Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بحث آزادی زنان در ایران موضوع  همیشه مهم برای بی بی سی فارسی است. در هر دوره‌ای این رسانه انگلیسی سعی دارد با طرح موضوع آزادی زنان، مقدمات شورشی منظم در ساختار سیاسی ایران را فراهم کند. به عنوان نمونه موضوع دختران انقلاب که سال گذشته مطرح بود. با هر رویداد کوچک و اعتراض نصفه و نیمه در ایران، بی بی سی فارسی زمان زیادی را در برنامه های خود به پخش و تحلیل آن اعتراض اختصاص می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان دشمن حجاب پای ثابت برنامه های بی بی سی

بسیاری از کسانی که دشمن حجاب هستند و آن را مانعی بزرگ برای آزادی زنان می‌دانند، کارشناسان پای ثابتِ بی بی سی هستند. در موضوع خودسوزی دختر آبی، بی بی سی تریبون رسمی مسیح علینژاد برای توهین‌های او به جمهوری اسلامی ایران بود.

بیشتر بخوانید: خواننده لس آنجلسی باز هم رسوایی اخلاقی به بار آورد!

ایران-کامبوج بهترین بازی رسانه ای؟

حضور زنان در هیئت دولت و تیم اجرایی کشور موضوع دیگر مطرح شده در این رسانه است. حالا بی بی سی فارسی ورود زنان به استادیوم‌های ورزشی را مطرح کرده است. پوشش لحظه به لحظه از اولین حضور زنان در استادیوم و تحلیل این اتفاق از برنامه‌های اصلی بی بی سی در هفته گذشته بود. ظاهراً ورود زنان به استادیوم یکی دیگر از فرصت‌های خوب برای حمله بی بی سی به نظام سیاسی ایران بوده است. از روز‌های قبل از برگزاری بازی هم درباره وضعیت استادیوم خبر‌های زیادی از این شبکه منتشر و درخواست شد که مردم پیام‌هایی را برای بی بی سی ارسال کنند.

در حین بازی هم فعالیت‌های بی بی سی در فضای مجازی متوقف نمی‌شد! خبرنگاران این رسانه مدام از ممنوعیت چهل ساله ورود زنان به ورزشگاه می‌گفتند. در ادامه می‌توانید یکی از گزارش‌های بی بی سی فارسی در روز بازی ایران و کامبوج را بخوانید:

در این گزارش آمده است: «بنا بر تصاویر و ویدئو‌های مسابقه #ایران_کامبوج و به گفته چندین زن از تماشاگران حاضر در ورزشگاه آزادی، با اضافه شدن جایگاه A ۱۱ تعدادی از زنانی که پشت در مانده بودند، توانستند وارد ورزشگاه شوند.»

بیشتر بخوانید: مدعیان حقوق بشر سردمدار دزدی از پول مردم/ چرا شبکه‌های معاند در مقابل فساد مجری «من و تو» سکوت کردند؟ 

ناراحتم که در ورزشگاه کنار همسرم بازی را ندیدم

پس از پایان بازی، بی بی سی با یکی از حاضران که از قبل با او هماهنگ شده بود، گفت‌وگو کرد. این شخص به خبرنگار بی بی سی گفت: «ما امروز بعد از چهل سال توانستیم به استادیوم برویم. واقعاً هیچ کلمه‌ای نمی‌تواند احساس قشنگ ما را توصیف کند. خیلی خوب بود، اما متاسفانه جایگاه خانم‌ها از آقایان جدا بود. متاسفانه همسرم مجبور بود با فاصله از من بنشیند. در میان جمعیت خانم‌های چادری نیز دیده می‌شدند.»

بیشتر بخوانید: شبکه های معاند در مقابله با فرهنگ اسلامی نتیجه نخواهند گرفت/ما در پویانمایی دیر شروع کردیم اما سرعتمان خوب است

زنان بهترین فرصت برای زیر سوال بردن ایران

در این گفت و گو مصاحبه شونده سعی داشت، بانوان چادری را هم وارد چالش کند. بی بی سی فارسی هم در گزارش های مختلف مدام به بانوان چادری حاضر در استادیوم اشاره می‌کرد. پس از بازی تحلیل‌های گوناگونی مطرح شد. اما وقتی تب بازی ایران و کامبوج خوابید، بی بی سی ابزار اصلی خود در چند سال اخیر یعنی زنان را فراموش نکرد.

تمامی اخباری که در رسانه‌های رسمی کشور درباره زنان منتشر می‌شد، مجدد در این رسانه بازنشر می‌شد؛ خبری که از اولین دوره مسابقات موتورکراس زنان در باشگاه خبرنگاران جوان، منتشر شد نیز از چشمان این رسانه انگلیسی برای استفاده ابزاری از آن و مصادره به مطلوب، مغفول نماند.

