Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@19:31:04 GMT

رفع تمام نیاز‌های کیلیدی مسکن در یک سامانه

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۷۷۴۹

رفع تمام نیاز‌های کیلیدی مسکن در یک سامانه

مالیات یکی از ابزار‌های کاربردی در بازار مسکن کشور‌های توسعه یافته به‌شمارمی‌رود. یکی از مزایای بهره‌گیری از مالیات، جلوگیری از سوداگری در بازار مسکن است. اعمال مالیات برعایدی سرمایه مدت زیادی است که در دستور کار مجلس قرار گرفته و ۲۲ مهرماه ۹۸ باردیگر رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که باید برای ایجاد رونق در ساخت ساز وضع مالیات در بازارمسکن را تسریع کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما در حال حاضر که تولید به کمتر از نیمی از تقاضای سالانه رسیده و بخش خصوصی برای ساخت وساز مشوقی ندارد، اینکه اعمال ردیف‌های مالیاتی مختلف کار درستی است یا خیر، موضوع مهمی است که باید قبل از تصویب در مجلس سیاست‌گذاران به آن توجه داشته باشند. اما این موضوع مقاله نیست. شناسایی مشمولان مالیات و برآورد دارایی ملکی آن‌ها موضوعی است که در این مقاله به آن می‌پردازیم.

اما یک مسئله در این میان وجود دارد و شناسایی واحد‌هایی است که باید برای آن‌ها مالیات وضع کرد و به تناسب ارزش آن دارایی مالیات بر عایدی سرمایه یا در صورت خالی بودن آن واحد مسکونی مالیات از خانه‌های خالی را، از مالکان دریافت کرد. باید برای آن‌هایی که سراغ خرید آپارتمان در زعفرانیه می‌روند مالیات جداگانه و برای متقاضیان خرید آپارتمان درگیشا نرخ دیگری برای ارائه مالیات در نظر گرفت.

شناسایی این واحد‌ها از یکسو و تخمین ارزش دارایی‌شان از سوی دیگر مبحثی است که باید در نظرداشت و برای آن سازوکاری ایجاد کرد. اینکه نیروی انسانی برای ارزیابی ارزش املاک به کار گرفته شود، غیرمنطقی است و خوداظهاری مالکان از دارایی‌شان نیز مشکلاتی به همراه خواهد داشت. مشکلاتی همچون اعلام نکردن تمام دارایی به اشکال مختلف که در نهایت باعث ایجاد فساد در بازار می‌شود.

اما همانطور که رییس دفترسابق سرمایه‌گذاری و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد ایجاد سامانه ملی املاک و اسکان می‌تواند یکی از راه‌های شناسایی و ارزیابی املاک اشخاص است. اما این سامانه در حد طرح باقی ماند و پروسه پیشرفت آن با کندی بسیار پیش می‌رود. از طرفی این سامانه می‌تواند املاک اشخاص مختلف را ثبت و بایگانی کند و امکان ارزیابی ارزش املاک در این سامانه دیده نشده است.

در نتیجه بخش خصوصی و استارت‌آپی دانش بنیان به فکر راه حل پایدار برای این مقوله بوده و در نتیجه سامانه‌ای با عنوان کیلید را برای رفع این مشکلات و کمک به بخش‌های مختلف بازارمسکن راه اندازی کرد.

کیلید سامانه‌ای است که ابزار‌های مختلفی در بازار مسکن ارائه کرده است. در مرحله نخست مشاورین املاک و کاربران عادی املاک خود را برای فروش یا اجاره در این سامانه بارگذاری می‌کنند و در طرف مقابل متقاضیان فایل‌ها را مشاهده و بسته به نیاز خود وارد معامله با آن مشاور املاک می‌شوند. این امر هم در روند خرید و فروش ملک سرعت و کیفیت را به همراه دارد و هم باعث ایجاد رونق در کسب‌وکار مشاورین املاک می‌شود. چراکه متقاضیان همه باید در نهایت به مشاورین املاک مراجعه کنند. به عنوان مثال شخصی که اجاره آپارتمان در شمس آباد را در سامانه کیلید بارگذاری کرده موظف به انتخاب پنج مشاور املاک در محدوده شمس آباد است و در نهایت باید برای انجام معامله به آن مشاوراملاک مراجعه کند.

کیلید علاوه بر توسعه فعالیت مشاورین املاک، ارزش افزوده‌هایی برای سرمایه‌گذاری صحیح کاربران در بازارمسکن درنظرگرفته و در بخش اطلاعات بازارمسکن اطلاعات کامل و کاربردی جهت افزایش دید مخاطبان از روند معاملات منطقه دلخواه کاربر را در بازه‌های زمانی مختلف ارائه می‌دهد. این اطلاعات شامل روند تعداد معاملات و قیمت مسکن می‌شود که در قالب نمودار روند صعودی و نزول آن را نشان داده است.

اما یکی از کاربردی‌ترین ابزار‌های کیلید که می‌تواند در بحث ارزش دارایی‌ها به کار گرفت، تخمین قیمت ملک است. تخمین قیمت کیلید با بهره‌گیری از هوش‌مصنوعی می‌تواند تنها با واردکردن کدپستی اطلاعاتی از قبیل: قیمت، نوع ساخت بنا، سال ساخت، و روند قیمت املاک در آن منطقه ارائه دهد وعلاوه بر اینکه سیاست‌گذاران و متولیان تصمیم‌گیری در بازارمسکن را راهنمایی می‌کند، به مردم برای آگاهی از سرمایه ملکی خود یاری می‌رساند.

به این طریق هم می‌توانید در کیلید، از ارزش ملک خود مطلع شوید، روند قیمتی و تعداد معاملات منطقه را بررسی و تحلیل کنید و درباره ملک خود تصمیم بگیرید. همچنین در صورت نیاز به فروش یا اجاره می‌توانید با بارگذاری خانه خود برای فروش یا رهن واجاره از سامانه کیلید استفاده کنید.

گفتنی است کیلید در مجله خبری خود به انتشار گزارش‌های روز اقتصاد مسکن، معماری و شهرسازی، سبک زندگی و سایر محتوا‌های مرتبط با حوزه مسکن می‌پردازد. در نتیجه می‌توان کیلید را سامانه‌ای برای رفع تمام نیاز‌های مسکنی برشمرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مالیات بازار مسکن مجلس شورای اسلامی ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۷۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند/ از خرداد منتظر این تغییر باشید

 سامانه خودنویس به نشانی khodnevis.mrud.ir از خرداد ۱۴۰۲ در اختیار عموم مردم بوده و به مرور انواع معاملات اجاره روی این سامانه بارگذاری و رفع ایراد شد.

به گزارش ایسنا، ۲۱ بهمن سال گذشته نیز دسترسی مشاوران املاک تهران به سامانه قدیم (سامانه املاک و مستغلات) حذف و مشاوران املاک برای ثبت قراردادهای اجاره به سامانه جدید (سامانه خودنویس) ارجاع داده شدند.

این اقدام وزارت راه و شهرسازی مورد انتقاد برخی مشاوران املاک قرار گرفت که آن را نوعی تصدی‌گری دولت در حوزه اصناف و مشاغل می‌دانند.

با این حال هادی عباسی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی بهمن سال گذشته گفت که با راه‌اندازی سامانه خودنویس، مشاوران املاک بیکار نمی‌شوند و امکان فعالیت برایشان فراهم است اما باید به نقطه‌ای برسیم که خدمات مشاوران املاک تخصصی شود و ارتقا یابد.

به تازگی نیز مهدی ساسانی ـ مدیر سامانه خودنویس گفته است: در برنامه است تا خردادماه امسال نسخه اولیه قرارداد خرید و فروش در این سامانه رونمایی شود.

سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات در سال ۱۳۸۸ تحت عنوان ایران املاک آغاز به کار کرد و همان زمان وزارت راه و شهرسازی سامانه را از وزارت صمت دریافت کرد و مکلف شد تا دسترسی مردم به کد رهگیری رایگان بدون مراجعه به مشاوران املاک و مستغلات را ایجاد کند. به مدت ۱۴ سال اقدام خاصی روی این سامانه ایجاد نشد و با آغاز به کار دولت سیزدهم با بررسی سامانه مقرر شد تا سامانه جدید راه اندازی شود. زیرا به روز رسانی سامانه املاک و مستغلات عملاً ممکن نبود.

در حال حاضر اگر ملکی در سامانه املاک و اسکان ثبت نشده باشد امکان استفاده از سامانه خودنویس را برای عقد قرارداد ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • سکو‌های انتشار آگهی املاک ساماندهی می‌شوند
  • خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند/ از خرداد منتظر این تغییر باشید
  • قیمت سازی در بازار مسکن تمام شد؟ | شرط جدید برای انتشار آگهی های مسکن
  • مدل جدید خرید و فروش مسکن از خرداد ماه
  • آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن
  • ثبت قرارداد اجاره در سامانه خودنویس در سال ۱۴۰۳ الزامی است 
  • الزام ثبت قرارداد اجاره در سامانه خودنویس در سال ۱۴۰۳