Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین شاهینی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: جهادکشاورزی استان سمنان در قالب خرید بخشی از ورق های ژئوممبران لازم برای ساخت استخر و در اختیار قراردادن رایگان این ورق‌ها به کشاورزان متقاضی احداث استخر ذخیره‌آب کشاورزی خدمات ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: سال گذشته بیش از ۳۳ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال اعتبار برای طرح‌های استخر ذخیره آب، تکمیل وبهره برداری طرح های سامانه های نوین آبیاری در استان سمنان هزینه شد، ولی اعتبار امسال هنوز ابلاغ نشده و برنامه‌ریزی براساس میزان اعتبار انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاهینی افزود: اکنون یک هزار و ۳۰۰ باب استخر ذخیره آب کشاورزی در استان سمنان وجود دارد که تعدادی از این استخرها، مربوط به ذخیره آب زمستانی و برخی مربوط به سامانه‌های نوین آبیاری است و تعداد زیادی استخرهای آب در شهرستان‌های شاهرود، میامی و دامغان ساخته شده است.

وی دستاورد آبیاری نوین مانند قطره‌ای و آبیاری‌های بارانی را مصرف بهینه در طول دوره کشت محصول و سهولت و هدفمند شدن عمل آبیاری مزرعه عنوان کرد و گفت: نیاز به استخر ذخیره آب در این سیستم‌ها غیرقابل‌ اجتناب است و امروزه احداث استخر ذخیره آب یکی از اجزاء مهم برای اجرای سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار در  مزرعه است.

استخر ذخیره آب کشاورزی مرهم کم آبی در استان سمنان

شاهینی در ادامه بیان کرد: احداث استخرهای ذخیره آب با توجه به مشکل خشکسالی و کمبود آب در سال‌های اخیر برای استفاده کنترل‌شده از منابع آبی اهمیت دارد و همچنین به عنوان مکمل طرح‌های سامانه نوین آبیاری برای تامین فشار سامانه آبیاری تحت فشار ضرورری است.

وی تصریح کرد: کمبود اعتبارات، همخوان نبودن اعتبارهای تخصیصی با تعداد طرح‌ها، محدودیت در تعداد تولیدکنندگانی که در تولید، ضوابط و شرایط استاندارد ملی را رعایت می‌کنند، اجرا نشدن کامل و صحیح حفاظ استاندارد در اطراف استخر و اجرای تابلوهای هشدار دهنده از سوی بهره‌برداران برخی از چالش‌های کشاورزان در بخش آب و خاک و امور فنی است.

شاهینی یادآور شد: ضرورت همگامی و هم سویی احداث استخر ذخیره آب و اجرای طرح های سامانه  نوین آبیاری سبب شده تا احداث استخر ذخیره آب در دستور کار قرار گیرد.

مدیر آب‌ و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: محدودیت منابع آب و خشکسالی‌های اخیر در کنار تسهیلات دولتی باعث شد تا کشاورزان استان گام‌های موثری در راستای استفاده بهینه از منابع آبی بردارند که اجرای میزان قابل توجهی از طرح‌های سامانه های نوین آبیاری در اراضی استان نشان از استقبال خوب کشاورزان است.

وی افزود: در استان به دلیل کمبود منابع آب و گسترش تولیدات کشاورزی و روی آوردن به سیستم‌های نوین آبیاری برای استفاده بهینه از منابع آب از قبیل آبیاری قطره‌ای و لزوم ذخیره آب به‌وضوح احساس می‌شود.

مدیر آب‌ و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان استفاده بهینه منابع آبی و مدیریت مصرف آب، امکان اجرای سامانه‌های آبیاری تحت‌فشار برای بهره‌برداران با حقابه‌های مختلف، توسعه پایدار کشاورزی، ارتقاء ضریب امنیت غذایی و افزایش عملکرد محصولات با تأمین حجم آب مورد نیاز گیاه در شرایط خشکسالی و بحران آبی را از مهم‌ترین اهداف احداث استخرهای ذخیره آب در استان سمنان عنوان کرد.

۱۹۸ هزار هکتار از وسعت اراضی استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار آن اراضی باغی، ۱۱۰ هزار هکتار اراضی زراعی و بقیه اراضی در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعالند.

۷۳۴۲/۷۴۰۸

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سمنان کشاورزی توسعه روستایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۸۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهرداد اصغری، مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در استان اردبیل گفت: به همراه مسئولین شهرستان نیر از طرح‌های آبیاری اراضی کشاورزی روستا‌های این شهرستان بازدید داشتیم که اقدامات مناسبی در زمینه مدیریت مصرف آب صورت گرفته است.

وی افزود: با مشارکت مردم و حمایت‌های بنیاد برکت، ۲۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی در روستاهای شهرستان نیر به آبیاری تحت فشار مجهز شده است.

مجری طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در استان اردبیل اظهار کرد: این اقدام با مشارکت مردم صورت گرفته و ضمن مدیریت مصرف آب در منطقه و افزایش بهوره وری در تولید محصولات کشاورزی باعث شده است زمین‌های دیم بیشتری به صورت آبی کشت شوند.

اصغری گفت: در راستای افزایش تولید و مشارکت مردم در استان اردبیل تاکنون بیش از ۱۰۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شده اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۰ استخر غیرمجاز ذخیره آب کشاورزی در بالادست سد کارده مشهد شناسایی شد
  • اجرای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در تاکستان‌های شیروان
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار می‌شود
  • آزادسازی ۱۲۵ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ/ ۷ استخر تخریب شد
  • اصلاح طرح آبیاری قطره‌ای اراضی ۱۷۰ هکتاری آب‌پخش در دولت سیزدهم
  • مرمت و بهسازی ۷۳ قطعه آببندان در مازندران
  • تخریب ۳ استخر تفریحی در اراضی دولتی البرز
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌ کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار