Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@00:31:07 GMT

بیماری سل را بیشتر بشناسیم

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۷۶۷۵

بیماری سل را بیشتر بشناسیم

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سیما جوانمردی کارشناس بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: سل یک بیماری عفونی واگیر است که عامل آن باسیل سل است، این میکروب به صورت ذرات ریز وارد هوا می‌شود، این ذرات با سرفه، عطسه، صحبت کردن، خندیدن و یا فریاد زدن، ایجاد و در هوا پخش می‌شود؛ یک سرفه می‌تواند سه هزار ذره عفونی را وارد هوا کند؛ انتقال خون، غذا، آب، تماس جنسی و نیش حشرات، بیماری را انتقال نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: این بیماری قادر است تمام اعضای بدن را مبتلا کند، اما بیشترین عضو درگیر ریه‌ها هستند که حدود ۸۰ درصد موارد سل را تشکیل می‌دهد، سرفه پایدار بیشتر از دو هفته شایع‌ترین نشانه‌ای است که در افراد مشکوک به سل باید بررسی شود، خلط و یا خلط خونی، کاهش وزن، ضعف، تب و تعریق شبانه از دیگر نشانه‌های این بیماری است.

جوانمردی ادامه داد: تشخیص بیماری سل ریوی با انجام آزمایش بر روی نمونه خلط افراد مشکوک انجام می‌شود، تشخیص سل خارج ریوی با آزمایش بر روی نمونه‌های گرفته شده از ارگان‌های درگیر انجام می‌شود.

کارشناس بیماری‌های واگیر گفت: بیماری سل قابل درمان است؛ امروزه با دارو‌های موجود در صورتی که به صورت دقیق مصرف شوند، بهبودی کامل حاصل می‌شود، به شرط آنکه بیمار مسلول دارو‌های تجویز شده را در مدت دست کم ۶ ماه به طور کامل استفاده کرده و از قطع خودسرانه دارو‌ها خودداری شود.

او اظهار داشت: خطر انتقال بیماری، دو هفته پس از شروع درمان دارویی از بین می‌رود؛ درمان ناکامل و ناقص بیماری سل به مراتب بدتر از درمان نکردن بیماران است؛ با درمان ناقص، بیمار تبدیل به فرم مقاوم به درمان می‌شود که در این صورت طول دوره درمان به ۱۸ ماه تا دو سال می‌رسد.

کارشناس بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: در حال حاضر تمام خدمات برای کنترل بیماری سل از جمله شناسایی افراد مشکوک در سطح جامعه، تشخیص، آزمایش خلط، رادیوگرافی، ویزیت پزشک، تامین دارو، پیگیری و کنترل اطرافیان بیمار و بستری بیماران مقاوم به درمان، در سراسر کشور از سوی سیستم بهداشتی به طور رایگان ارایه می‌شود.
انتهای پیام/م

سرفه شایع‌ترین علامت ابتلا به بیماری سل

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: درمان اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۷۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!

آفتاب‌‌نیوز :

امین افشار، رئیس هیات مدیره انجمن هموفیلی ایران در نشست خبری با بیان اینکه نگاه جامعی به بیماران هموفیلی نمی‌شود، گفت: در کشور‌های پیشرفته قبل از اینکه بیمار هموفیلی دچار خون ریزی شود سطح فاکتور بیمار را بالا می‌برند، اما در ایران بعد از خون ریزی بیمار، باید فاکتور دریافت کند؛ تازه دارو باشد یا نباشد.

وی ادامه داد: معمولا سیاستگذار این حوزه بخشی نگری می‌کند؛ در حالی اگر نگاه جامعی داشته باشند مثلا دارو به موقع برسد بعدا نیاز به تغییر مفصل بیمار نیست یا نیاز به خدمات بهزیستی و تامین اجتماعی ندارد.

افشار تصریح کرد: در حوزه پیشگیری از هموفیلی نیز نگاه جامعی وجود ندارد؛ در حالی که هر روز تعداد بیماران هموفیلی افزوده می‌شود.

رئیس هیات مدیره انجمن هموفیلی متذکر شد: داروی هموفیلی تحریم نیست، اما منشأ داروتوسط کشور‌های اتحادیه اروپا هستند؛ البته بحث مافیای داروی هموفیلی وجود دارد.

وی با بیان اینکه ۱۳ هزار بیمار در کشور وجود دارد، گفت: هر بیمار هموفیلی حدودا صد میلیون تومان در ماه هزینه دارد.

افشار تاکید کرد: اگر سازمان غذا و دارو وارد بحث رگولاتوری خود شود و بر اساس مطالعات بالینی دارو وارد شود، موثر است. 

سعید برپروشان، مدیر عامل انجمن هموفیلی اظهار داشت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نمی‌خواهد زیر بار دارو‌های نوین هموفیلی برود.

وی ادامه داد: وقتی دارویی تولید می‌شود که بیمار یک ماه راحت است و خون ریزی به خداقل می‌رسد چرا نباید استفاده کند؛ اما متاسفانه مسئولان وزارت بهداشت این نگاه را ندارند.

مدیرعامل انجمن هموفیلی ایران خاطرنشان کرد: داروی جدید هر ویال آن ۱۸۰ میلیون تومان است.

برپروشان ابراز کرد: در تهران داروی بیماران هموفیلی وجود دارد، اما در شهرستان‌ها وجود ندارد؛ به عبارتی عدالتی در توزیع داروی بیماران هموفیلی وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تولید دارو از بره موم زنبور عسل توسط محقق همدانی
  • هزینه درمان بیماران هموفیلی؛ ۱۰۰ میلیون تومان در ماه!
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • ابتلای ۱۳ هزار نفر به هموفیلی در ایران 
  • هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی در بوکان از چرخه مصرف خارج شد
  • وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران/ این گروه بیشتر در معرض بیماری هستند
  • ضرورت دسترسی عادلانه بیماران هموفیلی به دارو و درمان
  • همه چیز در مورد کرم زینک اکساید
  • واکسیناسیون رایگان حدود ۵۰۰ هزار نوبت سر دام
  • درمان آلرژی غذایی شدید