Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین موسوی گفت: با مکانیزه شدن صدور گواهی عدم سوء پیشینه، فرآیند صدور اخذ گواهی عدم سوء پیشینه برای فعالان اقتصادی از ۲ هفته به ۲۴ ساعت کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، حجت الاسلام «سیدكاظم موسوی» گفت:  در راستای اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و رونق تولید، بهبود ارائه خدمات و تکریم فعالان اقتصادی؛ روند صدور اخذ گواهی عدم سوء پیشینه در استان فارس اصلاح و به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی واگذار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس كل دادگستری استان فارس افزود: بر این اساس فرآیند صدور اخذ گواهی عدم سوء پیشینه برای فعالان اقتصادی از 2 هفته به 24 ساعت کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: با عنایت به آیین نامه اجرایی مقررات صادرات و واردات مبنی برنداشتن محکومیت مؤثر کیفری به عنوان یکی از شرایط صدور کارت بازرگانی، در گذشته  تمام متقاضیان در شیراز و استان فارس می‌بایست با حضور در دفاتر منتخب پستی و در شهرستان‌ها با مراجعه به مرکز تشخیص هویت ناجا نسبت به انگشت نگاری اقدام می‌کردند و پس از انجام مراحل اداری اصل مدرک توسط اداره پست به آدرس ارائه شده متقاضی ارسال می‌شد که این فرآیند موجب  اطاله زمان بود.

 

رئیس ستاد اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه در استان فارس یادآور شد : گرفتن گواهی سوء پیشینه یکی از الزامات دارندگان کارت بازرگانی است که تا پیش از این هر فعال اقتصادی در استان باید 2 هفته کاری برای اخذ این گواهی در انتظار می‌ماند.

 

حجت الاسلام والمسلمین موسوی با اشاره به کاهش زمان صدور گواهی عدم سوء پیشینه در استان فارس تصریح کرد: این اقدام مثبت و کارگشای اتاق بازرگانی استان فارس گام مهمی در راستای کاهش فرآیند صدور کارت بازرگانی در کشور خواهد بود.

 

وی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند با ارائه کارت ملی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی استان نسبت به اخذ این گواهی اقدام کنند و دارندگان کارت بازرگانی و عضو اتاق بازرگانی فارس برای دریافت گواهی سوء پیشینه نیاز به حضور فیزیکی نداشته و می‌توانند از سیستم مکانیزه این اتاق نیز استفاده کنند.

 

رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به فعالیت دفاتر خدمات الکترونیک  قضایی در شهر شیراز و سایر حوزه‌های قضایی استان اظهار کرد: این دفاتر با هدف ایجاد امکان دسترسی آسان‌تر مردم به خدمات قضایی، ثبت انواع دادخواست، شکایت و صرفه جویی در وقت و هزینه راه اندازی شده است که در این دفاتر 22 خدمات قضایی ارائه می‌شود.

«سید عبدالنبی نجیبی» نیز در این زمینه گفت: بانک جهانی به عنوان یک نهاد بين امللی معتبر هر ساله وضعيت کسب و کارکشورها را بر اساس شاخص سهولت انجام کسب وکار و از طریق بررسی وضعيت 10 نماگر درخصوص قانون‌گذاری و تنظيم مقررات شامل شروع کسب وکار، اخذ مجوزهای ساخت وساز، دسترسی به برق، ثبت مالکيت، اخذ اعتبار، حمایت از سهامداران خرد، پرداخت ماليات، تجارت فرامرزی، اجرای قراردادها و ورشکستگی و پرداخت دیون رتبه بندی می‌کند.

 

معاون قضايی و برنامه ریزی دادگستری استان فارس افزود: بر اساس این گزارش، امتیاز ایران در شاخص کل سهولت انجام کسب و کار با افزایش از 54.6 به 56.9 به میزان 2.34 واحد بهبود یافته است اما علیرغم این افزایش در امتیاز رتبه ایران در این شاخص با 4 پله تنزل از 124 در سال 2018 به 128 در سال 2019 رسیده است.

 

قاضی نجیبی با بیان اینکه دستگاه‌هایی شامل اداره کل ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری، سازمان امور مالياتی کشور، نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، قوه قضائيه، سازمان تأمين اجتماعی و بانک مرکزی مهم ترین دستگاه های مسئول در حوزه نماگر شروع کسب و کار هستند اظهار کرد: عمده دلیل این تنزل به افت 76 پله‌ای کشور در نماگر شروع کسب و کار و 61 پله‌ای در نماگر اخذ مجوزهای ساخت و ساز باز می شود.

