Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@05:08:29 GMT

هیچ فرهنگی همانند فرهنگ اربعین نیست

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۰۱۸۱

هیچ فرهنگی همانند فرهنگ اربعین نیست

یک کارشناس مذهبی گفت: جمعیت زوار و ذوق و شوق آنان در اجتماع چند میلیونی بیانگر این است که هیچ فرهنگی همانند فرهنگ اربعین نیست.

حجت الاسلام محمد مهدی غلامی در گفت‌وگو با ایسنا، مهمترین مبحث دینی را یاری ولی زمان دانست و اظهار کرد: خدا دین را به گونه‌ای طراحی کرد که معیار یاری ولی خدا مشخص شود اما متاسفانه امروز در جامعه اسلامی که ادعای جامعه مهدوی دارد، نصرت ولی خدا که هدف کامل از دین بوده به حاشیه رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی دانستن هدف پیاده‌روی اربعین را برای افراد ضروری خواند و تصریح کرد: در زیارت اربعین آمده است یا اباعبدالله، نصرت و یاری من آماده است تا هرچه بگویی من اطاعت کنم و پیاده آمدم تا بفهمانم دوستت دارم و حاضرم هرکاری برایت انجام دهم، لذا همین پیاده روی‌های هدفمند، زمینه ساز حضرت ولی عصر(عج) خواهد بود.
این کارشناس مذهبی و فرهنگی با بیان حدیثی از پیغمبر اکرم (ص) درباره حمایت، کمک و عدم غرض‌ورزی نسبت به امیرالمومنین (ع) خاطرنشان کرد: بر این اساس نداشتن ولی و یاری نکردن اولیای خدا، مهمترین غرضی بود که باعث شد بی احترامی‌های متعددی انجام گیرد.
غلامی با بیان اینکه ما باید کاری کنیم که غربت، از اربعین برداشته شود، افزود: طبق فرمایش امام باقر(ع)، باید دل‌های مردم به سمت اهل بیت بیاید و قلبشان حسینی شود که امروز جمعیت زوار و ذوق و شوق آنان در احتماع چند میلیونی بیانگر این است که هیچ فرهنگی، همانند فرهنگ اربعین نیست.
غلامی با بیان اینکه پیاده‌روی اربعین فقط مخصوص دین و فرهنگ ایران یا شیعیان نبوده، بلکه این سنت از گذشته در تمامی ادوار و ادیان رواج داشته است، یادآور شد: در دین اسلام، زیارت امام حسین(ع)، مخصوصا با پای پیاده تاکید شده و طبق فرمایش امام صادق(ع)، هرکس پیاده به زیارت قبر حضرت اباعبدالله(ع) برود، خداوند در هر گامی برای انسان هزار حسنه می‌نویسد و هزار گناه او را محو می‌کند بنابراین این سنت از زمان ائمه وجود داشته است.
وی با اشاره به اینکه حاکمیت‌های مختلف ایرانبیشتر شیعه بودند و سعی در تبلیغ مراسم بزرگ اربعین داشتند، تاکید کرد: به عنوان نمونه در حکومت‌های صفویه و آل بویه که نقل است جلال الدوله دیلمی با فرزندان و جمعی از یاران، با پای پیاده رهسپار نجف و کربلای معلی شد یعنی آن زمان که حکومت شیعی روی کار آمد، این سنت در ایران رواج پیدا کرد و تا زمان شیخ انصاری مرسوم بود و حتی در زمان محدث نوری ادامه داشته است.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در زمان محدث نوری با وجود اتومبیل در ایران، این سنت کم رنگ شد، خاطرنشان کرد: آیت‌الله سید محمود شاهرودی توانست این سنت را احیا کند اما در جنگ تحمیلی ایران و عراق این پیاده‌روی از طرف صدام تعطیل شد که بعد از آن حجت الاسلام پناهیان توانست با احادیث و بیان فرهنگ‌های مختلف این سنت را رواج دهند و امروزه این سنت به اجتماع بزرگ اربعین تبدیل شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اربعین ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۰۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه قرارگاهی در حوزه فرهنگ استان کرمانشاه

محمدطیب صحرایی، استاندار کرمانشاه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، از اصلاح فرهنگ عمومی به عنوان یکی از مهمترین اولویت‌های استان یاد کرد و گفت : مقام معظم رهبری هم در این زمینه تاکید ویژه‌ای دارند، چرا که اصلاح فرهنگی عمومی محور کار در حوزه‌های دیگر را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به دستاورد‌های مهم فرهنگی انقلاب گفت: اینکه ایشان تاکید دارند در نزدیک قله هستیم، منظور تنها قله سیاسی یا اقتصادی و ... نیست، بلکه ترکیبی از موفقیت‌هاست که فرهنگ هم یکی از آنها محسوب می‌شود.

وی افزود: با توجه به اهمیت این مسئله باید حرکت‌های امیدوارانه‌تر و اثربخش‌تری در حوزه فرهنگ داشته باشیم و لازمه این کار تشکیل قرارگاه فرهنگی است.

وی خاطرنشان کرد: طبق تاکیدات مقام معظم رهبری این قرارگاه باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی باشد که متناظر آن در استان‌ها شورای فرهنگ عمومی می‌شود، بنابراین شورای فرهنگ عمومی استان باید قرارگاه فرهنگی باشد.

صحرایی تاکید کرد: با تشکیل این قرارگاه از پراکنده کاری و دوباره کاری در حوزه فرهنگی استان تا حد زیادی جلوگیری می‌شود.

وی افزود: طبق تاکیدات مقام معظم رهبری باید در حوزه فرهنگ کار جبهه‌ای انجام دهیم و همه باید در کنار هم حرکت کنیم.

وی تاکید کرد: باید گام به گام به سمت تمرکز و هدفمندی اقدامات فرهنگی حرکت کنیم و این تمرکز و هدفمندی در برنامه تمام سازمان‌ها، نهاد‌ها و شورا‌های فرهنگی و حتی در ارائه بودجه خود را نشان دهد، بنابراین یکی از مصوبات این جلسه فعال‌تر شدن دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی و عضویت دبیر ستاد‌ها و شورا‌های دیگر در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان است.

صحرایی خاطرنشان کرد: توقع ما از نهاد‌های پیشرو مانند حوزه علمیه و دانشگاه این است که در عرصه فرهنگ به میدان آمده و جهاد عالمانه داشته باشند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • هفته‌ فرهنگی اصفهان فرصتی برای معرفی هنرمندان و اندیشمندان است
  • نقش موثر اصناف و بازاریان در تبیین فرهنگ حجاب
  • نگاه قرارگاهی در حوزه فرهنگ استان کرمانشاه
  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • قاب هنر پروژه خرید اثر از هنرمندان است
  • زمان ارائه خدمات درمانی به زوار حسینی در مرز شلمچه اعلام شد
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • برپایی غرفه فرهنگی «روز زمین پاک» در پیاده‌راه امیرکبیر اراک
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • دستگاه‌ها دلیل عدم اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی را اعلام کنند