Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ هفتاد و دومین نشست شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها، بعدازظهر امروز ۲۳ مهرماه، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و دیگر اعضای شورا برگزار شد.

حجت‌الاسلام محمدمهدی صالحی، معاون فرهنگی - سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ابتدای صحبت‌های خود با اشاره به برگزاری با تأخیر این جلسه،‌ گفت: یکی از دلایل این تأخیر سیل ابتدای سال بود که بخشی از دستگاه‌های دانشگاهی درگیر کار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه دستگاه‌های دانشگاهی در حمایت از مناطق سیل‌زده کمک خوبی داشتند و برخی از دانشگاه‌ها در ساخت منازل مسکونی حمایت‌هایی داشتند که جای قدردانی دارد.

وی به ایام پیاده‌روی اربعین اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار اولیه‌ای که به دست آمده است حداقل چند صد هزار نفر از دانشجویان در این‌ مراسم حضور یافته‌اند و حتی آمار ۵۰۰ هزار نفری نیز دریافت شده است اما برای دریافت آمار دقیق‌تر باید بیشتر صبر کرد.

وی به استقبال خوب اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه‌ها از پیاده‌روی اربعین نیز اشاره کرد و افزود: حضور اساتید دانشگاه‌ها در این مراسم نیز پر رنگ بوده است؛ این فرصت بی‌نظیری است که امیدوار هستیم بتوانیم از آن بهره‌برداری کنیم.

معاون فرهنگی – سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه به میزان حضور دانشجویان در جشنواره‌های قرآنی دانشگاه‌ها نیز اشاره و اظهار کرد: امسال در مسابقات قرآن بخش دانشگاهی حدود ۲۶۰ هزار دانشجو حضور داشته‌اند که در مقایسه با سال قبل ۳۰ هزار نفر افزایش مشارکت کننده داشته‌ایم. این افزایش با وجود کاهش تعداد دانشجویان در سال جدید بوده است.


صالحی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بخش دانشگاهی نمایشگاه بین‌المللی قرآن نیز اشاره کرد و گفت: ارزیابی ما این است که قسمت دانشگاهی نسبت به دوره‌های قبل تقریباً جزو منظم‌ترین دوره‌های برگزاری بوده و دلایل عمده‌ای در رسیدن به این موفقیت نقش داشته است که یکی از آنها همدلی بین اعضا و در ادامه ورود جدی رئیس دانشگاه میزبان بوده است.

در ادامه اولین دستور این جلسه که به بررسی میزبانی دانشگاه فرهنگیان از بخش دانشگاهی نمایشگاه بین‌المللی قرآن اختصاص یافته بود، مطرح شد. در این بخش در ابتدا کامران میرمعینی، مدیرکل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان به بیان اقدامات صورت گرفته برای میزبانی مطلوب از بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن پرداخت و گفت: میزبانی از نمایشگاه قرآن دومین رویداد بزرگ قرآنی ما بوده و تلاش شد تا زمینه‌ای فراهم شود تا دانشگاه‌ها فعالیت‌های خود را به خوبی ارائه دهند که خوشبختانه نمود بسیار خاصی یافت.

میرمعینی با اشاره به اینکه به لحاظ فضا رضایت کاملی از بخش دانشگاهی نداشتیم، به بیان پیشنهاداتی برای برگزاری بهتر بخش دانشگاهی در ادوار آینده نمایشگاه قرآن پرداخت و گفت: اگر می‌خواهیم بخش دانشگاهی کیفیت لازم را داشته باشد باید از هم اکنون شروع به فعالیت کرده و ظرفیت‌ها را شناسایی کنیم. بخش دانشگاهی بیش از آنچه که در نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود دارای ظرفیت است و به اعتقاد من شاید ۱۰ تا ۲۰ درصد فعالیت‌های بخش دانشگاهی امکان ارائه در نمایشگاه پیدا می‌کند این می‌تواند برای سال آینده ارتقا پیدا کند به شرط اینکه از هم اکنون به آن فکر کنیم.

وی به گره زدن جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان به نمایشگاه قرآن اشاره و اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا بخش دانشگاهی بیش از هر زمان دیگری دانشجومحور برگزار شود. موضوع دیگر تعامل با معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به عنوان نهاد متولی نمایشگاه قرآن است. باید این تعامل در حدی باشد که بتوانیم فضای بهتری را در سال‌های آتی داشته باشیم.

در ادامه این نیز یکی از مدیران فرهنگی دانشگاه فرهنگیان به بیان جزئیات بیشتری از بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن پرداخت. حضور 40 چهره ملی در بخش دانشگاهی و برگزاری بیش از 40 نشست و به اضافه سه نشست ویژه تخصصی از جمله برنامه‌های اجرا شده در بخش دانشگاهی معرفی شد.

