Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@09:26:09 GMT

مزارع سرخ؛ مقصد گردشگری پاییزی

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۹۵۷۹

مزارع سرخ؛ مقصد گردشگری پاییزی

روستاهای قطب تولید زرشک در فصل پاییز هنگامی که رنگشان رو به قرمزی می‌رود جاذبه‌ای بی‌نظیر برای عکاسان و علاقه‌مندان به گردشگری روستا هستند.  

تلاقی زمین قرمز با آسمان آبی هر بیننده‌ای را بهت‌زده و مجذوب درختچه‌هایی می‌کند که با شاخه‌های بی‌شمار دانه‌های یاقوتی را به دوش گرفته‌اند.  

در چنین روزهایی حال و هوای روستاییان زرشک‌دار طور دیگری است؛ زنان و مردان در خنکای صبح پاییزی راهی مزارع شده و از درختچه‌های زرشک با قیچی یا با دست، شاخه‌های پر بار را جدا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها به تیغ‌های زرشک عادت دارند و این کار هرساله آنها، در فصل پاییز است.  

روستای «افین» بزرگترین مرکز تولید زرشک در کشور

 جدا کردن شاخه‌ها از محصول، تمیزکردن و پاک‌کردن، الک‌کردن و باد دادن و در نهایت خشک‌کردن زرشک کارهای دیگری است که پیش روی آنها است.
 
  روستای افین در فاصله ٨٥ کیلومتری جنوب شرق شهر قاین و ١٨ کیلومتری شمال شهرزهان یکی از بزرگترین مراکز پرورش زرشک است.

این روستا با برخورداری از هکتارها مزرعه پرورش زرشک یکی از قطب‌های اصلی تولید زرشک کشور است که نقش مهمی در امر صادرات این محصول دارد.

نمای درختان بی‌شمار زرشک در چهار فصل سال، بسیار زیبا و دلنشین بوده، اما پاییز بستری سرخ در زمین را به جاذبه‌ای دلنشین برای گردشگران تبدیل کرده است.  

اقتصاد روستای افین از سالیان دور بر مبنای کشاورزی و محصول شاخص زرشک بوده است. بیشترین زرشک تولیدی کشور در روستای افین به ثمر می‌رسد.

 در منابع تاریخی آمده است اولین کشت و تولید زرشک بی‌دانه در روستای افین از بخش زیرکوه قاینات بنیان گذاشته شده و قدمت تاریخی دارد.

 درختچه زرشک دارای ۲ تا هفت متر ارتفاع و به رنگ قهوه‌ای، قرمز یا زرد است. برگ‌های آن بیضی شکل با دندانه‌های اره‌ای و گل‌های خوشه‌ای و زرد رنگ است.  

وجود آثار تاریخی و فرهنگی در افین باعث شده تا این روستا در استان خراسان جنوبی جزو یکی از  روستاهای هدف گردشگری واقع شود.

هنگام سفر به افین در فصل پاییز از جاده ورودی روستا می‌توان با اشراف کامل مزارع زرشک را دید و لذت برد.  

گردشگران آلمانی هر ساله برای دیدن مزارع زرشک به خراسان جنوبی سفر می‌کنند. امسال نیز ۹ گردشگر آلمانی به سرپرستی هارتموت نیمان که نویسنده راهنمای جامع گردشگری ایران به زبان آلمانی است، ۱۵ مهر وارد خراسان جنوبی شده و تا ۲۱ مهر از جاذبه‌های مختلف این استان دیدن کردند.  



 مزارع زیبای زرشک در افین و آشنایی با نحوه برداشت این محصول از جمله مقاصد گردشگری این گروه گردشگر آلمانی در مدت حضورشان بود.  

معاون گردشگری، سرمایه گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به رشد ۱۰ درصدی حضور گردشگران خارجی در ۶ ماه نخست امسال گفت: از ابتدای امسال تا پایان شهریور ۵۵۵ گردشگر خارجی وارد استان شدند و از جاذبه‌های مختلف به خصوص چهار اثر ثبت جهانی این استان دیدن کردند.  

مرتضی عربی با بیان اینکه در فصل پاییز شمار گردشگران خارجی افزایش می‌یابد یادآور شد: این فصل زمان مناسبی برای دیدن مزارع زرشک و زعفران و حضور در کویرها است لذا برنامه آژانس‌های مسافرتی برای جذب گردشگر خارجی بیشتر در فصل پاییز است.  

