Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار یزد در مراسم افتتاح موزه‌خانه فرخی یزدی، با اشاره به اینکه هویت استان متاثر از شخصیت‌های فرهنگی و مفاخری ازجمله فرخی یزدی است،‌ تاکید کرد: روشنگری در راستای هدایت مردم و قلم زدن در مسیر منافع جامعه، میراث ماندگار فرخی ها‌ست.

به گزارش خبرگزاری برنا از یزد، خانه‌موزه فرخی یزدی با حضور "محمدعلی طالبی" استاندار یزد، "حجت‌الاسلام والمسلمین ‌محمدحسن معزالدینی"‌ امام جمعه موقت یزد، "محمدرضا کارگر" مدیرکل امور موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، "عباس حیدری" مدیرکل حوزه استاندار و جمعی از مسئولان و مدیران استان افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندار یزد در این مراسم ضمن قدردانی از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و همه کسانیکه در پاسداشت فرخی یزدی قدمی برداشته‌اند، گفت: وقتی به جایگاه فرخی یزدی در تاریخ معاصر ایران، انقلاب مشروطه و بعد از آن نگاهی می اندازیم، اولین چیزی که به ذهن ما می رسد این است که در یزد برای پاسداشت چنین شخصیتی آنگونه که باید عمل نکرده ایم.

"محمدعلی طالبی" ادامه داد: شخصیت‌هایی مانند فرخی یزدی هم به لحاظ سیاسی از پیش‌قراولان عصر خود در دوران قاجاریه و اوایل دوره پهلوی بودند که شجاعانه در برابر استبداد ایستادند و علم آزادیخواهی را برافراشتند و هم در عرصه ادبیات و فرهنگ از سرآمدان عصر خود بودند.

عالی ترین مقام اجرایی استان، هویت استان ‌را متاثر از شخصیت‌های فرهنگی و مفاخری ازجمله فرخی یزدی ‌دانست و تاکید کرد: روشنگری در راستای هدایت مردم و قلم زدن در مسیر منافع جامعه میراث ماندگار فرخی ها‌ست.

"طالبی" خاطرنشان کرد: تاریخ معاصر ما شخصیت‌هایی مانند فرخی یزدی را کمتر به خود دیده، بنابراین بزرگداشت چنین شخصیت هایی ‌از مسئولیت‌های اساسی و وظیفه ماست.

استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار امیدواری کرد تا بازسازی و افتتاح این موزه‌خانه و تبدیل آن به یک مرکز فرهنگی بتواند جوانان اهل قلم را در استان پرورش دهد و افزود: امیدوارم این خانه‌موزه محلی برای تربیت کسانی باشد که به دنبال اندیشه های ناب هستند و نه فقط قلم و فرهنگ برایشان دغدغه است بلکه در حوزه های اجتماعی و سیاسی نیز ‌دغدغه دارند، می‌توانند از استعداد و توان خود برای روشنگری مردم استفاده کنند و در این صورت است که شرایطی فراهم آمده که نام و یاد فرخی برای همیشه در یزد ماندگار شود.

"طالبی" با قرائت بیتی از شاعر آزادیخواه فرخی یزدی با مضمون

در دفتر زمانه فتد نامش از قلم                        هر ملتی که مردم صاحب قلم نداشت

‌ادامه داد: خود همین شعر نشان می دهد که تا چه اندازه جایگاه قلم و پاسداشت کسانی که اهل قلم هستند برای جامعه ضروری است و ما هم امیدواریم بتوانیم اهل قلم خود را در استان ‌پاس بداریم و از طرفی نیز حرمت قلم در جامعه پاس داشته شود.

عالی ترین مقام اجرایی استان بیان کرد: نکته ای که در زندگی فرخی یزدی بسیار مشهو‌د است این است که ایشان علی رغم موقعیت های بسیار خوبی که داشت و در کنار اهل قلم و سیاستمدار بودن در مقطعی نمایندگی مردم یزد را در شورای ملی نیز عهده دار بود و همه شرایط برایش مهیا بود تا با آرامش و آسایش زندگی کند و به اصطلاح کنج عافیت طلبی را انتخاب نماید، اما قلم و حرمت آن اجازه نداد که منافع عمومی و مردم را بر منافع خود ترجیح دهد و زندان را در مقابل کرنش برابر استبداد ترجیح داد و سرنوشتش آن چیزی شد که همه از آن مطلع هستیم.

"طالبی" در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: امیدوارم سرنوشت چنین شخصیت‌هایی درسی برای اهل قلم باشد تا قلم‌ ‌خود را در راستای منافع مردم و جامعه به کار گیرند و بتوانیم در سال های آینده یزد، فرخی هایی را داشته باشیم و تقدیم جامعه عزیز ایران کنیم.

خانه موزه فرخی که در خیابان امام و روبروی امامزاده شاهزاده فاضل قرار دارد، یکی از مهم‌ترین بناهای اواخر دوره اسلامی به شمار می‌رود که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و برای مرمت این خانه و تبدیل آن به موزه ۲۲۰ میلیون تومان هزینه شده است.‌

گفتنی است "محمد فرخی یزدی" شاعر، ‌نویسنده و روزنامه‌نگار آزاداندیش دوره مشروطیت، در سال ۱۲۶۷ در یزد متولد شد و سردبیر نشریات زیادی از جمله روزنامه طوفان و نماینده مردم یزد در دوره هفتم مجلس شورای ملی بود که در شب ۲۵ مهر ماه ۱۳۱۸ در زندان قصر کشته شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انقلاب جامعه ذهن موزه یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۶۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر چهارشنبه در اولین کنفرانس بین المللی موزه ها در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: موزه ها موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و در ایران و اردبیل این موزه ها از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند.

وی با اشاره به قدمت موزه و ارتباط آن با تاریخ تمدن بشر خاطرنشان کرد: موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشا توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده است و در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است.

محمدی ادیب تصریح کرد: همزمان با قرن ۱۶ و به روز عصر صفویه در ایران موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

وی به دوره قاجاریه و پهلوی اشاره کرد و افزود: از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته و بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفته عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به قدمت تاریخی موزه چینی خانه شیخ صفی الدین اردبیلی گفت: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

کد خبر 6087771

دیگر خبرها

  • نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • پاسداشت زبان فارسی، پاسداشت هویت ملی و فرهنگی ایرانیان + فیلم
  • کشف معمای هولدن کالفیلد: هویت‌جویی، انزواطلبی و صداقت‌گرایی
  • هویت‌بخشی به گروه‌های سرود کانون‌های مساجد امری مهم است
  • تنها راه نجات جامعه توسعه فرهنگ همگرایی است
  • کارکنان سازمان فرهنگی سربازان مقابله با هجمه فرهنگی هستند
  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها