Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@13:43:31 GMT

از هر ۹ نفر یکی گرسنه است

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۷۹۹۴۹

از هر ۹ نفر یکی گرسنه است

بر اساس گزارش‌های فائو، بشر دچار بحران‌های شدید است که برخی از آن‌ها تحت تاثیر چاقی و برخی دیگر تحت تاثیر فقدان امنیت غذایی قرار دارند. انسان‌ها با کنار گذاشتن غذاهای گیاهی و میوه‌های فصلی به استفاده از رژیم‌های غذایی پرکالری و مواد فرآوری شده، قند، چربی، نمک و مصرف بیش از حد گوشت رو آورده‌اند و در نتیجه چاق‌تر شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویکرد نتیجه جهانی شدن، گسترش شهرنشینی و رشد درآمد است.
در حالی که در بسیاری جوامع، شهروندان برای آماده کردن غذا در منزل، وقت صرف نمی‌کنند، تعداد زیادی از ساکنان زمین از نبودن امنیت غذایی رنج می‌برند و به غذای کافی و مغذی برای رشد طبیعی و داشتن یک زندگی فعال و سالم دسترسی ندارند.
 سازمان فائو به مناسبت روز جهانی غذا در سال ۲۰۱۹ میلادی، دفترچه‌ای را منتشر کرده که در آن توصیه‌ها و راهکارهایی برای از بین بردن گرسنگی ارائه شده است.
استفاده از رژیم غذایی سالم‌تر با استفاده از سبزیجات و میوه‌های فصلی و همچنین پرهیز از مصرف غذاهای مضر و فاقد ارزش غذایی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که برای رسیدن به این هدف می‌توان انجام داد.
تاکنون بیش از ۳۰ هزار گونه گیاهی خوراکی شناسایی شده است که از بین آن‌ها تنها ۲۰۰ گونه در مزارع کشت می‌شود. این در حالی است که کالری مورد نیاز نیمی از جمعیت جهان از ۸ نوع غله از جمله گندم، ذرت، برنج، جو، لوبیا و بادام زمینی تامین می‌شود.
یکی دیگر از راهکارهای فائو، کشت فصلی گیاهان بومی مغذی در مزارع است. این رویکردی است که در هند اتخاذ شده و ارزن در سطح وسیع کشت می‌شود تا کمبود غذا را از بین ببرد. همچنین صنایع غذایی باید میزان قند و نمک مورد استفاده در تولید محصولات خود را کاهش دهند.
راهکار دیگر مبارزه با فقدان امنیت غذایی، مقابله با دورریز غذا است. بر اساس گزارش موسوم به «وضعیت غذا و کشاورزی» که در تاریخ ۱۴ اکتبر ۲۰۱۹ میلادی (دو روز قبل) توسط فائو منتشر شده است،‌ در سراسر جهان حدود ۱۴ درصد از مواد غذایی، پس از تولید از بین می‌روند. حدود ۶۰ درصد از ریزمغذی‌ها که مواد غذایی موردنیاز ارگانیسم‌ها محسوب می‌شوند، به دلیل دورریز میوه‌ها، سبزیجات و محصولات حیوانی، پس از تولید از بین می‌روند.
علاوه بر راهکارهای ارائه شده توسط فائو با انجام اقدامات دیگری از جمله تامین تغذیه کودکان در مدارس و افزایش آگاهی عمومی در رابطه با رژیم غذایی سالم می‌توان به از بین بردن گرسنگی در جهان کمک کرد. یکی از سازمان‌های فعال در این زمینه با عنوان Feed the Children شناخته می‌شود که در ۱۰ کشور مشغول به فعالیت است. این سازمان از طریق اطلاع‌رسانی در مدارس و تامین بذر سالم گیاهان بومی و همچنین آموزش نحوه کشت این گیاهان در مدارس کشورهای فقیر تلاش می‌کند تا آگاهی شهروندان این کشورها را افزایش دهد. هدف این سازمان مشارکت فعال کودکان در فرایند تامین غذا و آشنایی آن‌ها با مفاهیم مرتبط است.
علاوه بر این دولت‌ها نیز با سیاست‌گذاری مناسب و انجام اقداماتی می‌توانند به کاهش گرسنگی در جهان کمک کنند. به عنوان نمونه‌ای از این اقدامات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- افزایش دسترسی و کاهش بهای مواد مغذی موردنیاز برای رژیم غذایی سالم از طریق تعیین خط‌مشی‌ها و استانداردهای مقتضی
- طراحی و اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های متناسب با خط مشی‌های ملی و تقویت چهارچوب حقوقی و ظرفیت‌های استراتژیک حمایت از این طرح‌ها
- ایجاد هماهنگی و ارتباط موثر بین بخش‌های دولتی به منظور بهبود سیاست‌های مرتبط با غذا شامل برنامه‌های توزیع غذا در مدارس، کمک‌رسانی به افراد و خانواده‌های آسیب‌پذیر، تدوین استانداردهایی برای تامین غذا در بخش عمومی و مقررات‌گذاری مناسب در بازار غذا
- حمایت از رویه‌های مناسب کشاورزی، ماهیگیری، دامپروری و جنگلداری به منظور جلوگیری از سوء‌تغذیه و افزایش تنوع رژیم غذایی
- به‌کارگیری فرایندهای تولیدی حساس به مواد مغذی در صنایع غذایی به منظور کاهش تمرکز بر تولید گیاهان پربازده و افزایش تمرکز بر تنوع و کیفیت محصولات
- نظارت و تقویت تنوع زراعی به منظور حفاظت از تنوع زیستی و منابع تامین غذا و همچنین افزایش کارآیی و درآمد بخش کشاورزی
شانزدهم اکتبر (۲۴ مهرماه) با هدف دستیابی به جهانی بدون گرسنه تا سال ۲۰۳۰ میلادی، روز جهانی غذا نام دارد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روز جهانی غذا سازمان ملل متحد گرسنگی فقر فائو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۹۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مستمری بازنشستگان کارگری به کجا رسید؟

