Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شهرنوشت، پیروز حناچی روز سه‌شنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی نابینایان، سخنان خود را با بیت «چشم دل باز کن که جان بینی/آنچه نادیدنی است آن بینی» آغاز کرد و در ادامه با تاکید بر مناسب‌سازی فضاهای شهری برای معلولان، گفت: مناسب‌سازی فضای شهری و ایجاد فرصت‌های برابر برای همه موضوع بسیار مهمی است که در تمامی کشورهای دنیا پیگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در معنای امروزی معلولیت، معلول کسی نیست که صرفاً بر روی ویلچر می‌نشیند یا نقیصه‌ای دارد، بلکه فردی معلول است که نتواند در عرصه‌های اجتماعی به راحتی حاضر شود. فردی که نتواند در عرصه‌های اجتماعی حاضر شود از معلولیت رنج می‌برد. با این نگرش، نگاه به معلولیت هم تغییر می‌کند و موضوع مناسب‌سازی شهری و فضاهای عمومی، موضوعی محوری می‌شود. با این نگاه جدید، همه گروه‌های سنی و اقشار می‌توانند در دسته معلولان قرار گیرند. در واقع، فردی که روی ویلچر نشسته است، فردی که زانویش را عمل کرده و بانوی باردار و یا آن خانمی که کالسکه کودک خود را حمل می‌کند مخاطب مناسب‌سازی معابر و فضاهای عمومی قرار می‌گیرند.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: ما کشوری هستیم که جنگ را پشت سر گذاشته‌ایم و با معلولیت‌های پس از جنگ مواجه هستیم. به یاد دارم در زمان جنگ و سال‌های پس از آن فضاهای شهری برای معلولان مناسب‌سازی می‌شد اما این کار تداوم نیافت و این سوال را باید بپرسیم که علی‌رغم بودجه و قانون و اراده‌ای که وجود داشت چرا این کار ادامه نداشت.

حناچی با اشاره به حدیث رسول اکرم (ص) مبنی بر اینکه حسن سوال، جواب درست را به همراه دارد، ادامه داد: در این زمینه بودجه داشتیم و می‌خواستیم این کار را انجام دهیم، اما بخشی از کار ایراد داشته که باید آن ایراد را برطرف کنیم تا در فعالیت‌های بعدی این مشکل وجود نداشته باشد.

وی به شعار همایش روز جهانی نابینایان اشاره کرد و گفت: شعاری که دوستان برای این روز انتخاب کرده‌اند مبنی بر «فرصت‌های برابر»، «دسترسی‌پذیری»، «اشتغال» و «نیاز امروز، نه آرزوی فردا»، جزو حقوق انسانی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. ما در شهرداری تهران تلاش‌مان این است که در درجه اول همه فضاهای عمومی برای افراد معلول مناسب‌سازی شود. علاوه بر آن در حوزه فناوری‌های دیجیتال امکان استفاده عزیزان نابینا از سرویس‌های دیجیتالی وجود داشته باشد.

شهردار تهران اضافه کرد: تسهیل در تردد معلولان در مترو و حوزه حمل و نقل عمومی و در پیاده‌روها جزو اولویت‌های ماست. در موضوع خاص نابینایان ما جزئیاتی را اجرا می‌کنیم که معنای خاصی دارد اما اگر این مفاهیم به پیمانکارانی که آن را اجرا می‌کنند آموزش داده نشود ممکن است به عکس خود تبدیل شود. به عنوان مثال، ما در پیاده‌روها خطوط زردی داریم که وقتی با عصای سفید به آن بزنید صدایش با صدای ضربه به بتن تفاوت دارد؛ پیمانکاری که این خطوط زرد را کار می‌گذارد باید بداند که این برای چه کاری است تا به بهترین شکل آن را نصب کند.

حناچی به فضاهای ورزشی برای معلولان اشاره کرد و گفت: تمام تلاش ما این است که علاوه بر مرکز ورزشی قمر بنی هاشم که در جنوب شرقی تهران قرار دارد، مراکزی در سطح شهر برای معلولان و نابینایان مناسب‌سازی شود و در نظر داریم حداقل شش نقطه را در تهران برای معلولان و نابینایان مناسب‌سازی کنیم و همچنین طبق قانون تخفیفات لازم را هم در نظر بگیریم.

حناچی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی توانایی‌های خاص معلولان پرداخت و تصریح کرد: ما در مناطق ۱۵ و ۱۲ مراکزی برای کودکان نابینا داریم؛ بر اساس بازدید یکی از این مناطق، می‌توانم بگویم تنها یک عشق الهی می‌تواند این مرکز را اداره کند. باید تلاش کنیم همه عزیزانی که از نقیصه رنج می‌برند اما خداوند موهبت‌های دیگری به آنها داده است، امکان بروز استعداد داشته باشد. من وقتی خطوط بریل را لمس می‌زنم آن را متوجه نمی‌شوم و این استعداد خاص نابینایان است که می‌توانند این خطوط را بخوانند.

وی گفت: مناسب‌سازی فضاهای ساختمانی در زمان ساخت خیلی کم‌هزینه‌تر از آن است که بعد از ساخت بخواهیم ساختمان‌ها را برای معلولان مناسب‌سازی کنیم و اگر ساختمان‌ها مناسب‌سازی نمی‌شوند این نقیصه مربوط به دانشگاه‌های ماست که مهندسین معمار را تربیت می‌کنند. در بسیاری از دانشکده‌های معماری دنیا روزی را به آموزش ضوابط مربوط به مناسب‌سازی فضاها برای معلولان اختصاص می‌دهند. به طور مثال، یک دانشجو را مجبور می‌کنند یک روز با ویلچر تردد کند یا یک روز دانشجو باید با چشمان بسته در فضاها تردد کند تا متوجه شود یک نابینا چگونه جابجا می‌شود.

شهردار تهران تاکید کرد: با آموزش در سطوح مختلف می‌توانیم حساسیت جامعه را نسبت به این موضوع بالا ببریم؛ این موضوعی است که به کرامت انسانی بستگی دارد.

حناچی سخنان خود را با شعری از سعدی به پایان برد: «بنی آدم از اعضای یک پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند/ چون عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار»

کد خبر 459029 برچسب‌ها پیروز حناچی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پیروز حناچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۶۹۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوستان‌های منطقه ۱۲ اصفهان مجهز به آلاچیق‌ها می‌شود

مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان با اشاره به ضرورت تجهیز بوستان‌ها و فضاهای عمومی به مبلمان شهری گفت: واحد زیباسازی شهرداری این منطقه برای رفع نیازهای رفاهی و امکانات تفریحی در بوستان‌ها و معابر عمومی شهری اقدام به ساخت و نصب آلاچیق کرده است.

علی‌اکبر رسالت در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با تاکید بر اهمیت بوستان‌ها به عنوان یکی از ظرفیت‌های تفریحی شهروندان اظهار کرد: بوستان‌ها مجموعه‌ای از فضاهای سخت و فضاهای سبز است که هر یک به‌عنوان مکمل دیگری عمل می‌کند.

وی افزود: به‌طورکلی فضاهای سخت شامل آلاچیق، مبلمان، عناصر معماری، کف‌سازی‌ها و غیره می‌شود و تابعی از ویژگی‌ها و اصول معماری پارک است که باید در مراحل طراحی پارک به آن‌ها توجه و بر اساس نوع عملکرد آن‌ها مقادیر مناسب آن برآورد شود.

مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان تصریح کرد: آلاچیق‌ها علاوه‌بر سرپناه و سایه‌انداز باید به‌نحوی نقش پناهگاه را نیز داشته باشد که در ساخت و نصب آن‌ها در این منطقه، این مطلب در دستور کار قرار گرفته است.

رسالت ادامه داد: نصب مبلمان شهری مطابق با معیارها و طراحی نوین در راستای زیباسازی محیط شهری و مرتفع ساختن نیازهای تفریحی شهروندان و دسترسی آن‌ها به مکان‌های عمومی در دستور کار منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان قرار دارد.

وی با اشاره به شرایط زندگی در شهرها خاطرنشان کرد: در حال حاضر اهمیت بوستان‌ها بیش از گذشته نمایان شده است، چراکه شهروندان با پرهیز از فضاهای بسته و داشتن منازل کوچک اشتیاق بیشتری برای وقت گذراندن در پارک‌ها پیدا کردند.

مدیر منطقه ۱۲ شهرداری اصفهان با تاکید بر ضرورت تجهیز بوستان‌ها و فضاهای عمومی شهر به مبلمان شهری گفت: تاکنون آلاچیق بوستان‌های ملت و صدف با اعتباری بالغ‌بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال نصب شده است.

رسالت خاطر نشان کرد: آلاچیق‌ها به‌عنوان مبلمان شهری علاوه بر زیبا سازی بوستان‌ها و معابر گذرگاهی در افزایش رفاه شهروندان و ایجاد پاتوق‌های محلی برای گردهمایی سالمندان، بانوان و سایر اقشار مختلف در بوستان‌ها نیز مورد استفاده و استقبال عموم قرار گرفته است.

کد خبر 746110

دیگر خبرها

  • تسهیل تردد معلولان در مسجد الحرام
  • ضرب الاجل بازرسی لرستان برای ساماندهی و بهبود وضعیت معابر سطح شهر
  • ایمن‌سازی گذرگاه‌های عابر پیاده در منطقه ۹ اصفهان
  • خارج سازی مغرقه باری آبکوهی از سواحل جاسک
  • نامناسب بودن معابر، مشکل آزار دهنده معلولان کردستانی
  • خیرین در خط مقدم عرصه مدرسه سازی هستند
  • خط ویژه خیابان امام خمینی (ره)قم ایمن‌سازی می‌شود
  • بوستان‌های منطقه ۱۲ اصفهان مجهز به آلاچیق‌ می‌شود
  • بوستان‌های منطقه ۱۲ اصفهان مجهز به آلاچیق‌ها می‌شود
  • تکمیل ۴ ایستگاه‌ مترو اولویت شهرداری در خط ۶