Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@09:06:34 GMT

فرهنگ عشایر را به نحو شایسته معرفی کنیم

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۴۶۷۱

فرهنگ عشایر را به نحو شایسته معرفی کنیم

نماینده ولی‌ فقیه‌ در وزارت جهاد کشاورزی در نخستین آئین سوگواره شعر عاشورایی اقوام و عشایر کشور گفت: عشایر و اقوام ایرانی ذخایر و پشتوانه کشور هستند و باید فرهنگ عشایر را به صورت مناسب معرفی کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی دفتر نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی, نخستین سوگواره ملی شعر عاشورایی اقوام و عشایر کشور در سالن آمفی تئاتر فرهنگ‌سرای اندیشه و با حضور نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی، معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان امور عشایر کشور و جمعی از مسئولان کشوری و لشکری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی به وصف زندگی عشایر در متن طبیعت و رشد شخصیت آنان در چنین فضایی اشاره کرد و گفت: هر کسی که به طبیعت نزدیک‌تر باشد به خدا هم نزدیک‌تر است. امروز، تلاش صادقانه برای تولید ملی و کسب روزی حلال از بارزترین ویژگی‌های عشایر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین تقوی با اشاره به اینکه عشایر و ایلات عشایر ذخایر و پشتوانه کشور هستند، گفت: مبادا در زندگی عشایر اخلال ایجاد کنیم و به زندگی شهرنشینی و مصرفی آلوده گردانیم که در غیر این صورت یک خسارت فرهنگی و اجتماعی برای جامعه و مملکت خواهد بود.

وی در ادامه افزود: زندگی عشایر یک سوژه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است که با برگزاری شب شعر عاشورایی اقوام و ایلات عشایر یک موج فرهنگی در جامعه به ویژه نسل جوان به وجود می‌آورد

نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به فرمایش امام صادق(ع‌) که «اگر شعر در خدمت ترویج ارزش‌ها قرار گیرد ثواب دعا و نیایش را دارد»، گفت: شعر در مکتب اسلام به خصوص در فرهنگ شیعه یک مقوله ارزشی است که قرن‌ها ماندگار شد و شاعران ارزشی در این عرصه، اعتبار و جاودانگی یافته‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین تقوی با اشاره به قدمت شعر عاشورایی و ذکر نمونه‌هایی زیبا و دلنشین از آن‌ها گفت: شعر عاشورایی یکی از نمونه‌هایی است که از همان سال‌های نخست بعد از واقعه عاشورا در مدح رشادت‌ها و شهادت‌های عاشورا سروده شد و کربلا را ماندگار کرد.

در ادامه حجت‌الاسلام شاهمرادیان، معاون فرهنگی و آموزشی حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ضمن ارائه گزارشی از آمادگی‌سازی این برنامه وزین و ملی به تبیین قیام عاشورا پرادخت و بیان داشت: این حرکت معنوی، مذهبی و ادبی به کمک خداوند در آینده ادامه خواهد داشت.

وی افزود: باید با برگزاری سوگواره‌ها از ظرفیت تفکر و اندیشه آیینی و مذهبی شعرای کشورمان در مدح حسین ابن علی(ع) و واقعه کربلا، در جهت ترویج و اعتلای فرهنگ اسلامی نهایت استفاده را ببریم .

در ادامه کشکولی، دبیر شب شعر عاشورایی اقوام و عشایر هم درباره نحوه برگزاری این سوگواره به ایراد سخن پرداخت.

در پایان این جلسه، شاعران برجسته ملی و شعرای برتر به زبان عربی، کردی، تالشی، ترکی آذری، ترکی قشقایی، لری و فارسی در رثای امام حسین(ع) و واقعه کربلا به شعرخوانی پراختند که از جلوه و شکوه خاصی برخوردار بود.

پایان پیام/55

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین پیاده روی اربعین زائران اربعین حسینی کانون های مساجد اربعین ۹۸ حب الحسین یجمعنا مرز بین المللی شلمچه اصفهان فرهنگ عشایر روستا و عشایر عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۴۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی

حاتم طهماس‌پور در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: دومین جشنواره بین المللی کوچ عشایر با اهداف و معرفی ظرفیت‌ها و تولیدات جامعه عشایری و حفظ و احیا و معرفی فرهنگ، هنر، آداب و سنن و صنایع دستی و نمایش جایگاه بی بدیل جامعه عشایری در زمینه‌های تاریخی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین فراهم ساختن آشنایی اقوام و تبادل افکار و تجارب عشایر کشور برگزار می‌شود.

وی گفت: جشنواره با حضور و مشارکت ۷ استان گلستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان، فارس و کرمانشاه اجرا خواهد شد.

مدیرکل امور عشایر استان تصریح کرد: در این جشنواره ۷ کشور شامل افغانستان، مغولستان، ترکمنستان، عراق قزاقستان، ترکیه، پاکستان و نیجریه حضور خواهند داشت.

طهماس پور گفت: در جشنواره دو روزه شهر جعفرآباد صنایع دستی، پخت غذای سنتی، محصولات عشایر، لباس سنتی، آیین‌های موسیقی، رقص و عاشیق و بازی‌های بومی و محلی شامل چلینگ آغاجی، قییش کوتی، اسب سواری، شتر کوچ برتر برای عموم به معرض نمایش گذاشته خواهد شد.

کد خبر 6088139

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • باغچه‌های سلامت خانگی راهی برای ترویج فرهنگ تغذیه سالم
  • همه اقوام کشور با وحدت کامل برای اقتدار نظام اسلامی شجاعانه ایستاده‌اند
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • «نون - خ» برنده صفا و سادگی
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • گزارش تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی به قوه قضاییه ارجاع شد
  • تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در دستورکار امروز مجلس
  • داوران بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی معرفی شدند