Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-25@23:06:53 GMT

هدف اردوغان ازکشور گشایی درسوریه چیست ؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۰۷۴۴

در گزیده‌ای از یادداشت روزنامه شرق به قلم صباح زنگنه کارشناس خاورمیانه می‌خوانیم: ترکیه مدعی است نیرو‌های کرد مخالف آنکارا در خاک سوریه حضور دارند و حمله به خاک سوریه با ارتش و البته برخی مخالفان دولت سوریه در قالب مجموعه‌ای نظامی، برای ازبین‌بردن خطر تروریسم در شمال سوریه بوده است. این در حالی است که در تعدادی از این مناطق اساسا کرد‌های مخالف دولت ترکیه حضور ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در سال‌های اخیر بسیاری از مردم و غیرنظامیان بی‌گناه و بی‌دفاع سوریه، در حملات و بمباران ارتش ترکیه کشته و زخمی شده‌اند. در تهاجم فعلی ارتش این کشور نیز غیرنظامیان جان خود را از دست داده‌اند. اگر واقعا هدف ترکیه نابودکردن «پ. ک. ک» در خاک سوریه بود، قاعدتا باید فقط سراغ آن نیرو‌ها می‌رفت و با آن‌ها مقابله می‌کرد؛ اما این نوع حضور نظامی ترکیه در خاک سوریه حاکی از اغراض توسعه‌طلبانه آنکاراست که با توافق‌نامه‌های میان سه کشور ایران، روسیه و ترکیه نیز مغایر است.

کرد‌های سوریه در هماهنگی با دولت آمریکا عمل کرده و تحت حمایت واشنگتن بودند و امروز این اقدام آمریکا احتمالا باعث خواهد شد کرد‌ها با دولت مرکزی سوریه، روابط خود را بازتعریف کرده و خود را به نیرو‌های غیرقابل‌اعتماد خارجی گره نزنند. علاوه بر مخالفت اروپا، ایران و روسیه با حضور نظامی ترکیه در سوریه، واقعیت‌های موجود منطقه نیز مطابق نیات رئیس‌جمهور ترکیه نیست.

آنکارا به‌زودی درخواهد یافت ادامه حضور نظامیان این کشور در سوریه در آینده به سود ترکیه نیست، ضمن اینکه احتمال دارد آنکارا در تهاجم نظامی خود شکست بخورد. این اتفاق، وضعیت بسیار پیچیده‌ای در شرق فرات و سوریه ایجاد کرده که از یک طرف می‌تواند به توسعه جنگ منجر شود و از سوی دیگر فرصت بسیار مناسبی برای داعش و گروه‌های وابسته به آن پدید خواهد آورد.

جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا به مسئولان دولت ترکیه اعلام کرد تهاجم نظامی به خاک سوریه یک اشتباه جدی بوده و ایران آمادگی میانجیگری بین طرف‌های درگیر را دارد. دولت سوریه نیز این حمله را یک تجاوز به سرزمین سوریه در نظر گرفته و ارتش سوریه نیز به سمت مناطق درگیری در حرکت است. ارتش سوریه امروز توانایی و اعتمادبه‌نفس لازم را دارد و می‌تواند از تمامیت ارضی خود دفاع کند؛ اما اینکه ترکیه به‌دنبال چیست، باید گفت: اردوغان با اقدام خود به‌دنبال گرفتن امتیازاتی از آمریکاست.

ترکیه سه میلیون پناهنده آواره سوری دارد، بر همین اساس به‌دنبال جایی است تا آن‌ها را مستقر کند و اینجا را مناطق مرزی خود می‌داند. ترکیه به‌دنبال تسلط بر منابع نفت و گاز سوریه است که در مناطق شمالی این کشور قرار دارد. به نظر می‌رسد اهداف سیاسی، نظامی و عملیاتی برای اردوغان تعریف شده است. فعالیت در جهت تحقق ایجاد منطقه امن در مرز‌های ترکیه با سوریه و توسعه آن تا بخش‌هایی از شمال سوریه نیز در پس ذهن مقامات آنکارا قرار دارد. درعین‌حال این حادثه به‌دلیل تبعاتی که دارد و اروپا در خط مقدم تحمل آثار پیامد‌های این عملیات از ایجاد مهاجرت، جابه‌جایی تا پناهندگان خواهد بود، نوعی امتیازگیری از اروپا هم تحلیل می‌شود؛ اما ترکیه تنها بازیگر این میدان نیست.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: اردوغان ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۰۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد

رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به اینکه جنگ غزه تهدیدی برای تمام منطقه است گفت که روابط تجاری کشورش با رژیم صهیونیستی متوقف شده است.

به گزارش ایسنا، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در نشست خبری با فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس جمهور آلمان که به آنکارا سفر کرده است گفت: نسبت به افزایش فعالیت جریان‌های تندرو در غرب احساس نگرانی می کنیم و از مقامات آلمان انتظار داریم که اقدامات بیشتری علیه گروه‌های تروریستی اتخاذ کنند. ما از مقامات آلمانی در مبارزه با تروریسم انتظار حمایت و همبستگی بیشتری داریم.

طبق گزارش الجزیره، وی تاکید کرد: آنچه در غزه رخ می‌دهد ظلمی است که شبیه ندارد و نتانیاهو امنیت تمام منطقه از جمله مردم خود را تهدید می‌کند و از این طریق می‌خواهد عمر سیاسی خود را طولانی‌تر کند. تنش‌ها میان ایران و اسرائیل نمونه‌ای از خطرات جنگ غزه بر ثبات منطقه بود. نباید جنایت‌هایی که اسرائیل در نوار غزه مرتکب شد را نادیده گرفت.

اردوغان همچنین گفت: برای حفظ روابط تجاری با اسرائیل تلاش نمی‌کنیم و این امر پایان یافت. نوار غزه درحال از بین رفتن است درحالی که غربی‌ها در کنار اسرائیل ایستاده‌اند. در مساله تبادل اسرا تلاش می‌کنیم و امیدواریم در این زمینه توافقی حاصل شود.

رئیس جمهور آلمان مدعی شد که اگر حمله حماس در هفتم اکتبر نبود جنگ کنونی غزه رخ نمی‌داد. او گفت: برای کاهش بحران انسانی در نوار غزه تلاش می‌کنیم. بدون ایجاد چشم‌انداز سیاسی بلند مدت برای فلسطینی‌ها، اسرائیل از امنیت برخودار نخواهد شد.

رئیس‌جمهور آلمان با بیان اینکه برای گسترش روابط با آنکارا تلاش می کنیم خاطرنشان کرد: در بسیاری از پرونده‌های خاورمیانه با ترکیه توافق‌نظر نداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک
  • رئیس‌جمهور مصر به ترکیه سفر می‌کند
  • ادعای اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم
  • اردوغان : روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  • اردوغان: روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • اسرائیل در تلاش برای لغو دیدار بایدن و اردوغان است
  • اردوغان: نتانیاهو مانند هیتلر است
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • گره‌گشایی با دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم