Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@09:04:36 GMT

ضرورت استعدادیابی در حوزه قرائت/ تمرین کافی نیست

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۸۳۹۲

ضرورت استعدادیابی در حوزه قرائت/ تمرین کافی نیست

مجید جدیدی، قاری ملی و استاد هنر خوش‌نویسی در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، بر لزوم تلفیق هنر و قرآن تأکید کرد و گفت: در کشور دانمارک با طراحی کاریکاتوری به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام(ص) اهانت کردند ما نیز با استفاده از آیات و مفهوم شگرفی که در معانی آیات وجود دارد می‌توانیم در معرفی شخصیت‌های خاندان نبوی(ص) وارد عمل شده و قوی‌تر از آنان عمل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با عمل این کاریکاتوریست دانمارکی بسیار مصمم شدن اقدامی انجام دهم، روزی با استاد ابوالقاسمی هم کلام شدن و ایشان به این آیه 95 سوره«حجر» که می‌فرماید؛ «إِنَّا كَفَيْناكَ الْمُسْتَهْزِئِينَ، ما شرّ استهزاکنندگان را از تو دفع خواهيم کرد» اشاره کرد، من نیز آیه را با خطی خوش خوشنویسی کردم تا پاسخی به اهانت فرد دانمارکی باشد.

جدیدی تصریح کرد: گاهی تأثیر یک اثر هنری که با آیات قرآن یا احادیث و روایات تلفیق شده باشد بسیار بیشتر از سخنرانی است، می‌توان بسیاری از مفاهیم و شاخصه‌های دینی همچون راست‌گویی، غیبت‌نکردن، پرهیز از دشنام و ... را در قالب هنر و ارائه طرح‌های زیبا برای کودکان و نوجوانان تشریح کرد. مهم اینجاست که ابزار را به درستی انتخاب کنیم تا اثر آن در جامعه چندین برابر باشد، بی‌شک با استفاده از این ابزار می‌توان کمبودها و خلأها را در جامعه جبران کرد.

اقبال به جلسات قرآن کمرنگ شده است

وی در ادامه به تعطیلی کلاس قرآنی که بیش از 20 سال قدمت داشت نیز اشاره کرد و افزود: اقبال به جلسات قرآن نیست یا کمرنگ شده است، شاید بخشی از آن به خود من باز می‌گردد، بنده اعتقاد دارم اگر کسی در جلسه آموزشی شرکت می‌کند باید به درستی بیاموزد اگر برای ثواب بردن می‌آید می‌تواند در مسجد هم قرآن بخواند، اما اگر وقت گذاشت و در کلاسی شرکت کرد باید خروجی داشته باشد، قرآن‌آموزان باید با هدف در جلسات حضور داشته باشند و وقت خود را تلف نکنند، خیلی با خودم جنگیدم اما در پایان ناچار به تعطیلی کلاس شدم اما اگر فرد علاقمندی باشد حتما به او کمک می‌کنم.

جدیدی در بخشی از سخنان خود لزوم استعدادیابی در حوزه قرائت را ضروری برشمرد و اضافه کرد: برای ورود تخصصی به حوزه قرائت تمرین تنها کافی نیست، دانش و استعداد باید به کمک تمرین بیاید تا شاهد خروجی مناسب باشیم، فضای حال فضای مطلوب نیست برای داشتن فضای مناسب باید تلاش بیشتری صورت گیرد.

وی تأکید کرد: ایجاد موج قرآنی تنها برعهده عده‌ای خاص نیست، باید نهضتی تشکیل شده و این نهضت با فکر و برنامه‌ریزی پیش برود. برای شروع باید ایجاد انگیزه کرد، نقش مهم و تأثیرگذار آموزش و پرورش در ایجاد موج قرآنی را نباید نادیده گرفت، به کارگیری فعالان قرآنی متخصص به شرط استفاده در جایگاه مناسب در آموزش و پرورش بسیار ضروری است.

بهترین دوران کشف استعدادهای درخشان قرآنی

جدیدی گفت: متولیان امر ورزش در حوزه استعدادیابی فوتبال بسیار سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ چراکه به نتایج و خروجی آن اطمنیان دارند، ما هم برای استعدادیابی باید سرمایه‌گذاری کنیم، می‌توان با تعطیل کردن هزینه‌های اضافی در این امر ورود جدی داشت، دوران دانش‌آموزی بهترین دورانی است که می‌توان استعدادهای درخشان قرآنی را کشف کرد، در استان افراد توانایی هستند که می‌توانند وظیفه تربیت و آموزش استعدادها را از نوجوانی تا رسیدن به مراحل بین‌المللی برعهده بگیرند.

وی با تأکید بر اینکه صحبت از ایجاد انگیزه و اهدای جوایز نقدی و معنوی به معنای پولکی بودن جامعه قرآنی نیست، اظهار کرد: برای حصول به نتیجه مطلوب باید هزینه کرد، رهبر معظم انقلاب هم فرمودند؛ نمی‌توانیم از مردم درخواست کنیم که زاهدانه تلاش کنند.

