Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-20@02:07:19 GMT

سرنوشت و آینده کشور را انتخابات تعیین می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۱۲۲۰

سرنوشت و آینده کشور را انتخابات تعیین می‌کند

به گزارش پارسینه، حجت‌الاسلام حسن روحانی در مراسم آغاز سال جدید تحصیلی دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی در دانشگاه تهران با اشاره به نزدیک شدن کشور به انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در پایان امسال ما انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی را داریم. دانشگاه‌ها همیشه در همه انتخابات‌هایی که داشتیم، نقش بسیار ارزشمندی داشته‌اند، هم اساتید، هم دانشجویان و فضای دانشگاه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دانشگاه است که فضای جامعه را گرم می‌کند. در انقلاب هم دانشگاه فضای انقلاب را گرم می‌کرد. البته فضا‌های دیگری هم بودند. حوزه‌ها، حسینیه‌ها، بازار و...، اما دانشگاه‌ها پیشتاز بودند.

روحانی با بیان اینکه موکدا می‌گویم سرنوشت و آینده کشور ما را انتخابات‌ها نشان و تعیین می‌کند، اظهار داشت: با وجود همه نقص و اشکالات، بهترین راه صندوق است. برای شکستن افراط صندوق است. برای اصلاح جامعه صندوق است. برای شایسته‌سالاری صندوق است. برای اینکه افکار به‌حق مردم حاکم شود، صندوق است. ما راه دیگری نداریم. اینکه راه دیگر نداریم براساس تجربه است به عنوان فردی که بیشتر عمرم را در تجربه سیاسی، اجتماعی و علمی بوده‌ام.

وی ادامه داد: راهی جز فضای انتخابات پرشکوه نداریم کما اینکه بگویم این انتخابات فلان بخش آن ناقص است و اشکالاتی داشته باشد، ولی جامعه و دانشگاه‌ها خود را باید در انتخابات آماده کنند.

رئیس دولت تدبیر و امید تصریح کرد:بر اینکه هرکس که بهتر است، هرکس که شایسته است، هرکس که عاقل‌تر است، هرکس فهیم‌تر است، هر کس که از افراط دورتر است، هرکس برای کشور آماده فداکاری است، هرکس که دانش لازم دارد، مرد یا زن، آن‌ها را انتخاب کنیم.

روحانی اضافه کرد: هرکس خود را هم شایسته می‌داند؛ خود را کاندیدا کند. اگر هم مشکلی برایش پیش آید، اشکال ندارد. این در راه خدا است. اشکال ندارد کسی که خود را لایق می‌داند و کاندیدا کند، چه انتخاب شود و چه انتخاب نشود، چه بگویند صالح هستی یا نیستی. این وظیفه بزرگ ملی ماست و یکی از مهمترین مسائل ما امسال را باید انتخابات بدانیم.

وی با بیان اینکه اگر یک انتخابات پرشکوه، با نشاط و پر رونق با حضور اکثریت مردم در کشور شاهد باشیم، قدرت سیاسی ما در دنیا بالا می‌رود، خاطرنشان کرد: آنگاه دشمنان ما از ما می‌هراسند، می‌فهمند تحریم و فشار‌ها اثرگذار نبوده است.

رئیس جمهوری ادامه داد: مردم معتقد به نظام، کشور بوده و به آینده‌شان امید دارند. اولین پرچم انتخابات، پرچم امید است. هر کس امید نداشته باشد، در انتخابات شرکت نمی‌کنند. ما به آینده امید داریم و همه چیز ما از امید نشات می‌گیرد. اگر به آینده امید داشته باشیم، راه و مسیر ما به نتیجه می‌رسد.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه مجموعه دانشگاه و حوزه، اداره آینده جامعه را برعهده دارد، اظهار داشت: آن‌هایی که در دانشگاه درس می‌خوانند، مسئولیت اجرایی را برعهده ندارند و بیشتر می‌خواهند بیاموزند، ولی وقتی وارد دانشگاه می‌شوند، احساس می‌کنند از مدیران آینده هستند لذا اگر شغلی برای فارغ‌التحصیلان یافت شود، او راضی نیست بلکه به دنبال سمتی است که مدیریت بخشی از کار را برعهده داشته باشد یا سمتی متناسب با تحصیلاتش داشته باشد.

روحانی اضافه کرد: دانشگاه‌ها مسئولیت سنگینی را برعهده دارند و جامعه و دولت هم در برابر دانشگاه مسئول هستند. اینکه خدمات دولت به اندازه کافی هست یا نیست یا از نظر سلامت، تغذیه، خوابگاه، امکانات رفاهی و فرهنگی و... برای دانشجویان، امکاناتشان کافی است یا خیر، اعتراف می‌کنم نواقصی وجود دارد، ولی تلاش می‌کنیم مسائل‌شان را رفع کنیم.

