Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-وزیر خارجه ایران عصر سه شنبه در جمع تعدادی از فعالان فضای مجازی گفت که وظیفه وزارت خارجه حفظ برند ایران است نه برند یک آدم یا یک دستگاه یا یک تفکر.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه اگر ۱۰ سال دیگر به برجام نگاه کنند آن را یکی از موفق‌ترین دستاوردهای جمهوری اسلامی خواهند دید، گفت: سیاست خارجی وجه المصالحه دعواهای جناحی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«محمدجواد ظریف» روز سه شنبه در نشستی با فعالان فضای مجازی به سوال هایی در زمینه چالش های عرصه، اصول و اهداف دستگاه دیبلماسی پاسخ داد و گفت: وزارت خارجه نماینده همه ایران است و وظیفه دفاع از عملکرد کل نظام را برعهده دارد در حالی که سایر دستگاه ها از عملکرد خود دفاع می کنند.

وی افزود: عادت کرده ایم سرمان را بالا بگیریم و این دستاورد بزرگی است و ما برای این دستاورد خون داده ایم و مردم فشار تحمل کردند.

وزیر امور خارجه افزود: حاضر نیستیم چون برخی کشورها عمل کنیم و این نکته که اکنون بدیهی به نظر می رسد، اصلا بدیهی نیست و یک امر اختصاصی برای جمهوری اسلامی ایران است.

ظریف گفت: اگر ۱۰ سال دیگر به برجام نگاه کنند آن را یکی از موفق ترین دستاوردهای جمهوری اسلامی خواهند دید. اما من مدافع برجام نیستم. باید از منافع ایران در برجام دفاع کنم. در این شرایط است که می توانیم از قدرت خارجی امتیاز بگیریم.