چرا زنان حاضر در پیاده روی اربعین در بی بی سی جایی ندارند؟!

جالب اینجاست که در رویداد‌های مهم اجتماعی ایران که با حضور پر رنگ بانوان اتفاق می‌افتد، بی بی سی ساکت است. مثلاً بانوان فراوانی در راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی حضور دارند، اما بی بی سی هیچ خبری از آن‌ها منتشر نمی‌کند و با هیچ یک از بانوان حاضر در پیاده روی و حس و حالشان صحبت نمی‌کند. مشخص نیست چرا بی بی سی این موضوع را تحلیل نمی‌کند که چگونه وجود زن‌ها در رویدادهای مهم مانند پیاده روی اربعین اتفاق می‌افتد. چه می‌شود که موضوع آزادی زنان از نگاه بی بی سی در خصوص پیاده روی اربعین سانسور می‌شود؟ از این واضح‌تر نمی‌شود از زنان برای رسیدن به اهداف انگلیسی استفاده کرد.

بی بی سی سراغ زن‌ها رفته چراکه آن‌ها اهمیت فراوانی در جامعه دارند

در خصوص فعالیت‌های بی بی سی فارسی در زمینه زنان و آزادی آن‌ها با داود نعمتی انارکی فعال رسانه‌ای و استاد دانشگاه گفت‌وگو کردیم.

وی به خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: «هر رسانه برای خود چارچوب و خط مشی دارد. این چارچوب بر مبنای یک ایدئولوژی شکل گرفته که تولید محتوا بر اساس آن شکل می‌گیرد. رویکرد این چنینی بی بی سی به زنان بر اساس همان سیاست‌ها شکل گرفته است. نکته دیگر اهمیت جنس زن است؛ زنان نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و می‌توانند در حوزه‌های گوناگون تاثیرگذار باشند. نهاد خانواده بر مبنای زن تشکیل می‌شود و تداوم پیدا می‌کند.»

با محوریت زنان می‌شود بخش عمده‌ای از جامعه را به خود جلب کرد

این کارشناس رسانه ادامه داد: «رسانه‌هایی مانند بی بی سی سعی می‌کنند با ورود به موضوع زنان و آزادی آن‌ها و بررسی دقیق آن‌ها متناسب با سیاست هایشان، بخش عمده‌ای از جامعه را به خود مجذوب کنند. نکته سوم درباره توجه رسانه‌ها به زنان این است که بی بی سی سعی می‌کند با پرداختن به چنین موضوعاتی نوعی چند قطبی در جامعه ایجاد کند. مثلاً زنان محجبه را مقابل زنانی که به حجاب اعتقاد ندارند، قرار دهد. در برخی موارد حتی زنان مقابل مردان قرار می‌گیرند. از طرفی آزادی زنان و نقش زن در جامعه موضوعی جهانی است. ممکن است برخی آزادی‌ها در دنیا به رسمیت شناخته شود، اما به دلیل برخی موازین سنتی و دینی در ایران مورد اقبال واقع نشود.»

هرچه جامعه پرتناقض باشد، دست رسانه معاند باز است

نعمتی ادامه داد: «هر چه در جامعه هدف رسانه‌ها، تناقضات و چندگانگی وجود داشته باشد، خوراک رسانه‌های معاند فراهم‌تر است. کشور‌هایی مانند ایران که هر لحظه در مقابل رسانه‌های معاند قرار دارند، باید یک نگاه عمیق و همراه با تحقیق نسبت به موضوعاتی چون زنان داشته باشند و به این ترتیب مقابله درست با فعالیت رسانه‌های این چنینی انجام دهند.»

به نظر می رسد زنان در ایران باید بیش از همه مراقب نگرش‌ رسانه‌های این چنینی باشند؛ رسانه‌هایی که از هر شخص و رویدادی برای هدف خود استفاده می‌کند.