در بخشی دیگری از این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سخنانی با اشاره به اینکه میزبانی بخش دانشگاهی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در دوره‌ای که پشت سر گذاشته شد، کار قابل قبول و منظمی بود و از این جهت جای قدردانی دارد، گفت: برگزاری این بخش در دوره قبل می‌تواند الگو قرار بگیرد اما با این رویکرد که به فکر ارتقاء بیشتر باشند.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی نمایشگاه قرآن در سال‌های اخیر افول کمی و کیفی داشته و این شورای جای باز کردن بیشتر آن نیست، افزود: این موضوع در شورای توسعه فرهنگ قرآنی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز گزارش دقیق آن ارائه خواهد شد. در روزگاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم پنج برابر نمایشگاه فعلی بود اما رفته رفته از گستردگی آن کاسته شد تا به نقطه فعلی رسیده است.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه بخش دانشگاهی در دوره اخیر در نامناسب‌ترین جای ممکن بوده است، تصریح کرد: این در صورتی است که پیشانی نمایشگاه قرآن کریم بخش دانشگاهی بوده و در کنار آن بخش حوزوی حضور دارد، بنابراین به اعتقاد من نگاهی که در این زمینه بوده و باعث چنین تصمیمی شده است باید اصلاح شود.

در ادامه نیز برخی از اعضا به بیان پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند که مهم‌ترین آنها، آغاز به موقع فعالیت‌های اولیه بخش دانشگاهی، حضور نماینده‌ای از وزارت ارشاد در جلسات شورای هماهنگی به خصوص در زمانی که بحث نمایشگاه مطرح می‌شود، توجه ویژه به بخش پژوهشی، توجه به حضور پررنگ اساتید و دانشجویان و موارد دیگر بود.

دستور دوم هفتاد و دومین جلسه شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها ارائه گزارش دانشگاه آزاد اسلامی در مورد برگزاری سی و چهارمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان بود.

در این بخش ابتدا عبدالمجید طالب‌تاش،‌ رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی به بیان آخرین اقدامات صورت گرفته برای برگزاری مطلوب این دوره پرداخت و گفت: شهر شیراز به عنوان میزبان این دوره از مسابقات معرفی شده است که این میزبانی به خاطر شرایط فرهنگی و مذهبی‌ای که دارد بوده است. این شهر از زیرساخت‌های خوبی نیز برخوردار است.

طالب‌تاش با بیان اینکه این دوره از جشنواره طی روزهای دوازدهم تا چهاردهم آذرماه برگزار می‌شود،‌ بیان کرد: بر روی زمان برگزاری مراسم‌ها جهت حضور مدیران دستگاه‌ها نیز فکر شده و همچنین برای حضور وزرای دستگاه‌های دانشگاهی برنامه سخنرانی در نظر گرفته شده است. تلاش خواهیم کرد تا محفل بسیار باشکوهی را در حرم شاهچراغ(ع) و با جمعیت زیادی برگزار کنیم، علاوه بر این تلاش خواهیم کرد تا اختتامیه جشنواره نیز در این حرم نورانی برگزار شود. ما عزم خود را برای اجرای این اقدامات با بهترین کیفیت جزم کرده‌ایم، مطمئناً این امر محقق نمی‌شود مگر اینکه دیگر دستگاه‌های دانشگاهی نیز با ما همکاری لازم را داشته باشند.

وی در پایان از آمادگی دانشگاه آزاد برای نگهداری از آثار هنری این جشنواره برای عرضه در نمایشگاه قرآن سال آینده خبر داد و گفت: این موضوع به این شرح صورت خواهد گرفت که دانشگاه‌ها به صورت مکتوب مجوز نگهداری و نمایش را به ما بدهند.

در این بخش نیز هر کدام از اعضا به بیان پیشنهادات خود پرداختند که مهم‌ترین آنها، انعکاس رسانه‌ای مطلوب جشنواره سی و چهارم، تأکید بر بحث نظارت و مراقبت و ... بود. در نهایت نیز مقرر شد تا کارگروهی سه نفره تشکیل شود و یک بسته پیشنهادی برای پیوند جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان با نمایشگاه بین‌المللی قرآن تهیه و در جلسات آینده ارائه شود.

سومین دستور این جلسه در مورد پیگیری طرح ملی حفظ قرآن کریم بود. در این‌بخش ابتدا مجموعه اقدامات دستگاه‌های دانشگاهی در زمینه حفظ قرآن کریم به اختصار بیان شد. همچنین اعلام شد که برای استقبال بیشتر مخاطبان، حفظ یک جز قرآن کریم که تا کنون تنها در مرحله دانشگاهی برگزار می‌شد به مرحله ملی جشنواره قرآن و عترت دانشجویان نیز اضافه شود.


بحث بر سر اختصاص درصد معینی از بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها به مباحث قرآنی و مشخصاً حفظ قرآن کریم از دیگر مباحث مطرح شده در این نوبت بود. همچنین بر برگزاری مراسمی برای تجلیل از دانشجویان حافظ کل قرآن کریم با محوریت یکی از دستگاه‌های دانشگاهی نیز تاکید شد. بررسی بیشتر این دو موضوع به جلسات آتی موکول شد.

دستور چهارم این جلسه که زمان کمی از کل زمان جلسه را به خود اختصاص داد بحث برگزاری جشنواره قرآن و عترت استادان بود. این جشنواره تا کنون در یک دوره برگزار شده و با توجه به مشکلات بودجه‌ای برگزاری دوره دوم آن که سال گذشته باید صورت می‌گرفت، به تأخیر افتاده و نهایتاً مقرر شد دو سالانه برگزار شود. در این بخش مقرر شد تا با دستگاه‌های دانشگاهی برای میزبانی این بخش رایزنی شود. دانشگاه پیام نور و دانشگاه علوم پزشکی دو دستگاهی معرفی شدند که در صورت تمایل می‌توانند میزبان این جشنواره شوند.

دستور آخر این جلسه که زمانی کمتر از دستور چهارم را به خود اختصاص داد به موضوع اهتمام به نهج البلاغه مربوط می‌شد. در این بخش مجموعه‌ای از پیشنهادات جهت گسترش فرهنگ انس با نهج‌البلاغه در بین جامعه دانشگاهی مطرح شد و بر احیای جشنواره نهج‌البلاغه نیز تأکید شد. پیشنهاد شد تا همزمان با اساتید این جشنواره در این بخش همچنین بحث مجزا شدن بخش نهج‌البلاغه از بخش معارفی جشنواره دانشجویی نیز مطرح شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی دانشگاه شورای هماهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه نمایشگاه قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۵۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تازه‌ترین اخبار کتاب معرفی شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این نمایشگاه انواع ماشین آلات چاپ و نوآوری‌های این حوزه در این نمایشگاه ارائه می‌شود و علاقه‌مندان برای نام نویسی و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به نشانی toranjgroup.com مراجعه کنند.

در خبر دیگر این بسته، آغاز عملیات اجرایی آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد که نقشه اولیه جانمایی بخش‌های مختلف از جمله ناشران داخلی و خارجی و نیز فعالیت‌های فرهنگی در اختیار برگزارکنندگان قرار گرفته است و به زودی عملیات انتقال تجهیزات برای چیدمان نمایشگاه به مصلی آغاز می‌شود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت امسال در مصلی امام خمینی برگزار می‌شود.

همچنین مجنتبی اخلاقی مدیر انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس از انتشار بیش از صد عنوان کتاب در این مرکز اسناد و در یک سال گذشته خبر داد. کتاب‌هایی تحقیقی و پژوهشی که براساس اسناد واقعی این مرکز منتشر شده است.

این هفته فراخوان سی و یکمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی هم اعلام شد که دانشجویان تا ۱۵ اردیبهشت فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی www.isba.ir ارسال کنند و از آخرین اطلاعات شرکت در جشنواره مطلع شوند.

در بخش پرفروش‌های ورزشی این هفته، کتاب «من زلاتان هستم» برای دوازدهمین بار وارد بازار نشر شده است که این کتاب خودنوشت «زلاتان ابراهیموویچ» بهترین بازیکن تاریخ فوتبال سوئد و باشگاه‌های پاریسن ژرمن، منچستر یونایتد و آث میلان است.

کتاب «ظهور یک برنده» درباره زندگی شخصی و حرفه‌ای «کریستیانو رونالدو» برنده توپ طلا و یکی از اسطوره‌های دنیای فوتبال که به چاپ دهم رسیده است، معرفی شد. این کتاب نوشته «مایکل پارت» و ترجمه ماشاله صفری در نشر گلگشت است.

انسیه بحری گزاری می‌دهد:

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تازه‌ترین اخبار کتاب معرفی شد
  • بازگشت به تعالیم قرآن و نهج البلاغه تکلیف حوزه و دانشگاه است
  • نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی روایت باران برگزار می‌شود
  • دانشگاه علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است
  • واحد علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می‌شوند
  • لزوم برنامه عملیاتی برای خروج از زیان‌دهی واحدهای دانشگاهی
  • احیای مراکز تحقیقاتی در راستای پایداری منابع درآمدی
  • تشکیل و راه اندازی انجمن نوجوانان قرآنی در نمایشگاه قرآن سال بعد
  • احیا کردن مراکز تحقیقاتی در راستای پایدار کردن منابع درآمدی