Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-03-28@08:19:19 GMT

چاپگرهای سه‌بعدی برای سیستم تنفسی مضرند

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۰۲۰۶

چاپگرهای سه‌بعدی به دو درجه حرفه‌ای و مصرف‌کننده تقسیم‌بندی می‌شوند. چاپگرهای سه‌بعدی درجه مصرف‌کننده در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده‌اند.

محققان پژوهشگاه جورجیا ذرات ساطع‌شده از چاپگرهای سه‌بعدی را جمع‌آوری و تاثیر آن را با آزمایش‌های گوناگون روی سلول‌های سیستم تنفسی ارزیابی کردند. نتایج تمام آزمایش‌ها نشان می‌دهد تمام این ذرات سمی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعات دیگری نیز بر کمیت این ذرات تمرکز کرده است.

چاپگرهای سه‌بعدی رشته‌های پلاستیکی را ذوب می‌کنند و با قرار دادن لایه به لایه مذاب، حجم مورد نظر را شکل می‌دهند. گرم کردن پلاستیک، ‌موجب آزاد شدن ترکیبات فراری می‌شود که تاثیر نامطلوبی بر سیستم تنفسی دارد. بر اساس این مطالعه هرچه دمای لازم برای ذوب این مواد بالاتر باشد، میزان ذرات ساطع‌شده نیز بیشتر است. برای مثال رشته‌های پلاستیکی ABS‌ نسبت به رشته‌های PLA به دمای بیشتری برای ذوب نیاز دارند؛ از این رو انتشار ذرات نیز بیشتر است.  

محققان به دنبال راهکارهایی برای کنترل و کاهش آسیب این ذرات هستند. استفاده از تهویه مناسب در مکان چاپگر سه‌بعدی، تنظیم دمای مناسب و در محدوده ایمن، نزدیک نشدن به چاپگر هنگام کار و استفاده از چاپگرهای تایید شده و استاندارد از جمله مهم‌ترین راهکارهایی هستند که می‌توان در این زمینه استفاده کرد.

نتایج این مطالعه در نشریه Environmental Science & Technology منتشر شده است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: استاندارد استاندارد پلاستیک سلامت فناوری بعدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۰۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای کلانشهر اصفهان برای دومین روز پیاپی پاک است

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز گزارش در ایستگاه پایش خیابان ۲۵ آبان با ۴۴، میدان انقلاب با ۳۲، پارک زمزم با ۴۷، دانشگاه صنعتی با ۲۰، زینبیه با ۳۸، سپاهان‌شهر با ۳۰، خیابان فرشادی با ۲۵، خیابان فیض با ۴۶، بولوار کاوه با ۳۲، کردآباد و خیابان میرزا طاهر با ۳۱ و ولدان با ۲۴ AQI در وضعیت پاک است.


شاخص هوای اصفهان همچنین در ایستگاه خیابان احمدآباد با ۵۷، بزرگراه خرازی با ۹۸ و رهنان با ۵۱ AQI وضعیت قابل قبول را نشان می‌دهد.


کیفیت هوا در خمینی‌شهر با ۳۵ و شاهین‌شهر با ۴۳ AQI در وضعیت پاک و در قهجاورستان با ۵۳ و مبارکه با ۵۲ AQI قابل قبول ثبت شد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهر‌های مجاور اصفهان از جمله سجزی، زرین‌شهر، نجف آباد، منطقه صنعتی دولت آباد و کاشان قطع است.


شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.


این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO)، اُزن (O ۳)، دی اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی اکسید گوگرد (SO ۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.


شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحد‌های مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • هوای اصفهان و ۴ شهر مجاور قابل قبول است
  • کیفیت هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور پاک است
  • هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور پاک است
  • هوای کلانشهر اصفهان برای دومین روز پیاپی پاک است
  • هوای گتوند در وضعیت خطرناک تنفسی
  • مسمومیت تنفسی ۲۸ نفر از کارکنان یک کارخانه در استان اردبیل
  • هوای اصفهان برای دومین روز پیاپی پاک است
  • باورنکردنی؛ سوسک ۴ سانتی‌متری که در ریه یک هندی زندگی می‌کرد
  • مسمومیت تنفسی ۲۸ نفر از کارکنان یک کارخانه در اردبیل
  • دلایل جوش آوردن خودرو چیست؟