Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-19@14:18:00 GMT

ناشناخته‌های پایتخت در شهرموزه تهران (فیلم)

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۶۹۷۴

‍‍‍‍‍‍

کیفیت پایین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کیفیت خوب

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

عصر ایران؛ محسن ظهوری ـ تهران شهر گردشگری است؛ فقط شهر سیاست و اقتصاد و دود و شلوغی نیست، دیدنی است. شهری تماشایی که می‌توان روزها و روزها در آن گشت‌وگذار کرد.
تهران دیدنی‌ است؛ اما خود اهل تهران چقدر مکان‌های تماشایی شهرشان را می‌شناسند؟ آیا گردش در تهران فقط رفتن به دربند و درکه است و دیدن کاخ‌های گلستان یا نیاوران؟
واقعیت این است که پایتخت ایران، پر از تماشاست؛ پر از خانه‌ها و عمارت‌‌های شگفت‌انگیز و محله‌های دیدنی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط باید این مکان‌ها را بشناسیم و آن‌ها را رصد کنیم.
این همان کاری است که کمپین شهرموزه انجام داده؛ شناختن مکان‌های دیدنی شهر تهران تا ساکنان پایتخت با شهرشان آشنا شوند.
این آشنایی هم منحصر به دیدن مکان‌های معروف نیست؛ مثلا اینجا در جنوب بوستان ولایت، «سردر قورخانه» در خیابان خیام تهران معرفی شده؛ ساختمانی زیبا متعلق به دوره قاجار که محل ساختن جنگ‌افزار و مهمات نظامی بود. می‌گویند وسایل آتش‌بازی و جشن‌های درباری هم در همین ساختمان ساخته می‌شد.
از این دست بناهای زیبا در تهران زیاد است؛ مثل سنگ‌نگاره فتحعلی‌شاه در کنار چشمه‌علی شهر ری، یا مثلا «عمارت سلطنت‌آباد» در انتهای خیابان پاسداران که ناصرالدین‌شاه فرمان ساختش را بیرون از شهر تهرانِ آن روزگار داد و احمدشاه قاجار در آن تاجگذاری کرد، اما مهم‌‌ترین اتفاقش شد محاکمه مصدق که در تالار آیینه‌اش برگزار شد.
تهران بیش از دو قرن است که پایتخت شده و مهم‌ترین اتفاقات تاریخ معاصر در آن افتاده. گرچه این شهر روز به روز مدرن‌تر می‌شود و برج‌های جدید و تازه‌سازی در خود می‌بیند، اما رد رویدادهای تاریخی بر تنش حک شده. این‌جا در ابتدای اتوبان قم کمپین شهرموزه شهرداری تهران یکی از آن‌ها را به شهروندان معرفی کرده؛ عمارت کلاه‌فرنگی باغ‌موزه قصر که تنها بنای به‌جامانده از قصری است که به دستور فتحعلی‌شاه قاجار ساخته شد و بعدها به فرمان رضاشاه، ساختمان‌هایی در اطرافش سردرآورد تا نخستین زندان مرکزی تهران ساخته شود. زندانی مشهور که شخصیت‌های مهم سیاسی و مذهبی در آن دربند بودند و حالا موزه‌ای شده برای تماشای آن دوره تاریخی.
بقعه‌های تاریخی امامزاده‌های محبوب تهران هم در این کمپین دیده می‌شود؛ مثل امامزاده یحیی و امامزاده زید که از قدیمی‌ترین بناهای تهران هستند. یا مساجد تاریخی و مهمی مثل مسجد مشیرالسلطنه و شیخ‌عبدالحسین که در محدوده تهران قدیم قرار دارند. یا تکیه سادات اخوی که ساخت آن را به دوره فتحعلی‌شاه قاجار نسبت می‌دهند و از قدیمی‌ترین بناهای تهران است.
یا حتی بناهای جدیدتر و مدرن‌تری مثل تئاترشهر، موزه ملی و برج آزادی که بسیار مشهورند و مسجد دانشگاه تهران که کمتر شناخته شده است. بنر معرفی این مسجد را در بزرگراه صالح‌آباد تهران دیدم؛ مسجدی که آن را از نخستین مساجد مدرن تهران می‌دانند و سال ۱۳۴۵ با طراحی و معماری زیبایش افتتاح شد.
یا این یکی بنا؛ دانشگاه امام صادق که بنر بزرگ آن در خیابان آزادی نصب شده است. این ساختمان حدود نیم قرن پیش به شکل قلعه‌ای در میان درختان ساخته شده و حالا دانشگاهی است برای تدریس همزمان علوم حوزوی و برخی از علوم انسانی.
نصب این بنرها و پوسترها در سطح شهر تهران، نشان می‌دهد که تا چه اندازه از شناخت تاریخ تهران دوریم. این شهر روزگاری محل زندگی شخصیت‌های مهمی بوده که خانه‌هایشان هنوز در این شهر بزرگ زنده و سرپا هستند؛ کسانی مثل این زوج نویسنده «جلال آل‌احمد» و «سیمین دانشور»، که سال‌های سال در خانه‌ای زندگی کردند که توسط خود «آل‌احمد» در سال ۱۳۳۲ در دزاشیب تهران ساخته شد. خانه‌ای که حالا موزه‌ای شده برای دیدن یادگای‌های این زوج.
یا خانه‌های کمتر شناخته شده و زیبایی مثل این، که به خانه حاج‌رضا معروف است و در محله قدیمی عودلاجان قرار گرفته. خانه‌ای با معماری و تزئینات قاجاری که یادگاری ارزشمند از دوره‌ای دور در پایتخت است.
در میان آثار تماشایی تهران، به اماکن و آثاری کوچک ولی پرقصه هم برمی‌خوریم؛ مثلا مقبره دکتر «ارنست کلوکه» معرفی شده که در آرامستان لهستانی‌ها قرار گرفته. پزشکی فرانسوی که برای درمان نقرس محمدشاه قاجار به ایران آمد و تبدیل به یکی از مردان قدرتمند دربار شد.
یا تندیس معروف میدان حر که معرفی‌اش روی پل عابرپیاده‌ای در خیابان پیروزی نصب شد خیلی‌ها نمی‌دانند کیست و چه می کند؟ این تندیس نمایشی است از نبرد گرشاسب با اژدها که از مهم‌ترین داستان‌های اساطیری ایران است.

