Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@13:21:56 GMT

تشریح دستاوردهای ایران در زمینه ارتقای سلامت کودکان

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۲۹۲۲

تشریح دستاوردهای ایران در زمینه ارتقای سلامت کودکان

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، در دیدار نماینده یونیسف در ایران، خاطرنشان کرد: همکاری ایران و یونیسف، همکاری بسیار ارزشمند و تاریخی است، بنده حدود ۳۰ سال قبل معاون بهداشتی وزارت بهداشت بودم و از همان زمان نیز همکاری های ارزنده‌ای با یونیسف داشتیم.

وی افزود: کشور ما در رسیدگی به گروه های آسیب پذیر به خصوص کودکان در مقابل بیماری های مهلک مسری قابل پیشگیری با واکسن، دستاوردهای ارزشمندی داشته است؛ همچنین در زمینه غربالگری بیماری ها در سطح ملی، درمان بیماریهای های عفونی در کودکان و ترویج تغذیه با شیر مادر نیز به موفقیت های مهمی دست پیدا کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر بهداشت تاکید کرد: همچنین، در زمینه ریشه کنی فلج اطفال علاوه بر اینکه در کشور خودمان موفق عمل کردیم، با همکاری یونیسف و سازمان های مردم نهاد به کشور افغانستان نیز کمک کردیم.

وی ادامه داد: در زمینه کاهش سوءتغذیه چه با آموزش هایی که به مادران دادیم و چه در مورد حمایت هایی که در مورد کودکانی که با تغذیه با شیر مادر مشکل داشته و با دریافت غذای کمکی سوبسیددار این خلا را برطرف کردند، سعی کردیم سوء تغذیه را در کودکان به حداقل برسانیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: نمونه موفق این همکاری بین بخشی در سیلاب های اخیر در ایران بود که ما اجازه ندادیم هیچ کودکی بدون مواد غذایی و هیچ مادر بارداری بدون مراقبت های قبل از زایمان باقی بماند؛ لذا با قایق، بالگرد و تمام امکاناتی که در اختیار داشتیم، موادغذایی، شیرخشک و دارو واکسن را به کودکان و مادران باردار و شیرده رساندیم.

نمکی در خصوص توسعه شبکه واکسیناسیون در کشور، تصریح کرد: تولید واکسن پنوموکوک و روتاویروس را در دستور کار داریم و به زودی این واکسن ها به پروتکل واکسیناسیون کشور افزوده خواهد شد، ساخت این واکسن ها در موسسه پاستور با کمک دو شرکت خارجی آغاز شده و از سال آینده مصرف همگانی آن آغاز خواهد شد.

وزیر بهداشت گفت: امروز انتظاری که از یونیسف داریم توجه به آموزش همگانی از مدارس است و باید آموزش همگانی را در مدارس آغاز کنیم چراکه اعتقاد داریم مدرسه اولین جایگاهی است که می‌توانیم برای پیشگیری از بیماری ها روی آن حساب کنیم.

وی در خصوص سلامت دهان و دندان در کودکان افزود: در مورد سلامت دهان و دندان در مدارس برنامه‌هایی را آغاز کردیم و طرح «مدارس عاری از پوسیدگی» را تا پایان سال به اتمام خواهیم رساند.

قصد داریم سلامت را جامعه محور کنیم

نمکی با اشاره به اجرای «طرح هر خانه یک پایگاه سلامت»، عنوان کرد: در طرح «هرخانه یک پایگاه سلامت» زنان و کودکان را به عنوان دو گروه آسیب پذیر تحت آموزش های گسترده قرار خواهیم داد. چراکه قصد داریم سلامت را جامعه محور کنیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: کمک یونیسف به ما در زمینه آموزش‌ها بسیار موثر است، مثلا در زمینه تامین هزینه های آموزش از راه دور و تهیه پوستر ها و بروشور ها و همچنین کمک های تکنیکال قطعا موثر خواهد بود.

وی گفت: در حال حاضر تعداد زیادی کودک مهاجر در کشورمان داریم که بیشتر از کشور افغانستان هستند و بسیاری از آنها به دلیل نداشتن شناسنامه و شرایط اقامت، کارت سلامت هم ندارند، اما به تمام آنها سرویس های بهداشتی و درمانی ارائه می دهیم و دریافت گواهینامه حذف سرخک نیز با پوشش این گروه انجام شد. خواهش ما از یونیسف این است که در کمک رسانی به این گروه به ما کمک کند.

وی اظهار کرد: ما وارد مرحله جدیدی از تحول در نظام سلامت شده‌ایم و اولویت های ما پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر درمان بستری، است. در این مرحله، تخت های بستری بیشتری را در مناطق مختلف کشور اضافه نخواهیم کرد و به جای دستگاه های گران قیمت تشخیصی به دنبال توسعه زیرساخت‌های ارزان قیمت و مفید تر خواهیم بود.

نمکی گفت: در این دوره، علاوه بر رسیدگی به بیماران و سالمندان، بیشترین تمرکز خود را بر کودکان گذاشته ایم، چراکه معتقدیم کودکان برای آینده مملکت، سرمایه محسوب می شوند، همچنین، به جای افزایش تعداد تخت ها در مناطقی که ممکن است ضریب اشغالی نداشته باشند، می‌توانیم با منابع مالی ۱۰ تخت بستری، ۴۰۰ خانه بهداشت عشایری ایجاد کنیم تا کودکان، زنان باردار و مادران شیرده در عشایر کوچ رو نیز از خدمات بهداشتی و درمانی ما بی بهره نمانند. در این طرح، افرادی را از خود عشایر انتخاب می کنیم تا به عشایر خدمات رسانی بهداشتی و درمانی کنند.

وزیر بهداشت بیان کرد: در این دوره همچنین، به سراغ مدرسه می رویم و معتقد هستیم چنانچه بخواهیم سبک زندگی را اصلاح کرده و چاقی و آمار فشار خون را کاهش دهیم، باید به سراغ مدارس و کودکان در سنین پایین تر برویم، تا با تغییر سبک زندگی و اصلاح سبک تغذیه در دانش آموزان، بار نظام سلامت را در آینده کاهش دهیم.

نمکی اظهار کرد: حدود ۳۰ سال قبل که فقط ۲۵۰ فرد HIV مثب در کشور داشتیم، کار گسترده ای را در زمینه غربالگری HIV آغاز کرده بودیم، در حال حاضر نیز این کار را در قالب پروژه ملی دنبال می کنیم و امیدوارم یونیسف در زمینه تکنیکال و روش های آموزش عمومی مبتنی با فرهنگ و اقلیم و اقتصاد کشورمان به ما کمک کند.

وزیر بهداشت در پایان تصریح کرد: امیدوارم در طول مدت حضورم در وزارت بهداشت بتوانیم اقدامات ارزشمندی را در زمینه توسعه و ارتقای خدمات بهداشتی در منطقه با همکاری یونیسف انجام دهیم.

کد خبر 4749441

منبع: مهر

کلیدواژه: یونیسف سعید نمکی وزارت بهداشت بهداشت کودکان اجلاس وزرای بهداشت وزارت بهداشت اربعین 98 سعید نمکی سرطان دندانپزشکی روماتولوژی سازمان غذا و دارو دارو تجهیزات پزشکی آلزایمر سرطان پستان بهداشت دهان و دندان چاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۲۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمام دستاوردهای کشور با محوریت مردم بوده است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی مالک رحمتی در جلسه هم اندیشی با جمعی از نخبگان شهرستان مرند گفت: اگر امروز در عرصه‌های متعدد فرهنگی و جهادی، حرکتی رو به جلو هست صرفاً با محوریت مردم است.

وی با اشاره به اینکه دغدغه دولت، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است، افزود: نسخه نجات در این زمینه، استفاده از ظرفیت مردم و بخش خصوصی است و بر این اساس آمادگی داریم با استفاده از ظرفیت قانون مولدسازی، هر پروژه نیمه‌کاره را در هر شرایطی به بخش خصوصی واگذار کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه جهش تولید فقط با حضور و مشارکت مردم امکان‌پذیر است، تصریح کرد: نخبگان باید این موضوع را از دولت مطالبه کنند و ما مسئولان نیز به عنوان خادمان مردم باید این سیاست را اجرایی کنیم.

وی افزود: در اقتصاد هم حلقه گمشده این بود که دولت می‌خواست همه کار‌ها را خودش انجام دهد، اما واقعیت این است که توان دولت برای اتمام پروژه‌ها و حرکت جهشی کافی نیست.

رحمتی اظهار کرد: اگر می‌خواهیم اقتصاد ما فعال باشد، باید میدان را در اختیار بخش خصوصی و مردم قرار دهیم و دولت نباید هیچ وظیفه‌ای جز سیاست‌گذاری، راهبری، تسهیل‌گری و نظارت داشته باشد.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین درخصوص مطالبه فعالان صنعت مبلمان شهرستان مرند مبنی بر ایجاد شهرک صنعتی مبل، گفت: با توجه به فعالیت یک‌هزار واحد تولید مبلمان در این شهرستان، یکی از کار‌هایی که به اشتغال و تولید در این حوزه کمک می‌کند، تاسیس این شهرک خصوصی است که باید کار‌های اجرایی آن ظرف یک ماه انجام شده و در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان مطرح شود.

وی درخصوص مسائل و مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان شهرستان تاکید کرد: خوشبختانه اقدامات خوبی در حوزه دانش‌بنیان شهرستان انجام شده است و شرکت‌های دانش‌بنیان شهرستان نیازمند ایجاد یک پارک یا مرکز رشد هستند.

در نشست استاندار آذربایجان شرقی با نخبگان شهرستان مرند، جمعی از برگزیدگان این شهرستان به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود درخصوص مسائل و مشکلات حوزه‌های مختلف پرداختند.

وی همچنین در تماس تلفنی با تعدادی از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان، مسائل مطرح‌شده از سوی نخبگان شهرستان مرند را پیگیری کرد.

دیگر خبرها

  • وضعیت مطلوب مراکز درمانی یزد در طرح سلامت نوروزی
  • حدود سه میلیون نفر به مراکز اورژانس کشور مراجعه کردند
  • فیلم/ تشریح دستاوردهای سفر وزیر خارجه به ترکمنستان
  • تمام دستاوردهای کشور با محوریت مردم بوده است
  • بیش از ۱.۱میلیون نفر در غزه با ناامنی شدید غذایی روبرو هستند
  • خون شهدا زمینه ساز اقتدار و امنیت جمهوری اسلامی ایران
  • ایران بر سکوی بریکس/ دستاوردهای پولی، مالی برای ایران چیست؟
  • ۱۷ هزار کودک در غزه والدین خود را از دست داده‌اند
  • لزوم تفکیک «وقف» و «خیریه» در نظام سلامت
  • آمریکا با تحریم دارو‌های کودکان سرطانی و پروانه‌ای ناجوانمردی را به اوج رسانده است