Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، زهرا جهاندارپور کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای انقلاب اظهار کرد: اندام پستان از نوعی غدد شیر و کانال‌های انتقال شیر تشکیل شده است که با افزایش بدون کنترل و نامنظم سلول‌های پوشش دهنده غدد شیر در کانال‌ها و ادامه دار شدن آن، با تکثیر در نقاط مختلف بدن از راه خون و لنف‌ها نیز سرطان پستان گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: افراد در معرض خطر باید بدانند که ترکیبی از عوامل ژنتیک، محیطی و شیوه زندگی در ایجاد سرطان نقش دارند که بعضی از این عوامل قابل اصلاح بوده و برخی دیگر نیز خارج از اراده افراد است که در زمینه سرطان پستان بیشتر عوامل خطر قابل اصلاح و پیشگیری است.

عوامل خطر غیرقابل اصلاح

کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای انقلاب تصریح کرد: سن قاعدگی کمتر از ۱۱ سال، سابقه خانوادگی و جهش‌های ژنتیکی، سن بالا، زمینه نژادی و قومی و سن یائسگی بالای ۵۴ سال، از عوامل غیر قابل اصلاح است.

عوامل خطر قابل اصلاح

زهرا جهاندارپور گفت: سابقه هیپرپلازی یا رشد بیش از حد سلول‌ها در پستان، وضعیت اقتصادی و اجتماعی بهتر، مصرف الکل، نمایه توده بدنی بالای ۳۰، سن بالای مادر در نخستین زایمان، هورمون درمانی جایگزین HRT پس از یائسگی، قرص‌های ضد بارداری خوراکی، مواجهه با اشعه و مصرف بالای چربی‌های اشباع شده، از جمله موارد خطر قابل اصلاح به شمار می‌آید.

مهم‌ترین توصیه‌های خودمراقبتی برای پیشگیری از سرطان پستان

او افزود: برخورداری از وزن متعادل، پرهیز یا کاهش مصرف غذا‌های پُر چرب، سرخ کرده، نمک زده و دارای مواد نگهدارنده، ترشی و کنسروها، افزایش مصرف میوه ها، سبزی ها، غلات و گوشت ماهی به دلیل افزایش سطح آنتی اکسیدان‌ها و کاهش بروز سرطان، فعالیت ورزشی دست کم ۳۰ دقیقه در روز، پرهیز از مصرف الکل و سیگار، شیردهی از پستان به فرزند شیرخوار، مشاوره با کارکنان مراکز بهداشتی در زمینه خطرات و مزایای مصرف قرص‌های ضدبارداری خوراکی و هورمون‌های جایگزین یائسگی، از مهم‌ترین نکات در پیشگیری از سرطان پستان است.

نشانه‌های سرطان پستان

کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای انقلاب تصریح کرد: از مهم‌ترین نشانه‌های ضایعات خوش خیم و بدخیم پستان، می‌توانیم به تغییر در ظاهر پستان از نظر قرینگی یا قوام و سفتی پستان، توده بدون درد در پستان یا زیر بغل، تغییرات پوستی پستان مانند پوست پرتغالی شدن، قرمزی پوست، ایجاد زخم، پوسته پوسته شدن و اگزما، تغییرات نوک پستان از نظر فرو رفتگی یا خراشیدگی، ترشحات بی دلیل و ادامه دار نوک پستان، اشاره کنیم.

مهم‌ترین توصیه‌های خودمراقبتی برای تشخیص زودهنگام سرطان پستان

زهرا جهاندارپور اضافه کرد: اگر سابقه خانوادگی از سرطان پستان یا تخمدان داریم، با کارکنان بهداشتی درباره گزینه‌های غربالگری خاص مشورت کنیم، انجام تست‌های ژنتیک یا درمان پیشگیرانه را جدی بگیریم، نشانه‌های سرطان پستان را بشناسیم، ماهانه پس از اتمام قاعدگی خودآزمایی پستان انجام دهیم و در صورت وجود توده‌های مشکوک یا تغییرات پوستی در پستان ها، به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنیم.

انتهای پیام/چ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۶۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی دربوکان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،    کارشناس مسئول سلامت محیط مرکز بهداشت بوکان گفت: در جریان بازرسی از مراکز و اماکن سطح شهر پیرو تشدید اقدامات بهداشت محیطی توسط بازرسین بهداشت محیط، بیش از یک تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته شامل نوشیدنی های گازدار، نبات فاقد مشخصات بهداشتی، آبلیموهای دست ساز کپک زده و روغن های سوخته و غیر قابل مصرف در سطح عرضه شناسایی و غیر قابل مصرف تشخیص داده شد که نسبت به جمع آوری و معدوم کردن این اقلام  برابر مقررات اقدام شد.

 

مسگری  اظهار داشت: از عموم شهروندان   درخواست می شود از خرید مواد غذایی بدون مشخصات بهداشتی جدا خودداری نموده و هنگام خرید به مشخصاتی نظیر ( تاریخ تولید، تاریخ انقضاء و شماره پروانه ساخت) توجه داشته باشند و در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را به سامانه بهداشت ۱۹۰ و یا شماره تماس ۴۶۲۳۴۰۶۶-۰۴۴ مرکز فوریت سلامت محیط و کار مرکز بهداشت بوکان اعلام تا به موقع مداخلات لازم صورت پذیرد.

 

دیگر خبرها

  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • اقدامات شهرهای موفق برای تحقق مفهوم زباله‌صفر
  • حذف بیش از ۳ تن مرغ غیر قابل مصرف از چرخه مصرف انسانی
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • رشد ۶ درصدی مصرف برق در صورت افزایش قابل توجه دما
  • «رضاخان را بهتر بشناسیم»
  • معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی دربوکان