Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:46:03 GMT

مراسم بزرگداشت حافظ شیرازی در بنگلادش برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۰۶۰۷

مراسم بزرگداشت حافظ شیرازی در بنگلادش برگزار شد

به گزارش روز سه شنبه رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش این مراسم روز دوشنبه ۲۲ مهرماه  با حضور «محمدرضا نفر» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش، «سید حسن صحت» رایزن فرهنگی سفارت ایران ، «کهدویی»، استاد اعزامی به دانشگاه داکا و بسیاری از شخصیت های ادبی و هنری و فرهنگی بنگلادش نظیر جناب «آزاد الرحمان»، موسیقی دانان بزرگ بنگلادش و رئیس سابق آکادمی هنرهای بنگلادش و «جناب امداد الحق»، رئیس بنیاد تحقیقاتی نذرالاسلام ؛«عیسی شاهدی»، رئیس انجمن فارسی و خانم «شمیم بانو»، معاون انجمن و استاد موسسه زبان های نوین در دانشگاه داکا ونیز با حضور بسیاری از اساتید و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا و عموم علاقه مندان به حافظ برگزار شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 صحت رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش , در خصوص مراسم بزرگداشت حافظ واهمیت برگزاری این نشست ها سخن گفت و با اشاره به فعالیت های رایزنی فرهنگی در حوزه های گوناگون ادبی , فرهنگی و هنری نظیر کلاسهای آموزش زبان فارسی , آموزش خطاطی تصویر برداری و نقاشی اعلام کرد که رایزنی فرهنگی آمادگی دارد کلاس هایی را برای شرح و تفسیر اشعار مولانا, سعدی و حافظ در محل رایزنی برگزار نماید و از تمامی علاقه مندان برای شرکت در این نشست ها دعوت نمود. 

 دکتر «عبدالصبور خان» ,از دیگر سخنرانان این مراسم بود که در خصوص جایگاه و منزلت حافظ سخن گفت و حافظ را شخصیتی جهانی خواند که برای کل بشریت قابل احترام است. 

 رئیس بنیاد نذر الاسلام (شاعر ملی بنگلادش ) نیز در سخنانی به مقایسه حافظ و نذر الاسلام پرداخت و با اشاره به ابیاتی از اشعار نذر الاسلام او را متاثر از حافظ دانست. 

دکتر کهدویی استاد اعزامی زبان فارسی به دانشگاه داکا نیز در خصوص منابع فکری حافظ سخن گفت و با اشاره به ابیاتی از شعر حافظ منابع حافظ برای سرودن شهر را آیات قرآن , اساطیر کهن ایرانی , اشعار شاعرانی چون فردوسی, خیام , سعدی و مولوی دانست. 

«آزاد الرحمان»، نیز که از شخصیت های به نام بنگلادشی است با افتخار از حافظ یاد کرد و نقش او را درطی ۷۰۰ سال رابطه فرهنگی و حضور فارسی در هند و بنگال را ستود و به ترجمه دیوان حافظ که در سال ۱۷۷۱ میلادی در کلکته اشاره کرد که چندان ترجمه قوی ای نبوده و بر ترجمه جدید از دیوان حافظ به زبان بنگالی تاکید نمود. ایشان در برنامه های تلویزیونی به خواندن غزلیات حافظ می پردازد و علاقه وافری به اشعار حافظ دارد. 

دکتر «عیسی شاهدی»، رئیس انجمن فارسی بنگلادش، خانم شمیم بانو استاد زبان فارسی در موسسه زبانهای نوین دانشگاه داکا و معاون انجمن فارسی نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بودند که در خصوص جایگاه حافظ در شعر فارسی و نیز در خصوص شخصیت عرفانی حافظ سخن گفتند. 
 

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بنگلادش نیز به عنوان سخنران اختتامیه این مراسم ضمن اشاره به اهمیت حضور حافظ و غزلی که برای سلطان غیاث الدین اعظم فرستاده بود ( شکر شکن شوند همه طوطیان هند زین قند پارسی که به بنگاله می رود ) این را افتخاری برای مردم بنگال زبان دانست که در آن مقطع تاریخی مورد توجه حافظ قرار گرفته اند و آن را نشانه ای از پیوند ناگسستنی فرهنگی میان دو ملت دانست. نفر همچنین با قرائت این بیت شعر از حافظ ( حافظا در کنج فقر و خلوت شبهای تار/  تا بود وردت دعا و درس قرآن غم مخور ) به پیوند عمیق حافظ با قرآن و همچنین توانایی حافظ به حفظ کامل قرآن و توانایی خواندن قرآن به چهارده روایت اشاره نمود و این چهره حافظ را برای تمامی مسلمانان عالم قابل افتخار و تکریم و تعظیم دانست. 

سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنین به ملاقات های خود با مسئولین طراز اول کشوری و لشگری بنگلادش اشاره نمود که در این ملاقات ها این مسئولین برای سفیر جمهوری اسلامی ایران شعر فارسی می خوانند و خود را علاقه مند و شیفته اشعار این بزرگان قله شعر و ادبیات فارسی می دانند . ایشان مشخصا به ملاقات خویش به خانم «شیخ حسینه» ( نخست وزیر محترم بنگلادش ) اشاره نمود و به نقل از او گفت که خانم شیخ حسینه در کودکی، مادرش شب ها قبل از خواب برای ایشان اشعار حافظ و سعدی را زمزمه می نموده است. 

