Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مدیرعامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران گفت: مردم ایران در دوران اخیر به دلائل مختلف از قافله جهانی در استفاده از منابع انرژی های نو عقب مانده اند.
به گزارش خبرگزاری آریا، «سید مسلم موسوی» افزود: این در حالی که ایرانی ها جزء نخستین استفاده کنندگان منابع انرژی تجدیدپذیر مثل بادو آب طی چند صد سال گذشته در دنیا شناخته می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهارداشت: کشور ایران به لحاظ منابع انرژی تجدیدپذیر به خصوص بادی و خورشیدی از جایگاه بسیار بالایی در سطح دنیا برخورداراست.
مدیرعامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران گفت: متاسفانه تاکنون به دلائل مختلف از این منابع غنی و ارزشمند استفاده کافی و وافی در کشور نشده است.
وی در ادامه افزود: پرداخت یارانه های هنگفت و پنهانی در حوزه سوخت های فسیلی از مهمترین این دلائل است.
موسوی بیان داشت: این یارانه ها موجب مضرات سنگین در حوزه های مختلف منجمله عدم اقبال به توسعه انرژی های تجدید پذیر در مملکت شده است.
وی گفت: سیاست های که دولت از چند سال قبل برای خرید تضمینی برق تولیدی از نیروگاه های تجدید پذیر گذاشته منجر به اقبال سرمایه گذاران داخلی و خارجی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر کشور شده است.
مدیرعامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران افزود: هم اکنون نزدیک به 760 مگاوات نیروگاه انرژی تجدد پذیر منصوبه در کشور وجود دارد که عمده این نیروگاه ها بادی و خورشیدی هستند.
وی اظهارداشت: بطورکلی با توجه به تلاش های صورت گرفته در حال حاضر کمتر از یک درصد عرضه برق کشور مربوط به نیروگاه های تجدیدپذیر است.
موسوی گفت: این اطلاعات و آمار بیانگر اینکه در حوزه انرژی های تجدیدپذیر کشور جای کاربسیاری وجود دارد از اینرو می طلبد تمامی دستگاه های دولتی، خصوصی، عمومی و غیر دولتی در این زمینه فعال شوند تاموانع بر سر راه تولید برق تجدید پذیر برطرف و مسیر بیش از پیش برای تولید کنندگان و سرمایه گذاران هموار شود.
وی ضمن اشاره به یارانه های پنهانی در حوزه سوخت های فسیلی افزود: وقتی دولت تعرفه ای برای خرید برق تجدیدپذیر منظور می کند برخی از افراد که ناآگاه هستند می گویند چرا این تعرفه ها بالاست در حالیکه سوخت ورودی به نیرو گاه های فسیلی کم و بیش بصورت رایگان به وزارت نیرو تحویل داده می شود که به ازای هر مترمکعب 5 تا 10 تومان است که در مقابل 15 سنت صادراتی به واقع عدد ناچیزی بوده و در قیمت تمام شده برق تولیدی بوسیله نیروگاه های حرارتی مورد محاسبه قرار نمی گیرد.
مدیرعامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران اظهارداشت: خیلی ها می گویند برق تمام شده از نیروگاه های فسیلی ارزان است در حالیکه ارزان نیست.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رادیو اقتصاد، وی گفت: در حال حاضر 70 تا 80 درصد ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور فسیلی و در بهترین حالت راندمان 50 درصد را دارند.
موسوی در ادامه افزود: هم اکنون در کشور تعداد زیادی نیروگاه باراندمان 22، 25 و 30 درصد وجود دارد این بدین معناست که همین سوخت رایگانی که به نیروگاه های فسیلی تزریق می شود در بهترین حالت 50 درصد هدر می رود.



منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: عقب ماندن ایران قافله جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۱۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ایران همسو با سایر کشورهای جهان، گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌ها و ظرفیت تولید برق هسته‌ای برداشته است.

به گزارش مشرق، محمد اسلامی در جریان بازدید از واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر درباره میزان برق هسته‌ای تولید شده در این نیروگاه اظهار داشت: ‌ در یک دهه گذشته ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شده است.

وی افزود: سال ۱۴۰۲ جشن دهمین سال تولید برق از نیروگاه اتمی بوشهر برگزار شد و بر اساس آمار در یک دهه گذشته ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای در این نیروگاه تولید شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: تولید این میزان برق هسته‌ای، موجب صرفه‌جویی ۱۰۳ میلیون بشکه نفت خام شده که ارزش این میزان صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی بیش از ۸ میلیارد دلار است.

اسلامی خاطرنشان کرد: تاکنون با تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، ‌نیروگاه اتمی بوشهر توانسته ۴ بار هزینه صرف شده بابت احداث خود را تامین کند.

وی با بیان اینکه تحقق تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای از موضوعات مهم و مورد تاکید مقام معظم رهبری است؛ گفت: این طرح مهم با جدیت در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد و بلوغ هسته‌ای کشور از طریق تولید انرژی و برق هسته‌ای با جدیت دنبال می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به سهم ۱۱ درصدی برق هسته‌ای تولیدشده در نیروگاه‌های اتمی جهان عنوان کرد: در جریان برگزاری بیست و هشتمین اجلاس جهانی تغییرات اقلیمی سازمان ملل مقرر شد تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت انرژی هسته‌ای برای تولید برق جهانی سه برابر شود که ما نیز گام‌های اساسی برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی کشور خود برداشته‌ایم.

دیگر خبرها

  • ضرورت نصب ۵۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی در صنایع تهران تا ۱۴۰۶
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • قیمت برق استرالیا در آینده رکوردی تاریخی خواهد زد
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی: ارزش سوخت فسیلی صرفه‌جویی شده در نیروگاه بوشهر ۸ میلیارد دلار است
  • سفر رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به بوشهر
  • تأمین پنج درصد برق اداره‌های فارس با تجدیدپذیر‌ها
  • جدیدترین جزئیات از ساخت نیروگاه‌های برق‌ هسته‌ای ایران