبادرت ورزد، اما مشکل اینجاست که عامل اصلی، خود نقش تعیین کننده در این شورا دارد.

از فکاهیات روزگار این است که امروز آمریکا در سوریه بدون روش قانونی دخالت می‌کند و آن هم با بهانه سرکوب تروریسم! البته این رژیم سابقه‌ای طولانی در این شعبده بازی داشته است. نتیجه اصلی از این بحث این است که شاهد فقدان سازوکار حقوقی کارآمد جهت صیانت از حقوق و تعهدات بین‌المللی هستیم.

نمونه دیگر، رفتار وحشیانه و غیرانسانی رژیم صهیونیستی با ملت مظلوم فلسطین است که در این چند دهه به آوارگی میلیون‌ها فلسطینی و تخریب اماکن مقدس آن‌ها انجامیده است؛ اما به جای تنبیه رژیم تروریست اسرائیل، دولت آمریکا طرح نابخردانه و قلابی معامله بزرگ قرن را به عنوان جایزه این رژیم ستمگر ارائه می‌دهد./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین زائران اربعین حسینی پیاده روی اربعین کانون های مساجد اربعین ۹۸ حب الحسین یجمعنا مرز بین المللی شلمچه موکب اربعین شیراز علی لاریجانی مجلس لاریجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۲۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود/ به هر اقدام متجاوزانه‌ای از هر مبدایی پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهیم داد

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی با خبرنگاران گفت:‌ اگر اقدام متجاوزانه دیگری از هر مبدایی صورت بگیرد یا هر کسی کمکی به رژیم صهیونیستی کند ایران پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهد داد.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران و عملیات وعده صادق گفت: به رغم اقدام حرفه‌ای ایران که اقدام جنایتکار رژیم صهیونیستی را محکوم کردند آمریکا، انگلیس و فرانسه با مداخله در وظیفه شورای امنیت مانع تصویب بیانیه محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی شدند.

وی بیان کرد: این حداقل اقدامی بود که شورای امنیت می‌توانست انجام دهد و شورای امنیت نتوانست از عهده وظیفه حداقلی خود بردارد. ایران مصمم بود نقض فاحش منشور ملل و مفاد کنوانسیون‌های وین را در دنیا و مجامع بین‌المللی تبیین کند. دستگاه دیپلماسی در دیپلماسی فشرده و در تماس‌های تلفنی و دو سفر وزیر خارجه به خارج از کشور و مکاتبات رسمی و گفت‌وگو با دبیرکل سازمان ملل و ...

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: دستگاه دیپلماسی تلاش کرد این اقدام جنایت آمیز را تبیین کند.

کنعانی ادامه داد: ایران به عنوان دولت متعهد و مسؤولیت پذیر در تلاش‌های دیپلماتیک ثابت کرد رژیمی که اقدام به تجاوز کرده در چارچوب سازوکارهای بین‌المللی تنبیه شود.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: ایران مبتنی بر حق ذاتی و مشروع و مسلم و شناخته شده خود از منظر حقوق بین الملل اقدام نظامی لازم را در جهت ایجاد بازدارندگی انجام داد و دو مقر نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که مستقیما در عملیات جنایت آمیز حمله علیه مقر دیپلماتیک ایران و به شهادت رساندن مستشاران نظامی ایران نقش داشتند را مورد حمله قرار داد.

وی گفت: ایران مقدمات سیاسی، حقوقی و بین‌المللی لازم را انجام داده که متجاوز تنبیه شود. ایران نمی‌تواند نسبت به منافع و امنیت ملی و امنیت شهروندان خود دست بسته بماند.

وی گفت: ایران نسبت به اقدام بازدارنده در قبال رژیمی که به هیچ تعهد و مقرراتی پایبند نیست دست زد و بیش از ۳۰ تماس تلفنی در این مدت انجام شد. آنچه ایران انجام داد اقدام مشروع و بازدارنده در مقابل یک رژیم متجاوز بود. ایران این عملیات را در چارچوب حفظ صلح و امنیت منطقه‌ای انجام داد و به هیچ وجه به دنبال دامن زدن به بحران و جنگ در منطقه نیست. دو مرکز نظامی و اطلاعاتی هدف قرار گرفت. هیچ هدف اقتصادی و هیچ یک از اهداف مسکونی و یا شهروندان عادی مورد هدف قرار نگرفتند.

