Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-23@05:28:33 GMT

پیاده تا عرش!

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۸۹۰۳۴

پیاده تا عرش!

راهپیمایی اربعین یعنی پیاده‌روی در عرش الهی با نگاهی نو به هستی، به تاریخ، به روابط انسان‌ها و بالاخره به روابط انسان با خودش با آرمان‌هایش!

به گزارش مشرق، «محمدکاظم انبارلویی» در یادداشتی نوشت:

مردم جهان این روزها نظاره‌گر پیاده‌روی میلیون‌ها عاشق امام حسین (ع) و اصحاب کربلا هستند. دوربین‌های جهان از یک زوایه پایینی پاهای کسانی را نشان می‌دهند که نه بر زمین بلکه بر پر ملائکه در عرش سیر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دوربین‌ها پاهایی را به تصویر می‌کشند که محکم، استوار و مصمم برداشته می‌شوند. آنها گام‌های زنان، مردان، پیران و جوانان و حتی کودکانی را به تصویر می‌کشند که به «عدالت» و «آزادی» و «ایثار» و «برادری» و «صلح» و «همزیستی» با طعم فرهنگ اهل بیت پیامبر (ص) می‌اندیشند.


میلیون‌ها انسان در مسیر راهپیمایی نجف تا کربلا  و نیز راه‌های منتهی به کربلا راه افتاده‌اند تا روح معنویت را به جهان خشکیده از معنا هدیه کنند و پیام‌آور فلاح و رستگاری باشند.


جهان در این مسیر با یک طوفان روح و معنا روبه‌رو است. هیچ قلم و بیانی توان روایت شگفتی این طوفان را ندارد. جهان در این مسیر به تفسیر و تحلیلی از «عشق»، «عشق‌بازی»، «عشق‌ورزی» و ظهور یک ایمان الهی نشسته است.


جهان شگفتا نه به چشم خود می‌بیند که چگونه ایمان و نگاهبانی از گوهر دین توسط امام حسین (ع) و اصحاب او پس از گذشت قرن‌ها به عصر و نسل و جامعه  ما منتقل می‌شود و در رگ‌های جامعه دینی ما می‌جوشد.


پدیده اربعین یک پدیده بی‌نظیر،  بی‌بدیل و از نشانه‌های اراده خدا نصرت انقلاب اسلامی در جهان است.


ما در این پدیده با جان جان جان انسان‌ها و ارتفاع امواج خروشان روح آنها روبه‌رو هستیم که مدام بر ساحل «عقل» و پهنای «عاطفه» انسانی می‌کوبد.


احرار و آزادگان جهان از هر قوم و قبیله، هر مذهب و نژاد و از هر دینی در این راهپیمایی  گرد آمده‌اند  تا بگویند؛ 


ای عاشقان ای عاشقان امروز ماییم و شما
افتاده در غرقابه‌ای تا خود که داند آشنا


آنها آمده‌اند تا در غرقابه روح و هستی خود شنا کنند و خود را به دست امواج این طوفان بسپرند. در وسط معرکه این طوفان فریاد بر ‌آورند؛  


ای شیخ! ما را غوطه ده پای آب ما را غوطه ده 
ای موسی عمران بیا، بر آب دریا زن عصا

​​​​​​​آنها آمده‌اند تا فریاد زنند؛
کربلا، کربلا، ما داریم می‌آییم!


آنها آمدند تا در ساحل خونین حریت و آزادی کربلای سال ۶۰ هجری قدم زنند و بگویند ما آزادی را در «رهایی از نفس» می‌دانیم نه؛ «رهایی نفس»!


اربعین یک عرصه عظیم صحرایی و بیابانی و جاده‌ای برای حضور مؤمنانه در «جهاد اکبر» است. حزب‌الله لبنان، حشدالشعبی عراق، انصارالله یمن، جهاد اسلامی فلسطین و ... سربازگیری برای حضور در «جهاد اصغر» را در این بیابان و صحرا و جاده انجام داده‌اند.
مدافعین حرم سیر و سلوک روحی خود را در همین راهپیمایی اربعین به کمال رساندند.


راهپیمایی اربعین یعنی پیاده‌روی در عرش الهی  با نگاهی نو به هستی، به تاریخ، به روابط انسان‌ها و بالاخره به روابط انسان با خودش با آرمان‌هایش!


راهپیمایی اربعین یعنی مروری نو به فلسفه  هستی و پدیداری انسان در روی زمین و تعریف جدیدی از نسبت این دو با هم!


راهپیمایی اربعین یعنی گفت‌وگویی نو برای کشف حقایق هستی آن‌هم بدون زبان و گردش صدا در دهان!


اربعین یعنی حرکت در مرز هوشیاری و مستی به نیت تماشای همه زیبایی‌های هستی! همان زیبایی که حضرت زینب سلام الله علیها در دربار یزید در تفسیر کوتاه از حادثه کربلا فرمود؛ «من چیزی جز زیبایی ندیدم»! هم او بود که بر سر یزید فریاد کشید؛ «به خدا قسم نمی‌توانی یاد ما را محو کنی»! ما در آستانه ظهور بصیرت جهانی به برکت اربعین هستیم.