۴۳ اقامتگاه بوم‌گردی در مناطق گردشگری آماده پذیرایی از گردشگران است

وی یکی از برنامه‌های در دست اجرا را تقویت زیرساخت‌های حوزه گردشگری استان عنوان کرد و افزود: در همین راستا اقامتگاه‌های بوم‌گردی در سال‌های اخیر رشد داشته و اکنون ۴۳ اقامتگاه بوم‌گردی به طور عمده در روستاها و مناطق گردشگری آماده پذیرایی از گردشگران است.  

معاون گردشگری، سرمایه گذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار داشت: ۲ اقامتگاه در روستای افین از روستاهای هدف گردشگری در شهرستان مرزی زیرکوه به بهره‌برداری رسید و یک اقامتگاه نیز در دست ساخت است که زیرساخت خوبی برای حضور گردشگران محسوب می‌شود.  

وی با اشاره به وجود ۹ هتل در خراسان جنوبی یادآور شد: سه هتل سه ستاره نیز در مرکز استان با کیفیت مطلوب گردشگر پذیرش می‌کند.  

براساس پیش‌بینی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی امسال ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن زرشک از سطح مزارع استان برداشت می‌شود.  

 سطح زیر کشت زرشک در خراسان‌ جنوبی ۱۶ هزار و ۷۲۶.۵ هکتار است و شهرستان قاینات بیشترین میزان زرشک تولیدی استان را دارد. بعد از قاینات، شهرستان‌های زیرکوه، درمیان و بیرجند در رتبه‌های بعدی قرار دارد.

 برای تولید این محصول مزیت‌دار، ۵۰ هزار بهره‌بردار زرشک در خراسان جنوبی فعالیت می‌کنند.

سال گذشته ۱۸ هزار و ۸۳۰ تن زرشک از سطح زیرکشت این محصول در خراسان‌جنوبی برداشت شد و معمولا برداشت زرشک در استان تا نیمه آذرماه ادامه دارد.  

۹۸ درصد از زرشک ایران در خراسان جنوبی تولید و به استان‌ها و کشورهای دیگر صادر می‌شود.

۹۸۹۳* ۶۰۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری کشاورزی خراسان جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناهم‌خوانی آمارهای گردشگری سلامت/ امارات و ترکیه رقبایی که همچنان می‌تازند

