Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@00:15:06 GMT

تونس؛ الگوی تحقق دموکراسی در کشورهای عربی

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۴۵۸۸

تونس؛ الگوی تحقق دموکراسی در کشورهای عربی

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، در انتخابات ریاست جمهوری تونس، قیس سعید نامزد مستقل در دور دوم این انتخابات به پیروزی رسید.

ستاد عالی انتخابات تونس چند روز گذشته با اعلام نتایج رسمی انتخابات ریاست جمهوری این کشور، قیس بن سعید را با کسب 72.71 درصد آرا، پیروز این انتخابات معرفی کرد.

شبکه خبری بی بی سی عربی در گزارشی به آرا و نظرات صاحب نظران و نویسندگان عرب زبان در روزنامه  های عربی پرداخته و دیدگاه آنان را درباره انتخابات تونس به شرح زیر آورده است:

تجربه دموکراسی

«المنصف بن فرج» در مطلبی در روزنامه تونسی «الشروق» از هوشیاری و آگاهی شهروندان تونسی در شمال و جنوب این کشور سخن گفت و نوشت: آنان دریافته اند که زمان تغییر و روی کار آمدن شخصیت های جدید برای به دست گرفتن قدرت فرا رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمان آن رسیده که نمادهای پوپولیسم که در کشمکش های سیاسی و حساب و کتاب های شخصی خود، چوب حراج به وطن و منافع ملت برای رسیدن به قدرت زدند، کنار بروند.

المنصف نوشت: طبیعی بود که نقشه انتخابات پس از نه سال فریب و نیرنگ تغییر کند. همه باید درس عبرت بگیرند تا فرصت برای سخن گفتن از آینده سیاسی برای همه فراهم شود. احزاب باید بفهمند که عمر دروغ گفتن و وعده توخالی دادن به سرآمده است و مردم تونس باهوش تر از آن هستند که فریب ترفند ها و شعارهایی را بخورند که نفعی برای آنها ندارد. بنابرین زمان تفکر، بازنگری، تدبر و ارائه برنامه هایی که مردم را راضی کند و برای کشور سود داشته باشد، فرا رسیده است.

تغییر در کشورهای عربی امکان پذیر است

روزنامه اماراتی الخلیج نیز در مطلبی نوشت: سعید پیروز شد تا شهروند تونسی و شهروندان کشورهای عربی امید داشته باشند که تغییر امکان پذیر است و دموکراسی در جهان عربی در صورتی که شرایط و فضای طبیعی اش مهیا باشد، امکان تحقق دارد. این مسئله خود را در انتخابات تونس و رسیدن به کاخ قرطاج و البته پیش از آن انتخابات پارلمانی که در آن قدرت های جدیدی روی کار آمدند، نشان دهد.

الخلیج افزود: با پیروزی سعید می توان گفت که تونس از ارث احزاب سنتی که ثمره و نتیجه ای برای مردم نداشت، رهایی یافت. همچنین تا حد زیادی از نفوذ احزاب مرتبط با نهادهای دولتی نجات پیدا کرد. نهادهایی که بزرگترین بازنده در انتخابات ریاست جمهوری و پیش از آن پارلمانی بودند. بی شک این تغییر انگیزه  ای برای تقویت تجربه دموکراسی حساب می شود که بسیاری از ملت های عربی به آن نیاز دارند.

تونس ارتجاع را پس زد و رو به آینده حرکت کرد

«حمود ابوطالب» نویسنده روزنامه سعودی «عکاظ» نیز نوشت: مردم تونس نیز بهار عربی را تجربه کردند، بهاری که به خزان زرد بدل شد. اما عقبه معرفتی و فرهنگی تونسی ها، اجازه نداد مانند سایر کشورها به طور کامل دچار فروپاشی شوند. تروریسم را پشت سر گذاشتند و موفق شدند با وجود همه کارشکنی ها و مشکلات و از طریق روند سیاسی قانونی، وطن را نجات بدهند و روی پا بایستند.

وی افزود: همه از این پایان زیبا در انتخابات تونس مسرور شدند. این کشور متمدن، ارتجاع و عقب گرد را پس زد و با هوشیاری و آگاهی رو به آینده حرکت کرد.

برتری تونسی ها بر سایر ملت های عربی انکارناپذیر است

«محمد عایش» نیز در مطلبی در «القدس العربی» چاپ لندن، نوشت: مهمترین پیامی که طی روزهای اخیر از تونس به ما رسیده این است، که جهان عربی مستحق زندگی کردن است. روند تغییر اگرچه گاهی اوقات متوقف شده اما همواره رو به حرکت بوده است. توحش و سرکوب گری غیرمنطقی برخی از رژیم ها تنها به این دلیل است که نفس های آخر خود را می کشند اما زمان تغییر ناگزیر فراخواهد رسید. مردم ممکن است کمی عقب نشینی کنند اما هرگز تن به مرگ نمی دهند.

عایش افزود: از این به بعد کسی نمی تواند فضل و برتری تونسی ها بر امت عربی را انکار کند. برتری تونسی ها بر اعراب، مانند برتری عالم بر جاهل و حتی بیشتر از آن است. از تونس و دموکراسی آن و رئیس جمهورش تشکر می کنیم.

وفی العرب اللندنیة، یقول إبراهیم الزبیدی إن "الرئیس التونسی الجدید لم یدخل القصر الجمهوری بانقلاب عسکری ولا بفتوی معمم ولا بصفقة ومساومة ومقایضة وببیع وشراء مثلما جری ویجری فی دول عدیدة من عالمنا الثالث المتخلف المریض".

رئیس جمهوری تونس با کودتای نظامی قدرت را به دست نگرفت

«ابراهیم الزبیدی» نویسنده دیگر در روزنامه «العرب» چاپ لندن نوشت: رئیس جمهوری جدید تونس وارد کاخ ریاست جمهوری شد اما نه با کودتای نظامی، نه فتوای کسی، نه با سازش یا معامله با کسی؛ اتفاقاتی که در بسیاری از کشورهای بیمار جهان سوم ما روی می دهد.

وی افزود: رئیس جمهوری جدید تونس اهل علم و فرهنگ است. نیازی به تملق گویی نزد فلان روحانی یا فلان فرد نظامی یا سفارتی را ندارد. به احتمال خیلی زیاد او یک تونسی آزاد و شریف خواهد بود که مردمش به او، عدالت و تدبیرش خوشبین هستند. به مردمش خدمت خواهد کرد و با اخلاص، عزم، بدون به حاشیه راندن کسی و جانبداری از گروهی، سکان هدایت کشور را به دست خواهد گرفت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تونس انتخابات ریاست جمهوری تونس قیس سعید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۴۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری زبان: کشورهای عربی مانع تلاش ترکیه برای ورود به پرونده غزه شدند

رادیوی رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه ترکیه در 2 ماه ابتدایی جنگ، به چند کشور عربی پیشنهاد تدوین طرحی برای حل‌وفصل مسائل امنیتی غزه را داده بود، گزارش داد این کشورها تلاش ترکیه برای اثرگذاری بر تحولات جاری در نوار غزه و تبدیل آنکارا به بازیگر اصلی این عرصه را ناکام گذاشتند.

به گزارش ایسنا، رادیوی عبری زبان «کان» به نقل از یک دیپلمات عرب که نامش را فاش نکرد، خبر داد ترکیه در 2 ماه ابتدایی جنگ، به چند کشور عربی پیشنهاد تدوین طرحی جهت حل‌وفصل مسائل امنیتی را داد که شامل ایجاد نیروهای مشترکی در غزه تحت عنوان «روز پس از جنگ» بود.

به گفته این منبع، ترکیه طرح خود را به آمریکا و رژیم صهیونیستی ارائه کرد اما این ابتکارعمل با واکنش مثبت کشورهای عربی از جمله مصر روبه‌رو نشد.

این رسانه عبری زبان در ادامه افشا کرد در همین مرحله از جنگ برخی کشورهای عربی به شدت تاکید کردند که هیچ چیزی در خصوص حل‌وفصل اوضاع شامل نیروهایی از طرف آنها در نوار غزه نشنیدند، با این وجود در دوره اخیر اقدامات ویژه‌ای در این مورد انجام شد، از جمله اینکه برخی کشورهای عربی از جمله مصر پیشنهاد اعزام نیروهایی از طرف خود به نوار غزه و کرانه باختری را دادند، این پیشنهاد به عنوان بخشی از حل‌وفصل مساله فلسطین مطابق راه‌حل ۲ دولتی از سوی کشورهای عربی به آمریکا عرضه شد.

دیپلمات یاد شده در ادامه گفت: ترکیه سعی دارد بر اتفاقات جاری در نوار غزه تاثیر بگذارد و خود را به بازیگر اصلی آن به ویژه در مقابل آمریکا تبدیل کند اما برخی کشورهای عربی به هرگونه تلاش از سوی آنکارا برای قدم گذاشتن در عرصه فلسطین با تردید نگاه می‌کنند.

این منبع افزود: به نظر می‌رسد ترکیه با توجه به ناکامی مذاکرات فعلی برای رسیدن به قراردادی میان جنبش حماس و اسرائیل تلاش می‌کند نقش برجسته‌ای را به زیان دیگر کشورها ایفا کند و دیدارها میان سران ترکیه و سران حماس ممکن است تاثیر ترکیه بر تمام مسایل مرتبط با نوار غزه را بیشتر ‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رسانه عبری زبان: کشورهای عربی مانع تلاش ترکیه برای ورود به پرونده غزه شدند
  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • حماس پیشنهاد عجیب کشورهای عربی را قاطعانه رد کرد
  • توافقات نشست مشورتی رهبران الجزایر، تونس و لیبی
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات
  • آغاز رزمایش چندملیتی «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • طرح جدید : شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس
  • ببینید | آزادی را به جای دموکراسی انتخاب کنید!
  • راه حل رفع مشکلات کشور رای به گزینه های توانمند در انتخابات است
  • ورزشکاران الگوی اخلاقی جامعه هستند