انتهای پیام/

چرا رسانه‌ها به موضوع زنان ورود می‌کنند؟

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مطبوعات اربعین 98 اخبار بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۷۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدارندگی ایران استیصال غرب

  ازبین رفتن سیستم بازدارندگی رژیم صهیونیستی و در نتیجه از دست دادن توان تصمیم‌گیری در مقابل ایران و محور مقاومت و همچنین ضربه جدیدی به حساس‌ترین پایگاه نظامی این رژیم تنها نمونه کوچکی از آثار پاسخ هوشمند به اسرائیل است. آلفردو خلیفه رحمه (‌تحلیلگر مکزیکی برجسته سیاست بین‌الملل و استاد علوم اجتماعی و سیاسی در دانشگاه ملی اونام مکزیک) در مطلبی تحت عنوان «بازدارندگی متعارف ایران»، آثار پاسخ ایران به اسرائیل را تحلیل کرده است.
دراین مطلب آمده است:«باوجود کارزار تبلیغاتی اسرائیل برای متقاعدکردن رسانه‌های غربی مبنی بر این‌که پاسخ ایران هیچ آسیبی نداشته، حقیقت درحال آشکارشدن است. انتقام پیش‌بینی‌شده ایران یک‌هفته قبل به‌‌طور گسترده اعلام‌ و به ‌گفته فایننشال‌تایمز، از ترس افزایش شدید قیمت نفت، واسنجی شده بود.ایران برای نخستین‌بارازموشک‌های مافوق صوت استفاده کردکه نه متحدان اسرائیل و نه ارتش تل‌آویو قادر به رهگیری آنها نبودند. تهران به‌دنبال حمله به جمعیت غیرنظامی اسرائیل نبود و می‌خواست یک آزمایش دفاعی از اسرائیل به‌عمل آورد. لری جانسون، مامورسابق سیا معتقد است به‌رغم بوق وکرنای غرب درباره شکست ایران ــ آهنگی که نوکران غربی سر می‌دهند که رسانه‌های‌شان عمدتا تحت کنترل لابی اسرائیلی هستند ــ ایران دقیقا همان کاری را انجام داد که قصدانجام آن درفلسطین اشغالی راداشت ونشان داد قابلیت فوق‌العاده پیچیده‌ای بااستفاده از کلاهک‌های قابل مانور دارد.
   
روایتگری رسانه‌های صهیونیست 
روزنامه عبری معاریو دراین باره نوشت:حمله ایران به اسرائیل، فارغ از خسارت‌بار بودن یانبودن نشان دادکه این کشور قابل‌مهار نیست.سایت بلومبرگ هم به نقل از یکی از مسئولان ارشد دستگاه جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی (موساد) اعلام کرد پاسخ ایران به اسرائیل، ممکن است باعث ایجاد تغییر استراتژیک در جنگ غزه و حتی پایان یافتن آن شود. پایگاه صهیونیستی «والا» نیز در مقاله‌ای به قلم بن کاسپیت نوشت: اسرائیل در معرض اهانت و تحقیر علنی سنگین و بی‌سابقه قرار گرفت. وی افزود: بازدارندگی اسرائیل که مانع ایران برای حمله مستقیم می‌شد فروپاشیده؛ همچنان‌که تلاش‌های بازدارندگی بین‌المللی در روزهای اخیر فروپاشیده است. این نویسنده صهیونیست همچنین نوشت: بازدارندگی اسرائیل آن‌گونه که در غزه و لبنان شکسته شد، در تهران نیز شکسته شد. همچنین امیر بوهبوت، دیگر روزنامه‌نگار صهیونیست در والا نوشت: از امروز به بعد باید در هر درگیری با ایران، منتظر انبوهی از پهپادها و موشک‌های بالستیک باشیم، آن‌گونه که در حمله اخیر مشاهده کردیم.
   
سرزنش دولت بایدن
درحالی که مشهورترین روزنامه عبری، یدیعوت آحارانوت، شکست استراتژیک رژیم را به‌شدت محکوم کرده، واشنگتن‌تایمز نیز، شکست بازدارندگی دولت بایدن در جلوگیری از درگیری بین ایران و اسرائیل را سرزنش کرده است. هیمن تامیر، مدیر اندیشکده صهیونیستی مطالعات امنیت اسرائیل INSS گفت ایران می‌توانست به رژیم آسیب وارد کند بی‌این‌که طبق خواسته نتانیاهو، آمریکا حاضر باشد در یک ضدحمله شرکت کند. ایلیا تسوکانف از اسپوتنیک گزارش می‌دهد شبکه‌های چندرسانه‌ای ایرانی استفاده از موشک‌های مافوق‌صوت غیرقابل کشف را تایید کرده‌اند. این اعتراف یک رسانه‌ روسی است، یکی از دو ابرقدرت در زمینه موشک‌های مافوق‌صوت در کنار چین.
   