 

وی با اشاره به پژوهش‌های کارشناسی و تخصصی اتاق بازرگانی استان فارس در خصوص گواهی سوء پیشینه بیان کرد: یکی از مراحل مهم شروع کسب و کار، اخذ گواهی عدم سوپیشینه است که 7 الی 10 روز به طول می‌انجامد و الزامی بودن اخذ گواهی عدم سوءپيشينه برای شروع یک کسب و کار در ایران منجر به این موضوع شده است که یک مرحله 7 الی 10 روزه به زمان شروع کسب و کار در ایران افزوده شود.

 

معاون قضایی دادگستری استان فارس ادامه داد: بر اساس بند (ب) ماده (2) تصویب نامه شماره 23110/ت53079 ه مورخ 1/3/1396 هيأت محترم وزیران، امکان استعلام برخط و الکترونيکی گواهی عدم سوءپيشينه برای دستگاه‌های اجرایی تصریح شده که نظر به آماده بودن زیرساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری موضوع در استان فارس و با همکاری اتاق بازرگانی فارس طی 2 ماهه گذشته این موضوع به طور آزمایشی انجام شده است.

 

نجیبی با بیان اینکه دریافت گواهی عدم سوء پيشينه بر اساس 2 بخشنامه داخلی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است و می تواند با دستور و ابلاغ رئيس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور حذف شود بیان کرد: حذف دریافت فیزیکی  «اخذ گواهی عدم سوپیشینه»  پیامدهایی از جمله حذف زمان مرحله 7 الی 14 روزه، حذف هزینه، کاهش زمان شاخص شروع کسب و کار از 72.5 روز به 66.5 روز و بهبود رتبه این شاخص از 173 به 167 را به دنبال دارد.

 

وی تصریح کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته توسط اتاق بازرگانی فارس، فرآیند اخذ گواهی عدم سوء پیشینه برای کارت بازرگانی به صورت فیزیکی حذف شده و این مرحله به صورت ارجاع از طریق دفاتر خدمات قضایی و در مدت یک شبانه روز انجام می شود که در مرحله بعدی با فراهم شدن زیر ساخت های آتی این موضوع با تعریف درگاه‌های اینترنتی مورد نیاز به صورت برخط و مدت زمان بسیار کوتاه تر نیز انجام خواهد شد.

 

نجیبی با بیان اینکه مدت اعتبار گواهی عدم سوء پیشینه سه ماه است و هر فعال اقتصادی از زمان درخواست تا اخذ گواهی اتلاف زمان زیادی داشت افزود: بر خط شدن و تسهیل فرآیند اخذ گواهی سوء پیشینه برای فعالان اقتصادی استان از مطالبه جدی فعالان بخش خصوصی بوده است که با این اقدام مهم و کارشناسی شده پیامد مثبتی در بخش اقتصاد استان خواهد داشت.

 

دبیر ستاد پیگیری اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی استان فارس در پایان بر حمایت همه جانبه دادگستری استان فارس از فعالیت های مولد و اشتغال‌زا و نیز ضرورت همراهی همه دستگاه‌ها و نهادهای عمومی غیر دولتی در جهت رونق تولید تاکید کرد.

 

پایان پیام/664

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی زائران اربعین حسینی اربعین پیاده روی اربعین شیراز حب الحسین یجمعنا اربعین ۹۸ یادروز حافظ مسجد گواهی عدم سوء پیشینه دادگستری فارس شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۸۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، محمدجواد امانی اظهار امیدواری کرد که در راستای تحقق شعار سال با تعامل بخش خصوصی و نهاد‌های مرتبط، می‌توان در جهت شکوفایی اقتصاد استان گام‌های اساسی برداشت.

وی با اشاره به مشکلات بخش صنعت، کشاورزی، بازرگانی و معادن خوزستان اظهارکرد: باوجود چالش‌های موجود، نباید اجازه داد که صنایع کوچک آسیب‌پذیر شوند بنابراین با اقدامات کارشناسی و بررسی‌های میدانی باید نسبت به رفع موانع و گلوگاه‌ها در مسیر کار فعالان اقتصادی تلاش کرد.