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا- یاسر مختاری، در سال‌های اخیر گردشگری سلامت به عنوان یک صنعت رو به رشد در جهان مطرح شده و درآمدهای سرشاری را برای بسیاری از کشورها به دنبال داشته است. 
امارات متحده عربی، ترکیه و هندوستان در این سال‌ها با توسعه زیرساخت‌های خود مقصد بسیاری از مردم منطقه و سایر کشورها شده‌اند که نیازمند این خدمات هستند. این در حالی است که پیش از آن ایران نیز با توجه به پزشکان و جراحان متبحر و پیشرفت پزشکی خود به عنوان قطب گردشگری سلامت در منطقه مطرح شده بود اما مقایسه آمارهایی که منتشر می‌شود نشان می‌دهد که این کشورها گوی رقابت را از ایران ربوده و در حال تبدیل شدن به قطب اصلی ارائه خدمات سلامت به بیماران کشورهای خارجی هستند. 
درآمدهای خیره کننده کشورهای منطقه
در روزهای اخیر گزارشی منتشر شد که نشان می‌داد امیرنشین دبی در امارات متحده عربی طی دو سال اخیر به محبوب‌ترین مقصد گردشگران سلامت تبدیل شده است. در سال ۲۰۲۲.۶۷۴ هزار گردشگر پزشکی وارد دبی شدند و ۲۷۰ میلیون دلار در این شهر هزینه کردند در کنار آن سالانه ۱۵ هزار گردشگر سلامت نیز به امیرنشین ابوظبی سفر می‌کنند. پایتخت امارات سفر می‌کنند همین گزارش اعلام کرد که گردشگران سلامت در سال ۲۰۲۲ حدود ۵.۴میلیارد دلار در امارات هزینه کردند. این رقم در  ۲۰۲۲. ۱ میلیارد دلار بود. 
ترکیه نیز وضعیت خوبی در این حوزه دارد، هفته گذشته وزارت بازرگانی این کشور اعلام کرد که گردشگری سلامت در سال ۲۰۲۳ برای این کشور درآمد ۲.۳ میلیارد دلاری را حاصل کرده است. بر اساس همین گزارش ترکیه میزبان گردشگران پزشکی از جمله آلمان، انگلستان، روسیه، ترکمنستان و افغانستان بوده است. 
در همین حال قطر و عمان نیز با سرمایه‌گذاری و ایجاد زیرساخت و جذب پزشکان متبحر از ایران و سایر کشورها خود را برای جذب درآمد از گردشگران سلامت کرده‌اند. 
درآمد ایران از گردشگری سلامت 
در اواخر سال ۱۴۰۲ بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که سالیانه یک میلیارد دلار درآمد ارزی وارد از طریق گردشگری سلامت عاید کشور می‌شود. 
به گفته وزیر بهداشت از ۶۴ ملیت گوناگون یک میلیون و ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت در سال ۱۴۰۱ به کشور مراجعه کرده‌اند. ۱۰ کشور شامل عراق، افغانستان، پاکستان، عمان، بحرین، ارمنستان، تاجیکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس برای اخذ خدمات درمانی به ایران سفر کرده‌اند. 
از سوی دیگر سعید کریمی معاون وزیر بهداشت نیز در بهمن سال ۱۴۰۲ اعلام کرد که در سال ۱۴۰۱ بیش از یک و میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر سلامت برای دریافت خدمات سلامت وارد ایران شده‌اند که این آمار از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۱۵ بهمن به ۱.۵ میلیون گردشگر رسیده‌است. 
به گفته وی ۲۹۰ مرکز در ایران مجوز ارائه خدمات سلامت را کسب کرده‌اند و بنا است که جذب درآمد از گردشگران سلامت به ۶ میلیارد دلار برسد. 
تناقضات آماری
به گفته محمد جهانگیری رئیس انجمن خدمات بین‌المللی سلامت ایران، آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد، هر گردشگر خارجی سلامت بین ۳۶۰۰ تا ۷۶۰۰ دلار در کشور مقصد هزینه می‌کند. 
این گفته جهانگیری در حالی است که اعداد بین‌المللی با اعداد اعلامی وزارت بهداشت همخوانی ندارد. فرض کنیم در سال ۱۴۰۱، یک میلیون ۲۰۰ هزار گردشگر وارد ایران شده‌اند و هر یک از آن‌ها همانگونه که جهانگیری گفت ۳۶۰۰ دلار هزینه کرده است؛ بنابراین باید میزان درآمد ایران در سال ۱۴۰۱ حداقل ۴۳۲ میلیون دلار باشد و اگر هم ۷۶۰۰ دلار هزینه کرده باشند این درآمد باید ۹ میلیارد و ۱۲۰ میلیون دلار بوده باشد از سوی دیگر اگر متوسط هزینه کرد را در نظر بگیریم ۵۶۰۰ دلار می‌شود با تعداد جمعیت ورودی اعلامی از سوی وزارت بهداشت. درآمد ایران باید بیش از ۶ میلیارد دلار (هدفی که کریمی اعلام کرد) می‌رسید، اما چنین نیست به گفته مقامات وزارت بهداشت درآمد سالیانه یک میلیارد دلار بوده است. این تناقض بسیار بزرگی است، درآمد یک میلیارد دلاری با این تعداد گردشگر و هزینه‌کردهای آن‌ها نمی‌خواند. 