جدیدی افزود: اگر اعتقاد داریم که قرآن می‌تواند به وضعیت فرهنگی کمک کند که قطعا می‌تواند باید هزینه کنیم، می‌توان با مدیریت درست و پرهیز از ساخت‌های اضافی همچون ساختمان‌های اداری، سالن، فرهنگسرا و ... روی استعدادیابی سرمایه‌گذاری کرد. مجلل‌ترین ساختمان‌های شهر به ساختمان‌های اداری تعلق دارد، باید دانست که کجا هزینه کرد و منابع را هدر نداد.

فعالیت‌های قرآنی مدیریت واحد ندارند

وی بیان کرد: به نظر می‌رسد 19 ارگان بصورت هم‌عرض فعالیت قرآنی انجام می‌دهند، بیشتر اقدامات هم‌عرض یکدیگر وجود دارد، مشکل اینجاست که فعالیت‌های قرآنی متمرکز برگزار نشده و مدیریت واحد ندارد، در حد بسیار پایینی در برگزاری امور قرآنی ادارات از افراد متخصص استفاده می‌شود، اگر ارگان و نهادی متولی امر قرآن است باید در انتخاب مدیرش بسیار دقت شود، باید فعالیت‌های قرآنی را به متخصصان این حوزه سپرد.

این قاری ملی در پایان اظهار کرد: تحقق بخشیدن به فرمایشات رهبری در خصوص بیانیه گام دوم وظیفه ملی است، همه باید دست به دست هم دهیم تا منویات معظم له اجرایی شود. همه ما همچون دانه‌های تسبیح هستیم که به واسطه رشته نخی به هم پیوسته می‌شویم، ما فعالان قرآنی هر یک در حوزه‌‌ای فعالیت داریم که می‌توانیم با کنار هم قرار گرفتن و صرف فعل «ما می‌توانیم» به تمامی مطالبات ایشان جامه عمل بپوشانیم، جامعه قرآنی نیز در کنار دیگر نهادها و سازمان‌ها می‌تواند به سهم خود در این راستا ایفای نقش کرده و بستر تحقق بیانیه گام دوم را فراهم سازد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی ایکنای مرکزی استان مرکزی مجید جدیدی فعالیت های قرآنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۸۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم

رئیس شورای اسلامی شهر قزوین از کمک سه میلیارد تومانی این نهاد برای بازسازی و تجهیز مهد قرآن کریم در این شهر خبر داد.

علی فرمانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قزوین اظهار کرد: در راستای تحقق سیاست‌های شورای ششم در حوزه فعالیت‌های قرآنی، اعضای شورا با مساعدت سه میلیارد تومانی برای تجهیز و بهسازی ساختمان مهد قرآن کریم موافقت کردند.

وی افزود: حمایت از فعالیت‌های قرآنی و ترویج فرهنگ قرآنی یکی از سیاست‌های مهم شورای ششم است که در مسیر تحقق آن تاکنون اقدامات خوبی صورت گرفته است و نباید از توسعه همه‌جانبه شهر قزوین از جمله ترویج فرهنگ قرآنی و توسعه آن در جامعه غافل بمانیم.

رئیس شورای اسلامی شهر قزوین با اشاره به مساعدت سه میلیارد تومانی شورای شهر قزوین پیرامون تکمیل و تجهیز ساختمان مهد قرآن کریم خاطرنشان کرد: سال گذشته اعضای شورا با لایحه شهرداری قزوین پیرامون خرید ساختمان دانشگاه آزاد واقع در خیابان دارایی و واگذاری آن به صورت اذن در انتفاع به مهد قرآن کریم استان موافقت کردند و در حال حاضر نیز برای ارائه خدمات مطلوب به جامعه قرآنی، مساعدت سه میلیارد تومانی برای تجهیز و مرمت این ساختمان را مصوب کردند.

فرمانی با اشاره به حذف کارت رفاهی ورزشی کارمندان شهرداری، تصریح کرد: به منظور ارتقای سلامت کارکنان شهرداری، کارت‌های رفاهی ورزشی از جمله استخر ارائه و پرداخت مبالغ نقدی در این ردیف حذف شود.

وی گفت: سال گذشته سرانه ورزشی که در قالب کارت‌های استفاده از استخر برای کارکنان شهرداری تعریف شده بود، حذف و در ازای این کارت‌ها مبالغ نقدی به حساب کارکنان واریز شد.

رئیس شورای اسلامی شهر قزوین افزود: این اقدام سبب شد تا سرانه ورزشی خانوار شهرداری حذف شود و پول‌های دریافتی در مسیر ورزش هزینه نشود. ضرورت دارد تا شهرداری قزوین مجدد کارت‌های استخر را برای استفاده کارکنان شهرداری در نظر بگیرد.

کد خبر 747781

دیگر خبرها

  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • قرآن همه چیز ماست
  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • ضرورت حفظ روابط دوستانه در بین فرهیختگان و دانشگاهیان
  • برگزاری مرحله مقدماتی پانزدهمین و بیست و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم، نهج‌البلاغه و اذان ویژه مجموعه منطقه دو عملیات انتقال گاز ایران
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است