Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسوِن اِستینمو، استاد علوم سیاسی دانشگاه کلورادو است. وی مدت‌های طولانی را به بحث و بررسی در حوزه سیاست پرداخته‌است. حاصل تلاش‌ها و بررسی‌های وی در قالب چندین کتاب و مقاله منتشر شده‌است. از آثار وی می‌توان به «تکامل کشورهای مدرن: سوئد، ژاپن و ایالات متحده (۲۰۱۰)»، «دوری آمریکا و اروپا»، «مالیات و دموکراسی؛ رویکردهای سوئدی، انگلیس و آمریکا برای تامین مالی دولت مدرن» اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در گفت‌وگو با ایلنا نظرات خود را در خصوص تنش‌های میان ایران و آمریکا بیان کرد:

مشاوران ترامپ هم از پیش‌بینی رفتار و تصمیم‌های ترامپ عاجز شدند

سیاست ترامپ فاقد اصول خاصی است


اسوِن اِستینمو در ابتدا گفت: هیچ‌کس دونالد ترامپ را نمی‌فهمد. حتی مشاوران خودش هم برای پیش‌بینی رفتار و تصمیم‌های ترامپ عاجز شدند. آینده روابط ایران و آمریکا تا زمانی که ترامپ در کاخ سفید است، غیرممکن است چراکه همه چیز به ترامپ بستگی دارد و ترامپ هم فردی است که در سیاست خود تابع اصول خاصی نیست. بنابراین هر روز ممکن است مواضع خود را تغییر دهد. 

کاهش تعهدات ایران واکنش به تحریم‌هاست

نگرانم که فشارهای ترامپ، طرفداران مذاکره در ایران را تضعیف کند

وی در ادامه در مورد گام‌های کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران و تاثیر تحریم‌ها بر ایران گفت: برداشت من این است که تاکتیک‌های فشار که توسط دولت ترامپ اجرا می‌شود باعث واکنش متقابل در ایران می‌شود. من نگران این هستم که این فشارهای ترامپ طرفداران مذاکره در ایران را تضعیف کند و طرفداران جنگ و تندروها را در آمریکا تقویت کند و این اتفاق خطرناک است. فشارهای فعلی می‌تواند تنش‌ها را بیشتر کند و نتیجه‌ای جز این ندارد.   مشخص نیست تلاش های میانجی ها موفق باشد به تلاشی که اروپا می‌کند هم خوش‌بین نیستم   استاد علوم سیاسی دانشگاه کلورادو در مورد تلاش‌های میانجی‌ها و به خصوص اروپا برای میانجیگری میان ایران و آمریکا گفت: من به طور جدی به موفقیت تلاش‌ها شک دارم. ترامپ به توصیه‌های کسی گوش نمی‌دهد. حتی مشاوران خودش را نادیده می‌گیرد. ترامپ مخالف انتقاد است و کسانی که از رویه او انتقاد کنند را نادیده می‌گیرد. ترامپ فقط خود را قبول دارد. من به تلاشی که اروپا می‌کند هم خوش‌بین نیستم.   ترامپ فرد مناسبی برای مذاکره نیست   وی هم چنین در مورد مذاکره میان ایران و‌ آمریکا گفت: ترامپ فرد مناسبی برای مذاکره نیست.   اشتباه‌های محاسباتی به راحتی منجر به جنگ می‌شود تلاش ترامپ برای عصبانی کردن ایران است   این استاد دانشگاه در مورد احتمال درگیری نظامی میان ایران و آمریکا گفت: همه چیز ممکن است اشتباه‌های محاسباتی به راحتی می‌تواند منجر به جنگ شود. ترامپ می‌گوید خواهان جنگ نیست اما کارهایی که می‌کند تلاشی است برای عصبانی کردن ایران، بنابراین به نظر نمی‌رسد که ترامپ خواهان جنگ نباشد؛ چرا که حداقل اقدامات و تصمیماتش در راستای جنگ است.   ترامپ عاشق تعریف و تمجید است مذاکره با ترامپ را توصیه نمی‌کنم   وی در ادامه در مورد موفقیت در مذاکره با ترامپ گفت: ایران می‌تواند موفق شود اگر از ترامپ تعریف و تمجید کند چراکه ترامپ عاشق تعریف و تمجید است و به راحتی با کمی تعریف و چاپلوسی هر آنچه را که بخواهید به شما خواهد داد. کافی است بگویید تو باهوش‌ترین مرد در جهانی، اما ایران هرگز این کار را نمی‌کند. با این وجود من مذاکره را توصیه نمی‌کنم چراکه برای هیچ کس ممکن نیست بفهمد ترامپ دقیقا چه کاری می‌خواهد انجام دهد.    اسوِن اِستینمو در مورد این که تاکنون بهترین تصمیم برای ترامپ اخراج جان بولتون بود گفت: بولتون بسیار تندرو بود و در صورت ابقا در پست خود آمریکا را به جنگ قطعی سوق می‌داد بهترین کار این بود که او نباشد.    بدون مدرک ایران را متهم کردن دشوار است   وی در مورد حمله به آرامکو هم گفت: ایران مدت‌ها است که از یمن حمایت می‌کند. به نظر می‌رسد کاملاً واضح است که مبارزان یمن نمی‌توانستند این کار را به تنهایی برنامه‌ریزی کنند. با این وجود بسیار دشوار است که بدون مدرکی ایران را متهم به حمله کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران روابط بین الملل آمریکا اروپا مذاکره با آمریکا ترامپ تنش میان ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۷۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

یک مقام آمریکایی اعلام کرد که کشورش با ایران در موضوع برجام هیچ مذاکره مستقیمی ندارد.   به گزارش ایسنا، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام (توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.   مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.   ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.   مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.   در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.   کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.   وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.   کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.   پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • عصبانی رسانه دولت از مطرح شدن نام رئیسی به عنوان عامل برخورد پلیسی با بی حجابی
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • دست برتر ایران و روایت وارونه غربگرایان
  • رئیسی: ایران میز مذاکره را ترک نکرد و در برابر فشارهای آمریکایی‌ها گزینه مقاومت را برگزید