Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@05:05:52 GMT

وقوع سیلاب در سال ۹۹-۹۸ دور از انتظار نیست

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۳۹۴۶

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، محمد حاج رسولی‌ها، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در جلسه هم اندیشی با مدیران مهندسی رودخانه کشور با هدف انتقال تجارب تخصصی مدیریت سیلاب‌های اخیر در استان‌های گلستان، خوزستان و لرستان به سایر استان‌ها، بر اهمیت توجه بیش از پیش بر موضوع مدیریت سیلاب در سطح شرکت‌های تابعه تاکید کرد و گفت: طبق پیش‌بینی‌های رسمی احتمال وقوع سیلاب در سال 99-98 دور از انتظار نیست و طبق تاکید وزیر نیرو، هیچ خطایی از شرکت‌های زیرمجموعه در مدیریت رودخانه و سیلاب در چارچوب وظایف قانونی در سال جاری قابل پذیرش نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از مدیران مهندسی رودخانه خواست تا درخصوص موضوع اطلاع رسانی و افزایش آگاهی جوامع محلی هر منطقه با همکاری روابط عمومی اقدام کنند.

حاج رسولی‌ها در انتهای سخنان خود مجدداً از همکاران خواست تا نهایت تلاش و دقت خود را برای تسریع در انجام مطالعات تعیین حد بستر و حریم رودخانه، ثبت نقشه‌های حد بستر و حریم رودخانه در سامانه کاداستر ملی و برخورد قاطع با تصرف‌های غیر قانونی به‌عمل آورند.

در ادامه این نشست، غزال جعفری مدیرکل دفتر مهندسی رودخانه‌ها و سواحل شرکت مدیریت منابع آب ایران، هدف از این نشست را انتقال تجارب تخصصی مدیریت سیلاب‌های اخیر در استان‌های گلستان، خوزستان و لرستان به سایر استان‌ها ذکر و اظهار امیدواری کرد تا به پشتوانه درس آموخته‌های جدید و تاکید بر محورهایی که باید تقویت شود، شرکت‌های آب منطقه‌ای بتوانند خود را برای مواجهه با سیلاب‌های احتمالی آتی مجهز کنند.

وی بررسی و کنترل اهم اقداماتی که باید توسط شرکت‌ها با حساسیت بیشتری در زمینه مدیریت رودخانه‌ها صورت پذیرد از جمله آزادسازی و بازگشایی مسیر رودخانه‌ها و گلوگاه‌های آبگذری سیلاب،‌ تسریع در مطالعه حد بستر و حریم رودخانه را از جمله اهداف این نشست عنوان کرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۳۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد

محمدحسن نامی در نشستی که با حضور اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم برگزار شد، اظهار داشت: سدهای زیرزمینی آب را در سفره‌های زیرزمینی نگه می‌دارد و از فرونشست زمین جلوگیری می‌کند همچنین سد زیرزمینی از تبخیر آب نیز جلوگیری می‌کند.

وی یادآور شد: امروزه مدیریت بحران به عنوان مهمترین موضوع در دنیا مطرح است و ۱۲۳ کشور موضوع بحران را به عنوان اولین و راهبردی ترین موضوع می دانند.

وی ادامه داد: اکنون در دنیا مشکلاتی از جمله بیابان‌زایی، تغییر اقلیم تغییر و کمبود آب شیرین وجود دارد که این مشکلات موجب شده است تا موضوع پیشگیری در بحران مورد تاکید و توجه قرار گیرد.

نامی با اشاره به قانون مدیریت بحران افزود: این قانون ناظر به اقدامات پیشگیرانه است و روح حاکم بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز در حوزه مدیریت بحران بر پیشگیری تاکید دارند.

به گفته رئیس سازمان مدیریت بحران، اکنون از خط قرمز برداشت آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم و در برخی مناطق حتی بین ۸۰ تا ۸۵ درصد برداشت آب‌های زیرزمینی صورت گرفته است.

وی به ناپایداری ساخت و سازها اشاره کرد و در این باره توضیح داد: حدود ۶۲ درصد جغرافیای کشور روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد؛ بنابراین باید بتوانیم اقدامی انجام دهیم که زندگی ایمن داشته باشیم.

نامی با تاکید بر لزوم افزایش مقاومت مصالح ساختمانی، افزود: باید مقاومت مصالح ساختمانی را حداقل به ۸ ریشتر برسانیم همچنین سازه ها به‌گونه‌ای باشد که مقاومت در برابر هشت ریشتر داشته باشد.

وی با اشاره به وقوع زلزله در ترکیه و تخریب‌های گسترده ناشی از آن، اظهار داشت: وقتی مصالح ساختمانی استحکام لازم را نداشته باشد با زلزله‌ای بالای ۶ ریشتر فرو می‌ریزد.

رئیس سازمان مدیریت بحران یادآور شد: در ۲۲۰ سال گذشته ۱۲ زلزله بالای هفت ریشتر در کشور ما رخ داده است و به طور متوسط سالانه حدود دو هزار زلزله به وقوع می‌پیوندد و به عنوان نمونه حدود ۱۸ هزار زلزله در سال گذشته در کشور به وقوع پیوست.

نامی تصریح کرد: دستگاه قضایی می‌تواند در امر پیشگیری از بحران‌ها اقدامات موثری انجام دهد و از وقوع جرایم جلوگیری کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند
  • راه‌های روستایی متاثر از سیلاب مازندران باز شد
  • آخرین وضعیت بارندگی و سیلاب در بخش شهداد کرمان/ تخریب قنات یک روستا
  • هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
  • تشدید بارش در ۶ استان/ احتمال وقوع سیلاب
  • لزوم اصلاح سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری در سمنان
  • چرا مردم هشدار‌های سیل را جدی نمی‌گیرند؟
  • لزوم آمادگی برای وقوع سیل در استان سمنان
  • هشدار‌های سیل را جدی بگیرید
  • برای مقابله با وقوع سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری وجود ندارد