کنعانی بیان کرد: عملیات پایان یافته است و ایران به دنبال ایجاد ثبات و آرامش در منطقه است و ایران اگر اقدام متجاوزانه دیگری از هر مبدایی صورت بگیرد یا هر کسی کمکی به این رژیم کند پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهد داد.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: به حمایت از مردم فلسطین ادامه می‌دهیم و در حفاظت از امنیت ملی خود با هیچ طرفی مسامحه نخواهیم کرد.

این دیپلمات ارشد ایرانی درباره مصوبه اخیر کنگره آمریکا و کمک ۱۰۰ میلیون دلاری به رژیم صهیونیستی گفت: دولت آمریکا از ابتدای بحران غزه بخشی از عملیات نظامی علیه ملت فلسطین در نوار غزه بود. اگر حمایت‌های نامحدود و بدون قید و شرط دولت آمریکا نبود این رژیم امکان تداوم یک روز از جنگ در نوار غزه و کرانه باختری را نداشت.

وی افزود: مصوبات جدید دولت آمریکا در ارائه کمک‌های هنگفت مالی و نظامی به رژیم غاصب صهیونیستی چیزی جز پاداش دولت آمریکا به رژیم جنایتکاری که بیش از هفت ماه مرتکب نسل کشی در سرزمین‌های فلسطینی می‌شود، نیست. جهان نسبت به این اقدام دولت آمریکا قضاوت خواهد کرد.

کنعانی گفت: دولت آمریکا اعتبار ملت خود را در کنار یک رژیم غاصب قرار داده که هیچ پیروزی در سرزمین‌های فلسطینی جز بیش از ۳۴ هزار کشته بر جا نگذاشت. آیا ملت آمریکا می‌پذیرد دولت آمریکا اینگونه اعتبار آنها را برای این رژیم استفاده کند. ادامه این کمک‌ها کمکی به رژیم بازنده صهیونیستی در جنگ ضد بشری در نوار غزه نخواهد کرد.

وی درباره اقدام رخ داده در اصفهان گفت: اقدام ایذایی بوده و رژیم صهیونیستی مسؤولیت آن را برعهده نگرفت و شاید آنقدر بی ارزش بود که این رژیم روی این موضوع کار تبلیغاتی کند.

کنعانی بیان کرد: شی کوچک و ریزپرنده به دنبال اقدام ایذایی بود که توسط پدافند ایران مورد هدف قرار گرفتند و دشمن نتوانست از این اقدام ایذایی چیزی به دست بیاورد.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: ایران در عمل ثابت کرد در تامین امنیت ملی ملاحظه هیچ طرفی را نخواهد کرد و نظام جمهوری اسلامی در تداوم دفاع از امنیت ملی خود شجاعانه و مبتنی بر قوانین و مقررات بین‌المللی استفاده خواهد کرد.

وی درباره ادعای وال استریت ژورنال بیان کرد: در حوزه رسانه‌ها مطالب مختلف و گمانه‌زنی‌های متعددی مطرح می‌شود که نیازمند پاسخ و موضع گیری رسمی نیست. اگر اظهارنظر رسمی از سوی مقامات دولتی صورت بگیرد اظهارنظر می‌کنم.

کنعانی در پاسخ به سؤالی بیان کرد: ایران برای تامین حقوق ملت به ویژه در موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه طرف‌های خاص از جمله آمریکا از همه ظرفیت‌ها استفاده کرده است.

وی گفت:‌ آن کسانی که زیر میز دیپلماسی زدند دولت آمریکا بود و دولت‌های اروپایی نتوانستند خلأ دولت آمریکا را جبران کنند. ایران در راستای احقاق حقوق ملت از همه ظرفیت‌های خود استفاده کرد و دستگاه دیپلماسی به وظیفه خود عمل کرده و می‌کند.

وی در پاسخ به سؤالی گفت: امنیت در قفقاز جنوبی برای امنیت در کل منطقه اثرگذار است و هرگونه بی ثباتی و ناامنی در این منطقه بر کلیت امنیت در منطقه اثرگذار است. همواره گفته‌ایم حضور نظامی خارجی در منطقه کمکی به ثبات و امنیت و تامین منافع ملت‌های منطقه نخواهد کرد. هر رویکردی که ناظر بر تقویت نظامی گری در قفقاز جنوبی باشد باعث پیچیده‌تر شدن شرایط امنیتی در منطقه و آسیب زدن به روند صلح سازی در منطقه خواهد بود و چنین چیزی را ایران نمی‌پذیرد.