گزارش رسانه‌های ایرانی
همان‌طور که شبکه ایرانی پرس‌‌تی‌وی در یک ویدئوی حمایتی نشان داد، تمام موشک‌های مافوق‌صوت شلیک‌شده با موفقیت به اهداف خود یعنی پایگاه هوایی بسیار راهبردی نواتیم که میزبان جنگنده‌های اف‌۳۵ است و رامون که بسیار نزدیک به نیروگاه هسته‌ای مخفی دیموناست، اصابت کرده‌اند. علاوه بر این، پرس‌‌تی‌وی تاکید می‌کند ایران در میان معدود کشورهایی قرار دارد که دارای فناوری تولید موشک‌های مافوق‌صوت با قابلیت حرکت با سرعت خیره‌کننده و اصابت به اهداف خود با دقت بالاست.به‌گفته دیگر منابع ایرانی، موشک‌های مافوق‌صوت ایران (فتاح ۲) به پایگاه نظامی مخفی موساد در بلندی‌های جولان سوریه ــ که تحت اشغال اسرائیل است ــ اصابت کرده و جان ۴۴ جاسوس را گرفته و حتی ساختمان موساد در تل‌آویو را هدف قرار داده‌اند.
   
جنگ تبلیغاتی زیر نظر لابی اسرائیل
ورای جنگ تبلیغاتی زیر نظر لابی اسرائیلی در غرب که مدعی قدرت نمایی اسرائیل ــ اما در واقع با حمایت آمریکا، انگلیس، فرانسه و حتی اردن ــ با نابودی ۹۹ درصد پرتابه‌های ایران شامل پهپاد، موشک‌های کروز و بالستیک است اما اسکات ریت، افسر سابق اطلاعات تفنگداران دریایی آمریکا نظر دیگری دارد. او که به خاطر رد کردن سخنان «بچه بوش» ــ جورج بوش پسر ــ درباره سلاح‌های کشتار جمعی ناموجود صدام شهرت دارد، حال مدعی است ایران دوباره بازدارندگی را برقرار کرده است. واژه Deterrence (بازدارندگی) که ریتر به کار برده، از ریشه لاتین Deterrence به معنای منصرف کردن دیگران از طریق وحشت‌آفرینی است. پس ایران از حالا به‌بعد اسرائیل و آمریکا را تحت کنترل خود نگه می‌دارد، در حالی که اسرائیل فکر می‌کرد می‌تواند بدون متحمل‌شدن عواقب آن به ایران حمله کند، حتی اگر ایران عمدا تصمیم گرفت اقدامی بیش از حد مرگبار علیه اسرائیل انجام ندهد اما این امر اکنون محقق شده است. شش پیام ایران بازدارندگی بود، نه حمله! آندری مارتیانف، تحلیلگر نظامی مشهور روس، توضیح داد اسرائیل در برابر پیروزی راهبردی عظیمی که ایران به‌دست آورد و اکنون آن را رهبر اصلی ۱.۸میلیارد مسلمان جهان ساخته است، یک ببر کاغذی بیش نبود. من صلاحیت آن را دارم که این حرف را تایید کنم، حتی با در نظر گرفتن این‌که ایران بمب اتم ندارد. سلاحی که اختراعش بی‌وقفه توسط اسرائیلی‌ها تکرار می‌شود تا بیش از۰۰۳ بمب اتم مخفی در دیمونا ذخیره شود (به نقل از رئیس‌جمهور سابق آمریکا، جیمی کارتر).صبح روز ۱۴ آوریل/ ۲۶ فروردین، خاورمیانه با یک معادله ژئوپلیتیک جدید بیدار شد که ایران به لطف پرتاب ۹ موشک مافوق‌صوت در خفا نگاه داشته شده برقرار ساخت، در حالی که هنوز هم زرادخانه فناوری پیشرفته خود را به‌کار نگرفته است. در حالی که اسرائیل سرگرم شعار «چشم در برابر چشم و دندان در مقابل دندان» است، ایران هنوز سلاح اقتصادی واقعی خود را رو نکرده است: بستن تنگه هرمز که می‌تواند یک بحران جهانی ایجاد کند و باعث افزایش غیرقابل مهار قیمت نفت شود.

دیگر خبرها

  • بازدارندگی ایران، استیصال غرب
  • بازدارندگی ایران استیصال غرب
  • عکس| تصمیم عجیب سازمان لیگ درباره زنان هوادار تراکتور
  • اوسمار قید استادیوم استادیوم آزادی را زد
  • عکس| ورود زنان تراکتوری به استادیوم ممنوع شد
  • محرومیت زنان تبریزی پیامد جیمی جامپ اراکی؟!
  • فوری؛ تراکتور-استقلال بدون تماشاگران خانم!
  • ورود زنان تراکتوری به استادیوم ممنوع شد
  • عراقچی: پس از اقدام نظامی، زمان ورود به میدان سیاست و دیپلماسی است
  • (تصاویر) نگاه رسانه‌های خارجی به ایران؛ از عید نوروز تا شادی حمله به اسرائیل