چرا آمارها تناقض دارد؟ 
جهانگیری در رابطه تناقض آماری تعداد گردشگر سلامت و درآمد حاصل از آن به خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، گفت: همه این یک میلیون ۲۰۰ هزار نفر یا یک میلیون ۵۰۰ هزار نفر، گردشگر خارجی سلامت نبوده‌اند، وزارت بهداشت تعداد خارجی‌های مقیم و افراد دیگری که غیر از گردشگر خارجی سلامت را هم که به هرشکلی از مراکز درمانی ما خدمت دریافت کرده‌اند را هم گردشگر محسوب کرده‌اند. به همین دلیل تعداد گردشگر خارجی با درآمد مورد انتظار منطبق نیست. 
وی افزود: از سوی دیگر باید این را بدانیم که خدمات سرپایی که این افراد دریافت کرده‌اند نرخ کمتری از خدماتی دارد به گردشگران سلامت محسوب می‌شود. در واقع این افراد خارجی مقیم خدمات ارزان‌تری از خدمات به گردشگران دریافت کرده‌اند. از سوی دیگر برخی افراد هم اگرچه گردشگر بوده‌اند اما هدف آن‌ها گردشگری سلامت نبوده و با اهداف توریستی دیگری به ایران آمده اما نیاز پزشکی پیدا کرده و در این جا خدمت دریافت کرده‌اند. 
آنا این پرسش را با پدارم پاک‌آیین سخنگوی وزارت بهداشت مطرح کرد و وی اعلام کرد: من تنها به این پاسخ اکتفا می‌کنم که اتباع مقیم ایران جزء آمار گردشگران سلامت محسوب نمی‌شوند. پاک آیین از اعلام جزئیات بیشتر خود داری کرد. 
دلایل ضعف گردشگری سلامت ایران
پرسش اصلی در حوزه گردشگری سلامت اما این آمارها نیست بلکه این سوال است که چرا علی‌رغم پیشرفت‌های پزشکی در ایران و پزشکان متبحر، ترکیه، امارات و هند گوی رقابت را از ایران ربوده‌اند. 
جهانگیری در این رابطه گفت: ما از لحاظ منابع انسانی از همه کشورهای اطراف قوی‌تر هستیم، پزشکان متبحر داریم، اما مباحث زیرساختی تنها پزشک متحبر و بیمارستان‌های مدرن نیستند که گردشگر را به یک کشور می‌کشاند. پرواز خوب که این افراد را جابه‌جا کند و حمل و نقل مناسب هم بسیار تأثیر دارد. 
وی افزود: نگاه ما به گردشگری سلامت یک نگاه اقتصادی و صنعتی نبوده تا به تناسب آن بیاییم سرمایه‌گذاری کنیم و یک سیستم را طراحی کنیم. از سوی دیگر ما بر روی مارکتینگ و بازاریابی هم کار نکرده‌ایم. در کشورهای اطراف ظرفیت‌های گردشگری سلامت را چندان نمی‌شناسند این در حالی است که ترکیه و هندوستان در حال بازاریابی بسیار مناسب هستند و تسهیلاتی برای این امر در نظر گرفته‌اند. 
وی یادآور شد: ما برند گردشگری سلامت خود را هم به درستی شکل نداده‌ایم. این تنها پزشکی نیست که برند گردشگری سلامت است، الان پزشکی قوی هست، اما موضوع ترانسفر و مبادلات ارزی که دچار مشکلات است بر روی برند گردشگری سلامت ما تأثیر می‌گذارد. 
جهانگیری بیان کرد: باید ساماندهی مناسب را در این امر انجام داده و از سوی دیگر معرفی خدمات در مقصد را انجام داده و بر روی برندینگ گردشگری سلامت کار کنیم و علاوه بر کار کردن در زمینه زیرساختی بر روی اطلاع‌رسانی تلاش بیشتری صورت گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تداوم خدمات‌رسانی به گردشگران در جاذبه‌های تاریخی و پایانه‌های مسافرتی استان اصفهان
  • دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد
  • فرهنگ، زبان و آداب و رسوم هورامان آوازه جهانی دارد
  • فرهنگ و آداب و رسوم هورامان شایسته معرفی به جهان است
  • ناهم‌خوانی آمارهای گردشگری سلامت/ امارات و ترکیه رقبایی که همچنان می‌تازند
  • برگزاری مراسم هزار دف در روستای گردشگری پالنگان/ کردستان مقصد ۳.۵ میلیون نفر گردشگر نوروزی
  • عزم جدی مسئولان واصناف کیش برای ایجاد تابستانی پر رونق در جزیره کیش
  • ۳۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع‌دستی خراسان جنوبی پرداخت شد
  • ۶۷۵ هزار گردشگر نوروزی از خدمات دریایی استان بوشهر استفاده کردند
  • تكمیل زیرساخت‌های گردشگری ساحل دریاچه ارومیه