Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@16:16:27 GMT

گسترش فرهنگ وقف به تمامی سطوح درآمدی جامعه

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۶۵۸۱۶

گسترش فرهنگ وقف به تمامی سطوح درآمدی جامعه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدیان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه هرمزگان در گفت‌وگو با ایکنا، بیان کرد: وقف یکی از عمده‌ترین زیرساخت‌های اقتصادی جهان اسلام و از ارزش‌های مطرح‌شده در جهان‌بینی دینی به‌شمار می‌آید و یکی از راه‌های ادامه نیکوکاری و کمک به همنوعان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی هم بر اجرای دقیق نیت واقفان تأکید بسیار زیادی دارند، افزود: چنانچه وقف به‌طور کامل در مسیر خود قرار بگیرد، هیچ مشکلی در کشور در هیچ حوزه‌ای وجود نخواهد داشت؛ ازاین‌رو ما موظف هستیم در مورد موقوفاتی که به‌عنوان امانت در اختیار داریم طبق نیات واقفان نیک‌اندیش عمل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدیان، وقف را سنت حسنه و صدقه جاریه خواند و اضافه کرد: نیت واقفان باید ملموس باشد و در جامعه انعکاس یابد؛ ازاین‌رو اعتمادسازی اداره اوقاف و امور خیریه میان مردم برای احیای فرهنگ وقف بسیار مهم است.

مدیرکل اوقاف هرمزگان عنوان کرد: ارائه الگو‌های مناسب در زمینهٔ وقف، نقش مهمی در ترویج این سنت حسنه نبوی دارد، به همین دلیل افرادی که علاقه‌مند به این سنت حسنه وقف هستند می‌توانند با مشاوره گرفتن از سازمان و کارشناسان با توجه به مشکلات و نیاز‌های جامعه در ابعاد مختلف از قبیل فرهنگی و اجتماعی مانند اشتغال و ازدواج و ... به ایجاد وقف‌های جدید بپردازند.

این مقام مسئول اظهار کرد: با شناخت وقف و پی بردن به آثار و فضایل آن، بسیاری از مردم مشتاق وقف کردن می‌شوند، اما توان مالی چندانی ندارند تا به خیل واقفان بپیوندند، ازاین‌رو وقف جمعی و مشارکتی روش مناسبی است تا همه بتواند واقف باشند.

این مقام مسئول ادامه داد: برای واقف بودن نیاز نیست از سطح درآمدی بالای برخوردار بود، زیرا یکی از ویژگی‌های مهم وقف مشارکتی، گسترش فرهنگ وقف به‌ تمامی سطوح درآمدی جامعه است و افراد با هر سطح درآمدی می‌توانند در کار نیک مشارکت داشته باشند و صرفاً منابع مالی زیاد، ملاکی برای کمک‌رسانی نیست.

مهدیان به فعالیت موکب شهدای مدافع حرم در مرز شلمچه اشاره کرد و ادامه داد: روزانه بیش از ۱۵ هزار زائر امام حسین(ع) در موکب شهدای مدافع حرم خدمت‌رسانی می‌شوند. خدمات موکب شامل پذیرایی صبحانه، نهار، شام، آب‌معدنی، چای و ... است که به‌صورت ۲۴ ساعته به زائران امام حسین(ع) ارائه می‌شود.

مدیرکل اوقاف هرمزگان در پایان با تأکید بر اینکه ۷۰ درصد هزینه‌های انجام‌شده از عواید موقوفات مرتبط با عزاداری سیدالشهدا(ع) است، گفت: ما فقط به‌عنوان خادم و مسئول رسیدگی به اجرای نیات آنان هستیم به همین دلیل این خادمان و واقفان هستند که به زوار امام حسین(ع) خدمت می‌کنند و امیدواریم که دعای خیر آنان چراغی فرا روی ما نیز شود و بتوانیم باهمتی بیشتر و عزمی راسخ‌تر در این راستا گام برداریم.

یادآور می‌شود، موکب شهدای مدافع حرم با مشارکت ادارات کل اوقاف هرمزگان، کهگیلویه‌وبویراحمد و بوشهر در موکب شهدای مدافع حرم مرز شلمچه برپاست.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: اربعین وقف مشارکتی ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۵۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انس عمومی با ادبیات کهن پارسی؛ یکی از مسیر‌های حفظ حافظه‌ی فرهنگی جامعه

سید مجید امامی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی درمورد تصویب برنامه ملی انس عمومی با ادبیات کهن پارسی در شورای فرهنگ عمومی بیان کرد: انس عمومی با ادبیات کهن پارسی، یکی از مسیر‌های جدی حفظ حافظه‌ی فرهنگی جامعه ما و افزایش اتصال آن با مخازن معرفتی و هویتی است و از طرف دیگر، نشاط انسجام، ادب و هویتی که خود ادبیات پارسی می‌تواند در زندگی روزمره ایجاد کند کمتر مورد توجه بوده است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: به نظرم می‌آید خاطره و حافظه ما از زبان پارسی غیر از ارتباط ادبیات کهن پارسی است که در کتاب‌های درسی وجود دارند و متأسفانه، با رویکرد ترجمه کار می‌شوند؛ به طوری که انگار اشعار به زبان مغولی هستند و زبان ما تا حدی با آن زبان فاصله گرفته است که بچه‌ها ترجمه آن را کلمه به کلمه می‌نویسند و در واقع، بیشتر به سمت واژه سالاری رفته ایم. البته حفاظت زبان و لحن مدیران و مسئولان و مبلّغان از واژه‌ها بسیار مهم است تا جایی که طبق قانون، آن‌ها نباید از واژه‌های بیگانه استفاده کنند. 

امامی مطرح کرد: در موارد دیگر، گاهی بحث زبان گریبانگیر مردم شده است. مثلاً می‌توان به نامگذاری فرزندان اشاره کرد که روی آن هم کار می‌کنیم. اما چیزی که می‌تواند خاطره خوشی برجای بگذارد انس عمومی با زبان پارسی است. 

وقتی یک کودک یا نوجوانی مشاعره می‌کند و یا از ضرب المثل‌های پارسی استفاده می‌کنیم و داستان‌ها و مفاهیم موجود در نظم و نثر نظامی و سعدی و فردوسی و... را می‌خوانیم خیلی حال خوش و بهجت و معرفت ما افزایش پیدا می‌کند. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: در یکی دو سال گذشته بدنبال چنین مسیری بودیم. البته تقریباً الان آماده شده است و دستگاه‌های مختلف به ویژه نهاد‌هایی مثل آموزش و پرورش خودشان به صورت توافقی با هم، درمورد این برنامه پیشنهاداتی دارند و روی این موضوع کار می‌کنیم تا انس عمومی را افزایش دهیم و هدف گذاری ما واقعاً مهم است. چون مثلاً وقتی از مردم در یک پیمایش می‌پرسیم پنج شاعر ایرانی را پشت سر هم نام ببرند تعداد کمی می‌توانند این کار را انجام دهند؛ به طوری که شاید کمتر از ۳۰ درصد بتوانند نام پنج شاعر ایرانی را پشت سر هم نام ببرند. این در حالی است که وقتی انس با این شعرا به وجود بیاید علاوه بر شاعران معروف، نام دیگر شعرا را هم بیان می‌کنند و علتش این است که آثارشان را خوانده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • لزوم توسعه تعاونی‌ها و ترویج فرهنگ کار در ایلام
  • فرهنگسازی گسترش ورزش در جامعه کارگری ضروری است
  • حجاب؛ سنگر اول جنگ نرم
  • انس عمومی با ادبیات کهن پارسی؛ یکی از مسیر‌های حفظ حافظه‌ی فرهنگی جامعه
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید
  • اجرای پرفورمنس خلیج فارس در بندر خمیر
  • برنامه ملی گسترش انس عمومی با ادبیات فارسی تصویب می‌شود
  • روند تصویب برنامه ملّی گسترش انس عمومی با ادبیات کهن فارسی در شورای فرهنگی عمومی
  • گسترش خدمات بهداشتی سطح یک در کیش
  • لزوم ترویج و گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه