Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@16:34:34 GMT

سفره‌های رنگارنگ باعث سوء هاضمه می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۳۰۴۵

سفره‌های رنگارنگ باعث سوء هاضمه می‌شود

مژگان تن ساز در کارگاه نگاهداشت زنان از دیدگاه طب سنتی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، ضمن تبیین اصول حفظ سلامتی از دیدگاه طب سنتی ایرانی تاکید کرد: رعایت آداب صحیح غذا خوردن باعث پیشگیری از بسیاری از بیماری ها می‌شود.

وی با اشاره به قدمت ۵۰۰۰ ساله طب سنتی ایران و پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت در سال ۱۹۷۸ مبنی بر استفاده  از ظرفیتهای طب سنتی  در کنار طب نوین توسط کشورهای مختلف گفت: از دلایل مهم ترویج و توسعه طب سنتی می توان به ریشه داری در باور و فرهنگ مردم و پذیرش آنان، کل نگر بودن، سهولت دسترسی و ارزان بودن خدمات اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان عقاید حکمای طب سنتی درخصوص سلامتی خاطرنشان کرد: به گفته ابن سینا  در کتاب قانون؛ طب یعنی شناخت احوال بدن انسان از نظر سلامتی و بیماری و هدف آن حفظ سلامتی و برگرداندن سلامت در صورت بیمارشدن است.

وی افزود: حفظ سلامتی از نظر حکمای قدیمی؛ مقدم بر درمان بوده است و علم پزشکی به دو شاخه نظری و عملی تقسیم می شود. طب نظری  به بررسی عملکرد طبیعی بدن انسان و عوامل موثر بر آن که منجر به سلامتی و بیماری می شود پرداخته و در نهایت پزشک را به تشخیص می رساند. در طب عملی نیز درمورد روشهای حفظ سلامتی یا برگرداندن سلامت  درصورت بیماری بحث و بررسی می شود.

تن ساز اظهار داشت: آداب غذا خوردن بخش مهمی از تغذیه است که درصورت صحیح بودن می تواند باعث پیشگیری از بسیاری  بیماریها شود.

 تن ساز در ادامه مواردی مانند اصلاح  تدریجی عادات غذایی بد، اجتناب از ورزش و فعالیت شدید پس از خوردن غذا (حداقل ۳-۲ ساعت بعداز صرف غذا)، پرهیز از مصرف غذاهای متنوع در یک وعده غذایی، اجتناب از  پرخوری و درهم خوری، ضرورت صرف وعده شام  سبک و زودهنگام به ویژه در سالمندان  را توصیه کرد.

بهترین ظروف برای پخت غذا چیست

وی بهترین ظروف برای تهیه غذا را بلور و چینی و پس از آن تفلون بدون خط و خش ذکر کرد و استفاده از سایر ظروف را به دلیل عدم رعایت مسایل بهداشتی نهی کرد.

امهدی کاوه عضو هیات علمی  دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه این کارگاه با اشاره به افزایش آلودگی هوا در زمستان در تهران تاکید کرد که در ایام آلودگی هوا از مصرف غذاهای سرخ کردنی، بادمجان، گوشت و عدس  پرهیز شود.

 وی خوردن سیب شیرین، انار ملس، پرتقال شیرین، سالاد کاهو و هویج با روغن زیتون را در شرایط آلودگی هوا مناسب دانست و همچنین پرهیز از مواد یبوست آور، آرایش سنگین، حمام طولانی، ورزش سنگین و غیره را توصیه کرد.

 کاوه با اشاره به مزاج فصول مختلف سال خاطرنشان کرد که در هر فصلی از سال متناسب با طبیعت آن شاهد افزایش بیماریها هستیم  و به بیان توصیه های لازم درخصوص انجام ورزش و تغذیه مناسب در فصول مختلف پرداخت.

حذف شام ممنوع است

به گفته وی در فصل زمستان دستگاه گوارش انسان در بهترین حالت عملکردی قرار دارد و به همین دلیل برخی از غذاها نظیر آش رشته، کله پاچه، حلیم و غیره را بهتر هضم می‌کند.

کاوه همچنین خوب جویدن و برداشتن لقمه های کوچک را در کاهش بیماریها و حفظ سلامتی موثر دانست.

این عضو هیات علمی دانشگاه شام را وعده غذایی بسیار مهم و حذف آن را ممنوع دانست و افزود: شام وعده بسیار مهمی است به شرط آن که ۳-۲ ساعت قبل از خواب صرف شود. در هنگام خواب بخش اعظمی از جریان خون به سمت سیستم گوارش می رود تا به هضم غذا بپردازد درصورتی که معده خالی باشد به سمت هضم مواد بدن می رود و این موضع باعث آسیب بسیار بر سلامتی می شود.

به گفته وی بهترین ساعات خواب را  قبل از نیمه شب و بهترین زمان آن را از ساعت ۱۰ تا سحر عنوان کرد و اصول صحیح آب خوردن، مصرف میوه ها در فصل خود، پرهیز از ورزشی که فرد پس از آن احساس ضعف کند، ورزش کردن در زمان اعتدال هوا در فصول مختلف،  حالت صحیح بدن هنگام خوابیدن  و غیره دانست.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهداشت و درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۳۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنج خارجی هم کم کم از سفره مردم پر می‌کشد

تخصیص ارز محموله‌های برنج که از ابتدای شهریور ماه تاکنون به گمرکات کشور اظهار و ترخیص شده، همچنان در انتظار تأیید وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان نهاد متولی و سپس بانک مرکزی است.

به گزارش شرق، وخامت این مسئله زمانی دو چندان می‌شود که بدانیم قرارداد این محموله با فروشنده خارجی دست‌کم دو ماه پیش‌تر به امضا رسیده و این یعنی قرارداد‌های مربوطه با گذشت نزدیک به ۱۰ ماه هنوز تسویه نشده است.

آنچه مسلم است، این است که واردکنندگان رسالت خود را در قبال تنظیم بازار داخلی با عرضه مکفی ایفا کرده و برنج مربوط به این محموله‌ها را با نرخ مورد تأیید به فروش رسانده‌اند؛ اما اکنون نه‌تن‌ها وزارتخانه تخصصی و بانک مرکزی به وعده‌های خود در تأیید، تخصیص و تأمین ارز عمل نکرده‌اند؛ بلکه حتی با وجود گذشت یک ماه از سال جدید، پایه ارزی برای واردات برنج در سال ۱۴۰۳ نیز رسما مشخص نشده و در این شرایط، مواضع ضدونقیض سیاست‌گذار نیز فضای نااطمینانی و بلاتکلیفی را تشدید کرده است.

آخرین اعلام نظر از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای تخصیص ارز در بهمن سال گذشته انجام شده که کوتاژ برنج وارداتی تا شهریورماه ۱۴۰۲ را پوشش می‌داد؛ اما پس از آن مراجعات مکرر اعضای هیئت‌مدیره انجمن برای پیگیری تأیید تخصیص ارز محموله‌های باقی‌مانده به جایی نرسید و این آمدورفت‌ها، نتیجه‌ای جز گفتار درمانی مسئولان با چاشنی خلف وعده در بر نداشت.

شنیده‌ها حاکی از آن است که حتی پیگیری مسئولان ارشد وزارت جهاد کشاورزی از بانک مرکزی نیز در این زمینه حاصل چندان مثبتی به همراه نداشته است.

بدون تردید در شرایط موجود هزینه‌های گزافی از محل دموراژ، دیرکرد بانک و صرافی یا دیرکرد تسویه‌حساب به واردکننده تحمیل می‌شود. علاوه بر این هزینه‌ها، به دلیل اعتبار رو به اتمام بازرگانان ایرانی نزد تأمین‌کنندگان خارجی، احتمال قطع شراکت و بروز اخلال در روند تأمین برنج از محل واردات وجود دارد؛ کالایی که از آن به‌عنوان دومین کالای استراتژیک کشور یاد شده و یکی از پایه‌های مهم امنیت غذایی تلقی می‌شود.

توجه به این نکته نیز ضروری است که در این شرایط، برنج وارداتی به قوت غالب بیش از شش دهک کم‌برخودار درآمدی جامعه تبدیل شده و بیم آنکه سفره قشر آسیب‌پذیر از این کالا نیز خالی شود، وجود دارد.

ذکر این نکته لازم است که فراوانی برنج در بازار و قفسه فروشگاه‌ها به قیمت مناسب نباید این آدرس غلط را به سیاست‌گذار بدهد که جریان تأمین کالا در وضعیت مطمئنی قرار دارد.

مسئله حائز اهمیت اینکه اختلال در جریان تأمین کالا با تأخیر چندماهه خود را در بازار نشان می‌دهد و این عارضه ممکن است منجر به تکرار تجربه نه‌چندان دور سال ۱۴۰۱ و جهش قیمت برنج داخلی و سوداگری دلالان شود. اهمیت این مسئله زمانی دو چندان می‌شود که بدانیم یکی از ایام پرمصرف این کالا یعنی ماه محرم نیز در پیش است.

حال آنکه تجربه نشان داده متولی دولتی تنظیم بازار تنها در وضعیت التهاب شدید –آن‌هم زمانی که کار از کار گذشته- به صرافت تسکین بازار می‌افتد. باید پذیرفت که تولید داخلی تکافوی تمام نیاز بازار را نمی‌دهد و چالش‌هایی مانند محدودیت منابع آب و خاک، بهره‌وری نازل کشت برنج و قدرت ضعیف عمده خانوار ایرانی برای خرید برنج داخلی، این ضرورت را آشکار می‌کند که سیاست‌گذار با رویکرد واقع‌بینانه‌ای به مسئله واردات برنج بنگرد و دست از خودتحریمی بیشتر بردارد.

در نهایت ذکر این نکته لازم است که طبق آمار گمرک، ۱.۰۵۶ میلیون تن برنج سفید معادل ارزش حدود ۱.۲ میلیون دلار در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ از مبادی ورودی کشور ترخیص شده که در مقایسه با سال گذشته از کاهش ۳۸ درصدی در وزن و ۴۲‌درصدی در ارزش حکایت دارد.

دیگر خبرها

  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • برنج خارجی هم کم کم از سفره مردم پر می‌کشد
  • کاراته کا‌های کرمانی و صید ۵ مدال رنگارنگ از رقابت‌های کشوری
  • 5 نکته برای ارزانترین راه‌ها برای سفر به عمان
  • حفظ سلامتی با استفاده صحیح از مکمل‌های بدنسازی
  • تجلیل از عوامل برنامه «سر سفره خدا»
  • ورزش زنجان سال گذشته ۳۷۰ مدال رنگارنگ کسب کرد
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب
  • بهترین درمان یبوست در سالمندان (فیلم)