چرا شکست پهپاد را می بینیم و شکست سیاست خارجی آمریکا را نمی‌بینیم

ظریف تصریح کرد: سیاست خارجی وجه المصالحه دعواهای جناحی نیست. اگر بگویم برجام شکست خورده نتیجه اش این می شود که مردم اعتمادشان را به اقتصاد و نظام از دست می دهند. چرا به مردم غرور،  امید و اعتماد به نفس ندهیم و چرا تزریق ناامیدی کنیم و چه منفعتی دارد که غرور ملی مردم شکست بخورد؟
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: چرا باورمان شده آمریکا مهم است؟ همانطور که پهپادش از ما شکست می خورد سیاست خارجی اش هم شکست می خورد. چرا شکست پهپاد را می بینیم و سیاست خارجی را نمی‌بینیم؟  بله، امید به دیگری داشتن سم مهلک است اما آیا درست است که بگوییم اگر با خارجی حرف بزنی حتما کلاه سرت می رود؟
وی گفت: این همه پیشرفت کشور به رغم تحریم بدست آمده، این بد است که تلاش شود تحریم کم شود؟
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود با فعالان حوزه فضای مجازی درباره استعفایش گفت: دوستان می‌گویند چرا من آن شب استعفا کردم؟ چون تلاش من حفظ برند ایران بود. آن شب من به این نتیجه رسیدم دیگر من برند ایران نیستم. اگر می‌خواستم برند ظریف باشد، جایزه صلح نوبل را می‌گرفتم یعنی خیلی راحت بود. 
ظریف اضافه کرد: آن شبی که قرار بود جایزه صلح نوبل را اعلام کنند، کسی به من زنگ زد و گفت سخنرانی‌ات را نوشتی؟ به او گفتم خیالت راحت راحت باشد، به من جایزه صلح نوبل نخواهند داد. دو سال متوالی بالاترین امتیاز جایزه نوبل را بنده داشتم. آن بنده خدا هم پاسوز ما شد. خانم موگرینی هم پاسوز ما شد. برای این که قرار نبود برند یک فرد را دنبال کنم، قرار بود برند ایران را دنبال کنم.
رئیس دستگاه دیپلماسی گفت:‌ آن شب من یک فرد شدم همان کاری که تلاش کرده بودم در طول چندین سال مانع از آن شوند. یعنی این تصور در دنیا ایجاد شد که ظریف نماینده سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه نماینده یک دیدگاه است. دیدگاهی که قابل حذف است. این ظریف کارش برای شخص خودش خیلی راحت می‌شد اما دیگر آن کسی نبود که بتواند از سیاست جمهوری اسلامی دفاع کند.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: تفاوت وزارت خارجه با سایر وزارتخانه ها این است که آنها از عملکرد خوشان دفاع می کنند ولی وزارت خارجه موظف است از عملکرد کسانی دفاع کند که بیشترین حمله را به او می کنند. من باید از عملکرد سازندگان گاندو دفاع کنم. من نماینده ظریف نیستم. من نماینده جمهوری اسلامی هستم. 
وی با بیان این که برجام یکی از برجسته ترین تجربیات جمهوری اسلامی ایران است،گفت:‌ من مدافع برجام نیستم من مدافع جمهوری اسلامی ایران هستم. اگر از منافع برجام دفاع کنم باید امتیاز بدهم اما وقتی از منافع جمهوری اسلامی دفاع می کنم می‌توانیم از قدرت خارجی امتیاز بگیریم.
ظریف تصریح کرد: برند ایران باید حفظ شود. وظیفه ما در وزارت خارجه حفظ برند ایران است نه یک فرد، تفکر یا دستگاه.
وزیر امور  خارجه در بخش دیگری از سخنانش گفت:  طرف دعوای شما نیستید طرف دعوای من کری‌ است. در یک جلسه کری به من گفت ما میتوانیم فوردو را بزنیم خیال نکنید جایی است که نمی‌توانیم بزنیم به او گفتم به فرض این که زدید بعد از آن چه؟ چقدر بعد از ویتنام موفق شدید؟ مردم ویتنام را نابود کردید چه به دست آوردید؟ در عراق و افغانستان چه به دست آورده اید؟ می دانید که مردم ایران فرق می‌کند گفت به همین خاطر است که نمی خواهیم وارد دعوا شویم.
 رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ببینید من دعوایم آنجاست دعوای شما نیستید شما به تنهایی به قاضی رفته اید، موفق هم بیرون آمدید چون ما سکوت کردیم و حرف نزدیم اصلاً حرف نزدیم.
 ظریف ادامه داد: اینکه می‌گویید برجام یک جسد است این جسد را خاک کنید شش قطعنامه شورای امنیت را داشته باشید آقای ترامپ هم برای شما جشن می گیرد و هیچ مشکلی ندارد.
 وزیر امور خارجه در بخش دیگر از سخنانش با بیان اینکه یکسری گفتند قطعنامه کاغذپاره است رفتند شش قطعنامه علیه ایران برای کشور گرفتند، خاطرنشان کرد: هر چقدر به آنها التماس کردند که اگر قطعنامه‌ای بگیریم بدون رضایت آمریکا نمی‌توانند از آن قطعنامه بیرون بیاییم. آن وقت ریش ما گروی آمریکا می‌شود. گوش نکردند و شعار دادند. به هزینه این مردم شعار دادند. 
وی با طرح این سوال که چرا ما مجبور شدیم با آمریکا مذاکره کنیم؟ ابراز داشت: مذاکره با اعضای دائم شورای امنیت برای بیرون آمدن از قطعنامه شورای امنیت غیرقابل اجتناب است چون هرکدام‌شان می‌دانند هر کدام‌شان می‌توانند خارج شدن شما را وتو کنند. 

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه ما هیچ کاری نکردیم مگر آنکه آمریکا قبل از آن کاری را کرده باشد، ابراز داشت: همواره می‌گویند نقد داده‌ایم و نسیه گرفته‌ایم اما آقای ترامپ چه می‌گوید؟ آقای ترامپ می‌گوید ۱۵۰ میلیارد دلار نقد به ایران دادیم اما نسیه گرفته‌ایم. این حرف ترامپ است. من به شما می‌گویم ما هیچ اقدامی را انجام دادیم مگر آنکه آمریکا قبلش تعهد خود را انجام داده باشد. 
ظریف با بیان اینکه ما یک پیچ از نطنز را باز نکردیم قبل از آنکه اوباما امضا نکرده باشد، عنوان کرد: او کار دیگری نمی‌توانست بکند. ما چه کار می‌توانستیم بکنیم. آیا من می‌توانستم دختر اوباما را اینجا گروگان بگیرم؟ چه کار می‌توانستیم که ما انجام ندادیم؟ من همان زمان هم می‌دانستم آمریکا بدعهد است وگرنه بند ۳۶ و ۳۷ برجام با عبارت عدم تعهد طرف مقابل شروع نمی‌شد.
وی افزود: بند ۳۶ برجام اول می‌گوید اگر ایران معترض به عدم پایبندی طرف مقابل شد می‌تواند اقداماتی را انجام دهد که ما هم‌اینک آن کارها را می‌کنیم. آیا ما براساس اعتماد مذاکره کردیم که این دو بند را در داخل برجام قرار داده‌ایم که اگر آنها به تعهداتشان عمل نکردند، ما می‌توانیم این کارها را بکنیم و تعهداتمان را انجام ندهیم. 
وزیر امور خارجه ادامه داد: اما چرا ناگزیر به این کار شدیم؟ چون شش قطعنامه شورای امنیت علیه ما گرفته بودند و ما ناچار بودیم برای آنکه بتوانیم این قطعنامه‌ها را برداریم صحبت کنیم. این کار خیلی خوشایند من نیست. شما فکر می‌کنید دل من لک زده بود که با طرف آمریکایی صحبت کنم؟ دلم لک زده که با آن بنده خدا در خیابان راه بروم تا در هر تظاهرات و راهپیمایی که در ایران می‌روم از این خیابان بیایم و از خیابان بعدی بیرون بروم به خاطر آنکه برادران بلافاصله تابلوهایشان را که عکس من و یک گرگ در حال راه رفتن یک خیابان هستیم، دست نگیرند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۴۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: گذشت زمانی که برخی می‌خواستند با برجام 2 و برجام 3 روی موشک‌ها و توانایی‌های ما معامله کنند/ ما به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که روی توانایی‌های ملت ایران که به برکت خون شهیدان به دست آمده، معامله شود

به گزارش جمارن؛ رییس جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی باز هم اشتباه کند و بخواهد بار دیگر کوچک‌ترین تعرضی به خاک مقدس جمهوری اسلامی کند، چنان پاسخی داده خواهد شد که او و حامیانش پشیمان می‌شوند.

سید ابراهیم رئیسی عصر پنجشنبه در دیدار مردمی با شهروندان شاهرود در استادیوم این شهر در قالب برنامه‌های سفر دولت سیزدهم به استان سمنان، تاکید کرد: امروز همه جهان اسلام و جهان بشریت بر حقانیت موضع جمهوری اسلامی در دفاع از فلسطین و ضدیت با رژیم ستمگر صهیونیستی واقف شده است.

وی افزود: امروز عالم متوجه سخنی شده است که شهیدان در وصیتنامه‌های‌شان آن را فریاد زدند. سخن شهدای ما دفاع از راه خدا، استقلال و مبارزه با ظلم و فساد و تبعیض است.

رییس‌جمهور با اشاره به عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: امریکا و رژیم صهیونیستی گمان کردند می‌توانند کرامت ما را خدشه‌دار کنند و به کنسولگری ما که خاک کشورمان محسوب می‌شود، حمله کردند. اما وقتی دست به جنایت زدند باید تنبیه می‌شدند و ملت بزرگ ایران آن‌ها را تنبیه کرد.

رئیسی افزود: از زبان شما ملت و نیروهای مسلح و مقتدرمان و همه آحاد این کشور می‌گویم، اگر رژیم صهیونیستی باز هم اشتباه کند و بخواهد برای بار دیگر کوچکترین تعرضی به خاک مقدس جمهوری اسلامی کند بداند چنان پاسخی داده خواهد شد که او و حامیانش پشیمان می‌شوند.

وی با بیان این‌که دوران زورگویی تمام شده است، تصریح کرد: من در مذاکره با برخی از کشورهای غربی، چه حضوری و چه تلفنی، گفته‌ام «مبادا با زبان زور با ما و ملت ما سخن بگویید» ملت ما دارای عقلانیت، تدبیر، منطق و سخن است.

ایران میز مذاکره را ترک نکرده است

وی تاکید کرد: اگر اهل سخن و مذاکره هستید، ما میز مذاکره را ترک نکرده و نخواهیم کرد. اما اگر بخواهید با زبان زور و قلدری با ملت ایران سخن بگویید بدانید کارتان پیش نخواهد رفت و ملت بزرگ ایران و دولتمردان با قدرت در مقابل شما خواهند ایستاد.

رییس‌ دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: گذشت زمانی که برخی می‌خواستند با برجام ۲ و برجام سه روی موشک‌ها و توانایی‌های ما معامله کنند. ما به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که روی توانایی‌های ملت ایران که به برکت خون شهیدان به دست آمده، معامله شود.

رییس دولت سیزدهم با اشاره به اینکه امروز به فرموده رهبر فرزانه انقلاب اسلامی همه دشمنی‌هایی که با ملت ایران انجام می‌شود به دلیل مواضع به حق این نظام و اهداف بلندی است که این نظام دارد، یادآور شد: همه اینها به دلیل ایستادگی و مقاومت مردم در مقابل استکبار جهانی است. ملت بزرگ ایران به تبعیت از رهبر فرزانه انقلاب و امام(ره) از آرمان فلسطین و آزادی قدس حمایت می‌کنند. مردم ۴۵ سال است که دفاع از فلسطین را فریاد می‌زنند.

تمرکز بر تولید دانش بنیان

وی یادآور شد: آن‌چه رهبر معظم انقلاب از دولت در کسوت خدمتگزار به مردم و حتی از اقشار مختلف مردم و فعالان بخش خصوصی در هر جا از این کشور می‌خواهند این است که بهترین را ارائه کنند تا اقتصاد و تولید کشور رونق بگیرد.

وی با اشاره به اینکه نیاز امروز کشور بیش از همه زمان‌ها کار و تلاش و افزایش تولید است، تاکید کرد: دانشمندان و دانشجویان و پژوهشگران در حوزه تولید علم می‌توانند اثرگذاری زیادی داشته باشند. از شرکت‌های دانش‌بنیان انتظار است تلاش کنند تا دانایی‌ها به محصولی برای ایران و صادرات تبدیل شود.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند «ما به قله نزدیک شدیم» ادامه داد: خستگی و ناامیدی در فرهنگ و ادبیات دولت نباید جایی داشته باشد. اگر با مانعی مواجه شدیم تلاش کنیم مانع را رفع کنیم. در دولت تلاش‌مان این است که موانع را از پیش روی فعالان اقتصادی و فرهنگی برداریم.

تاکید بر سلامت اداری

به بیان رئیسی، دستگاه‌های اداری کشور موظف هستند با روابط سالم و قانون‌مند مردم و فعال اقتصادی و تولیدکننده و دانشجوی فعال را حمایت کنند و از هرگونه رابطه ناسالم، فساد اداری و هرگونه رشوه پرهیز شود. مدیران از هر امری که مردم را ناامید می‌کند باید بپرهیزند.

وی با بیان اینکه اسلام برای ما کرامت آورده است و عزت و کرامت ملی، اسلامی و شخصی و خانوادگی نباید با برخی کم‌کاری‌ها خدشه‌دار شود، خاطرنشان کرد: کرامت مراجعان ادارات، کارگران، مدیران و همه مردم در هر جایگاهی باید حفظ شود.

وی تاکید کرد: مردم ایران ملت باعزت و کرامتی است. هر کس در هر جای دنیا بخواهد این عظمت و کرامتی که ملت ما و سرداران ما خدشه‌دار کند ملت بزرگ ایران در مقابل او ایستادگی کرده و باز هم ایستادگی می‌کند.

رییس دولت سیزدهم ادامه داد: بسیاری از کارخانه‌های راکد استان سمنان در چرخه تولید قرار گرفته است. نرخ بیکاری کاهش و اشتغال افزایش یافته است. اما به این بسنده نکنیم. باید کار و تلاش برای شکوفایی اقتصادی کشور در همه جای کشور مضاعف شود.

افتخارهای تاریخی شاهرود

وی با اشاره به اینکه شاهرود دارای مردمی با تاریخ و تمدن و مردمی برخوردار از ایمان، اعتقاد و باور دینی است که در تاریخ بیش از هزارساله خود دارای افتخار و ایستادگی و دلدادگی به علی‌ابن‌موسی‌لرضا(ع) هستند، افزود: آن‌چه مردم شاهرود در تاریخ پیش از پیروزی انقلاب اسلامی دارند ظلم‌ستیزی و مقاومت در مقابل ظلم و ستم است. پس از انقلاب اسلامی هم دفاع از دین و وطن و ارزش‌های انقلاب اسلامی را از خود نشان دادند. دلیل این سخن بیش از یک‌هزار شهیدی است که این شهرستان تقدیم انقلاب شکوهمند اسلامی کرده است.

رئیسی افزود: سرداران و رزمندگان شاهرود در دفاع از میهن و حریم و حرم خوش درخشیدند. شاهرودی‌ها در عرصه دانش و فرهنگ برای سمنان و کشور و جهان اسلام نام‌آور هستند. از این جایگاه به خانواده معظم شهیدان، جانبازان و ایثارگران، فرهیختگان، نام‌آوران، دانشمندان و عموم مردم متدین این شهرستان ادای احترام می‌کنم.

نگاه ویژه دولت به حل مسائل شاهرود

رییس‌جمهور در بخشی از اظهارات خود نیز به مسائل و اولویت‌های مورد تقاضای مردم شهرستان شاهرود از جمله تأمین آب آشامیدنی اشاره کرد و گفت: دولت برای تامین آب پایدار در شهرستان شاهرود خود را موظف می‌داند و حتما تامین آب پایدار دنبال خواهد شد.

وی با اشاره به دغدغه‌های محیط زیستی مسئولان، مردم و کنش‌گران حوزه محیط زیست این منطقه نیز بیان کرد: حفظ محیط زیست قطعا مورد تاکیدمان است و صریح اعلام می‌کنم که هر اقدام صنعتی، معدنی و اقتصادی فرع بر حفظ محیط زیست خواهد بود.

رئیسی با بیان این‌که ظرفیت‌های شاهرود زیاد است، افزود: امشب در جلسه «حل مساله» پیرامون بسیاری از ظرفیت‌های این شهرستان و استان با مدیران و فعالان اقتصادی گفت‌وگو می‌کنیم. من با مسائل استان سمنان آشنا هستم. همه مردم و همه عشایر بدانند که دغدغه‌های‌شان را پیش از ورود به استان مرور کرده‌ام و همه نکات مورد نظر این قشر پرتلاش و به ویژه جوانان استان را مورد مطالعه قرار داده‌ام.

رییس‌جمهور با تاکید بر این‌که بنای این دولت حل مساله است، گفت: ما معتقد نیستیم که از کنار چاله‌ها عبور کنیم. بلکه باید برای هر چاله چاره‌ای پیدا کنیم. ما نمی‌گوییم که اگر مساله‌ای از سال‌ها پیش و دولت‌های قبل مانده به این دولت ارتباطی ندارد. بلکه به دنبال حل مساله و تکمیل آن طرح هستیم.

دیگر خبرها

  • ادعای یک نشریه انگلیسی : بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است
  • بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است!
  • نشست وزیر خارجه ایران با سفرای کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در سازمان ملل
  • کنایه رئیسی به برجام ۲ و ۳ در دیدار با مردم شاهرود
  • رئیسی: گذشت زمانی که برخی می‌خواستند با برجام 2 و برجام 3 روی موشک‌ها و توانایی‌های ما معامله کنند/ ما به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که روی توانایی‌های ملت ایران که به برکت خون شهیدان به دست آمده، معامله شود
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • سنگینی هزینه‌های درمان روی دوش مردم
  • راهکارهای کاهش هزینه‌های سلامت در ایران
  • مواجهه ۲.۴۲ درصدی خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های سلامت/ راهکار‌های کاهش هزینه‌های کمرشکن سلامت در ایران
  • دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران‌ در ترکیه با وزیر امور خارجه