Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-23@01:43:36 GMT

ساخت ‌۲۰۰ محصول جدید دفاعی در فضای سایبری

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۹۶۵۱

ساخت ‌۲۰۰ محصول جدید دفاعی در فضای سایبری

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: با اعمال سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور در این حوزه، موفق به ساخت حدود ۲۰۰ محصول جدید فاعی در فضای سایبری به‌دست شرکت‌های دانش‌بنیان شده‌ایم.

به گزارش مشرق، سردار غلامرضا جلالی با اشاره به تعامل سازمان پدافند غیرعامل کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار داشت: اکنون تهدیدات ما تهدیدات فناورانه است که در لبه دانش قرار دارند و تهدیدات حوزه‌های سایبری، هوشمند، نانو و بایو بیشتر در حوزه علمی و پژوهشی هستند که دفاع از این حوزه‌ها از طریق ظرفیت‌های علمی و پژوهشی و ساخت محصولات موردنیاز کشور توسط شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: راهبردهای دفاع هوشمندانه سایبری از زبان سردار جلالی

وی افزود: خوشبختانه با اعمال سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور در این حوزه، موفق به ساخت حدود 200 محصول جدید دفاعی در فضای سایبری به‌دست شرکت‌های دانش‌بنیان شده‌ایم که تمامی این محصولات از آزمایشات سخت حوزه پدافند سایبری با موفقیت گذشته‌اند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: برای نخستین بار توانسته‌ایم که سامانه‌های صددرصد ایرانی را در زیرساخت‌های حوزه انرژی به‌کار ببریم که دیسپاچینگ گاز کشور از جمله این موارد است، پیاده‌سازی و اجرای این طرح یک دستاورد بزرگ برای کشور در حوزه صنعت و مجموعه‌های دانش‌بنیان محسوب می‌شود که با هدایت سازمان پدافند غیرعامل در بخش پدافند سایبری شکل گرفته است.

جلالی ادامه داد: درون تهدیدها، فرصت‌ها نهفته‌اند و باتوجه به اینکه رهبر معظم انقلاب نیز در منویات خود فرموده‌اند "امسال، سال فرصت‌ها است"، باید گفت که بخش فرصتی این تهدیدات درحال رونمایی است، یکی از فرصت‌های اعمال این تهدیدات این مسئله است در زمان اعمال محرومیت از کالاهای خارجی برای تأمین نیازهای داخلی، به تولیدات داخلی می‌پردازیم که این مسئله فرصت بی‌بدیلی است که برای شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد می‌شود.

وی عنوان کرد: امیدواریم که مدیران جامعه که به ایفای نقش کارفرمایی در کشور می‌پردازند همانند حوزه‌های نفتی و انرژی بتوانند اعمال هدایت صحیحی داشته باشند زیرا در این صورت هیچ نقطه‌ضعفی در حوزه تولید و تأمین نیازمندی‌های فنی و صنعتی داخل کشور باقی نمی‌ماند و در این زمینه به‌روی چندین حوزه متمرکز شده‌ایم که نتایج موفقی نیز داشته است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پاسخ به این سؤال که در حوزه امنیت  صنایع استان مرکزی چه اقداماتی شده است گفت: وضع موجود در تعامل میان تهدید و امنیت قرار دارد و در واقع عدم وجود ناامنی در حوزه زیرساخت‌ها به این معناست که توانسته‌ایم آنها را به امنیت برسانیم اما با سطح مطلوب در این زمینه فاصله داریم که باید این فاصله را به‌سرعت برطرف کنیم.

جلالی خاطرنشان کرد: درحال اجرای دو پروژه اساسی در استان مرکزی به‌عنوان یک استان صنعتی و نزدیک به مرکز کشور هستیم که یکی از آنها اجرای طرح جامع پدافند غیرعامل استان مرکزی است، این طرح توسط مشاور در مرحله تهیه قرار دارد و تمامی ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل و تمامی نقاط ضعف، آسیب‌پذیر و تهدیدات در آن دیده و بررسی می‌شود که پس از جمع‌بندی در نهایت برنامه‌ای برای رفع آنها ارائه می‌دهد.

وی بیان کرد: طرح پدافند غیرعامل استان مرکزی پیشرفت مطلوبی داشته و تاکنون رشدی بیش از 60 درصد داشته است و تمرکز ما بر این است که بتوانیم این طرح را تا پایان سال به اتمام برسانیم، تلاشمان بر این است که سال آتی برنامه‌ای جامع برای تمامی حوزه‌های استان مرکزی به‌صورت جزء به جزء داشته باشیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: دومین طرح مدنظر برای شهر اراک به‌عنوان مرکز استان مرکزی و شهر دارای جمعیت مناسب است و طرح مطالعات پدافند شهری برای این شهر پیش‌بینی و آغاز شده است که در سه‌ماهه و یا 4ماهه نخست سال آینده به جمع‌بندی می‌رسد.