وی با اشاره به خاطره‌ای از دوران دانشجویی خود در دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: فضای ورزش و زمین چمنی در دانشگاه تهران بود که ما هم همانجا می‌آمدیم. اکنون آن زمین به مرکز عبادت و نمازجمعه تبدیل شده است. به وزیر و روسای دانشگاه‌ها تاکید می‌کنم که به ورزش، رفاه و تغذیه و... دانشجویان به همان اندازه که برای سیاست، یادگیری و... دانشجویان وقت می‌گذاریم، وقت بگذارند چراکه دانشجوی سالم، عالم، با نشاط، فعال و شیفته کشور نیاز داریم که تا ما به وظیفه خودمان عمل کنیم.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه در ۴۱ سال بعد از انقلاب، جنگ، مشکلات و فشار‌های اقتصادی داشتیم، اما دانشگاه در رشته‌های مختلف به رسالت خود عمل کرده است، ابراز داشت: ما نسبت به دنیا و جوامع پیشرفته عقب نیستیم و حرکت‌های خوبی در عمل و دانش داشته‌ایم. من در سه، چهار ماه اخیر نمونه‌هایی دیده‌ام که فردی که پزشک متخصص است و در آلمان بخشی از مسئولیت یک مرکز پزشکی را برعهده دارد، وقتی یک از اقوامش نیاز به عمل جراحی دارد، او را به تهران می‌آورد و جراحی می‌کند.

روحانی افزود: من از او در این باره پرسیدم مگر آلمان بهتر نیست؟ او را در آنجا عمل کنید. او گفت: از نظر کیفیت ایران پایین‌تر نیست و از لحاظ رسیدگی هم پایین‌تر نیست. او این‌ها را گفت. او گفت: از لحاظ بهداشتی مراکز درمانی ما بهتر از اروپا است. این حرف‌ها را کنار بگذاریم. اینکه ترجیح می‌دهد در ایران عمل شود، نشان می‌دهد کشور ما در علوم مختلف پیشرفته است.

رئیس دولت تدبیر و امید در بخش دیگر از سخنانش با بیان اینکه این همه اساتید و پژوهشگران برای ما جای افتخار است، گفت: اینکه دانشگاه ما باید به دانشگاه مهارت‌محور تبدیل شود و اینکه محور ما نباید علم باشد. البته علم در بسیاری از امور پایه مهارت است. علم پایه پیشرفت و توسعه است، اما نباید به علم اکتفا شود.

روحانی ادامه داد: علم باید در کنار مهارت و نیازمندی‌های جامعه و تربیت دانشجو برای ورود به اجتماع و برای به دوش گرفتن بار مسئولیت و اشتغال و مدیریت آماده بشود والا یک فردی در اینجا درس خوانده و باسواد شده چرا وقتی فارغ‌التحصیل می‌شود شغل به اندازه کافی نیست.

رئیس جمهور بیان کرد: ممکن است شما بگویید این به دلیل مشکل اقتصادی است یا به دلیل اینکه توسعه اقتصادی و سرمایه‌گذاری در کشور به اندازه کافی نیست. همه این‌ها سر جای خودش درست، اما یک فارغ‌التحصیل با مهارتی که می‌تواند بلافاصله یک مسئولیت را بر عهده بگیرد زودتر به شغل و کار زندگی می‌رسد تا یک عالمی که علم را خوب آموخته تئوری را خوب بلد است دانشگاه وی حافظه محور بوده و در مغز وی بسیاری از مطالب لازم علمی انباشته شده است، اما نمی‌تواند وارد کار بشود و کاری را انجام دهد.

روحانی عنوان کرد: ما در سال ۵۱ که ما برای کارآموزی امور قضایی به دادگاه‌های مختلف می‌رفتیم لیسانس گرفته بودیم و به ظاهر دانشی که لازم بود برای یک وکیل و یک قاضی را یاد گرفته بودیم، اما وقتی به دادگاه رفتیم، دیدیم که چیزی بلد نیستیم و نمی‌دانیم باید چه کار بکنیم. حتی رئیس دفتر یک دادگاه از این فرد لیسانسه، بهتر بلد بود که باید چه کار کرد. آن فرد در آنجا بوده و تجربه آموخته بوده البته گاهی افراد لیسانسه هم در میان رئیسان دفتر بودند، ولی رشته دیگر هم بود.