در حال و هوای هوشیاری نمی‌توان اوصاف مستی را به زبان آورد و در حال مستی هم نمی‌توان هوشیارانه سخن گفت!


برای همین است که راهپیمایی اربعین به روایت و زبان هنر هفتم یعنی، «نور»، «صدا»، «تصویر» و «حرکت»!


ساربانا! اشتران بین، سر به سر قطار مست!
میر مست و خواجه مست و یار مست، اغیار مست


باغبانا! رعد مطرب، ابر ساقی گشت و شد
باغ مست و راغ مست و غنچه مست و خار مست


آسمانا! چند گردی، گردش عنصر ببین 
آب مست و باد مست و خاک مست،‌اسرار مست


رو تو جباری رها کن، خاک شو تا بنگری
ذره ذره خاک را، از خالق جبار مست


ساقیا باده یکی کن، چند باشد عربده؟
دوستان ز اقرار مست و دشمنان ز انکار مست!


اربعین یعنی تمام قد به تماشای «عقل سرخ» ایستادن! به همین دلیل می‌توان پیاده تا عرش رفت و به تماشای همه زیبایی‌های هستی و همان که خداوند هنگام فرمان سجده بر آدم به فرشتگان فرمود؛ « من چیزی را می‌دانم که شما نمی‌دانید» یاد سهراب سپهری صیاد چیره دست لحظه‌ها  و واژه‌ها به خیر این‌روزها سالروز میلاد اوست. ای کاش او زنده بود و روایتی از پدیده اربعین را برای عصر و نسل ما از زاویه ذهن نازک و نکته‌بین خود بیان می‌کرد. کسی که مدعی بود می‌تواند؛ چشم‌ها را با خورشید، دل‌ها را با عشق، سایه‌ها را با آب و شاخه‌ها را با باد گره زند. کسی که پنجره‌ها را رو به تجلی باز می‌دید و می‌دانست خانه دوست کجاست.


ای کاش فردوسی زنده بود و عظمت و شکوه این حماسه جاوید را می‌سرود! 

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اربعین تحولات عراق تحولات یمن عدالت محمدکاظم انبارلویی حشدالشعبی عراق یزید انصارالله یمن جهاد اسلامی فلسطین ایثار عقل سرخ جهاد اکبر انقلاب اسلامی فردوسی حزب الله لبنان نجف اربعین کربلا راهپیمایی اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۸۹۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت بزرگترین کامپیوتر نورومورفیک جهان/ الهام از مغز انسان در پردازش اطلاعات

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ اینتل از راه اندازی بزرگترین سیستم کامپیوتری نورومورفیک جهان، به نام «هالا پوینت» (Hala Point) خبر داد. این رایانه که ابتدا در آزمایشگاه ملی ساندیا در نیومکزیکو مستقر شد، در پردازش اطلاعات از مغز انسان تقلید می‌کند.

اینتل در حین رونمایی از «هالا پوینت» گفت که این پیشرفت می‌تواند به تحقیقات هوش مصنوعی کمک کند.

طبق گفته این شرکت، «هالا پوینت» اطلاعات را ۵۰ برابر سریع‌تر پردازش می‌کند و ۱۰۰ برابر انرژی کمتری نسبت به سیستم‌های محاسباتی سنتی مصرف می‌کند. از این طریق، اینتل قصد دارد استفاده از هوش مصنوعی را پایدارتر کند.

هزینه محاسبات مدل‌های هوش مصنوعی امروزی با نرخ‌های ناپایدار در حال افزایش است. مایک دیویس، مدیر آزمایشگاه محاسبات نورومورفیک در آزمایشگاه‌های اینتل، گفت: صنعت به رویکرد‌های اساسی جدید با قابلیت مقیاس‌پذیری نیاز دارد.

ساخت کامپیوتر با الهام از مغز انسان/ عملکرد بالا با مصرف انرژی پایین

کامپیوتر‌های سنتی اطلاعات را به صورت خطی پردازش می‌کنند. آنها به واحد‌های پردازش مرکزی (CPU) و واحد‌های پردازش گرافیکی (GPU) متکی هستند. از سوی دیگر، کامپیوتر‌های نورومورفیک از نحوه عملکرد مغز انسان الهام گرفته شده اند. آنها از شبکه‌های عصبی مصنوعی و سیناپس ها، مشابه مغز بیولوژیکی استفاده می‌کنند.

این ساختار به کامپیوتر‌های نورومورفیک کمک می‌کند تا بسیاری از محاسبات را به طور همزمان پردازش کنند. این دستگاه قادر است تا ۲۰ کوادریلیون عملیات را در ثانیه پردازش کند و در عین حال بهره وری انرژی قابل توجهی را حفظ کند. (بیش از ۱۵ تریلیون عملیات در ثانیه در هر وات) این میزان با قدرت برخی از سریع‌ترین ابررایانه‌های جهان رقابت می‌کند.