جلالی ادامه داد: پس از اتمام این دو مطالعه تخصصی لیستی از برنامه‌های ریز که تمام نقاط آسیب‌پذیر، نقاط ضعف، تهدیدات و ظرفیت‌های موجود در استان مرکزی را در بر می‌گیرد در اختیار داریم و تمامی این موارد در آن قابل شناسایی است و بر این اساس می‌توانیم برنامه جامعی را در حوزه پدافندغیرعامل تأمین کنیم.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اربعین تحولات عراق تحولات یمن دفاع سایبری سردار جلالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۹۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقان و مخالفان تشکیل سازمان نوآوری دفاعی چه گفتند

کلیات تقویت و توسعه علوم، پژوهش و نوآوری دفاعی(تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری سپند) در جلسه علنی امروز با اکثریت آرای نمایندگان مجلس به تصویب رسید که در این گزارش نظرات موافقان و مخالفان کلیات این طرح را می‌خوانید. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، طرح تقویت و توسعه علوم، پژوهش و نوآوری دفاعی(تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری سپند) در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار داشت که وکلای ملت با اکثریت آرا کلیات آن را به تصویب رساندند که در ادامه نظرات موافقان و مخالفان این طرح را می‌خوانیم:

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری نایب رئیس مجلس پس از تصویب این طرح گفت: تصویب این طرح، هدیه خوبی به نیروهای مسلح و بدنه دفاعی نظام اسلامی بود که امروز از مجلس شورای اسلامی داده شد.

وی افزود: این طرح درست در سالروز تشکیل و تأسیس شجره طیبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین در زمانی به تصویب رسید که نیروهای مسلح و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اقتدار، صلابت و قدرت مردم عزیز ما را به نمایش گذاشتند و رژیم صهیونیستی را تنبیه کردند.

نایب رئیس مجلس با بیان اینکه امروز دنیا به سمت جنگهای نوین و جنگهای زیستی می‌رود، خاطرنشان کرد: در این شرایط، تصویب چنین طرحی در مجلس زمینه فعالیت مدافعان کشور را در پیش دستی برای کسب قدرت بازدارندگی در جهت تنبیه دشمنان اسلام و ضمانت امنیت کشور، فراهم می‌کند. از نیروهای مسلح، وزارت دفاع و همه عزیزان حوزه دفاعی کشور و نمایندگانی که همدلانه این موضوع را همراهی کردند تشکر می‌کنم.

همچنین سیدمرتضی حسینی نماینده میانه در موافقت با کلیات طرح مذکور، با بیان اینکه اگر امروز اقتداری در کشور داریم حاصل توجه و سرمایه گذاری در بخش تحقیقات دفاعی است، گفت: امروز باید باعث ورود جوانان نخبه تحصیلکرده به حوزه پژوهش شویم و بعد از انجام تحقیقات علمی در حوزه دفاعی، این موضوع را به حوزه صنایع دیگر از جمله خودرو تسری دهیم.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت تقویت پژوهش و توسعه علوم نوآورانه دفاعی، عنوان کرد: باید به این موضوع به صورت هرچه جدی‌تر دقت شود.

بنابراین گزارش، حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی نماینده تبریز نیز دیگر موافق این طرح، ضمن تاکید بر ضرورت تقویت توان دفاعی کشور تا بالاترین سطح، اظهار داشت: لازم است بستر را برای تقویت قدرت دفاعی فراهم کنیم چرا که امروز کشورهای توسعه یافته در وهله اول پیشرفت های خود را از حوزه دفاعی آغاز کرده و رفته رفته به سایر حوزه‌ها تسری دادند.

وی افزود: لازم است زمینه این پیشرفت را با ایجاد یک سازمان تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه دفاعی فراهم کنیم و اگر ایرادی هم در این طرح وجود دارد می‌تواند در جزئیات بررسی شود.

حجت الاسلام سیدجواد حسینی کیا نماینده سنقر هم در موافقت با کلیات این طرح اظهار کرد: تشکیل سازمان سپند در راستای تولید  علم و دانش هسته‌ای و ایرادات جزئی موجود در آن برطرف خواهد شد.

در ادامه جلسه محمدرضا صباغیان نماینده بافق در مجلس در مخالفت با کلیات این طرح گفت: مخالفت من به چند دلیل است یکی اینکه برخلاف برنامه ششم و برنامه هفتم توسعه بوده است یعنی اینکه بر اساس این برنامه‌ها باید از حجم دولت به میزان 15 درصد کاسته شود اما با این کار می‌خواهیم این موضوع را افزایش دهیم و یک سازمان جدید با برنامه‌های جدیدی تأسیس کنیم و قطعاً دولت بزرگ خواهد شد.

وی افزود: همچنین برخلاف اصل 75 قانون اساسی است چرا که هزینه‌ها را افزایش می‌دهد. در ضمن این سوال وجود دارد که این سازمان زیرمجموعه وزارت دفاع خواهد بود یا  خیر. اگر زیرمجموعه وزارت دفاع باشد مجلس هم می‌تواند نظارت کند ولی اگر سازمان جداگانه‌ای باشد باز هم مجلس بر بخشی از ارکان نظام نمی‌تواند نظارتی داشته باشد.

بنابراین گزارش، علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار  دیگر مخالف کلیات این طرح گفت: اذن فرماندهی کل قوا بر اذن مجلس حاکم است، قاعدتا رهبری فرمودند و این ساختار در سال 97 با اذن رهبری ایجاد شده و در حال فعالیت است. وقتی که مقام معظم رهبری اراده‌ای دارند و این اراده محقق شده است و ساختاری ایجاد شده است و در حال فعالیت است چه نیازی به مصوبه مجلس دارد.

وی ادامه داد: هرجایی که راجع به نیروهای مسلح مصوبه‌ای داده‌ایم آنجا منوط به اذن رهبری می‌کنیم. در اینجا اذن رهبری محقق شده و این اتفاق افتاده است، اگر رهبری عزیز اراده داشته باشند و این اراده محقق نشده باشد بر مجلس فرض است پای کار بیاید و دستگاه‌ها را ملزم کند تا اراده رهبری محقق شود اما اینجا که اراده رهبری عزیز محقق شده است متوجه نمی‌شوم که چه نیازی به قانونگذاری است و چه ضرورتی دارد.

محسن زنگنه نماینده تربت حیدریه هم در مخالفت با این طرح بیان کرد: تصمیمی که الان می‌خواهد گرفته شود تصمیم بسیار مهمی است مغایرت‌های جدی هم با قانون اساسی هم با فرمایشات رهبری و هم با ساختارهای قانون‌نویسی و هم برنامه هفتم دارد.

وی افزود: در همه دنیا بخش مهمی از پژوهش‌های دانشگاه‌ها پژوهش‌های حوزه دفاعی است؛ در حال حاضر دانشگاه‌های بزرگ کشور که به سبب رعایت مسائل امنیتی نام آنها را نمی‌برم به ویژه دانشگاه‌های حوزه فنی و مهندسی یکی از بخش‌های مهم‌ آنها هم در حوزه پژوهش و هم در حوزه درآمدی، حوزه مسائل دفاعی است. با این کار این موضوعات را از دانشگاه‌ها می‌گیریم.

نماینده تربت حیدریه در مجلس در پایان بیان کرد: در همه دنیا مراکز پژوهشی و دانشگاه‌ها در خدمت صنایع دفاعی آن کشور است، اصلا علم و تکنولوژی از صنایع دفاعی شروع می‌شود، حتی امروز گوشی‌های همراه با برندهای روز دنیا از صنایع دفاعی شروع شده است. یعنی از مراکز تحقیقاتی با پشتیبانی از مراکز دفاعی شروع شده است. اولین اثر مخرب این قانون این بوده که بخشی از دانشگاه‌های ما را در حوزه پژوهشی و علمی مسدود می‌کنیم. بسیاری از شهدای هسته‌ای در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی کار می‌کردند.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری جلسه شورای پدافند غیرعامل 
  • موافقان و مخالفان تشکیل سازمان نوآوری دفاعی چه گفتند
  • رصد آموزش امنیت سایبری به یک کارگروه دائمی نیاز دارد/ اگر حوزه سایبر متخصص باشد، امنیت سایبری فوق تخصص است!
  • در جلسه پدافند غیرعامل با حضور سردار باقری چه گذشت؟
  • ارزیابی آمادگی دستگاه‌ها در برابر تهدیدات حوزه پدافند غیرعامل
  • ارزیابی آمادگی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات و مخاطرات حوزه پدافند غیرعامل
  • ارزیابی آمادگی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات با حضور سرلشکر باقری
  • ارزیابی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات با حضور سردارباقری
  • ارزیابی آمادگی دستگاه‌های اجرایی در حوزه پدافند غیرعامل
  • ارزیابی دستگاه‌های اجرایی در برابر تهدیدات باحضور سردارباقری