 در این مراسم همچنین علاوه بر سخنرانی هایی که انجام شد, یکی از خوانندگان مشهور بنگلادشی غزلی بنگالی را به آواز بلند خوان و دو نفر از شاعران بنگالی, به زبان بنگالی شعر خواندند و شش نفر از دانشجویان ادبیات فارسی دانشگاه داکا و از فارسی آموزان رایزنی غزلی را از حافظ شیرازی خواندند.



منبع: ایرنا

کلیدواژه: رایزن فرهنگی ایران بنگلادش دانشگاه داکا حافظ سفیر ایران در بنگلادش ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۰۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد

شصت و پنجمین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر آیت‌الله العظمی بروجردی(ره) با حضور مراجع عظام تقلید، طلاب و روحانیون و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازقم، شصت و پنجمین سالگرد ارتحال مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید محمد حسین طباطبایی بروجردی شامگاه سه شنبه با حضور مراجع عظام تقلید، طلاب، روحانیون و اقشار مختلف مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد.

در این مراسم آیت الله جوادی آملی و آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید، آیت الله حسینی بوشهری رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله مقتدایی عضو شورای عالی مدیریت حوزه، آیت الله شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان، تعدادی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تعدادی از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم، طلاب و روحانیون و اقشار مختلف مردم حضور داشتند.

این مراسم گرامیداشت پس از اقامه نماز مغرب و عشاء با قرآئت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد و سید مهدی میرداماد از مداحان اهل بیت (ع) مداحی و استاد حسین انصاریان نیز در این مراسم به ایراد سخن پرداخت.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین انصاریان با اشاره به خدمات آن مرجع عالیقدر اظهار داشت: آیت‌الله بروجردی تا آخرین روزهای عمر با برکت خود دغدغه نشر معارف اهل بیت‌(ع) و ترویج اسلام و تشیع را داشتند.

وی افزود: ایشان در نامه‌ای به نویسندگان مصری از آنان خواست تا فرهنگ اصیل شیعه را به صورت داستان برای کودکان و مردم بنویسند. یک روز قبل از ارتحال ایشان که شدت بیماری سخن نمی‌گفتند، یکبار که چشم باز کردند از اطرافیان سؤال کردند آیا فرستاده من برای تبلیغ اهل‌ بیت(ع) به مصر رفته است یا نه، اگر هنوز نرفته او را بفرستید.

وی بیان کرد: آیت‌الله بروجردی از لحاظ اخلاقی در اوج قله بود؛ با بررسی زندگی و مطالعه کتاب‌های ایشان می‌توانیم به سیره اخلاقیشان پی ببریم. ایشان با معرفت، اخلاص و تقوا مسئولیت‌های خود را پیدا و بدون خستگی در این راه قدم نهاد و عمل کرد. معرفت، اخلاص و تقوا است که انسان را به این نقطه بزرگ اخلاقی می‌رساند.

انصاریان با اشاره به خدمات این مرجع عالیقدر به حوزه‌های علمیه گفت: ایشان زمانی که به قم مشرف شدند، 700 نفر در این حوزه مشغول به تحصیل علوم اهل‌بیت(ع) بودند و زمانی که ایشان از دنیا رفت بیش از 7 هزار نفر مشغول تحصیل بودند.

وی عنوان کرد: ایشان شاگردان زیادی در حوزه علمیه تربیت کردند که برخی از آنان از مراجع تقلید معاصر شدند و برخی را به اقصی نقاط جهان فرستادند و شاگردان ایشان توانستند در عرصه تبلیغ دین اثرگذار باشند.

این استاد حوزوی گفت: در طول 16 سالی که آیت‌الله بروجردی در حوزه علمیه قم حضور داشتند اقدامات بسیاری در راستای گسترش دین اسلام در داخل ایران و کشورهای مختلف انجام داد، که یکی از آن خدمات ماندگار اعزام مبلغ به خارج از کشور بود.

به گزارش تسنیم، آیت‌الله سید حسین طباطبایی بروجردی در سوم فررودین 1254 در بروجرد متولد شد، نسب او با 32 واسطه به امام حسین‌(ع) می‌رسد. این مرجع و عالم بزرگ جهان اسلام که به مدت 17 سال مدیر حوزه علمیه قم و 15 سال نیز تنها مرجع تقلید شیعه بود در دهم فروردین 1340 پس از یک دوره بیماری دارفانی را وداع گفت و در مسجد اعظم حرم حضرت معصومه‌(س) در قم به خاک سپرده شد.

کتاب‌های این فقیه والامقام در چهار رشته فقه، اصول فقه، حدیث و رجال است. جامع احادیث الشیعة مشهورترین کتاب او به شمار می‌آید که احادیث فقهی شیعه را دربردارد. آثار مرجع بزرگ جهان اسلام آیت‌الله بروجردی در قالب 20 عنوان کتاب و در 40 جلد، از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی به صورت نرم‌افزار انتشار یافته است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • 6 خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • وزیر فرهنگ: ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • ۶ خانه فرهنگی ایران در پاکستان فعال می‌شود
  • تجلیل از برگزیدگان المپیاد زبان فارسی دانش آموزان لبنانی
  • اختتامیه هفته بزرگداشت «سعدی شیرازی» برگزار می‌شود
  • آیین اختتامیه هفته بزرگداشت سعدی شیرازی برگزار شد
  • نمایشگاه‌های استانی کتاب در ایران هم مهمان ویژه از دیگر کشور‌ها داشته باشند
  • بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد
  • پاسداشت زبان فارسی، پاسداشت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان + فیلم
  • درس‌گفتار‌های سعدی‌خوانی، به مناسبت بزرگداشت سعدی برگزار شد