فروردین ماه ۱۴۰۳ به پایان رسیده، اما هنوز تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی مشخص نیست؛ سازمان تامین اجتماعی معمولاً افزایش دستمزد مصوب شورایعالی کار را برای افزایش مستمری بازنشستگان خود مبنا قرار می‌دهد، اما در قانون، هیچ محدودیتی برای این افزایش تعریف نشده است.

به گزارش ایلنا، ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی به صراحت «افزایش سالیانه مستمری بازنشستگان به اندازه هزینه‌های زندگی» را تکلیف کرده است و ماده ۱۱۱ این قانون تاکید دارد که افزایش حداقل مستمری نباید از افزایش حداقل دستمزدِ مصوب شورایعالی کار کمتر باشد بنابراین مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی باید به اندازه هزینه‌های زندگی و بیشتر از افزایش دستمزد کارگران شاغل زیاد شود.

با این حال، اراده‌ی چندانی برای عمل به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی دیده نمی‌شود؛ بازنشستگان در هفته‌های اخیر با پیوستن به کارزار‌هایی در فضای مجازی و با برگزاری تجمعاتی مقابل سازمان تامین اجتماعی، خواستار اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش حقوق مطابق با سبد معیشت حداقلی شده‌اند، اما آیا این مطالبه از سوی مدیران سازمان تامین اجتماعی جدی گرفته می‌شود؟

بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دارند در شرایط تورمی فعلی که نرخ سبد حداقلی هزینه‌های زندگی از ۳۰ میلیون تومان فراتر رفته است؛ افزایش حقوق‌شان به ۳۵ و ۲۲ درصد مصوب شورایعالی کار محدود نماند، اما محمد اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور)، از بی‌نتیجه ماندن نشستی خبر می‌دهد که در روز‌های گذشته برای بررسی میزان افزایش حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی برگزار شده است.

اسدی در این رابطه گفت: در روز‌های گذشته، نشستی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان ایشان در مورد افزایش مستمری بازنشستگان و نرخ این افزایش داشتیم که به جمع‌بندی نرسیدیم؛ این نشست نتیجه‌ای نداشت و قرار شد هفته آینده مجدداً نشستی برگزار و در مورد میزان افزایش مستمری ۱۴۰۳ تصمیم‌گیری شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در مورد پیشنهادات این تشکل عالی و مطالبات فعالان صنفی بازنشستگان گفت: خواسته‌ی ما، اجرای دقیق مر قانون است؛ ما به صراحت خواستار اجرای قانون هستیم؛ به طور مشخص بایستی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اجرایی شده و مستمری بازنشستگان به اندازه‌ی میزان افزایش هزینه‌های زندگی افزایش یابد.

به گفته اسدی، انتظار می‌رود نرخ افزایش مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی در نشست هفته آینده با مدیرعامل و مدیران و کارشناسان سازمان تعیین تکلیف شود.

آیا مستمری بازنشستگان از اردیبهشت افزایش می‌یابد؟

آیا کار تصمیم‌سازی و ابلاغ، تا پایان اردیبهشت به سرانجام می‌رسد؛ آیا بازنشستگان در اردیبهشت ماه از مستمری افزایش یافته برخوردار می‌شوند و مابه‌التفاوت مستمری فروردین نیز در اردیبهشت پرداخت می‌شود؟

اسدی در پاسخ به این سوالات گفت: ما طرفِ مطالبه‌گر قضیه هستیم و مسئله را با تمام توان پیگیری می‌کنیم، اما همه چیز به همت و اراده‌ی طرف مقابل بستگی دارد. انتظار داریم که این اتفاق بیفتد یعنی تا اردیبهشت مراحل اداری کار به پایان برسد و افزایش مستمری برای بازنشستگان کارگری اجرایی شود.

او تاکید کرد: انتظار بازنشستگان و فعالان صنفی آن‌ها این است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در زمینه افزایش مستمری بازنشستگان و ابلاغ آن، همکاری لازم را داشته باشد و مستمری بازنشستگان در اردیبهشت افزایش یابد؛ ضمن اینکه مابه‌التفاوت فروردین نیز همراه با مستمری اردیبهشت به حساب مستمری‌بگیران واریز شود.

این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه «در هفته‌ها و ماه‌های اخیر هزینه‌های زندگی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و بازنشستگان با مستمری دریافتی نمی‌توانند از پس این هزینه‌ها بربیایند» تاکید کرد: هرچه زودتر تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان مشخص شود، بهتر است؛ بازنشستگان با مستمری دریافتی قادر به تامین هزینه‌های ماهانه نیستند و مشکلات معیشتی آن‌ها به مراتب بیشتر از گذشته است؛ بنابراین تعجیل در روند افزایش مستمری‌ها، یک ضرورت غیرقابل انکار است و امیدواریم مدیران تامین اجتماعی به این مهم توجه داشته باشند.

مبلغ وام بازنشستگان در سال جدید مشخص نیست

یک مسئله مهم دیگر برای بازنشستگان، خدمات رفاهی و مبلغ وام ضروری‌ست؛ مبلغ وام بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲، رقم ۲۰ میلیون تومان بود که بازنشستگان نسبت به ناچیز بودن این رقم اعتراض داشتند؛ ۲۰ میلیون تومان برای خرید ساده‌ترین مایحتاج زندگی هم کافی نیست؛ این در حالیست که در سال جاری هنوز سامانه ثبت نام وام برای بازنشستگان تامین اجتماعی باز نشده است و مشخص نیست مبلغ وام ضروری چقدر افزایش می‌یابد؛ آیا تامین اجتماعی به افزایش مناسبِ مبلغ وام رضایت می‌دهد؟

رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در رابطه با وام و خدمات رفاهی بازنشستگان گفت: هنوز در ابتدای سال هستیم و جلسات مربوط به طرح کرامت و مبلغ وام برگزار نشده است؛ ما پیگیر افزایش سهمیه و مبلغ وام ضروری بازنشستگان هستیم و امیدواریم در سال جدید به اندازه کافی برای وام بازنشستگان سهمیه بدهند.

اسدی در ارتباط با مبلغ وام و افزایش آن در سال جدید گفت: هنوز مبلغ وام مشخص نیست؛ تا امروز هیچ جلسه‌ای در این خصوص نداشتیم، اما امیدواریم مبلغ وام ضروری به میزان قابل توجهی افزایش یابد؛ وام ضروری باید به اندازه‌ای باشد که بازنشستگان بتوانند با آن مشکلات خود را برطرف کرده و در صورت نیاز، ضروریات زندگی را تامین کنند.

دیگر خبرها

  • افزایش مستمری بازنشستگان کارگری به کجا رسید؟
  • چگونه سابقه بیمه تامین اجتماعی را افزایش دهیم؟ | شرایط خرید سابقه بیمه تامین اجتماعی چیست؟
  • گوشت، شکر و برنج دولتی افزایش قیمت نداشته است
  • رژیم همراه با ورزش؛ ترکیبی کامل برای سلامت و آرامش
  • چند ماده غذایی مفید برای تسکین درد مزمن
  • افزایش ریسک ابتلا به دیابت با مصرف این ماده غذایی
  • برگ برنده ایران در تامین امنیت غذایی/انبارها پُر از کالاست
  • نتایج یک تحقیق جدید؛ این ماده غذایی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • قند و شکر خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند
  • این خوراکی‌ها را برای افزایش طول عمر بخورید