Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@11:24:52 GMT

عارضه‌ای دردناک که سن و سال نمی‌شناسد

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۴۶۰۶

عارضه‌ای دردناک که سن و سال نمی‌شناسد

نسیبه زرگر متخصص مغز و اعصاب درباره گرفتگی نخاع اظهار کرد: تنگی و باریک بودن کانال نخاع موجب گرفتگی آن می‌شود. گرفتگی نخاع در صورت فشار روی آن و ریشه عصب‌هایی که توسط دیسک از نخاع خارج می‌شوند، اتفاق می‌افتد. قسمت‌های شایع که دچار این نوع عارضه می‌شوند کمر و گردن هستند که اولین علامت و نشانه‌های آن‌ها فشاری است که توسط دیسک روی نخاع از گردن و کمر به تمام قسمت‌های دیگر بدن منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: اولین واکنش بدن نسبت به این درد اسپاسم عضلات فیله است که دچار گرفتگی می‌شود. این نوع عارضه در تمام سنین ممکن است اتفاق بیفتد، زیرا زمینه ژنتیکی و ارث در این نوع عارضه وجود دارد که معمولاً به دلیل باریک بودن نخاع یا کانال آن اتفاق می‌افتد.

متخصص مغز واعصاب درباره عوامل این نوع عارضه بیان کرد: عواملی که می‌تواند تاثیرگذار باشند مواردی مانند ژنتیک و جابجایی وسایل سنگین یا کار‌های سخت و دشوار است. اقدامات اولیه که فرد مبتلا باید انجام دهد استفاده از دارو‌های ضدالتهابی است که در صورت شدت بیماری به کار گرفته می‌شود. اگر علامت اسپاسم دیده شود افراد می‌توانند از دارو‌های ضداسپاسمی استفاده کنند.

وی گفت: دارو‌ها معمولاً می‌توانند موضعی، خوراکی و تزیریقی باشند. بعد از کم شدن علامت، می‌توان برای کاهش فشار و درد دیسک روی نخاع از عملکرد‌هایی همچون فیزیوتراپی و ورزش‌هایی مثل یوگا، پیلاتس و راه رفتن در مقابل مقاومت آب برای بهبودی این نوع عارضه را انجام داد.

زرگر درباره علائم گرفتگی نخاع گفت: علائم این نوع بیماری در واقع از دست دادن قدرت عضلات است و فرد مبتلا در کنترل ادرار و مدفوع خود دچار مشکل می‌شود. بدن فرد مبتلا در مقابل انواع بیماری‌های سخت نمی‌تواند مقاومت از خود نشان دهد.

وی در ادامه درباره درمان این نوع عارضه بیان کرد: برای درمان گرفتگی عضلات یک سری اقدامات ابتدایی انجام می‌شود، اعم از ام‌آرآی و تصویربرداری‌های مختلف که میزان شدت و تنگی نخاع و قرار گرفتن عارضه در چندمین سطح دیسک نشان داده می‌شود. در صورت شدت داشتن بیماری فرد مبتلا کاندیدای جراحی خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: نخاع دیسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۴۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران

«شکاف کام و لب» یک نقص خلقتی است که معمولاً در دوران جنینی در طول تشکیل صورت نوزاد رخ می‌دهد. این شکاف می‌تواند از کنار کام تا لب بروز کند و در برخی موارد تا پایین گوش نیز گسترش یابد.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی، فوق تخصص جراحی پلاستیک با اشاره به قابل اصلاح بودن شکاف لب و کام اظهار کرد: این عارضه یک ناهنجاری هنگام تولد است، در کشورهای پیشرفته آمار ابتلا به آن به ازای هر ۷۰۰ نفر یه مورد است اما این آمار در کشور ما به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد مبتلا به شکاف لب است.

وی افزود: این ناهنجاری می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از آن ها ژنتیکی است که از طریق ژن منتقل می‌شود، همچنین مصرف بعضی از داروهای خواب‌آور، ضد تشنج و آرامبخش‌ها توسط مادر، در مدت زندگی جنینی بویژه در سه ماه نخست می‌تواند موجب این عارضه شود.

هرمزی ادامه داد: بعضی از عفونت‌های ویروسی مثل سرخک، سرخچه و اوریون می‌تواند موجب شکاف لب و کام باشد، همچنین مصرف سیگار و الکل نیز از عوامل دیگر این عارضه شناخته می‌شوند.

وی گفت: شکاف لب و کام بیش از ۱۰۰ نوع وجود دارد و بسته به عامل بیماری‌زا و میزان اثر و زمان تاثیر آن در جنین می‌تواند تنوع ایجاد کند.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک گفت: اگر جنینی با این عارضه متولد شود با توجه به شدت، بیماری‌های همراه و نوع بیماری شکاف لب، درمان‌های متفاوتی تجویز می‌شود که مهم‌ترین آن ها جراحی است. درمان‌های مراقبتی، روانکاوی، روانشناسی، مددکاری‌ اجتماعی، مراقبت‌های برای شیرخوردن، بهداشت و عفونت‌های زخم نیز از دیگر مراحل درمان است.

وی افزود: در صورتی که شکاف لب و کام لب پیچیده نباشد معمولاً زیر ۵ ماهگی و ترجیحا ۳ تا ۴ ماهگی عمل جراحی امن و خوبی برای بیمار انجام خواهد شد که در ۹۰ درصد موارد به جراحی تکمیلی نیازی نیست.

منبع: آنا

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • ناگفته‌های دردناک زنان سیستان و بلوچستان از وضع آب شرب: خیلی بو میده! | فیلم
  • ببینید | ناگفته‌های دردناک و تلخ زنان سیستان و بلوچستان درباره آب؛ آواره‌ایم!
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
  • هر ۸۴۰ تولد؛ یک نوزاد مبتلا به شکاف لب / بهترین زمان جراحی برای بیماران
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • لحظه دردناک مواجهه مادر با پیکر فرزندش در غزه | ببینید
  • عکس| دردناک‌ترین سلفی جهان
  • مواد توهم‌زا چه عارضه هایی دارند/ تسریع در روند مرگ سلولی