Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-03-29@02:20:27 GMT

نرخ نان در تهران اعلام شد +قیمت ها

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۲۶۹۲

صراط:

بررسی‌های انجام شده از برخی نانوایی‌های سطح شهر نشان می‌دهد که برخی نانوایی‌ها نرخ‌های جدید اعلامی نان را رعایت نمی‌کنند.

به گزارش ایسنا اخیرا نرخ جدید نان اعلام شد که طبق آن نرخ مصوب نان بربری ساده در نانوایی‌های آزادپز معادل ۱۵۰۰ و در نانوایی‌های دولتی معادل ۱۰۰۰ تومان تعیین شده است، با این حال این نان در برخی از نانوایی‌های آزادپز سطح شهر به قیمت ۲۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین نان بربری همراه با کنجد هم به قیمت ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان عرضه می‌شود در حالیکه حداکثر قیمت مجاز آن ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان است.

با این حال بررسی‌های صورت گرفته از برخی نانوایی‌های قرار گرفته در مرکز شهر تهران نشان می‌دهد که نان سنگک ساده، تافتون و لواش به نرخ مصوب تعیین شده عرضه می‌شوند.

البته در اینجا نیز نانوایان برای اضافه کردن کنجد و سبزیجات، مبلغی دلبخواه خود و نه قانونی را به قیمت نان اضافه می‌کنند به‌گونه‌ای که نان سنگک کنجددار برخلاف نرخ مصوب، به قیمت ۳۰۰۰ تومان عرضه می‌شود.

این در حالی است که طبق اعلام رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، نانوایان در صورت اضافه کردن کنجد و سبزیجات به نان تنها اجازه دارند ۵۰۰ تومان به نرخ مصوب نان اضافه کنند.

بنابراین حداکثر قیمت مجاز سنگک کنجددار ۱۷۰۰ تا ۲۳۰۰ تومان است.

این وضعیت در حالی است که اتاق‌های اصناف تهران و ایران طبق قانون وظیفه نظارت بر عملکرد واحدهای صنفی را بر عهده دارند. این موضوع از مسوولان این تشکل‌ها پیگیری خواهد شد.

پیش از این در دوم مهرماه امسال نرخ‌های جدید نان اعلام شد که طبق آن بربری با آرد ۸۳۰ تومانی به قیمت ۱۰۰۰ تومان، سنگک با آرد ۸۱۵ تومانی به قیمت ۱۲۰۰ تومان، تافتون با آرد ۸۲۰ تومانی به قیمت ۵۵۰ تومان و لواش با آرد ۸۲۰ تومانی به نرخ ۳۰۰ تومان عرضه می‌شود و وزن چانه برای بربری ۵۱۰ گرم، سنگک ۵۶۰ گرم، تافتون ۲۳۰ و لواش ۱۴۰ گرم است.

همچنین قیمت بربری در نانوایی‌های آزادپز با آرد ۱۲۳۰تومانی به قیمت ۱۵۰۰ تومان، سنگک با آرد ۱۱۷۰تومانی به نرخ ۱۸۰۰ تومان، تافتون با آرد ۱۲۰۰ تومانی به قیمت ۸۵۰ تومان و لواش با آرد ۱۲۰۰ تومانی به نرخ ۴۵۰ تومان عرضه می‌شود و وزن چانه در نانوایی‌های آزادپز برای بربری ۵۸۰ گرم، سنگک ۶۵۰ گرم، تافتون گرم۲۸۰ و لواش ۱۷۰ گرم است.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: قیمت نان تهران نرخ مصوب نان بربری صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۲۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نذری نان؛ رسم زیبایی که هنوز در محلات قدیمی ادامه دارد

ماه رمضان رنگ‌وبوی همه چیز را تغییر می‌دهد. حتی نذری‌ دادن در این ماه، شکل و شمایل متفاوتی دارد و می‌تواند احیاکننده رسمِ یک نذری ساده، ارزان و بدون تفاخر باشد.

به گزارش ایسنا، نذر واژه‌ای عربی با معانی مختلفی همچون عهد، پیمان، وعده به خیر و شر و آنچه که شخص مومنی بر خود واجب می‌کند، تعریف می‌شود. نذر انواع مختلفی دارد، اما احتمالا با شنیدن این واژه بیشتر، نذر اطعام به یاد آورده می‌شود؛ نوعی از نذر که در مناسبت‌های مذهبی، به‌ویژه ایام ماه محرم رواج دارد. با این وجود حتی نذرِ اطعام هم انواع مختلفی دارد. 

بخشی از علت تقاوت در نذرِ اطعام به موضوعات اقتصادی و بخشی دیگر به فرهنگ عامه و آداب و رسوم باز می‌گردد. در واقع برخی از نذورات در مناسبت‌های خاص، بیش از سایر ایام سال تهیه و توزیع می‌شوند. به عنوان مثال اکثر افراد نذرِ «قیمه» را با مراسم‌های مرتبط با عزاداری امام حسین (ع) و یا نذر «شله‌زرد» را با عزاداری‌های ایام فاطمیه به یاد می‌آورند. 

در عین حال قرار هم نیست همه افراد حدی از توانمندی مالی را داشته باشند که حتما بتوانند غذا نذر کنند؛ بنابراین نذر اطعام با شیوه‌های دیگری هم وجود دارد، چنانچه یکی از نمونه‌های بارز این تفاوت را در نذری‌های ماه مبارک رمضان، به‌ویژه در روز ولادت امام حسن (ع) شاهد هستیم. اما این نذری متفاوت چیست؟ 

احتمالا اگر در ساعت‌های نزدیک به افطار به نانوایی رفته باشید، هنگام تحویل نان این جمله را از نانوا شنیده‌اید: «این تنور صلواتی بود، پول نمی‌خواد». در واقع برخی افراد بسته به توان مالی خود، پیش از آغازِ پخت روزانه نانوایی‌ها، وجهی را برای نذر نان به شاطر می‌دهند؛ نذری که گاهی واحد شمارش آن «تنورِ پخت نان» و گاهی تعداد مشخصی از نان است.  

البته احتمالا رواج نذر نان در نانوایی‌های مناطق کمتربرخوردار، بیش از سایر نقاط شهر باشد. اما با این وجود هنوز هم می‌توان ردی از این نوع نذری دادن را در نقاط مختلف شهر دید. 

محله «امام‌زاده یحیی» به عنوان یکی از محلات بسیار قدیمی شهر تهران، جایی است که هنوز هم نانوایی‌های آن سفارش نذر نان می‌گیرند؛ محله‌ای که شاید از اصالت گذشته خود فاصله گرفته باشد، اما همچنان برخی آداب و رسوم را حتی وارد زندگی ساکنانِ جدید کرده است.

شاطر یکی از نانوایی‌های این محله می‌گوید: «همین پیشِ پای شما، خانمی اومد قیمت یک تنور نون صلواتی رو پرسید و رفت که فکر کند و اگر خواست سفارش بدهد. اما ما در این محله، از این چیزها زیاد داریم، مخصوصا شب‌های قدر.»

در نانوایی دیگر، شاطر ماجرای نذری نان را اینطور تعریف می‌کند: «صبح یک نفر آمد و یک میلیون تومان برای نان صلواتی پرداخت کرد. نذر نان بین مردم این محله، یک نذر قدیمی است؛ اما ما خودمان هم اعلامیه زده‌ایم که سفارش نان نذری قبول می‌کنیم، بالاخره برای ما هم ثواب دارد.»

در این بین، اما امتناع برخی از افراد از گرفتن نان صلواتی، از نکات قابل توجه‌ای است که گاهی به چشم می‌خورد، آن‌هم به دلیل آنکه اجازه دهند تعداد نان صلواتی بیشتری به افرادی که توانایی مالی خوبی ندارند برسد. 

البته همه نانوایی‌ها هم بدون محدودیت، امکان گرفتن سفارش نان نذری را ندارند. در نانوایی سوم که خبرنگار ایسنا در محله امامزاده یحیی به آن سر زد، شاطر توضیح‌ می‌دهد که «کارتخوان به سامانه متصل شده و نمی‌شود از یک تعدادی بیشتر سفارش گرفت، مثلا امروز خیلی‌ها می‌خواستند سفارش بدهند، اما نتوانستیم بیشتر از ۱۲۰ عدد نان قبول کنیم.» 

در محلات سنتی و قدیمی، سنت نذری نان همچنان به شکل پررنگی ادامه دارد و حتی اگر سهمیه نان صلواتی که هزینه آن پرداخت شده است، تمام شده باشد، باز هم معمولا افراد نیازمند دست خالی از نانوایی باز نمی‌گردند. شاطر نانوایی سنگک محله امامزاده یحیی می‌گوید: «هرکسی بنا بر به وسع خودش سفارش نان صلواتی می‌دهد؛ از ۱۵ نان تا ۱۰۰ نان! نان صلواتی‌ امروز را هم پخش کردیم و تمام شد اما اگر در محله‌ دست کسی تنگ باشد که او را بشناسیم، خودمان نان صلواتی می‌دهیم.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کسادی بازار نان خراسانی و بربری/رونق کماج طرشتی در رمضان تهران قدیم
  • رکورد جدید قیمت سکه در بازار تهران به ثبت رسید
  • توزیع نان رایگان توسط ۱۳۰ نانوایی در شهر کرمانشاه
  • نظارت بر واحد‌های نانوایی قم تشدید شده‌است
  • کسادی بازار نان‌ خراسانی و بربری | رونق کماج طرشتی در رمضان تهران قدیم
  • نبود مشکل در تأمین آرد خبازی‌های خراسان جنوبی
  • محدودیتی برای تأمین آرد در خراسان جنوبی نداریم
  • نذری نان؛ رسم زیبایی که هنوز در محلات قدیمی ادامه دارد
  • ۱۰۰ هزار قرص نان صلواتی در شیراز توزیع شد
  • ۴۰۰ نانوایی مشهد در شب میلاد کریم اهل‌بیت(ع) نان رایگان دادند