رئیس اتاق بازرگانی اهواز به دغدغه‌های فعالان بخش خصوصی در زمینه رویه‌ها و فرآیند‌های مربوط به سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: برای اصلاح برخی رویه ها، فعالان اقتصادی از این سازمان در دیوان عدالت اداری شکایت‌هایی را ثبت و آرایی نیز صادر شد که پیروی تامین اجتماعی از این آرا، باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

امانی گفت: امیدواریم دستگاه‌های اجرایی در راستای رفع موانع به منظور تحقق شعار سال، حمایت از تولید را در دستور کار قرار دهند تا تولیدکنندگان در شرایط سخت کنونی بتوانند فعالیت کنند.

وی در خصوص شهرک‌های صنعتی اهواز نیز گفت: شهرک صنعتی شماره یک اهواز قدیمی‌ترین شهرک کشور است که سال ۱۳۴۵ در ۳۸ هکتار راه‌اندازی شد و باید توجه داشت که توسعه و توجه به بهبود زیرساخت‌های مربوطه همواره باید مورد توجه قرار گیرد.

رییس اتاق بازرگانی اهواز همچنین از برخی رویه‌های بانکی بخاطر مسدود شدن حساب کاری فعالان بخش خصوصی بخاطر بدهی‌های کوچک انتقاد کرد و گفت: مسئولان و سیاست گذاران حوزه اقتصادی اجازه ندهند فعالان بخش خصوصی به علت بدهی اندک به بانک، تامین اجتماعی یا دارایی دچار مشکل شوند چرا که شعار امسال نیز جهش تولید با مشارکت مردم است و این امر با فعالیت مستمر بخش خصوصی و تولیدکنندگان محقق می‌شود.

وی به مشکلات فراوان بخش صنعت در خوزستان اشاره کرد و گفت: اعتباراتی برای واحد‌های تولیدی در نظر گرفته شده ولی گرفتن استعلام‌های بانکی با وقفه چند ماهه همراه است و این باعث تحمیل برخی هزینه‌ها به تولید کننده می‌شود.

نایب رییس اول اتاق بازرگانی اهواز نیز گفت: مشکلات استان خوزستان در زمینه تولید و فعالیت‌های اقتصادی به صورت کارشناسی باید مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد.

شهلا عموری اظهارکرد: بانک‌های استان باید همکاری اثربخشی با فعالان اقتصادی داشته باشند؛ همچنین صنایع بزرگ مانند شرکت نفت و ملی حفاری نیاز است که از شرایط بخش خصوصی درک روشنی داشته و مطالبات فعالان اقتصادی را در موعد مقرر پرداخت کنند.

وی ادامه داد: شرکت‌های بزرگ در برخی مواقع حاضر به انجام تهاتر نیستند و فرآیند پرداخت مطالبات فعالان اقتصادی در خوزستان اغلب طولانی است.

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی اهواز به شرایط محیط زیست در خوزستان اشاره و خاطرنشان کرد: برخی شرکت‌های بزرگ در خوزستان به رغم ایجاد آلایندگی، حاضر نیستند که گردش مالی و پرداخت مالیاتشان در استان خوزستان انجام دهند؛ بنابراین این عوامل باعث شده واحد‌های تولیدی متوسط و کوچک با بحران مواجه شوند.

عموری گفت: واردات خوزستان بر صادرات غلبه دارد و همیشه تراز صادرات منفی است، زیرا بیشتر محصولات از مرز‌های خوزستان وارد می‌شوند.

وی با اشاره به دیگر چالش‌های موجود در فعالیت‌های اقتصادی استان خوزستان ادامه داد: مواد اولیه واحد‌های تولیدی در استان موجود است ولی واحد‌های تولیدی مجبور هستند که مواد اولیه مورد نیاز خود را از استان‌های دیگر تامین کنند.

دیگر خبرها

  • نشست تحقق شعار سال با حضور فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • بستر مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها برای خیران فراهم شود
  • تلاش برای تحقق شعار سال و شکوفایی اقتصاد خوزستان
  • قابل توجه فعالان اقتصادی
  • اصفهان صاحب ظرفیت‌های ناشناخته زیادی است
  • لزوم دریافت شناسه یکتا برای فعالان اقتصادی
  • شناسه «یکتا» برای تمامی فعالان اقتصادی ضروری است
  • همه فعالان اقتصادی باید شناسه یکتا دریافت کنند
  • ۲۵ اردیبهشت آخرین فرصت اخذ مجوز الکترونیکی کسب و کار‌ها
  • چشم انتظاری پنج ماهه فعالان اقتصادی برای تامین ارز واردات