رئیس جمهوری افزود: ما مهارت لازم را یاد نگرفته بودیم در کارآموزی قضایی بود که ما یاد گرفتیم. حتی ما چند واحد پزشکی قانونی را گذرانده بودیم وقتی به پزشکی قانونی تهران روبروی پارک شهر رفتیم حدود۲۰ دانشجو بودیم که به آن مکان وارد شدیم سه چهار نفر در لحظه اول غش کردند چرا که در لحظه اول برای افرادی که آشنا نباشد، دیدن جنازه‌ها وحشتناک است یکی جنازه‌ها را می‌شکافت و یک می‌دوخت کار بسیار سخت و مشکلی بود. ما آنجا فهمیدیم که پزشک قانونی یعنی چه و آن روز‌هایی که ما آنجا بودیم بالای سر جسدی که بود اقداماتی که انجام می‌گرفت. آنجا فهمیدیم که پزشکی قانونی آن چیزی نیست که در سر کلاس خواندیم. البته آن هم سر جای خودش درست است، ولی بیشتر آن چیزی است که لمس و دیده می‌شود.

روحانی با بیان اینکه باید مهارت لازم را یاد بدهیم اظهارداشت: نکته‌ای که گفته اند علم در گذشته چند سال می‌گذشت تا دو برابر بشود امروز باید گفت که چند روز می‌گذرد تا ۲ برابر شود. ممکن است زمانی هم برسد که در عرض چند ساعت ۲ برابر بشود.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: پیشرفت دانشگاه ما باید منطبق شود با پیشرفت علم، ما در دانشگاه کتاب امروز را به دانشجو درست نمی‌دهیم این کتاب حداقل برای ترم یا سال قبل است. حتی گاهی برای ۱۰ یا ۲۰ سال گذشته است پس ما به روز نیستیم و از روز عقب هستیم. استادی را هم که داریم دانش و علم وی برای ۵، ۱۰ یا ۲۰ سال گذشته است هر چه هم مقاله بخواند و مطالعه بکند باز هم از علم روز عقب است.

وی اظهارداشت: ما نمی‌خواهیم دانشجو را برای امروز تربیت کنیم برای می‌خواهیم حداقل برای ۶ یا ۱۰ سال آینده تربیت کنیم. همین زمانی که ما در کلاس درس می‌دهیم یا درس می‌خوانیم، علم به سرعت در حال پیشرفت است پس کار ما مشکل می‌شود که چگونه به این دانشجو، مهارتی یاد بدهیم که وی ۴ یا ۱۰ سال بعد نه تنها بتواند برای جامعه فعال باشد حتی بتواند حتی بتواند در یک بخشی مدیر باشد و اداره بکند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رئیس جمهور حسن روحانی انتخابات دانشگاه دانشجویان برجام تحریم اقتصاد مذاکره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۱۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات«وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا قائدی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس در جلسه شواری اداری این دانشگاه با اشاره به اتفاق بی‌سابقه در طول ۷۳ سال اخیر در مواجهه با رژیم خونخوار اسرائیل اظهار کرد: رژیمی که خود را دارای برترین ارتش دنیا و دارای قدرت اتمی می‌دانست در ماجرای دفاع غیورمردانه نیرو‌های نظامی ایران متوجه این نکته شد که دوره قدرت اسرائیل به پایان رسیده و دوران زوال آن آغاز شده است.

وی افزود: عملیات«وعده صادق» آغاز یک تغییر بزرگ در روابط بین‌الملل بوده؛ شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است و موجب شد که ایران به عنوان قدرت بین‌المللی پذیرفته و شناخته شود. نخبگان و دانشگاهیان باید مراقب دسیسه‌های دشمن در این مقطع باشند؛ زیرا دشمن با هجمه‌های رسانه‌ای در صدد القاء عدم موفقیت این ماموریت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فارس با اشاره به شاکله مدیریتی این دانشگاه بیان کرد: همه کار‌ها، تصمیمات و ساختار‌های مدیریتی در دانشگاه آزاد اسلامی فارس به صورت مشارکتی بوده این امر در موفقیت مجموعه بزرگ این دانشگاه تأثیر به‌سزایی داشته و هرجا کار به صورت تیمی و گروهی اجرا شده باعث موفقیت استان در میان واحد‌های دانشگاه کشور شده است.