کنعانی افزود: کشورهای منطقه مایل به شکل گیری سازوکارهایی نیستند که به پیچیدگی شرایط در منطقه کمک کند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌های خارجی مبنی بر فعالیت غیرصلح‌آمیز و پشتیبانی نظامی هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در مسیر روسیه و منطقه غرب آسیا گفت: چنین چیزی را قطعا تایید نمی‌کنم. ما ملتزم به قوانین و مقررات و سازوکارهای بین‌المللی هستیم.

وی افزود: شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) و سایر خطوط هوایی مدنی ایران در چارچوب قوانین و مقررات و کنوانسیون‌های بین‌المللی صرفا در راستای انتقال مسافران و محموله‌های تجاری در مسیرهای داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی و تحت قوانین حاکمیتی اتحادیه اروپا و دیگر سازوکارهای شناخته شده بین‌المللی فعالیت می‌کنند.

کنعانی گفت: در هیچ کدام از مسیرهای ادعایی که در رسانه‌ها پرداخته می‌شود از جمله در رسانه‌هایی که دارای سابقه ضدیت و جوسازی علیه ایران هستند،چنین فعالیت‌هایی صورت نمی‌گیرد و ایران ملتزم به قوانین و مقررات بین‌المللی در حوزه هوانوردی است و اینگونه ادعاها را رد می‌کنیم.

وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس درباره نشست امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا و مباحث مطرح شده درباره تحریم احتمالی ایران خاطرنشان کرد: درباره برخی تحرکات و اظهارنظرها و نشست‌ها به منظور تحریم جدید ایران، اگر چنین اقداماتی را انجام دهند پاداش به یک رژیم متجاوز است و اقدام غیرقانونی علیه دولتی است که صرفا در چارچوب قوانین و مقررات بین‌المللی برای ایجاد بازدارندگی در مقابل یک رژیم متجاوز و ناقض مقرارت بین‌المللی عمل کرده است.

کنعانی بیان کرد: جای تاسف است اتحادیه اروپا علیه رژیمی که هفت ماه مرتکب جنایت جنگی شده و بیش از ۳۴ هزار شهروند فلسطینی را قتل عام کرده و مراکز بیمارستانی را مورد حمله جنایتکارانه قرار داده و بیماران و مجروحان و کادر درمانی را در محوطه بیمارستان اعدام و از محوطه بیمارستان به عنوان قبرستان‌های دفن دسته جمعی استفاده کرده و طبل رسوایی آن نواخته شده است، اقدامی را در دیوان بین‌المللی دادگستری صورت نمی‌دهد.

وی گفت: اما صحبت از اقدام تحریمی علیه دولتی می‌کنند که جز در چارچوب قوانین بین‌المللی اقدام نکرده است.

سخنگوی وزارت خارجه افزود: اگر چنین اقدامی را انجام دهند غیرقانونی و در تاریخ اتحادیه اروپا به عنوان اقدام شرم آور محسوب می‌شود. اگر کشوری خود را پایبند به رعایت این تحریم‌ها کند، در تاریخ یک شرمندگی را برای خود به ثبت خواهد رساند که از تحریمی حمایت و تبعیت کرده که هیچ مبنای قانونی و مشروع از منظر بین‌المللی ندارد و بلکه پاداش برای رژیم صهیونیستی است.

دیگر خبرها

  • خشم بین المللی از انگلیس برای اخراج مهاجران به روآندا
  • تقابل شدید آلمان با آزادی بیان برای حمایت یکجانبه از اسرائیل
  • حضانت فرزند در قوانین ایران؛ مراحل، شرایط و حقوق والدین
  • در عملیات وعده صادق رژیم صهیونیستی پاسخ لازم را دریافت کرد
  • همکاری ۲۰ کشور منطقه و غربی برای رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل
  • پاسخ موشکی ایران قانونی و مشروع بود/ به هر اقدام متجاوزانه‌ای از هر مبدایی پاسخ قاطع و قوی‌تر خواهیم داد
  • مخبر: رویه فعلی ثبت سفارش واردات کالا و تخصیص ارز باید تغییر کند
  • مخبر: رویه فعلی ثبت سفارش و تخصیص ارز باید تغییر کند
  • جنایات اسرائیل اعتبار قوانین بین‌المللی را نابود می‌کند
  • محمود عباس: در روابط خود با آمریکا بازنگری می‌کنیم