یا این یکی، «پل حاج‌محمدعلی» که سال ۱۳۱۲ توسط یکی از ثروتمندان منطقه‌ کن ساخته شد تا دو بخش جدا از هم این منطقه را به هم متصل کند؛ این پل روی رودخانه‌ای زده شد که از توچال سرچشمه می‌گیرد و از مهم‌ترین رودخانه‌های تهران است و در مسیرش روزگاری باغ‌های زیبایی قرار داشت. هنوز از باغ‌های تهران چمدتایی باقی مانده؛ مثل باغ نگارستان در حوالی میدان بهارستان و پارک شهر در خیابان خیام که یادگار سرسبزی تهران قدیم و اطراف آن است.
تهران شهر زیبایی است؛ شاید برای یک عده این جمله درست به نظر نرسد، اما همین شهر پردود و دم و شلوغ با ساختمان‌های یک‌شکل و خاکستری، گنجینه‌های تماشایی زیادی در خود دارد. گنج‌هایی که می‌توان با معرفی آن‌ها، شهروندان را با تاریخ شهری که در آن زندگی می‌کنند آشنا کرد. کمپین شهرموزه تهران، یک گام ابتدایی برای این معرفی است؛ گام بعدی خود ما هستیم که می‌توانیم داشته‌های شهرمان را ببینیم و به همه معرفی کنیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شهر موزه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۶۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایتخت بعدی ایران کدام شهر است؟

حسین ایمانی جاجرمی، جامعه‌شناس درباره کیفیت زندگی در تهران به خبرآنلاین می‌گوید: کیفیت زندگی در شهر تهران کاهش یافته است. ساخت و ساز شهری مبتنی بر طبیعت تهران نیست. رود دره‌ها به‌کانال‌های فاضلاب تبدیل شده است. فضاهای اطراف رودخانه‌های تهران رها شده است. تهران شهر زخمی شده‌ای است که طرح‌های نجات در آن اجرا نشده و طرح جامع اول تهران متوقف شده است. اینجا بزرگراه‌ها ساخته شده اما بدون اینکه بدانند هدف از آن چه بوده است. زمانی هم شهرداری تهران مایل نبوده شهر طرح داشته باشد چون می‌خواسته تراکم فروشی کند. بخش عمده‌ای از مشکلات تهران مربوط به‌همین طرح‌های زخمی شده و رها شده است. الان هم تهران طرح ندارد.

او در پاسخ به این سوال که کدام شهر می‌تواند به جای تهران پایتخت ایران شود، بیان می‌کند: غیرممکن است. شما برای این کار پول ندارید. هر جای دیگر را هم برای پایتخت شدن انتخاب کنید دوباره همین مشکلات در آن تکرار می‌شود.

این کارشناس در خصوص اینکه زمان آقای احمدی‌نژاد کار انتقال پایتخت شروع شد، حتی معاونت‌های سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به‌اصفهان و شیراز منتقل شدند، و ادامه آن روند موفق می‌شد، می‌گوید: نه، آن اقدامات پشتوانه مطالعاتی نداشت. ضمن آنکه باید اراده سیاسی کل حاکمیت درباره انتقال پایتخت اجرا می‌شد. دولت به‌تنهایی قادر به‌این کار نیست.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896046

دیگر خبرها

  • هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
  • اجرای قانون ناشناخته: کارت زرد دوم بدون اخراج!
  • کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول
  • داوران جشنواره ملی طنز و رسانه ( طنز پهلو) معرفی شدند
  • معرفی نامزدهای اولین دوره جایزه داستان کوتاه گارنت
  • پایتخت بعدی ایران کدام شهر است؟
  • داوران جشنواره طنزپهلو معرفی شدند
  • بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت به کجا رسید؟
  • پیشرفت ۷۵ درصدی بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت
  • تداوم هوای قابل قبول در پایتخت