قائدی عنوان کرد: همان‌گونه که دانشگاه در بسیاری از امور پیشتاز و الگو است، انتظار داریم در بحث کنترل پوشش دانشجویان نیز این الگو بودن محقق شود. موفقیت‌های دبیرخانه مهدویت و نیز اداره کل تربیت بدنی و سایر مجموعه‌های دانشگاه آزاد اسلامی فارس را مرهون همان شیوه و ساختار همکاری و همراهی همه واحد‌های دانشگاهی استان در پیشبرد اهداف این حوزه‌ها هستیم و امیدواریم که همه واحد‌های دانشگاهی به این اتحاد بپیوندند و کمک کنند که همه فعالیت‌های دانشگاه به صورت تیمی و گروهی اجرا شود.

وی مطرح کرد: در بحث عفاف و آراستگی در دانشگاه همه مسئولان دانشگاه با قدرت به این امر ورود کنند تا بتوان این مسئله فرهنگی سیاسی و اسلامی را با پیشتازی و الگو بودن دانشگاه آزاد اسلامی به نحوی بسیار شایسته مدیریت کنیم. همه مسئولان با همدلی کامل در ایجاد قرارگاهی برای مدیریت این امر تلاش و فعالیت کنند؛ زیرا مقدمه این فرایند حتماً استفاده از ظرفیت استادان، همکاران دانشگاه، کانون‌ها و تشکل‌های دانشجویی و با لحاظ کردن احترام کامل برای دانشجویان است. در این باره صرفا به کار‌های سلبی اکتفا نکنیم؛ بلکه با تشویق دانشجویان پایبند به مقررات، این فرایند را تسریع و تسهیل کنیم.

بدون برنامه‌ریزی دقیق نمی‌توان به پرورش نسل جدید فکر کرد

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی فارس نیز با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی در امور و شئون مختلف دانشگاهی گفت: در مسیر پرورش نخبگان مختلف در دانشگاه نیاز به برنامه‌ریزی از وجه‌های گوناگون مشهود است و بدون برنامه ریزی دقیق و کلان نمی‌توان به پرورش نسل جدید فکر کرد.

حجت الاسلام مهدی یعقوبی مسئله پوشش به شکل امروزی آن در جامعه را چالش تحمیل شده به جامعه دانست و اضافه کرد: نکته حائز اهمیت این است که ببینیم در این باره چه کرده‌ایم و چه کار‌ها و اقداماتی را باید انجام دهیم. نخستین نکته دغدغه داشتن برای اجرای آیین نامه‌های موجود در این زمینه در محیط دانشگاه بوده و طبعاً نمی‌توان به بهانه وجود مشکلات اقتصادی در جامعه توجه به سایر مشکلات و چالش‌ها را از نظر دور داشت؛ اما در کنار توجه به مباحث اقتصادی نباید مباحث فرهنگی رها شود که البته رها نشده است.

وی با اشاره به بخشی از خطبه امیرالمومنین علی علیه السلام وجود چالش‌هایی شبیه به چالش‌های امروزی و ناهنجاری‌های اجتماعی فعلی را در دوران حکومت آن امام معصوم نیز مشهود برشمرد و بیان کرد: همانگونه که مقام معظم رهبری در بحث اقتصادی در شعار امسال اشاره کردند که حضور مردم کمک کننده به حل مشکل اقتصادی خواهد بود قطعاً در ماجرای فرهنگی و چالش‌های آن نیز حضور عملی مردم در کنار مسئولان راه حل مناسبی برای به نتیجه رسیدن در این چالش‌هاست.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه آزاد اسلامی فارس نقش استادان را در حل مسائل فرهنگی دانشگاه بسیار چشمگیر دانست و توضیح داد: در تحلیل مسائل روز و حتی در همین موضوع پوشش، اثرگذاری استادان مهم و محوری است؛ بنابراین پیشنهاد داریم که از طریق مدیران گروه از استادان گرامی خواسته شود که در کلاس خود دغدغه این مسائل را داشته باشند و با رویکرد امید آفرینی به نسل جوان آن را مطرح کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام سرنوشت نیمکت پرسپولیس برای فصل آینده
  • عملیات «وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • عملیات«وعده صادق» شکل دهنده ساختار نظام بین‌الملل آینده است
  • جلسه سرنوشت‌ساز برای تعیین تکلیف ژاوی
  • ۲۲ روز مانده تا تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /انتخابات مرحله دوم در کدام حوزه ها الکترونیکی است؟
  • معرفی نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی دانشگاه تهران
  • تعیین سرنوشت دارایی های مسدود شده روسیه در نشست گروه ۷
  • نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاه تهران معرفی شدند
  • آغاز انتخابات سرنوشت ساز پارلمانی در کرواسی
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