با این قدرت پردازشی، هالا پوینت می‌تواند وظایف پیچیده هوش مصنوعی را با سرعتی استثنایی انجام دهد، در حالی که حداکثر ۲۶۰۰ وات برق مصرف می‌کند.

طبق گفته اینتل، هالا پوینت به لطف این پردازش موازی عظیم می‌تواند سرعت و کارایی بی‌سابقه‌ای را ارائه دهد.

هالا پوینت با ظرفیت نورونی معادل مغز میمون

«لویهی ۲» قدرتمندترین پردازنده نورومورفیک اینتل است که نشان دهنده ارتقاء قابل توجهی نسبت به نسل قبلی خود «پوهویکی اسپرینگز» (Pohoiki Springs) است.

این سیستم ۱۱۵۲ پردازنده «لویهی ۲» (Loihi ۲) را در فضایی به اندازه یک اجاق مایکروویو قرار می‌دهد. پس از آن، می‌تواند تا ۱.۱۵ میلیارد نورون مصنوعی و ۱۲۸ میلیارد سیناپس را پشتیبانی کند.

این ظرفیت نورونی هالا پوینت تقریباً معادل قدرت مغز یک جغد یا یک میمون کوچک است.

دیویس گفت هالا پوینت بازده یادگیری عمیق را با قابلیت‌های یادگیری و بهینه سازی جدید الهام گرفته از مغز ترکیب می‌کند. ما امیدواریم که تحقیقات با هالا پوینت کارایی و سازگاری فناوری هوش مصنوعی در مقیاس بزرگ را ارتقا دهد.

در ابتدا، محققان در آزمایشگاه ملی سندیا قصد دارند از هالا پوینت برای کار‌های محاسباتی علمی پیشرفته در زمینه‌هایی مانند فیزیک دستگاه، معماری کامپیوتر و علوم کامپیوتر استفاده کنند.

سرپرست تیم هالا پوینت در آزمایشگاه ملی سندیا، گفت: کار با هالا پوینت توانایی تیم ما را برای حل مشکلات مدل‌سازی محاسباتی و علمی بهبود می‌بخشد. انجام تحقیقات با سیستمی با این اندازه به ما این امکان را می‌دهد که با تکامل هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف همگام شویم.

هالا پوینت در حال حاضر در مراحل اولیه خود است و یک محصول مصرفی نیست. با این حال، نشان دهنده یک جهش به جلو در تحقیقات هوش مصنوعی است. این نمونه اولیه تحقیقاتی بر نسل بعدی سیستم‌های محاسباتی نورومورفیک تأثیر خواهد گذاشت.

تصور آینده‌ای پایدار با هوش مصنوعی کم مصرف

کارایی آن باعث می‌شود که در چندین برنامه دنیای واقعی که به راه حل‌های بلادرنگ نیاز دارند قابل استفاده باشد. به عنوان مثال، هالا پوینت می‌تواند به طور قابل توجهی به تحقیقات علمی، شبیه سازی‌های مهندسی یا مدیریت شهر هوشمند کمک کند.

علاوه بر این، راه را برای آینده‌ای پایدارتر برای هوش مصنوعی هموار می‌کند، زیرا تقاضای انرژی عظیم مرتبط با آموزش مدل‌های هوش مصنوعی در مقیاس بزرگ را کاهش می‌دهد.

اینتل می‌گوید که هالا پوینت را با همکاران تحقیقاتی به اشتراک می‌گذارد تا فناوری محاسبات نورومورفیک را بیشتر اصلاح کند.

غول فناوری قصد دارد این هوش مصنوعی الهام گرفته از مغز را از نمونه‌های اولیه تحقیقاتی به محصولات تجاری پیشرو در صنعت در سال‌های آینده تبدیل کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هیچ فناوری بدون مبنای هستی‌شناسانه نیست
  • چرا فلسفه کانت در میانه جنگ‌های امروزین هنوز کار می‌کند؟
  • نخستین تمدن‌ها و سرانجام هستی
  • پیام احساسی کامران قاسم‌پور برای خداحافظی آقای عضله / کشتی گرفتن با تو باعث افتخار بود
  • ۴۰۰ زائر کهگیلویه و بویراحمدی به عتبات عالیات اعزام شدند
  • انواع صبحانه در کشورهای مختلف جهان و اثرات آن بر روح و جسم
  • تمساح خونی چه چیز را می‌بلعد
  • ساخت بزرگترین کامپیوتر نورومورفیک جهان/ الهام از مغز انسان در پردازش اطلاعات
  • پیام استاندار فارس در تبریک روز بزرگداشت سعدی
  • انسان تا چند سال می‌تواند زنده بماند؟/ پاسخ جالب دانشمندان